• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Veeeeeeeee 14. Dişteee göründüüüüü :KK9:

Maşallah canım biz daha 8 ledik üstte 4 altta 4 oldular ama azılarda çıkacak belli ve çok fenayız var ya üst yanları çıkarana kadar mahvolduk dün akşam ve bu sabah ağla çığlık kıyamet geceleri uyanmalar falan neyse patlatmış ayy bir tamamlansalar ya

Merhaba canım öncelikle panik yapma inşaallah genetiktir.benim kızımda çok minnoş ama doktor kg taktığı için diğer ölçümlere takılmıyor.9.ayda 45.5 yazmış ebe şimdi ben ölçtüm 46- 46.5cm gibigeldi.bizimde anlamlı hiç kelimesi yok herşeye ya baba ya dede diyor yemek görünce de mama kedi köpek görünce de kedi diyor.başı sıkışırsa anne diyor.bir şey verirken al diyor.ama dediğim gibi herşeye baba dede diyor.
Seninki iyi şuan canım bide benimki geçen 12.ayda da aynıymış hiç büyümemiş o yüzden eğer 18.ayda da büyümezse bi bakalım dedi erkek cocular geç konuşurmuş öyle deyip avutuyorum kendimi inşallah bi sıkıntı yoktur

Canım baş çevresini bilmiyorum ama yanılmıyorsam 47.5 çıkmıştı en son geçen ay,,,
Anne,,, abla,,,baba,,, mama,,,emziğe emmineee ,,,,gel,,,al,,,bak,,,hadi,,,pisi pisi,,,,hayıra ayıııııı diyor,,,,,abi,,,,,
Şimdilik bunları söylüyor
Çok iyi canım seninki bizimki 45 dr kaldı resmen maşallah ne kadar çok şey söylüyor sen biseyler yapiyomsuun ben sürekli konuşuyorum ama hiç işi gücü ağlamak miz mizlanmak erken dogmasinundaetkisi çok galiba :KK43:

Maşallah canım biz daha 8 ledik üstte 4 altta 4 oldular ama azılarda çıkacak belli ve çok fenayız var ya üst yanları çıkarana kadar mahvolduk dün akşam ve bu sabah ağla çığlık kıyamet geceleri uyanmalar falan neyse patlatmış ayy bir tamamlansalar ya

bizim 2 altta 2 üste 4 dişimiz var :)

Seninki iyi şuan canım bide benimki geçen 12.ayda da aynıymış hiç büyümemiş o yüzden eğer 18.ayda da büyümezse bi bakalım dedi erkek cocular geç konuşurmuş öyle deyip avutuyorum kendimi inşallah bi sıkıntı yoktur
İnşaalalh sıkıntı olmaz sağlık ocağındaki ebe de bana kol çevresi çok önemli demişti bizimde 3 ayda hiç büyümemişti .bende genetiğe bağlıyorum eşimin koz kuzenleri çok minyonlar

Selam kızlar bebeğinin baş çevresini bilenler yazabilir mi bide bebeleriniz hangi kelimeleri söyleyebiliyor benimki daha mama bazen baba bazen anne oda çok anlamlı değil doktor sordu pek bisey diyemedim sizinkilerin nasıl konuşmaları kendince sürekli kinusyir herşeyi anlıyor işaret ediyor ama daha anlamlı kelimesi yok tedirginim biraz haydi yardim.kizlar:)
Panikleme hiç benimde oğlan söylediği kelime sayısı az. Kız çocukları erken konusur erkekler gec bu yüzden biz kadınlar dir dir etmeye daha erken başlarız 😀
Mama baba dede gel düştü gitti diyor. Çizgi filmlerde falan yemek tencere tava görsün mama diye ortalığı yıkıyor 😀 ben tedirgin olmuyorum illaki konuşacak önemli olan bu dönemde senin söylediklerini anlamasi.

Panikleme hiç benimde oğlan söylediği kelime sayısı az. Kız çocukları erken konusur erkekler gec bu yüzden biz kadınlar dir dir etmeye daha erken başlarız 😀
Mama baba dede gel düştü gitti diyor. Çizgi filmlerde falan yemek tencere tava görsün mama diye ortalığı yıkıyor 😀 ben tedirgin olmuyorum illaki konuşacak önemli olan bu dönemde senin söylediklerini anlamasi.
Bende öle biliyorum canım erkekler daha geç konuşur diye konuştuklarını anlıyor dediklerimi yapıyor getir götür dediğimde ama işte konuşamıyor daha baş çevresi de küçük olunca panik oldum bian

Bende öle biliyorum canım erkekler daha geç konuşur diye konuştuklarını anlıyor dediklerimi yapıyor getir götür dediğimde ama işte konuşamıyor daha baş çevresi de küçük olunca panik oldum bian
Baş çevresinin küçük olması genetik olabilir hemen köyü düşünmeyin benim kızımda minyon bir bebek ve baş çevresi küçük ama doğduğunda da küçüktü her ay belirli olarak artması önemli bildiğin kadarıyla bazen doktorlar gereksiz telaş yaptırıyor bence ailelere

Valla canım benim yiğenim kız 2.5 yaşında hemde ve kelime sayısı öyle az ki. Daha anne demiyor düşün. Baba dede gel git falan hani cümle kurduğunu falan görmedim daha İstanbul'a gittikçe görüyorum sadece ıh ıh gösteriyor. 3 yaşında da sorun olursa sanırım pedagoga götürmek gerekiyor falan. Benimki de çok kelime demiyor da kendi kendine acayip konuşuyor tabi ne dediğini sadece kendisi biliyor:) ama yiğenim de o da yok o yaşta bende bir yorum yapmıyorum. Ama ondan 6 ay sonra doğan kuzenimin çocuğu nasıl konuşuyor annesi meyveler sebzeler hayvanlar taşıtlar renkler herşeyi öğretmiş gösteriyor söylüyor 10 a kadar sayıyor ingilizce renkleri söylüyor öyle yani. Çok da kıyaslamamak lazım ama millette de herşeye laf deme huyu var sorma

Valla canım benim yiğenim kız 2.5 yaşında hemde ve kelime sayısı öyle az ki. Daha anne demiyor düşün. Baba dede gel git falan hani cümle kurduğunu falan görmedim daha İstanbul'a gittikçe görüyorum sadece ıh ıh gösteriyor. 3 yaşında da sorun olursa sanırım pedagoga götürmek gerekiyor falan. Benimki de çok kelime demiyor da kendi kendine acayip konuşuyor tabi ne dediğini sadece kendisi biliyor:) ama yiğenim de o da yok o yaşta bende bir yorum yapmıyorum. Ama ondan 6 ay sonra doğan kuzenimin çocuğu nasıl konuşuyor annesi meyveler sebzeler hayvanlar taşıtlar renkler herşeyi öğretmiş gösteriyor söylüyor 10 a kadar sayıyor ingilizce renkleri söylüyor öyle yani. Çok da kıyaslamamak lazım ama millette de herşeye laf deme huyu var sorma
Kiyaslama yapmak tabi ki dogru değil ama çoğunlukla kız çocukları erken konuşur diye kani var ortada. 3 yaşına kadar hala konusamiyorsa tabi ki pedagog şart bir de 24 aylik olduğunda artik iki kelimeli cümleleri de kurması gerekiyor diye bi yazı okumuştum anne gel gibi. Yaşayıp gorucez artik hic acelem yok o konuda.
Bizimkinin de kendi dili var ve olumsuz söylediğim seylere tepki veriyor mesela yapma dediğimde bana kızıyor ağzına onu alma pis diyorum kızarak elinden atıyor.

Baş çevresinin küçük olması genetik olabilir hemen köyü düşünmeyin benim kızımda minyon bir bebek ve baş çevresi küçük ama doğduğunda da küçüktü her ay belirli olarak artması önemli bildiğin kadarıyla bazen doktorlar gereksiz telaş yaptırıyor bence ailelere
Benimkide erken d9gdugu için küçük doğdu 1 yaşına kadar hep büyüdü ama 3 aydır hiç buyumemis doktor gelişimi çok güzel genetik de olabilir ama yine de bakalım dedi

Benimkide erken d9gdugu için küçük doğdu 1 yaşına kadar hep büyüdü ama 3 aydır hiç buyumemis doktor gelişimi çok güzel genetik de olabilir ama yine de bakalım dedi
Ne kadarlıkken doğum yaptın Bende erken doğum yaptım 37+3 de

Canım benim kızım da hemen hemen 4 aydır hiç kilo almıyor ama boyu uzuyor o yüzden ben çok takmıyorum bence sende fazla düşünüp moralini bozma 😘😘
Ne kadarlıkken doğum yaptın Bende erken doğum yaptım 37+3 de
Canım 37+3 erken değil ki aslında bende 37+1 de yaptım arkadaşın bebeği bayağı küçük doğmuştu yanılmıyorsam

Canım 37+3 erken değil ki aslında bende 37+1 de yaptım arkadaşın bebeği bayağı küçük doğmuştu yanılmıyorsam
Daha erken doğurduğunu bilmiyordum benim ki benim rahimden dolayı son 2 hafta hiç büyümedi kilosu 2600 boyu 46 cm doğdu

Daha erken doğurduğunu bilmiyordum benim ki benim rahimden dolayı son 2 hafta hiç büyümedi kilosu 2600 boyu 46 cm doğdu
Yaaaaaa

Benim kızımda sezaryen olacağı için 38. Haftada olacaktı ama. Suyum erken gelince acil sezaryen e alındım kızım 3.200 grm 49 cm doğdu

Şuanda kaç kilo bebeğin boyu ne kadar

Yaaaaaa

Benim kızımda sezaryen olacağı için 38. Haftada olacaktı ama. Suyum erken gelince acil sezaryen e alındım kızım 3.200 grm 49 cm doğdu

Şuanda kaç kilo bebeğin boyu ne kadar
Şu an en son 2 gün önce kontrolde 10 kilo 350 gram çıktı boyu 75 cm kilo yine iyi ama boy hep geriden geliyo

İyi geceler
Bugün doktor kontörlü vardı kızımın.
10 kg 81cm boy baş çevresi de 45,5 cm olarak ölçüldü.
Bexero birinci dozu da yaptırdık.
Daha önce iki doz nimenrix yapılmıştı.
Dört tane azı dişi kabarmış dedi 🤭
Aynı anda çıkacaklar galiba.

Sıcak tutsun diye ayağında panduf vardı doktor evde onlarla yürümemesini söyledi. Çıplak ayakla veya sadece çorap ile yürüsün, yamuk basmasına neden olabilir dedi. Ayakkabı olarak da ilk adım ayakkabısı veya bebekler için ortopedik tabanlı olanlardan kullanın dedi. Kışlık ayakkabı da alacaktık, kullanıp memnun olduğunuz var mı?

Back