2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
kofte makarna ve bulgur pilavinda sınır tanimaz.ama diger seyler lokma lokma kasik kasik filan.corba bazen bir kepce bazen 3 kepce degisken.bugun mesela toplamda 1 elma 1 muz ceyrek ekmek.1 kepce corba birkac kasik yogurt yedi.

Kızlar abur cubur veriyomusunuz bebisler benimki ablamın kızından alışmaya başladı oda 3 yasinda bu hafta çikolata bike yedi ne yapcam bilmiyorum
Biz çok direndik vermiyorduk ama ama
Bitter çikolata yedi geçende bir kare, iki üç gün önce de oyyna dalmışken karam yiyelim dedik gördü elimizden kaptı
Bir kere de market keki yedi. Ev yemeklerine bakmayan çocuk bunlara hayır demiyor. Galeta seviyor bir de fırında olan birçok şeyi seviyor ekmek, poğaça
O hoşbeşin de çilolatalı olanını severim ben kızım da iki kere yedi ondan acı gelir sevmez diye umut ediyordum ama yok
Aynı canım sadece ekmek için aglıyor kuru ekmeği çok seviyor
Fırınların oradan geçmek istemiyoruz görür görmez ekmek diye tutturuyor
Bir keresinde vir yere giderken önünden geçtik istedi. Dönüşte alcaz ekmek falan dedik dönerken karşı kaldırımdan gelmemeize ve daha fırının önine gelmeden başladı ekmek diye bağırmaya bugün akşam hiçbir şey yemedi. Yoğurt ve ekmeği masada görünce sadece ikisine odaklandı. Yoğurdu da bizim vermemize izin vermiyor. Kendisi eliyle oynaya oynaya yemek istiyor. Parmaklarını ağzına götürüp yalıyor, el çırpıp yüzüne gözüne sıçratıyor bilerek.
Çorba kepçeleri var ya bi tane dolu dolu sonra da yarım koyuyorum bitiriyor olsun sen dolu ver gozu doysun önce
Afiyet olsun maşallah ona

Bizde tam aynı durumdayız canım doktor gece beslenmesini kesin dedi ki geçen ay biberonı kendi istemiyordu almıyordu tamam bıraktı dedik ama ağlanmalar susmamalar başladı gece ağlıyor asla susturamıyoruz çığlık kıyamet mama veriyoruz susuyor uyuyor. Bir de sabaha karşı veriyoruz mızırdanınca bırakamadık yani bir tek dün akşam çorbası yoğurdu güzel yedi uyuturken yaptık içmedi sabah 4 de içti akşam hani güzelce yese içmeyecek ama akşam çok yemiyor her zaman hani çorba türü olursa ama öğlen zaten çorba içiyor akşam da evdeki yemeklerden veriyorum mız mız yiyor acıkıyor tabi yatana kadar

Aynı canım bizim iştahımız yok zaten, yemek seçiyor zorla yıyor, mama verince uyuduğunu farkettim yoksa sabaha kadar elim beşikte oluyor,mamayı içince kıvrılıp uyuyor, dediğin gıbı aksam iyi yese kalkmayacak artık bir süre daha mama vermeye devam edeceğim inşallah bırakır gece beslenmesini

Selam kızlar nasılsınız bebekleriniz nasıl

Benim kızım bugünlerde inanılmaz derecede yaramaz Allah um saniye yerinde durmuyor hep tehlikeli şeylere saldırıyor koltuk tepelerine çıkıyor başlıyor saymaya biiiiiiiiiii kiiiiiiiiii aşağıya atlayacak yani

Bugünlerde bayağı dillendi anne gel,, baba gitti,,,abla geldi,,,, Ege ile gagayı çok seviyor gaga diyor momoyu izliyor momo diyor daha bir sürü sayamadığımız kelimeler çok fena çokkkkk

Gizli işler yapacağı zaman masanın altına girmeler,,, dolaba saklanıp sessiz beklemeler

Öksürüğü var biraz yarın doktora götüreceğim inşallahhh antibiyotiğe gerek kalmaz,,,, bugünlerde diş gıcırdatıyor sebebini bilmiyorum acaba yeni diş mi gelecek kaşınıyor da öyle yapıyor

Böyle işte bizde durumlar sizler ne durumdasınız bakalım

Bizimki de hiç durmuyor hep ayakta ev zaten küçük labirent gibi bir yerden giriyor öbür yerden çıkıyor daha tam dediği birşey yok ışıklar yandı seda geldi falan diyor ama herşeyi anlıyor her komutu yapıyor terliklerimi getiriyor. Getir, götür, koy falan. Çamaşır sepetine taktı bu ara.

Yalnız bir sorunumuz var hala oturduğu yerden kendisi kalkamıyor mesela yerden kendisi ayağa kalkamıyor koltuğa falan tutunup kalkmıyor, koltuktan da kendini ters çevirip iniyor doktora söyledim ayaklarına da baktı pek sorun var gibi durmuyor ama tıpta nörolojiye bir gidin isterseniz eeg çekilir kaslara bakılır dedi. Çömelip alıyor kalkıyor onda sorun yok. Konuşmasını nasıl ilerletirim bilmiyorum.

ne gibi eğitici oyuncaklar almalıyım kızlar. Şekilli ahşap oyuncağı var yuvarlak kare üçgen falan onları takıyor, oyuncak tableti var çeşitli kelimeleri söylüyor basınca fotoğrafları var düğmelerde, legolara da merak saldı kendi getiriyor çantasını yapalım diye takıyor artık kendisi.. bul tak aldım ahşap hayvanlar onları da öğreniyor renklerinden ayırt ediyor çıkarıp yerlerinin üzerine getiriyor kolay olanları takıyor da yapıyor yani.

Adım adıma üye olmamı tavsiye eder misiniz, sesli kitabı vardı yırttı gerçi seviyordu 3 tane daha sipariş ettim yanında düğmele basınca anlatıyor kitabı resimlerine bakmayı seviyor kitapları seviyor bir tane hikaye kitabı vardı kısa hep onu getiriyor okuyalım diye ama bir sayfasında ağlama yeri var oraya gelince bende ağlarmış gibi yapıyordum o da ağlıyordu sonra okurken o sayfaya gelmeyeyim de ağlamayayım diye kitabı kapatmaya başladı acayip akıllılar ya. Konuşma kartları var onlardan alsam mı? ne gibi aktiviteler yapıyorsunuz benim hiç aktiviye yaptırmaya vaktim olmuyor

Maşallah canım bizde sadece mama baba gel başka bisey yok hala yemiyor oğlum çok canım sıkılıyor gün içinde neler veriysoun ne kadar yiyorcanim

Maşallah canım bizde sadece mama baba gel başka bisey yok hala yemiyor oğlum çok canım sıkılıyor gün içinde neler veriysoun ne kadar yiyorcanim
Canım yemeyen çocuk çok zor gerçekten büyük kızımda n biliyorum 13 yaşında hala yemek yaparken onu düşünüyorum küçük zorlamıyor beni az da olsa yiyor mesela bugün.neler verdim kahvaltıda gerçi saat 12 olmuştu 1 yumurta sucuklu,,,1 dilim kaşar,,,yarım üçgen peynir,,,10 yeşil zeytin biraz ekmek

Sonra süt içti uyudu uyanınca bir kase yoğurt yarım paket çubuk kraker,, biraz önce 1 kase paça çorbası içine ekmek doğradım öyle yedi birazdan da meyve ve ceviz veririm uyurken yine süt

Bu şekilde ilerliyor bazen gün içinde yoğurt hariç hiç birşşey yemiyor ama ben zorlamıyorum ilk kızımda zorluyordum ve kusuyordu bunu serbest bırakıyorum zaten acıkınca yiyen bir çocuk

Selam anneler
Bizde de bol hareketli günler devam. Benimki hiç sakin olmadı zaten artık parkta kendi başına takılmayı seviyor. Kaydırak merdivenlerinden tutunarak cikip kendi kayıyor
Haydi anlat kartları almıştım bimden daha önce onları çıkarıyorum yaklaşık bir aydir kelime olarak öğretiyorum. Bazılarını söyleyemiyor ama ne olduklarını tanıyor hafıza kartı gibi kullanıyorum. Bi çoğunun ne olduğunu ezberledi.
Yemek konusunda şanslıyım ben baya iştahlı ve çok yakıyor hemen hemen her saat mama hazırlıyorum ya meyve ya yemek ya da atıştırmalıklar veriyorum.
Dans etmeyi çok seviyor bir de bazen kukuli açıyorum en çok baris manco nane limon kabuğu seviyor ha ha ha diye o da yapıyor şarkıyla birlikte

Adım adım kimisi faydalı diyor kimisi de işe yaramıyor. Bence tamamen ilgilenmekle alakalı. Eğer işten çok vakit kalmıyorsa adım adımı boşverin. Sizinle oynasin yeterli zaten.
Bi çok şeyi almışsınız zaten. Aynı oyuncaklar bizde de var her ay bi tanesini saklıyorum bi kaç ay sonra çıkarıyorum yeni gibi ilgileniyor. Lego oynaması güzel. Benimki de legodan kuleler yapmayı seviyor. Kendi basına aktivite oluyor.
Dikkat güçlendirme seti varmış piyasada ona güzel diyorlar ama 2yaş yanlış hatırlamıyorsam bende yazin almayı planlıyorum ondan

Maşallah canım benimki sabah 8 dr mama içiyor sonta yoğurt olmazsa olmazimiz sürekli yoğurt istiyor dolaba gidip öğlen hiç bisey aralarda ıvır zıvır istiyor çok vermemeye calisyorum ama deliriyor akşam da belki bi çorba içiyor sonra mama başka yok ac yaşıyor resmen

Kızlar ben tam anlayamadım silikte olsa ikinci çizgi var mı sizce flaşla bakılınca belli oluyor

Eklentiler

• BE63D3DF-ED6B-4FBE-8877-7D79E4C0D464.jpeg
    104,1 KB · Görüntüleme: 24
  • 06C7B4BA-D494-4D30-8CD4-A99EF7B621FE.jpeg
    91,5 KB · Görüntüleme: 28
Selam kızlar biz doktora gittik boy 88 kilo 13
Öksürüğü kesilmiyordu kan ve röntgen verdik biraz balgam vegaz çıktı kan değerlerine göre biraz alerji olabilir dedi doktor alerji için bir aylık toz bir ilaç verdi onu kullanacağız sonra tekrar gideceğiz doktoraa
Demirle vitamini iyi çıktı ama sütü kestik verme artık dedi hem alerjiyi tetikler hem de kansızlık yapar dedi bol bol yoğurt et ve pekmez yedir dedi

Şimdilik böyle bakalım

Masallah ne güzel yerinde her şeyi.
Ben de martta gidicem kontrole hem asilarini olur hem de boy kilo bakarlar.
Alerji sebebini ogrenin ama mutlaka ileride de sıkıntı çekmesin sebebi her neyse. Eşimin mesela küçükken penisilin alerjisi çıkmış tabi bir sürü test sonunda belli olmuş penisilin olduğu. Şimdi ilaç alırken falan penisilin türevlerini yazdırmıyor doktora

Evet canım şuanda alerji testi yaparız ama küçük dedi bilmiyorum bakalım biraz daha büyüyünce olur herhalde yaa bi de bizde hep genetik babamın ablamın benim hep toza karşı alerjimiz var

Maşallah kız oğlum.11 bile olmadı boyuda hep 80 ölçüyorlar bu çocuk hiç mi uzamıyor evet sur kansızlık yapıyomuş canım bnmkide sadece yoğurt yer

Maşallah canım o boyu nasıl uzattın öyle ya ne yedirdin içirdim bizim iki aydır 81. Durmuyor hiç ölçemiyorlar mı anlamadım 80 cm olan altlar 12 18 artık bileklerinde kalıyor çünkü. Kilomuzda 12.5 civarı battaniyesini de bırakmadığı için onunla ve üzerinde badi kazakla tartılmıştı 12
900 çıkmıştı bir göbeğimiz bile var:)

ya kaşık çatala nasıl alıştıtırız bu bebeleri karşısında yiyerek mi çok acıktığında kaşık çatal vererek mi hiç tutma hevesi yok bir de yağlı şeyleri falan elleyemiyor pek önceden öyle değildi sigara böreği dün fırın patates yapmıştım tavukla fırın poşetinde elliyo parmaklarını ovuşturuyor titiz olacak galiba. Ama köfte pankek falan yiyor elinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…