• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Selam kızlar bizimki 2 yaş sendromuna mi bağladı nedir sürekli bir atarlanma yapamayınca sinirlenme evde bol bol çığlık var 😀 bu sıra çok bağımsız takılmaya başladı her şeyi kendi yapmak istiyor. Alt değiştirirken agliyor baya gözyaşı döküyor 😀😀 Bir de çok meraklıydı zaten daha da meraklı oldu parmağıyla gösterip ne olduğunu soruyor. Hayvan seslerini taklit etmeyi ogrendi. Kedi köpek aslan tavuk kuş sesi yapıyor.
Natsume Natsume geçmiş olsun. Nasıl oldu bebeğin?
Herseyi kendi yapmak isteği uzun zamandır bizde de var artık büyüyorlar birey olduklarının farkındalar sanırım bu durum uzun bir zaman daha devam edecek
Benim kızımda çok dillendi ne dersek tekrar ediyor şimdiden kelime sayısı baya fazla yaza cümle kuracak gibi duruyor bizde üzerimizi zor giyiyoruz evin içinde turluyoruz kıyafetlerden kurtulduğu gibi kaçıyor zor ikna oluyor giyinmeye ah ahh ne çabuk büyüdüler

Selam kızlar bizimki 2 yaş sendromuna mi bağladı nedir sürekli bir atarlanma yapamayınca sinirlenme evde bol bol çığlık var 😀 bu sıra çok bağımsız takılmaya başladı her şeyi kendi yapmak istiyor. Alt değiştirirken agliyor baya gözyaşı döküyor 😀😀 Bir de çok meraklıydı zaten daha da meraklı oldu parmağıyla gösterip ne olduğunu soruyor. Hayvan seslerini taklit etmeyi ogrendi. Kedi köpek aslan tavuk kuş sesi yapıyor.
Bizde de böyle canım hele 3 gündür sürekli bir ağlama hali eli sürekli ağzında diş mi çıkaracak bilmiyorum 16 tane var dişimiz😄😄
Taklit çok fazla herseyi söylemeye çalışıyor hatta biraz önce eşim yüksek sesle telefonla konuşuyordu korkmuş yanıma geldi “anne baba neee diyooooo”” diye bana soruyordu üzgün bir surat ifadesiyle🥰🥰🥰

Canım nasıl oldu bebeğin🤔
İkinize de çok teşekkür ederimm. 🙏 Dün kontrolü vardı düzelmeye başlamış ilaçları azaltarak iki güne bırakacağız. Zamanla geçecekmiş tamamen.

sedulu sedulu bizde de aynı durumlar😅
Her şeyi kendisi yapmak istiyor yapamadığında yardım etmemize kızıyor🤭

benim oyuncaklarla başım dertte.Çekmeceli bir plastik dolaba koymuştum ama şuan o bomboş duruyor çünkü içinde ne var ne yoksa çıkarıyor sürekli. Günde on defa ev toplayıp süpürmekten biraz bezmiş olabilirim😅 sizde durumlar nasıl?

Teşekkür ederimm. Dün kontrolü vardı düzelmeye başlamış ilaçları azaltarak iki güne bırakacağız. Zamanla geçecekmiş tamamen.

benim oyuncaklarla başım dertte.Çekmeceli bir plastik dolaba koymuştum ama şuan o bomboş duruyor çünkü içinde ne var ne yoksa çıkarıyor sürekli. Günde on defa ev toplayıp süpürmekten biraz bezmiş olabilirim😅 sizde durumlar nasıl?
Sevindim canım iyileşmesine şimdi de benim kızın burnu akıyor ıhlamur buhar filan geçirmeye çalışıyorum inşallah daha fazla ilerlemez🙏🙏🙏

Ay canım o dağılma durumunu hiç söyleme biraz önce her yeri topladım ama şimdi gel gör bütün pedler kilotlar sütyenler hepsi ortada hepsini kafasına geçirip dolaşıyor evde🤣🤣🤣

Büyük kızımın dudak koruyucu lipi vardı onu almış kırmış kırılan yerin içine kalem sokup öyle çıkartıyor onu da dudağına sürüyor çok fenalar çokkkkkkk🥰🥰🥰🥰

İkinize de çok teşekkür ederimm. 🙏 Dün kontrolü vardı düzelmeye başlamış ilaçları azaltarak iki güne bırakacağız. Zamanla geçecekmiş tamamen.

Biz oyuncakları beraber toplaya toplaya ogrendi artık yerine koy deyince topluyor oyuncakları. Bir çok şeyi aldığı yerine koyma huyu var sanırım düzenli olacak.
Bu sıra mama sandalyesi yerine normal sandalyede oturup yemek istiyor bağımsız takilmak hoşuna gidiyor sanırım 😀

Biz oyuncakları beraber toplaya toplaya ogrendi artık yerine koy deyince topluyor oyuncakları. Bir çok şeyi aldığı yerine koyma huyu var sanırım düzenli olacak.
Bu sıra mama sandalyesi yerine normal sandalyede oturup yemek istiyor bağımsız takilmak hoşuna gidiyor sanırım 😀
Ayyyy bizde 2 gündür nırmal sandalyede yiyoruz ve çok mutlu oluyor tabağına koyuyorum kendisi eliyle alıp yiyor 👍

Sevindim canım iyileşmesine şimdi de benim kızın burnu akıyor ıhlamur buhar filan geçirmeye çalışıyorum inşallah daha fazla ilerlemez🙏🙏🙏

Ay canım o dağılma durumunu hiç söyleme biraz önce her yeri topladım ama şimdi gel gör bütün pedler kilotlar sütyenler hepsi ortada hepsini kafasına geçirip dolaşıyor evde🤣🤣🤣

Büyük kızımın dudak koruyucu lipi vardı onu almış kırmış kırılan yerin içine kalem sokup öyle çıkartıyor onu da dudağına sürüyor çok fenalar çokkkkkkk🥰🥰🥰🥰
Lip balm deyince aklıma geldi benim oğlan 2 hafta önce benim ruju bul çantada mama sanıp ısırmış tadını da beğenmemiş geri kapatmış koymuş 😀 bende mutfaktaydım bi baktım dudaklar kirmizi 😀 hemen agzinda parça aradım neyse ki yoktu rujda da eksik parça yoktu kontrol edip rahatladım. Şimdi cantalarimi ulaşamayacağı yere asiyorum

Lip balm deyince aklıma geldi benim oğlan 2 hafta önce benim ruju bul çantada mama sanıp ısırmış tadını da beğenmemiş geri kapatmış koymuş 😀 bende mutfaktaydım bi baktım dudaklar kirmizi 😀 hemen agzinda parça aradım neyse ki yoktu rujda da eksik parça yoktu kontrol edip rahatladım. Şimdi cantalarimi ulaşamayacağı yere asiyorum
Ayyyyy çok fenalar yaaaaaa biz 3 gündür de kalem ve defterlerle zaman geçiriyoruz öyle keçeli kalem filan da istemiyor kurşun kalem olacak illa ki be nde korkuyorum bir yerine batar diye ama kıyameti koparıyor😥😥😥

Ayyyyy çok fenalar yaaaaaa biz 3 gündür de kalem ve defterlerle zaman geçiriyoruz öyle keçeli kalem filan da istemiyor kurşun kalem olacak illa ki be nde korkuyorum bir yerine batar diye ama kıyameti koparıyor😥😥😥
Ben hem sihirli kitap almıştım kalemi suyla doldurunca boyuyor. Bir de boya kalemleri aldım carioca nin silince falan rahat çıkıyor leke tutmuyor kıyafetlerinde falan. Onlarla boyama yapıyoruz biz 2 aydir falan hoşuna gidiyor karalamak. Renkleri de söylüyorum yavaş yavaş ayırt etmeye başladı

Vallahi kızım üzerine oturuyor bende çeke çeke süpürüyorum çok mutlu oluyor🤣🤣🤣 günlük dikey kullanıyorum bende
Ya ben her gün silip süpürdüğüm için büyük süpürgeyi açmıyorum artık. Bu dikeyde baya toz cekiyor benim hatta eski süpürgeden daha iyi cekiyor. Otekiyle günde 10 defa yok fişe tak taşı falan eziyet çekiyormusum. Şimdi rahatladım

Ya ben her gün silip süpürdüğüm için büyük süpürgeyi açmıyorum artık. Bu dikeyde baya toz cekiyor benim hatta eski süpürgeden daha iyi cekiyor. Otekiyle günde 10 defa yok fişe tak taşı falan eziyet çekiyormusum. Şimdi rahatladım
Aynen canım dikeyler çok rahat ben haftada 2 kez büyükle süpürüyorum genel temizlikte günlük de de dikey kullanıyorum eeeee malum bebiler çok döküyor günde 3 kez süpürdüğümde oluyor🤣🤣🤣

Aynen canım dikeyler çok rahat ben haftada 2 kez büyükle süpürüyorum genel temizlikte günlük de de dikey kullanıyorum eeeee malum bebiler çok döküyor günde 3 kez süpürdüğümde oluyor🤣🤣🤣
Dökmeden olur mu hiç 😀 benimki her saat bir şey yedigi için mecbur günde 5-6 yi buluyor benim süpürge işi 😀

Geçmiş olsun canım inşallah ilerlemez zor oluyor bebeklerin hastalığı da 🙏
Kafalar zehir zehr 😀
Bakıcı ve babasını bazen dinliyor ama beni hiç dinlemiyor 😫 otoritem yok hiç kızım üzerinde. Ben toplarken arkamdan dağıtıp geliyor hatta troller gibi😆
Kapatıp geri koymasuna bayıldımm 😁

Natsume Natsume bir de ben evi supurme işini dikey süpürge aldım şarjlı onunla çözdüm. Süpürge yapmak iskence olmaktan cikti artık
Vallahi kızım üzerine oturuyor bende çeke çeke süpürüyorum çok mutlu oluyor🤣🤣🤣 günlük dikey kullanıyorum bende

süpürmek değil de süpürmeden önce ortalığı toplamak daha çok zamanımı alıp dert oluyor bana 😅
Süpürgenin tuşlarına basmayı seviyor benimki de sürekli aç kapa, kabloyu çek şeklinde hallediyoruz🤭
Ben hem sihirli kitap almıştım kalemi suyla doldurunca boyuyor. Bir de boya kalemleri aldım carioca nin silince falan rahat çıkıyor leke tutmuyor kıyafetlerinde falan. Onlarla boyama yapıyoruz biz 2 aydir falan hoşuna gidiyor karalamak. Renkleri de söylüyorum yavaş yavaş ayırt etmeye başladı
Carioca kalemlerden ben de alacağım sizde hangisi var.
Çok çeşit olunca da insanın kafası karışıyor.
kalemlere bayılıyor evde çizmedik yer karmadı 🤭
Geçenlerde o karalarken o ne diye sorduk hep meğer anlamlı şeyler yapmaya çalışıyormuş😅 eşek, arı, top, kedi, köpek, araba falan çiziyormuş 🤣

Natsume Natsume Carioca joy serisi var memnunum bundan
E8424667-383E-4598-B3BF-DFE061CDD674.jpeg

Bizimde kelime sayımız az ha kendine kendine bişeyler söylüyor iki kelimelik cümleler kuruyor ışıklar yandı seda geldi, kuşlar yok diyor işine gelince hep ama daha önce söylediği şeyleri de söylemiyor koyun görünce videoda me me derdi baba derdi falan yok yani ama algıları çok açık. Lego yapıyoruz, bul tak hayvanlar almıştım ya renklerine göre yapmışlar koyma yerlerini o şekilde renkleriyle ezberlemiş direkt koyuyor tam takamıyor ama yerine koyuyor buluyor özellikle çıkarıp karıştırıyorum buluyor yani renk ayrımı var. Topları var onları kovaya atarken renkleri söylüyorum. Bu ara favorisi vileda kovası sopası tabure deliriyor resmen bugünde pipetli suluğu pipetine taktı bardağa taktım diye kıyameti kopardı iyice inatçı oldu köpek dişleri çıkıyor haftasonu hiçbirşey yemedi mama içti sadece cumartesi günü hiç uyumadı hep mızırdandı 9 da uyuydu 10 da ğlayacak uyandı falan bu ara fena durumdayız

Back