• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Gece uykuları bozulmuştu bir süredir aynen devam ediyor. Biraz önce uyandı baba babaa diyerek ortalığı ayağa kaldırdı. Yanına giidnce gülmeye başladı ama gözü de kapıda babasını istiyor 😬 muhtemelen birlaç saat uyumayacak şmdi.
biz de bu hafta hep aynı şeyi yaşadık iki saattir ayaktayız. hiç uykusu da yok :(

Benimki kilo verdi galiba geçen haftalarda beziyle 10,5 çıktı ev tartısında 🤦🏻‍♀️ Yemek yediremiyoruz çocuğa. Her gün bir şeyler deniyorum belki yer diye ama 🤷🏻‍♀️ Bugün gündüz mamasını da içmedi ama yine azıcık yedi kalktı sofradan. Boyunu bayadır ölçmedik. Yarın bi bakarım unutmazsam ikisine de.

Ayakkabıyı deneyerek aldık daha önceleri biz. Gidiyoruz deniyoruz o hangisini daha çok severse onu alıyorduk. En son bot almıştık bu salgın ortaya çıkmasaydı spor ayakkabı alacaktık, erteledik artık.

ben de 🤷🏻‍♀️ Emziğine aşıkk. Sabah beşikten çıkarırkwn emziğini alıp saklıyorum artık mecbur kalmadıkça da vermiyorum uyku saatine kdar. Bazen öyle bir tutturuyor ki memme memme diye dayanamayıp veriyorum. İlk tercihim dikkatini başka şeylere çekmeye çalışmak oluyor ama emzik isteği çok şiddetli olduğunda işe yaramıyoe.

Geçmiş olsun canım 🙏
Benim kızım emziğe emine diyorrrr bazen vermiyorum bağırıyor emineeeeeeee🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kızlar selam hiç bakamıyorum bizde virüsten tatil oldu ama yönetim katı için haftada bir gidiyorum. Bakıcım ayrılmıştı annem gelmişti yarım gün kreşe başlatacaktım merti alışana kadar sabah yanında durup öğlen anneme bırakıp işe gidecektim alışınca da annem dönecekti sabah bırakıp işe gidip öğlen alıp gelecektim ee olaylar olunca kreşe başlayamadı annem dönemedi zaten koah var günler yoğun geçiyor.

Benim oğlumda konuşmuyor ama herşeyi anlıyor annemin benim gözlüğümüzü veriyor, terlik giydirme hastalığı başladı ayağımızda görmesin getirip giydiriyor, telefonları veriyor, tüm uzuvlarını gösteriyor sorunca tüm nesneleri biliyor ama konuşmak yok. Kartlarla anlatıyıtum gösteriyorum merak ediyor, renkli şekiller var üçgen kare falan taktığımız onları yaparken renkleri söylerken bakıyor söyleme mi istiyor kitaplara çok meraklı raftan çekip alıyor bakıyor akıllı maşallah ama konuşma yok dün oyuncak robota eli sıkıştı anni anni dedi işine gelirse yani bul tak yapıyoruz falan ne yapsam bilmiyorım
Fark ettiniz mi genelde grubumuzda konuşmayanların çoğu erkektir 😂 aynı durumdayız canım

kahvaltı yapmadığı günlerde tost yapıyorum ben kaşarlı çok seviniyor. ama bizim de kahvaltı olayı çok sıkıntı yumurta(yerse) vişne reçeli belki biraz örgü peynir :))

Canım salatalığın kabuğunu soy azıcık tuz dök ver eline. Çocuklar bayilir. Bir de domatesin kabuklarını soyup kucuk kucuk dogra ver onune. Eminim yiyecektir
Eskiden severdi böyle ama bu aralar salatalıklara da bakmıyor. Geçen hafta domates ve salatalığı minik minik doğrayıp bir de zeytinyağlı limonlu sosla vermitşim yemişti birkaç gün sonra onu da bıraktı 😅
Bu anlattıklarım fix her gün koyuyorum önüne inatla birkaç gündür dokunmuyor. Yumurtayı bugün patatesli yaptık çizgi film izlerken iki çatal verebildik sadece. (Normalde bitirirdi bunu)
Yaaaa canım yumurtayı omlet filan yapsan zeytin filan da mı yemiyor
Zeytini çekirdekli bütün istiyor vermiyorum ben de öyle. Yumurtayı bildiğim her şekilde deniyorum bugün patatesli yumurta, dün tarhanalı ve kaşarlı omlet (bazı günler yiyordu böyle ama dün tadına bile bakmadı) çırpılmış yumurta ve göz yumurta deniyorum sırayla. Bazen de bişi, krep, pankek, mücver tarzı yapıyorum.
iki ince dilim kaşar yedi bu arada mesajımdan sonra.
her diş dönemi yaşıyoruz ya bunu biz
Diş de çıkarıyor bu aralar umarım ondandır da düzelir.

Bir de yemesi gereken porsiyon miktarı ne kadar olmalı sizce? Bazen çok şey mi bekliyorum diye düşünüyorum. Yediği kadarı ona yetiyor belli ki bir yandan halsizlik, yorgunluk vs görünmüyor hiç tam aksine uyanıkken bir dk olsun yerinde durmuyor. Keydi de yerinde.
Miktar olarak ne kdar yiyor sizin minnaklr?

Bir de yemesi gereken porsiyon miktarı ne kadar olmalı sizce? Bazen çok şey mi bekliyorum diye düşünüyorum. Yediği kadarı ona yetiyor belli ki bir yandan halsizlik, yorgunluk vs görünmüyor hiç tam aksine uyanıkken bir dk olsun yerinde durmuyor. Keydi de yerinde.
Merhaba canım benim kızımın porsiyonuygun çorba kasesi 😊 her gün 4 kase yemek yiyoruz.
Sabah 1 yumurta sarısı 2 cici bebe (ev yapımı)
1 bardak süt karışımı yiyor 1 kaşe
1 saat sonra, yarım salatalık yarım domates 3 4 yeşil zeytin 1 dilim beyaz peynir vs kahvaltı yapıyor

Öğlen uyanıyor 1 kase herhangi bir çorba içine az ekmek doğuyoruz

İkindi 1 kase herhangi bir yemek 1 bardak komposto

Aksam 3 4 kaşık pilav makarna vs ve 2 kaşık yoğurtla karışık yiyor

Yatmadan önce de muhallebi yapıyorum sütle

Kızım çok hareketli yediklerini yakıyor galiba 11.700 kg boyu da 88 cm dediler.

Merhaba canım benim kızımın porsiyonuygun çorba kasesi 😊 her gün 4 kase yemek yiyoruz.
1 saat sonra, yarım salatalık yarım domates 3 4 yeşil zeytin 1 dilim beyaz peynir vs kahvaltı yapıyor

Maşallah canım boyu kilosu çok güzel seninki ii yiyor bunları nerde yicek benim oğlum kahvaltı yok zaten hiç bizde

Bende sen gibiyim acaba çok mu zorluyorum azmi yedi diye diye kafayı yicem 🤣

Kızlar yemek yedurken tv tel izleten var mı 9glum çok alıştı ya nasıl vazgecrcem sürekli tv açık bizde arada tel istiyor bide oynadı mi da oynuyo ana sarmaya başladı mi hep istiyor ona napcam derken lokmaları yemiyor agzinda yavas yavas yiyor sinir oluyorum bnde sizde de var mi bu durum

Kızlar selam hiç bakamıyorum bizde virüsten tatil oldu ama yönetim katı için haftada bir gidiyorum. Bakıcım ayrılmıştı annem gelmişti yarım gün kreşe başlatacaktım merti alışana kadar sabah yanında durup öğlen anneme bırakıp işe gidecektim alışınca da annem dönecekti sabah bırakıp işe gidip öğlen alıp gelecektim ee olaylar olunca kreşe başlayamadı annem dönemedi zaten koah var günler yoğun geçiyor.

Benim oğlumda konuşmuyor ama herşeyi anlıyor annemin benim gözlüğümüzü veriyor, terlik giydirme hastalığı başladı ayağımızda görmesin getirip giydiriyor, telefonları veriyor, tüm uzuvlarını gösteriyor sorunca tüm nesneleri biliyor ama konuşmak yok. Kartlarla anlatıyıtum gösteriyorum merak ediyor, renkli şekiller var üçgen kare falan taktığımız onları yaparken renkleri söylerken bakıyor söyleme mi istiyor kitaplara çok meraklı raftan çekip alıyor bakıyor akıllı maşallah ama konuşma yok dün oyuncak robota eli sıkıştı anni anni dedi işine gelirse yani bul tak yapıyoruz falan ne yapsam bilmiyorım
Canim bu oglanlar niye konusmazki benim.oglum da aynı öğrenmek de istemiyor hemen sıkılıyor yine seninki merak ediyomus en azından

Natsume Natsume ya benim oğlum bazen o kadar az yiyor ki ben de çok üzülüyorum ama sürekli de emiyor aç olacağını sanmıyorum o yüzden. ben sadece daha kaliteli beslensin istiyorum ama pek mümkün olmuyor. bu sabah hamur kızarttım mesela çok sevdi. yoğurt ve çorba değişmezimiz. ama iştahı olmadığında zorlamıyorum ben de ne yapayım. 13 kilo olmuş. ama aşırı emiyor yani yapışık dolaşıyoruz

Canim bu oglanlar niye konusmazki benim.oglum da aynı öğrenmek de istemiyor hemen sıkılıyor yine seninki merak ediyomus en azından
Canım aynıyız yemiyor da kilo da almıyor, çok falan değil aslında verdiğimiz, saatlerce aç olsada her öğünde zorlanıyorum biz hep böyleydik ama, sabah komşular beni görüp gülüyor olabilirler, çünkü camda yemek yiyoruz dışarıyı izlerken bak tavuk var, bak kuş var derken dalıp yiyor iyi kötü, uzun bir süredir öğlen çorba vermiyorum mama veriyorum, çünkü oturup ağlayacak dereceye geliyorum bir kaşık bile almıyor, ne benim psikolojım bozulsun ne onun diyorum artık, zaten virüs yeteri kadar etkiledi hayatımızı, benım oğlumda her şeyi anlıyor getir götür yapıyor, ama gel gelelim konuşma yok arada aglarken anniiii diyor o kadar 😁 Sıkıntımın sebebi az yemesi de degıl aslında en azından kılomuz persentil tablosunda yüzde 50 olsa, ona canım sıkılıyor 10 kıloyuz

Aynen
Canım aynıyız yemiyor da kilo da almıyor, çok falan değil aslında verdiğimiz, saatlerce aç olsada her öğünde zorlanıyorum biz hep böyleydik ama, sabah komşular beni görüp gülüyor olabilirler, çünkü camda yemek yiyoruz dışarıyı izlerken bak tavuk var, bak kuş var derken dalıp yiyor iyi kötü, uzun bir süredir öğlen çorba vermiyorum mama veriyorum, çünkü oturup ağlayacak dereceye geliyorum bir kaşık bile almıyor, ne benim psikolojım bozulsun ne onun diyorum artık, zaten virüs yeteri kadar etkiledi hayatımızı, benım oğlumda her şeyi anlıyor getir götür yapıyor, ama gel gelelim konuşma yok arada aglarken anniiii diyor o kadar 😁 Sıkıntımın sebebi az yemesi de degıl aslında en azından kılomuz persentil tablosunda yüzde 50 olsa, ona canım sıkılıyor 10 kıloyuz

Aynen canım bende öleyim ne yapsam kilo değişmiyor bende peşinde koşuyorum yesin diye tele bakırken sokuyorum iki üç derken biraz yemiş oluyor nasıl duruyor bilmiyoeum mamayı sabah akşam 210 ml veriyorum ben canım öylee ya çorba ya sebze köftesi ya makarna falan yapıyorum ama zorla biraz yiyor sonra yok konuşmaya gelince artık yapmadigim kalmadı konuşmuyor bi tane anlamlı kelimesi yok baba diyor ama rastgele🤣

Maşallah canım bu düzeni ben de deneyeyim bi 😬
Sabah dokuz gibi başlıyoruz güne ve uyanır uyanmaz hiçbir şey yemez kızım önce bi oyun hareket sonra yemek. Kahvaltı baya geç saatlere uzuyor böyle olunca. Kahvaltıdan sonra da ara öğün meyve veriyorum, mamasını içip uykuya yatıyor. (2 gündür gündüz mamasını kestim) uyandıktan sonra yine oyun kudurma öyle yemek yiyor.
Bende sen gibiyim acaba çok mu zorluyorum azmi yedi diye diye kafayı yicem 🤣
Evde kaldıkça kafayı buna taktım ben 😅
Lokmalarını sayıyorum çocğun. Akşam yemeğine kızartma ve köfte yaptım mesela tek bir lokma bile yemedi 🤦🏻‍♀️ Tadına bakıp da yemese diyeceğim beğenmedi ama tek bir çatal bile almadı. Yemekten önce iki tane pirinç ve mısır patlağı yemiş bir de çilek. Kafamda deli sorular. İnstamomlardan birinin iki yaşından büyük çocuğuna öğün olarak üç köfte ve azıcık rendelenmiş karalahana verdiğini gördüğümden beri çok şey yemesini mi beklşyorum diye düşünüyorum.
Kızlar yemek yedurken tv tel izleten var mı 9glum çok alıştı ya nasıl vazgecrcem sürekli tv açık bizde arada tel istiyor bide oynadı mi da oynuyo ana sarmaya başladı mi hep istiyor ona napcam derken lokmaları yemiyor agzinda yavas yavas yiyor sinir oluyorum bnde sizde de var mi bu durum
Bi ara fena alışmıştı. Hastalık dönemlerinde yedirmek için açıyorduk. Sonra sofraya yemek için değil video izlemek için oturmaya başladığını farkedip kestik.
Natsume Natsume ya benim oğlum bazen o kadar az yiyor ki ben de çok üzülüyorum ama sürekli de emiyor aç olacağını sanmıyorum o yüzden. ben sadece daha kaliteli beslensin istiyorum ama pek mümkün olmuyor. bu sabah hamur kızarttım mesela çok sevdi. yoğurt ve çorba değişmezimiz. ama iştahı olmadığında zorlamıyorum ben de ne yapayım. 13 kilo olmuş. ama aşırı emiyor yani yapışık dolaşıyoruz
Muhtemelen dediğin gibi aç olmadığı için az yiyor olabilir canım. Kızım emmiyor mamayı da sadece uyumadan önce veriyorum ki iki gümdür gündüz mamasını da içirmiyorum ona güvenip yemiyor olabilir diye. Eskiden hamur işi ve şeker hiç vermiyordum şimdi gelsin hamur işleri gitsin tatlılar ama sonuç ortada 😅
Beslenme konusunda doğduğundan beri böyle. Hiç emmedi, mamayı zorla içerdi hatta saatlerce içmeden durur içtiğinde de bitirmezdi. Ek gıdada devam ediyor aynı durum.

Back