2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Maşallah kız oğlum.11 bile olmadı boyuda hep 80 ölçüyorlar bu çocuk hiç mi uzamıyor evet sur kansızlık yapıyomuş canım bnmkide sadece yoğurt yer
Canım boy uzun olduğundan hala zayıf gibi duruyor

Evet doktorda söyledi süt verme diye ama biberonu gösterip gösterip koyyy diyor süt istiyor bakalım nasıl unutacak
Canım çok yemekle alakalı değildir bence genetik benim boyum 1.72 babanın boyu 1.80 13 yaşındaki kızım da 1.70 o yüzden kısa olmasını bekleyemezdikkkk

Benim kızım da herşeyi eliyle yemek istiyor çatal kaşık istiyor ama çatalı çok sert kullanıyor vermiyorum 2 yaşında filan ancak başlar bence tam anlamıyla kendileri yemeye

Oyy maşallah
Ben yeterince ilgilenemiyorum gibi hissediyorum üzerine düşülürse çok çabuk kavrıyor hemen söylemeye çalışıyor ve başarıyor da kelimeleri ama biz daha çok kovalamacalı güreşmeli oyunlara verdik kendimizi o hareketlendikçe
Ahşap oyuncağın fotoğrafını atabilir misin canım ben de almak istiyorum ama benimki oyuncakları ile oynamıyor fazla. Çabuk sıkılıyor. Adım adım serisini ben de çok düşündüm sonra gereksiz pahalı geldi gözüme. Youtubeda videolarını izliyorumm bize uygun oln ayın içeriğinde neler var diye. Kapakçıklı kitapları çok hoşuma gidiyor ama benzerlerini oyuncakçılarda bulabiliyorum çok da hoşuna gidiyor kızımın birkaç aydır hiç sıkılmadı o kitaptan. Kitaplardan genelde sıkılmıyor gerçi benimki. Etkinlik olarak da evde kendimizin yapabileceği tarzda şeyler bakıyorım instagram ve pinterestte. Zeka kartı diye satılanlardan daha önce almıştım hala ilgisini çekiyor ordan öğrendiği kelimeler oldu epey. Bimdeki haydi anlat kartlarını da çok sevmişti. Bazen üç dört tanesini ters çevirip hadi bana arıyı bul falan diyorum bulup uzatıyor. Oyuncaklardan ziyade evde bizim kullandığımız şeyler daha çok ilgisini çekince ben bıraktım oyuncak almayı
Maşallah
Kukulidrn oldum olası korkuyor bizimki maymun demeyi öğrendikten sonra azaldı sanırım kukuli korkusı artık onu görünce ağlayarak kaçmıyor
Geçmiş olsun canım. Balgam için bir şey dedi mi doktor? Cuma günü biz de götürdük birden öksürmeye başlamıştı. Ciğerleri, boğazı temiz dedi ama bu akşam hırıltılar başladı ve biraz balgam kustu. Doktor calpol dışında bir şey vermedi bize. Pazartesiye kadar böyle devam ederse kendi doktoruna götürmek istiyorum. Hastalıktan kurtulamadık bu ay biz.
Galiba bizee görerek özendi. Artık kesinlikle bizim yedirmemize izin vermiyr. Kendisi uğraşıyor ama beceremşyor da tam sinir olup atıyor, yemek de yemiyor.
Kızlar biz hala yurumuyoruz kafama takılıyor ister istemez
Doktor ne diyor canım bu konuda?
18 aya kadar sorun olmuyor diye okumuştum ben ama en iyisini takibini yapab doktor söyler gibi.

merhabalar
bu ay sürekli hastalıklarla boğuşarak geçiyor bizim.
Önce aşı yaptırdık meğer o sıralar enfeksiyon da kapmışnmış. Aşı, enfeksiyon ve diş derken çok zor günler geçti. Üç gün 39un üstündeydi ateşi. Antibiyotik kullanıyorduk enfeksiyon için. Ateşi düştü diye sevinirken vücudunda kızarıklıklar belirdi birden iki tane doktora götürdük kesin bir şey söylemediler. Kullanılan antibiyotiğe alerjisi olabileceğini düşünüp ilacı kesti doktoru ve alerji şurubu başladı bir hafta.
Bunu atlattık derken tekrar ateşlendi sonrasında burun tıkanıklığı ve öksürük başladı. Üç yaşın altına ilaç veremiyoruz dedi aile hekimi, öksürüğün kesilmesinin özellikle tehlikeli olduğunu söyledi calpol verip gönderdi bizi. İki gecedir doğru düzgün uyuyamıyor öksürmekten, bugün biraz balgam kustu ve hırıltı başladı. Balgam ve bu tür öksürük konusunda bir şey yaşayan var mı?
yarın pazar götüremeyiz doktora pazartesiye kadar da geç kalmış olmaktan korkuyorum.

Öksürük icin kara murver özü çok iyi geliyor diyorlar. Organik doğal içerikli satılanları var nette. Eczanedekiler genelde doğal içerikli olmuyor. Bi araştırın kullanıp sonuc alan çok kişi var.

Canım öncelikle geçmiş olsun balgam için 3 günlük antibiyotik verdi evde buhar makinası varsa kullanabilirsin hırıltı ve öksürüğe çok iyi geliyor

Peki destekli de adım atmıyor mu ? Sıralama falan yapıyor mu ? Genelde 18 aya kadar normal deniyor ama bi doktora götürün isterseniz 18 aylık olmak üzere zaten bebekler.
Sıralama yapıyor, oturduğu yerden kendisi ayaga da kalkıyor, tek elinden tutunca adım da atıyor tam dengeli atmıyor ama

Bizde öksürük ve hırıltı alerji kaynaklıydı alerji şurubunu kullanınca iki üç gün içinde kesiliyordu

Sıralama yapıyor, oturduğu yerden kendisi ayaga da kalkıyor, tek elinden tutunca adım da atıyor tam dengeli atmıyor ama
Aslında yürüme belirtileri gösteriyor ama cesaret mi edemiyor ki ortopedi doktoruna da götürebilirsiniz daha iyi incelerler.

Öksürük icin kara murver özü çok iyi geliyor diyorlar. Organik doğal içerikli satılanları var nette. Eczanedekiler genelde doğal içerikli olmuyor. Bi araştırın kullanıp sonuc alan çok kişi var.
Teşekkür ederimm murver özü içerikli bağışıklık destekleyici bulmuştuk bir tane ama çocuk doktoruna danışmadan kullanmak istemedik. Doğal içerikli olanları da araştırayım ben.
Canım öncelikle geçmiş olsun balgam için 3 günlük antibiyotik verdi evde buhar makinası varsa kullanabilirsin hırıltı ve öksürüğe çok iyi geliyor
Teşekkür ederimm size de geçmiş olsun tekrar. Üç günün sonunda düzeldi mi balgamı? Buhar makinası da var evde kullanırımm.
Bizde öksürük ve hırıltı alerji kaynaklıydı alerji şurubunu kullanınca iki üç gün içinde kesiliyordu
Geçmiş olsun canım.

Selam kızlar nasılsınız Amine gece sabaha kadar memede ya gündüz de evde sürekli bunaltıyor ramazan gelmeden kesecem inşallah kıyamıyorum ama hazırlan sonu gibi gidecez ancak alıştırırım gece uykusu inşallah uyur ya çok yoruyor her şeyi yiyor ama bağırsakları çok çalışıyor günde 3 4 kez büyük tuvaletini yapıyor o yüzden kılo alımı yavaş 10. 4 gelıyor şuan sagşıklı olsun da bu arada kızlar 4 yaşında oglum var ıkı gündür kelımeleeı kekeleyerek çıkarıyor hiç böyle yapmazdı anlam veremedık ilgi mi çekmek istıyor kıskanıyor kardeşini o yüzden mı inşallah geçer ya çok canım sıkılıyor bu durumu çocuklarında yaşayan var mı kızlar

Yaaaa canım çok geçmiş olsun bol bol buhar ver ancak buhar açar bronşları
Sağol canım.
Doktor buhar vermedi bize kızımı çok hareketli gördü yaptırmaz bu şurup deneyelim önce dedi. Yarın memleketteki doktoruna götürsek mi diye düşünüyoruz bir yandan kararsız kaldık.

Canım benim kızımda hareketli ama video filan açarak yapabilirsin gerçekten buhar çok iyi geliyor

Selam kızlar bizimki 2 yaş sendromuna mi bağladı nedir sürekli bir atarlanma yapamayınca sinirlenme evde bol bol çığlık var bu sıra çok bağımsız takılmaya başladı her şeyi kendi yapmak istiyor. Alt değiştirirken agliyor baya gözyaşı döküyor Bir de çok meraklıydı zaten daha da meraklı oldu parmağıyla gösterip ne olduğunu soruyor. Hayvan seslerini taklit etmeyi ogrendi. Kedi köpek aslan tavuk kuş sesi yapıyor.
Natsume geçmiş olsun. Nasıl oldu bebeğin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…