2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Maşallah canım yine de yiyor demekki benimki hiç nasıl bi çocuk anlamadım zorla da yemiyor mama sandalyesi hele hiç çok sıkılgan hemen kalkmak istiyor kaç kilo seninki boyu falan

Canım bogazina kaçmıyor mu ben çok cesaretsiizm nasıl alıştırdın
Yok canım kaçmıyor bezelyeyi de böyle veriyorum,,, bende ilk kızımda herşeyi ezip veriyordum sonradan çok pişman oldum kızım 13 yaşında hala milyon kere çiğner öğütür ondan sonra yutar,,,, yavaş yavaş alıştır canım sora sen zorluk yaşarsın yanında ol suyu hazır olsun panik yapma

Bizde de karıştırma çok fazla mutfak dolaplarını bastırıp açılan model onu keşfedemedi ama komidinlerimi ters çevirdim karıştırmak yetmiyor içine giriyor devrilir falan diye ters çevirdim öyle kullanıyorum bağlananları da hep bağladım banyo tuvalet hep kapalı çıkarırkende ağlıyor.ve acayip eşya taşıyor hiç bir eşyamızın yeri kalmadı kumanda taşıyor telefon mutfak havlusunu odasına odasındaki oyuncağı yatak odasına ben toplarken tansiyonum düşüyor başım dönüyor her yer her yerde.

Maşallah canım yine de yiyor demekki benimki hiç nasıl bi çocuk anlamadım zorla da yemiyor mama sandalyesi hele hiç çok sıkılgan hemen kalkmak istiyor kaç kilo seninki boyu falan
İşine gelirse güzel yiyor
O dört parmak da yiyecek ile birlikte ağza giriyor istemezse de tık yok.
Yakıb zamanda doktor kontrolüne gideceğiz boyu kilosu o zaman belli olacak. 2 aydır ölçülmedi.
Evdeki baskülde 9,5 kg geliyor
İyice hareketlendiler, durmak istemiyorlar oturdukları yerde. Bugün ben de bir şey yediremedim çünkü sandalyedeki oturmadı
İndirip yere örtü serdim öyle yedireyim dedim o da işe yaramadı elimden tabağı almaya çalıştı sürekli.
Kızlar nohut yemeğini ben ezerek veriyorum siz nasıl veriyosunuz
Bir kere ezerek denedim, yemedi.
Bir dahakine tane deneyeceğim.

Benim oğlum da çok fena oldu artık tek başına yürüyor şimdilik daha çok salonda dolanıyor ama bugün mutfağa kadar da gitti. Geçen bulaşık makinesini çalıştırmış nasıl kapağı tam itti nasıl iki düğmesine birden bastıysa bakıcımız farkedip kapatmış yarıda kalmış bir de. Fırın vs hep oynuyor elimden tutup banyoya götürtüyo duşa kabine girmek favorisi hiç dur durak yok koltuğa koyuyoruz iniyor. Artık birşeyleri istiyor belli ediyor vermezsek ağlıyor. Pipetli suluğa hemen alıştık acayip sevdi kendisi alıp içiyor. Dün babasıyla çıktılar eşim bebek arabasında unutmuş suluğu boş şişeyi getirip bana veriyor içecekmiş yani. Oynamayı öğrendi aktivite masasında basınca müzikler çalıyor bir tek müzikte oynuyor onu bulana kadar tuşlara basıyor. Bir de erik dalı falan açıyorum mırıldanarak zıplıyor

Yemek olayında daha hiç ciğer vermedim, parça tavuk vermedim çorbaya didikliyorum, köfteyi elinde yerdi bu ara yediremiyorum, kahvaltı yok denecek kadar azalttı. Henüz altta 4 diş yukarıda 2 diş var ama yukardakilerde çıkacak. Meyve eline vermedim hep rende ya da püre. Nohut fasulye bezelye, karnıbahar eziyorum, ıspanağı pişiridğim gibi yiyor çok seviyor, mercimek yemeği yapıyorum haftada bir içinde erişte de koyuyorum çok iyi pişiriyorum öyle yiyor. Balık çok çok az tattırıyorum çok yemiyor tekrar düşüyorum çok ne vericem şaşırıyorum. Tavuğun yemeğini yapsam çok küçük doğrasam yiyebilir mi acaba, ciğeri pilavla vereyim diyorum parça et hiç vermedim çorbaya diidkleyip yapsam falan bilemiyorum bu ara saldım biraz. Geçen hafta kontrole gittim menenjit olduk bexeroyu. 12 kg 80 cm çıktı iyi ama biraz daha çeşitlendirmem lazım. Gece uykudan ağlayarak uyanıyoruz akşam artık geç yatıyoruz. kendi kendine konuşma çok var ama bariz ancak baba hadi gel falan diyor anne yok daha.

Kızlar bugün kontrole gittik kilosu 10.100 gr boyu 79 cm bas cevresi 45 geldi gelişimi iyi ama baş çevresi gelişmemiş dedi 18 ayda da 45 gelirse nörolojiye göndereyim genetik de olabilir dedi sizinkiler kaç canım sıkıldı epey bide balık yağına başlattı doktorumuz

Cqnım uzun sürmesinden ziyade resmen eziyet oluyor ağlıyor yaaaa benim kızım üzerini çıkarırken çok mutlu ama giydirirken kıyamet kopuyor biz battaniyeyle yatıyoruz o pikeyle o derece yangın yani
Aynı benim ki eline alayım kıyafetleri kaçıyor
Bezi değişsin istemiyor

Canım ya sen ne çektin bu kızdan ya hala bi hiç uyku düzeni yok
Allah yardımcın olsun
İkea çekmece dolap kilitleri var bende
Benimki geçen yatak odasını talan etti ben kışlıkları düzenlerken elinde bi kutu ambalajlı durexle geziyordu bide salliyor
Benim komik bir anım var
Arkadaşım oturmaya gelmişti çay içiyoruz bir yandan da büyük oğlum ortalıkta geziyor ikinci yok o zamanlar rahat rahat mubabbet ediyorum bu arada
Ben hararetli bişey anlatıyorum oğlum geldi anne anne al diye elime bişey tutuşturdu ben bi baktım elimde durex şok oldum
Baya utandım arkadaşta dedi sabahtan beri oynuyorduda ben söylemedin ayıp olmasın diye dedi

Hiç hatırlamıyorum bas çevresi kac cm ama kontrole gidince not alayım yazarım buraya.

Selam kızlar bebeğinin baş çevresini bilenler yazabilir mi bide bebeleriniz hangi kelimeleri söyleyebiliyor benimki daha mama bazen baba bazen anne oda çok anlamlı değil doktor sordu pek bisey diyemedim sizinkilerin nasıl konuşmaları kendince sürekli kinusyir herşeyi anlıyor işaret ediyor ama daha anlamlı kelimesi yok tedirginim biraz haydi yardim.kizlar:)

Merhaba canım öncelikle panik yapma inşaallah genetiktir.benim kızımda çok minnoş ama doktor kg taktığı için diğer ölçümlere takılmıyor.9.ayda 45.5 yazmış ebe şimdi ben ölçtüm 46- 46.5cm gibigeldi.bizimde anlamlı hiç kelimesi yok herşeye ya baba ya dede diyor yemek görünce de mama kedi köpek görünce de kedi diyor.başı sıkışırsa anne diyor.bir şey verirken al diyor.ama dediğim gibi herşeye baba dede diyor.

Canım baş çevresini bilmiyorum ama yanılmıyorsam 47.5 çıkmıştı en son geçen ay,,,
Anne,,, abla,,,baba,,, mama,,,emziğe emmineee ,,,,gel,,,al,,,bak,,,hadi,,,pisi pisi,,,,hayıra ayıııııı diyor,,,,,abi,,,,,
Şimdilik bunları söylüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…