• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Bizimde kelime sayımız az ha kendine kendine bişeyler söylüyor iki kelimelik cümleler kuruyor ışıklar yandı seda geldi, kuşlar yok diyor işine gelince hep ama daha önce söylediği şeyleri de söylemiyor koyun görünce videoda me me derdi baba derdi falan yok yani ama algıları çok açık. Lego yapıyoruz, bul tak hayvanlar almıştım ya renklerine göre yapmışlar koyma yerlerini o şekilde renkleriyle ezberlemiş direkt koyuyor tam takamıyor ama yerine koyuyor buluyor özellikle çıkarıp karıştırıyorum buluyor yani renk ayrımı var. Topları var onları kovaya atarken renkleri söylüyorum. Bu ara favorisi vileda kovası sopası tabure deliriyor resmen bugünde pipetli suluğu pipetine taktı bardağa taktım diye kıyameti kopardı iyice inatçı oldu köpek dişleri çıkıyor haftasonu hiçbirşey yemedi mama içti sadece cumartesi günü hiç uyumadı hep mızırdandı 9 da uyuydu 10 da ğlayacak uyandı falan bu ara fena durumdayız
Biz de hiç kelime de yok herşeye mm diyor ☹️ kilo boyunuz nasıl canım?

Kızlar hiç bisey yemiyor oğlum ne meyve ne sebze ne et psikolojim bozuldu artık ne yapmalıyım sizce

Biz de hiç kelime de yok herşeye mm diyor ☹ kilo boyunuz nasıl canım?
Kilo 12.400 dü en son. Boy 82. Şu konuşma işini nasıl ilerleticez bilmem önceden dediklerini demiyor işine gelirse işte konuşuyor her çovuk farklı bende geç konuşmuşum
Kızlar her bebek kendine özel diye düşünüyorum ben benim kızımın motor gelişimi hep iyi oldu şuan da her söylediğimi tekrarlıyor epey kelime söyleyebiliyor ama bizde tv tablet telefon yok bunların etkisi de var tabi ama zayıf ve minyon bir yapısı sizinkilerin yanında 😊
iştahı hiç iyi olmadı sürekli meme derdinde ama takılmıyorum bu duruma hersey zamanı gelince yerine oturur sağlıkları yerinde olsun yeter 😉 bazen gelişimi yemesi içmesi derken anı kaçırıyoruz

Bizimde kelime sayımız az ha kendine kendine bişeyler söylüyor iki kelimelik cümleler kuruyor ışıklar yandı seda geldi, kuşlar yok diyor işine gelince hep ama daha önce söylediği şeyleri de söylemiyor koyun görünce videoda me me derdi baba derdi falan yok yani ama algıları çok açık. Lego yapıyoruz, bul tak hayvanlar almıştım ya renklerine göre yapmışlar koyma yerlerini o şekilde renkleriyle ezberlemiş direkt koyuyor tam takamıyor ama yerine koyuyor buluyor özellikle çıkarıp karıştırıyorum buluyor yani renk ayrımı var. Topları var onları kovaya atarken renkleri söylüyorum. Bu ara favorisi vileda kovası sopası tabure deliriyor resmen bugünde pipetli suluğu pipetine taktı bardağa taktım diye kıyameti kopardı iyice inatçı oldu köpek dişleri çıkıyor haftasonu hiçbirşey yemedi mama içti sadece cumartesi günü hiç uyumadı hep mızırdandı 9 da uyuydu 10 da ğlayacak uyandı falan bu ara fena durumdayız
Kilo 12.400 dü en son. Boy 82. Şu konuşma işini nasıl ilerleticez bilmem önceden dediklerini demiyor işine gelirse işte konuşuyor her çovuk farklı bende geç konuşmuşum
Öğrendiği ya da söyleyebildiği her şeyi kullanmıyor benimki de normal diye düşünüyorum bu durumu😅 yeni öğrendiklerini daha sık kullanıyorlar. Bi ara ona kadar bile sayıyordu kendi kendine artık rasgele söylüyor 🤣
İki kelimeli cümlelere daha geçmedi bir de . Sorduğumuzda zeka kartlarındaki kelimeleri işine gelirse söylüyor bize gelmezse hepsine armut ya da hamn nam nam diyor kafasını sallayarak. Alay ediyor bizle şimdiden şebek 🤣
Uyku arkadaşını yıkadım dün. Tekrar uyuyana kadar hazır olsun diye uyanır uyanmaz çalıştırmıştım makinayı ama yıkama esnasında farketti orda olduğunu uzun süre sakinleştiremedim sinir krizi geçiriyordu nerdeyse alamadığı için😅
köpek dişleri geliyor bizim de galiba o yüzden birkaç gecedir doğru düzgün uyuyamıyor. Çığlık çığlığa uyanıyor bir süre sakinleşmiyor, tekrar dalması zor oluyor.

Kızlar hiç bisey yemiyor oğlum ne meyve ne sebze ne et psikolojim bozuldu artık ne yapmalıyım sizce
Doktorun verdiği iştah açacak vitaminler de işe yaramadı galiba :(
Kilo alımı nasıl?
Cidden zor yemeyen bebek. Bütün gün vermesem benimki de gelip isteyeceği yok. Bugün olmadık bir saatte uyuyup öğleden sonra dörde kdar aç kalmış. Ben dayanamam o kdar saat bana mısın demiyor çocuk. Bakıcıya öğle yemeğini yedirdikten sonra yatır diyorum dinleyecek gibi durmuyor beni.

Bugün saglik ocağına gitmiştik gitmişken asilari da oldu oğlum. 2 bacak bir de ağızdan asi oluyor. Kilo 11.9 olmuş boy 85 cm.
Geçmiş olsunnn. Büyüdükçe aşılar zorlaşıyor değil mi 😫
Sağlık ocağının önüne bile yaklşmak istemiyor benimki artık. İki hafta sonra yaptıracağız biz de

Geçmiş olsunnn. Büyüdükçe aşılar zorlaşıyor değil mi 😫
Sağlık ocağının önüne bile yaklşmak istemiyor benimki artık. İki hafta sonra yaptıracağız biz de
Çok zor olmadi bu defa benimki asidan ziyade niye yatıyorum diye agliyor 😀 asi bittiği gibi kalkti top oynamaya devam etti 😀

Bizimde aşımız vardı ama kızım hasta olunca haftaya kaldı😩😩

İnşallah rahat geçirir bebeğin🙏🙏🙏🙏
Bizim de haftaya normalde ama ebe baktı tarihlere istersen yapabiliriz bugün dedi bende yaptırdım 😀 normalde aklımda yoktu bugün aşı yaptirmak

Kreş düşünen araştıran var mı?
Çok zor olmadi bu defa benimki asidan ziyade niye yatıyorum diye agliyor 😀 asi bittiği gibi kalkti top oynamaya devam etti 😀
ben olsam ben de ağlardım heralde😆 yatırıp bir de ellerinden ayakkarından tutuyoruz bi de 😹Kapısına girmemis yeterli ağlamaya başlaması için artık çıkana akdar da susmuyor😫

Kreş düşünen araştıran var mı?

ben olsam ben de ağlardım heralde😆 yatırıp bir de ellerinden ayakkarından tutuyoruz bi de 😹Kapısına girmemis yeterli ağlamaya başlaması için artık çıkana akdar da susmuyor😫
Ya ben o konularda biraz soğukkanlıyım sanırım saglik söz konusu olunca direkt yapılması gereken neyse onu yapıyorum soğukkanlı şekilde 😀 ilk aylarda öyleydi benimki susmuyordu anca dışarı çıkınca rahatlıyordu. Bizim elimizde top ve balon vardı tesadüfen iyi oldu dikkat dagitmak icin. Aklınızda olsun bi oyuncakla gidin olmadi asiya

Ya ben o konularda biraz soğukkanlıyım sanırım saglik söz konusu olunca direkt yapılması gereken neyse onu yapıyorum soğukkanlı şekilde 😀 ilk aylarda öyleydi benimki susmuyordu anca dışarı çıkınca rahatlıyordu. Bizim elimizde top ve balon vardı tesadüfen iyi oldu dikkat dagitmak icin. Aklınızda olsun bi oyuncakla gidin olmadi asiya
Her yere giderken yanımızda sevdiği bir oyuncak, kitap, uyku arkadaşı, emzik götürüyoruz ama 😅
Sağlık ocağı korkusuyla başa çıkamıyoruz artık biraz büyüyüp açıklamaları dinlemeye başlayınca düzelir belki
Eskiden bu kadar zor olmuyordu daha odadan çıkmadan sakinleşmiş olurdu😅

Kızlar nasılsınız ? Ses soluk yok hiç buralarda. Bebeklerle nasıl gidişat?
Kmsl Hnd Kmsl Hnd Natsume Natsume E Elasu elasen elasen M Maridraw MinikPiranha MinikPiranha unuttuklarım var nickleri affola hadi birbirimizi etiketleyelim canlansın
İyiyim canım kızım biraz hastaydı bir haftadır onunla uğraşıyoruz alerji dedi doktor toz filan hiç olmayacak sürekli ev işi filan yapıyorum alerji ilacına başladık bir ay kullanıp tekrar doktora gidicez 👍👍

Bunu dışında bir haftadır hiç birler yemiyor sürekli mızmız önceden de huysuzdu hastalanınca iyice kötü oldu😩😩😩

Ayrıca geçen gece çok öksürdü sabah yastığında kan gördüm koştur koştur hastaneye gittik sabahın 6 sında hiç birşey çıkmadı meğer benim cadı kızımın tırnakları uzunmuş kulağını çizmiş kan ordan gelmiş🤣🤣🤣🤣

Zaman böyle geçiyor sen neler yapıyorsun bakalım🤔🤔🤔

Kızlardan da kimse kalmadı yaaaaa arada yazanlarda sadece soru soruyor aldıkları cevaba bile yorum yapmıyorlar😱😱😱

İyiyim canım kızım biraz hastaydı bir haftadır onunla uğraşıyoruz alerji dedi doktor toz filan hiç olmayacak sürekli ev işi filan yapıyorum alerji ilacına başladık bir ay kullanıp tekrar doktora gidicez 👍👍

Bunu dışında bir haftadır hiç birler yemiyor sürekli mızmız önceden de huysuzdu hastalanınca iyice kötü oldu😩😩😩

Ayrıca geçen gece çok öksürdü sabah yastığında kan gördüm koştur koştur hastaneye gittik sabahın 6 sında hiç birşey çıkmadı meğer benim cadı kızımın tırnakları uzunmuş kulağını çizmiş kan ordan gelmiş🤣🤣🤣🤣

Zaman böyle geçiyor sen neler yapıyorsun bakalım🤔🤔🤔

Kızlardan da kimse kalmadı yaaaaa arada yazanlarda sadece soru soruyor aldıkları cevaba bile yorum yapmıyorlar😱😱😱
Geçmiş olsun. Alerji işi çok zor bizim komşuda çıkmıştı toz alerjisi bebeğinde. Ozel bi süpürge falan aldılar toz salmayan her gün hatta günde 4-5 kere toz alıyordu.
Benimkinde de burun akıntısı vardı ama toparladı 4-5 günde. Bu sıra çok meraklı her şeyin ismini soruyor parmağıyla gösterip. Yeni kelimeler de ogrendi. Bi de kendi dili var artık neler diyorsa bilmediğim kelimelerle bana bisiler anlatıyor bütün gün 😀
Ya evet burası iyice sessiz oldu. İlla bebeklerle ilgili sorun paylaşacak değiliz ki. Bebeklerin sorunu olmadan da yazılabilir. Kendinden evden bahsedebilirsin. İnsan motive oluyor paylaşınca ya da sıkıntısı varsa azalıyor en azından

Geçmiş olsun. Alerji işi çok zor bizim komşuda çıkmıştı toz alerjisi bebeğinde. Ozel bi süpürge falan aldılar toz salmayan her gün hatta günde 4-5 kere toz alıyordu.
Benimkinde de burun akıntısı vardı ama toparladı 4-5 günde. Bu sıra çok meraklı her şeyin ismini soruyor parmağıyla gösterip. Yeni kelimeler de ogrendi. Bi de kendi dili var artık neler diyorsa bilmediğim kelimelerle bana bisiler anlatıyor bütün gün 😀
Ya evet burası iyice sessiz oldu. İlla bebeklerle ilgili sorun paylaşacak değiliz ki. Bebeklerin sorunu olmadan da yazılabilir. Kendinden evden bahsedebilirsin. İnsan motive oluyor paylaşınca ya da sıkıntısı varsa azalıyor en azından
Size de geçmiş olsun canım🙏🙏

Aynen zor alerji olması çamaşır kurutma makinası alacam süpürgeye de bakarım bir ara hepsi aynı anda olmaz yavaş yavaş🤣🤣🤣

Yaaaa evet sohbet amaçlı kullanabiliriz ama kimsecikler yok😩

Size de geçmiş olsun canım🙏🙏

Aynen zor alerji olması çamaşır kurutma makinası alacam süpürgeye de bakarım bir ara hepsi aynı anda olmaz yavaş yavaş🤣🤣🤣

Yaaaa evet sohbet amaçlı kullanabiliriz ama kimsecikler yok😩
Kurutma makinesini bende araştırmıştım bi ara siemens a+++ var bi tane model onu çok tavsiye etmişlerdi linkini bulursam bi bak araştır istersen. Enerji tasarruflu olması ve nemi algılaması çok önemli diyorlar.

Back