• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Maşallah kız oğlum.11 bile olmadı boyuda hep 80 ölçüyorlar bu çocuk hiç mi uzamıyor 😬 evet sur kansızlık yapıyomuş canım bnmkide sadece yoğurt yer 🤦‍♀️
Canım boy uzun olduğundan hala zayıf gibi duruyor😅😅

Evet doktorda söyledi süt verme diye ama biberonu gösterip gösterip koyyy diyor süt istiyor bakalım nasıl unutacak 🤔🤔
Maşallah canım o boyu nasıl uzattın öyle ya ne yedirdin içirdim bizim iki aydır 81. Durmuyor hiç ölçemiyorlar mı anlamadım 80 cm olan altlar 12 18 artık bileklerinde kalıyor çünkü. Kilomuzda 12.5 civarı battaniyesini de bırakmadığı için onunla ve üzerinde badi kazakla tartılmıştı 12
900 çıkmıştı bir göbeğimiz bile var:)

ya kaşık çatala nasıl alıştıtırız bu bebeleri karşısında yiyerek mi çok acıktığında kaşık çatal vererek mi hiç tutma hevesi yok bir de yağlı şeyleri falan elleyemiyor pek önceden öyle değildi sigara böreği dün fırın patates yapmıştım tavukla fırın poşetinde elliyo parmaklarını ovuşturuyor titiz olacak galiba. Ama köfte pankek falan yiyor elinde
Canım çok yemekle alakalı değildir bence genetik benim boyum 1.72 babanın boyu 1.80 13 yaşındaki kızım da 1.70 o yüzden kısa olmasını bekleyemezdikkkk🤣🤣🤣

Benim kızım da herşeyi eliyle yemek istiyor çatal kaşık istiyor ama çatalı çok sert kullanıyor vermiyorum 2 yaşında filan ancak başlar bence tam anlamıyla kendileri yemeye 👍👍👍

Selam kızlar nasılsınız bebekleriniz nasıl🤔🤔

Benim kızım bugünlerde inanılmaz derecede yaramaz Allah um saniye yerinde durmuyor hep tehlikeli şeylere saldırıyor koltuk tepelerine çıkıyor başlıyor saymaya biiiiiiiiiii kiiiiiiiiii aşağıya atlayacak yani🤫🤫🤫

Bugünlerde bayağı dillendi anne gel,, baba gitti,,,abla geldi,,,, Ege ile gagayı çok seviyor gaga diyor momoyu izliyor momo diyor daha bir sürü sayamadığımız kelimeler çok fena çokkkkk😜😜😜

Gizli işler yapacağı zaman masanın altına girmeler,,, dolaba saklanıp sessiz beklemeler🤣🤣🤣

Öksürüğü var biraz yarın doktora götüreceğim inşallahhh antibiyotiğe gerek kalmaz,,,, bugünlerde diş gıcırdatıyor sebebini bilmiyorum acaba yeni diş mi gelecek kaşınıyor da öyle yapıyor🤔🤔

Böyle işte bizde durumlar sizler ne durumdasınız bakalım😜😜😜😜
Oyy maşallah 🥰
Ben yeterince ilgilenemiyorum gibi hissediyorum üzerine düşülürse çok çabuk kavrıyor hemen söylemeye çalışıyor ve başarıyor da kelimeleri ama biz daha çok kovalamacalı güreşmeli oyunlara verdik kendimizi o hareketlendikçe :D
ne gibi eğitici oyuncaklar almalıyım kızlar. Şekilli ahşap oyuncağı var yuvarlak kare üçgen falan onları takıyor, oyuncak tableti var çeşitli kelimeleri söylüyor basınca fotoğrafları var düğmelerde, legolara da merak saldı kendi getiriyor çantasını yapalım diye takıyor artık kendisi.. bul tak aldım ahşap hayvanlar onları da öğreniyor renklerinden ayırt ediyor çıkarıp yerlerinin üzerine getiriyor kolay olanları takıyor da yapıyor yani.

Adım adıma üye olmamı tavsiye eder misiniz, sesli kitabı vardı yırttı gerçi seviyordu 3 tane daha sipariş ettim yanında düğmele basınca anlatıyor kitabı resimlerine bakmayı seviyor kitapları seviyor bir tane hikaye kitabı vardı kısa hep onu getiriyor okuyalım diye ama bir sayfasında ağlama yeri var oraya gelince bende ağlarmış gibi yapıyordum o da ağlıyordu sonra okurken o sayfaya gelmeyeyim de ağlamayayım diye kitabı kapatmaya başladı acayip akıllılar ya. Konuşma kartları var onlardan alsam mı? ne gibi aktiviteler yapıyorsunuz benim hiç aktiviye yaptırmaya vaktim olmuyor
Ahşap oyuncağın fotoğrafını atabilir misin canım ben de almak istiyorum ama benimki oyuncakları ile oynamıyor fazla. Çabuk sıkılıyor. Adım adım serisini ben de çok düşündüm sonra gereksiz pahalı geldi gözüme. Youtubeda videolarını izliyorumm bize uygun oln ayın içeriğinde neler var diye. Kapakçıklı kitapları çok hoşuma gidiyor ama benzerlerini oyuncakçılarda bulabiliyorum çok da hoşuna gidiyor kızımın birkaç aydır hiç sıkılmadı o kitaptan. Kitaplardan genelde sıkılmıyor gerçi benimki. Etkinlik olarak da evde kendimizin yapabileceği tarzda şeyler bakıyorım instagram ve pinterestte. Zeka kartı diye satılanlardan daha önce almıştım hala ilgisini çekiyor ordan öğrendiği kelimeler oldu epey. Bimdeki haydi anlat kartlarını da çok sevmişti. Bazen üç dört tanesini ters çevirip hadi bana arıyı bul falan diyorum bulup uzatıyor. Oyuncaklardan ziyade evde bizim kullandığımız şeyler daha çok ilgisini çekince ben bıraktım oyuncak almayı😆
Selam anneler 🙋‍♀️
Bizde de bol hareketli günler devam. Benimki hiç sakin olmadı zaten 😀 artık parkta kendi başına takılmayı seviyor. Kaydırak merdivenlerinden tutunarak cikip kendi kayıyor 🤦‍♀️
Haydi anlat kartları almıştım bimden daha önce onları çıkarıyorum yaklaşık bir aydir kelime olarak öğretiyorum. Bazılarını söyleyemiyor ama ne olduklarını tanıyor hafıza kartı gibi kullanıyorum. Bi çoğunun ne olduğunu ezberledi.
Yemek konusunda şanslıyım ben baya iştahlı ve çok yakıyor hemen hemen her saat mama hazırlıyorum ya meyve ya yemek ya da atıştırmalıklar veriyorum.
Dans etmeyi çok seviyor bir de bazen kukuli açıyorum en çok baris manco nane limon kabuğu seviyor 😀 ha ha ha diye o da yapıyor şarkıyla birlikte 😀
Maşallah 🧿
Kukulidrn oldum olası korkuyor bizimki 😅 maymun demeyi öğrendikten sonra azaldı sanırım kukuli korkusı artık onu görünce ağlayarak kaçmıyor 🤭
Selam kızlar biz doktora gittik boy 88 kilo 13👍
Öksürüğü kesilmiyordu kan ve röntgen verdik biraz balgam vegaz çıktı kan değerlerine göre biraz alerji olabilir dedi doktor alerji için bir aylık toz bir ilaç verdi onu kullanacağız sonra tekrar gideceğiz doktoraa
Demirle vitamini iyi çıktı ama sütü kestik verme artık dedi hem alerjiyi tetikler hem de kansızlık yapar dedi bol bol yoğurt et ve pekmez yedir dedi

Şimdilik böyle bakalım🥰🥰🥰
Geçmiş olsun canım. Balgam için bir şey dedi mi doktor? Cuma günü biz de götürdük birden öksürmeye başlamıştı. Ciğerleri, boğazı temiz dedi ama bu akşam hırıltılar başladı ve biraz balgam kustu. Doktor calpol dışında bir şey vermedi bize. Pazartesiye kadar böyle devam ederse kendi doktoruna götürmek istiyorum. Hastalıktan kurtulamadık bu ay biz.
Maşallah canım o boyu nasıl uzattın öyle ya ne yedirdin içirdim bizim iki aydır 81. Durmuyor hiç ölçemiyorlar mı anlamadım 80 cm olan altlar 12 18 artık bileklerinde kalıyor çünkü. Kilomuzda 12.5 civarı battaniyesini de bırakmadığı için onunla ve üzerinde badi kazakla tartılmıştı 12
900 çıkmıştı bir göbeğimiz bile var:)

ya kaşık çatala nasıl alıştıtırız bu bebeleri karşısında yiyerek mi çok acıktığında kaşık çatal vererek mi hiç tutma hevesi yok bir de yağlı şeyleri falan elleyemiyor pek önceden öyle değildi sigara böreği dün fırın patates yapmıştım tavukla fırın poşetinde elliyo parmaklarını ovuşturuyor titiz olacak galiba. Ama köfte pankek falan yiyor elinde
Galiba bizee görerek özendi. Artık kesinlikle bizim yedirmemize izin vermiyr. Kendisi uğraşıyor ama beceremşyor da tam sinir olup atıyor, yemek de yemiyor. 😫
Kızlar biz hala yurumuyoruz kafama takılıyor ister istemez
Doktor ne diyor canım bu konuda?
18 aya kadar sorun olmuyor diye okumuştum ben ama en iyisini takibini yapab doktor söyler gibi.

merhabalar
bu ay sürekli hastalıklarla boğuşarak geçiyor bizim.
Önce aşı yaptırdık meğer o sıralar enfeksiyon da kapmışnmış. Aşı, enfeksiyon ve diş derken çok zor günler geçti. Üç gün 39un üstündeydi ateşi. Antibiyotik kullanıyorduk enfeksiyon için. Ateşi düştü diye sevinirken vücudunda kızarıklıklar belirdi birden iki tane doktora götürdük kesin bir şey söylemediler. Kullanılan antibiyotiğe alerjisi olabileceğini düşünüp ilacı kesti doktoru ve alerji şurubu başladı bir hafta.
Bunu atlattık derken tekrar ateşlendi sonrasında burun tıkanıklığı ve öksürük başladı. Üç yaşın altına ilaç veremiyoruz dedi aile hekimi, öksürüğün kesilmesinin özellikle tehlikeli olduğunu söyledi calpol verip gönderdi bizi. İki gecedir doğru düzgün uyuyamıyor öksürmekten, bugün biraz balgam kustu ve hırıltı başladı. Balgam ve bu tür öksürük konusunda bir şey yaşayan var mı?
yarın pazar götüremeyiz doktora pazartesiye kadar da geç kalmış olmaktan korkuyorum.

merhabalar
Önce aşı yaptırdık meğer o sıralar enfeksiyon da kapmışnmış. Aşı, enfeksiyon ve diş derken çok zor günler geçti. Üç gün 39un üstündeydi ateşi. Antibiyotik kullanıyorduk enfeksiyon için. Ateşi düştü diye sevinirken vücudunda kızarıklıklar belirdi birden iki tane doktora götürdük kesin bir şey söylemediler. Kullanılan antibiyotiğe alerjisi olabileceğini düşünüp ilacı kesti doktoru ve alerji şurubu başladı bir hafta.
Bunu atlattık derken tekrar ateşlendi sonrasında burun tıkanıklığı ve öksürük başladı. Üç yaşın altına ilaç veremiyoruz dedi aile hekimi, öksürüğün kesilmesinin özellikle tehlikeli olduğunu söyledi calpol verip gönderdi bizi. İki gecedir doğru düzgün uyuyamıyor öksürmekten, bugün biraz balgam kustu ve hırıltı başladı. Balgam ve bu tür öksürük konusunda bir şey yaşayan var mı?
yarın pazar götüremeyiz doktora pazartesiye kadar da geç kalmış olmaktan korkuyorum.
Öksürük icin kara murver özü çok iyi geliyor diyorlar. Organik doğal içerikli satılanları var nette. Eczanedekiler genelde doğal içerikli olmuyor. Bi araştırın kullanıp sonuc alan çok kişi var.

merhabalar
Canım öncelikle geçmiş olsun balgam için 3 günlük antibiyotik verdi evde buhar makinası varsa kullanabilirsin hırıltı ve öksürüğe çok iyi geliyor

Peki destekli de adım atmıyor mu ? Sıralama falan yapıyor mu ? Genelde 18 aya kadar normal deniyor ama bi doktora götürün isterseniz 18 aylık olmak üzere zaten bebekler.
Sıralama yapıyor, oturduğu yerden kendisi ayaga da kalkıyor, tek elinden tutunca adım da atıyor tam dengeli atmıyor ama

merhabalar
Bizde öksürük ve hırıltı alerji kaynaklıydı alerji şurubunu kullanınca iki üç gün içinde kesiliyordu

Öksürük icin kara murver özü çok iyi geliyor diyorlar. Organik doğal içerikli satılanları var nette. Eczanedekiler genelde doğal içerikli olmuyor. Bi araştırın kullanıp sonuc alan çok kişi var.
Teşekkür ederimm murver özü içerikli bağışıklık destekleyici bulmuştuk bir tane ama çocuk doktoruna danışmadan kullanmak istemedik. Doğal içerikli olanları da araştırayım ben.
Canım öncelikle geçmiş olsun balgam için 3 günlük antibiyotik verdi evde buhar makinası varsa kullanabilirsin hırıltı ve öksürüğe çok iyi geliyor
Teşekkür ederimm size de geçmiş olsun tekrar. Üç günün sonunda düzeldi mi balgamı? Buhar makinası da var evde kullanırımm.
Bizde öksürük ve hırıltı alerji kaynaklıydı alerji şurubunu kullanınca iki üç gün içinde kesiliyordu
Geçmiş olsun canım.

Selam kızlar nasılsınız Amine gece sabaha kadar memede ya gündüz de evde sürekli bunaltıyor ramazan gelmeden kesecem inşallah kıyamıyorum ama hazırlan sonu gibi gidecez ancak alıştırırım gece uykusu inşallah uyur ya çok yoruyor her şeyi yiyor ama bağırsakları çok çalışıyor günde 3 4 kez büyük tuvaletini yapıyor o yüzden kılo alımı yavaş 10. 4 gelıyor şuan sagşıklı olsun da bu arada kızlar 4 yaşında oglum var ıkı gündür kelımeleeı kekeleyerek çıkarıyor hiç böyle yapmazdı anlam veremedık ilgi mi çekmek istıyor kıskanıyor kardeşini o yüzden mı inşallah geçer ya çok canım sıkılıyor bu durumu çocuklarında yaşayan var mı kızlar

Yaaaa canım çok geçmiş olsun bol bol buhar ver ancak buhar açar bronşları 😰😰
Sağol canım.
Doktor buhar vermedi bize kızımı çok hareketli gördü yaptırmaz bu şurup deneyelim önce dedi. Yarın memleketteki doktoruna götürsek mi diye düşünüyoruz bir yandan kararsız kaldık.

Sağol canım.
Doktor buhar vermedi bize kızımı çok hareketli gördü yaptırmaz bu şurup deneyelim önce dedi. Yarın memleketteki doktoruna götürsek mi diye düşünüyoruz bir yandan kararsız kaldık.
Canım benim kızımda hareketli ama video filan açarak yapabilirsin gerçekten buhar çok iyi geliyor👍

Selam kızlar bizimki 2 yaş sendromuna mi bağladı nedir sürekli bir atarlanma yapamayınca sinirlenme evde bol bol çığlık var 😀 bu sıra çok bağımsız takılmaya başladı her şeyi kendi yapmak istiyor. Alt değiştirirken agliyor baya gözyaşı döküyor 😀😀 Bir de çok meraklıydı zaten daha da meraklı oldu parmağıyla gösterip ne olduğunu soruyor. Hayvan seslerini taklit etmeyi ogrendi. Kedi köpek aslan tavuk kuş sesi yapıyor.
Natsume Natsume geçmiş olsun. Nasıl oldu bebeğin?

Back