• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Olmuyor zorlasam da beceremiyorum sol tarafi :KK43: saginca da süt cogalmiyor.sol gogsum küçüldü 10 ml süt anca çıkıyor.psikolojim dip :KK43: sut artirici cay iciyorum birde galactago damla varmis ondan alcam
Doğal şeylerle arttırmanı tavsiye ederim. Yapamıyorum deyip köşeye çekilme inatla ver. Yatarak vermeyi dene bunu sana sürekli söylüyorum dene zorlansanda bırakma bebeğin süte muhtaç. Benim göğüs uçlarım yara olmuş kanıyordu ağlayarak emzirdim sağım pompamda yoktu o emdikçe çığlık atıp ağladığım çok oldu ama geçti bırakmadım. Yapamıyorum deyip pes etme. Olacak.

Benim sorunum devam ediyor. Sag gogsumde 3 haftadir gecmeyen sertlik var, hic birsey (sicak dus, masaj, tarakla tarama, emzirdikten sonra pompayla bosaltma, ilik havlu koyma) fayda etmedi. Bir de iki gun once ilk sut geldigindeki gibi sisme oldu, bebek tutamadi, sagmaktan olmus olabilir mi? Biraz arastirdim, gecmiyorsa galaktosel diye gecen sut kisti olabilirmis, basina gelen var mi?
Benim ilk ay kizimin gogus ucunu yanlis kavramasindan dolayi uclari dut gibi beyazladi. Sut kabarcigu deniyormus, aslinda sut kanalinin ucu deriyle kaplaniyormus. Geride kalan kanal da haliyle tikanip sertlesiyormus. Gogsum sertlesti agridi ve icinde top olustu. Surekli olarak sicak su torbasi uyguladim, surekli masaj yaptim. Ucundaki tikanikligi actim. Derken kizimin emmesi kuvvetlenince kendiliginden gecti. Kanalda biriken sut yagini cozdurmek icin lesitin de oneriyorlar canim. Sutu sivilastiriyor. Bir nevi emulgator vazifesi goruyor. Eger hic gecmiyor agriya kizariklik ve ates de eslik ediyorsa genel cerrahiye gorunmen lazim. Insallah mastite cevirmez.

Benim sorunum devam ediyor. Sag gogsumde 3 haftadir gecmeyen sertlik var, hic birsey (sicak dus, masaj, tarakla tarama, emzirdikten sonra pompayla bosaltma, ilik havlu koyma) fayda etmedi. Bir de iki gun once ilk sut geldigindeki gibi sisme oldu, bebek tutamadi, sagmaktan olmus olabilir mi? Biraz arastirdim, gecmiyorsa galaktosel diye gecen sut kisti olabilirmis, basina gelen var mi?
Aaa aynısı bende var 2 haftadır geçmiyor eğer ay sonuna kadar gecmezse kızı3 aylık kontrole götürürken ben de genel cerraha gidip baktiracagim .Tam koltuk altimla mememin birlesiminde bir yumru var

Kızlar kaçırdım mı bebeği kendi kendine uyumasını nasıl öğretiyorsunuz erken değil mi dişidir atağıdır daha kaç kez huy değiştirir bizim ki bazen beşikte sallanarak uyuyor bazen emziği veriyorum açıyorum müziği kendisi uyuyor bazende ayakta sallıyorum ilkinde de öyle sonra öğrendi kendisi zaten

Doktora gittinmi canim bi sorun varsa erkenden git

Kızlar kaçırdım mı bebeği kendi kendine uyumasını nasıl öğretiyorsunuz erken değil mi dişidir atağıdır daha kaç kez huy değiştirir bizim ki bazen beşikte sallanarak uyuyor bazen emziği veriyorum açıyorum müziği kendisi uyuyor bazende ayakta sallıyorum ilkinde de öyle sonra öğrendi kendisi zaten
Kendi kendine uyumasinndan once uyumasi asamasindayiz canim sukur bizimki uyuyo gece ama sık uyaniyir gunduzde 40 dak sadece

Kizlad benim iki aylik oglum gunde 800-850cc mama yiyor, cok mu sizce? Doktorum ne kadar isterse ver dedi. Sizinkiler ne kadar yiyor?

Benim 46 günlük kızım 630-660 gibi yiyor mamayı
Bi ölçü az bi ölçü fazla olabiliyor
Kilosu kaç ona göre Tahmin yürüyebilirsin

• Beğen
Reactions: D-E
Bi sürü mesaj alintiladim gitmiş hepsi @etka31112 esine çok güldüm
Bizde de benzer durum var konuşamayacağız gece diyor fısıltıyla bana soru soruyor cevap vermiyorum yeni soruyor
Cevap verince kız gözleri acıyor kocaman
Biz eskiden de çok kavga ederdik ama şimdi acayip oldu
Ben alınganım o hassas falan düzelecek herhalde

exixizimm exixizimm sana attım nick adım soyadım olunca yazamadım buradan :) sende varsa liste atarsan iyi olur

Ya benim sutum sagarak artmıyor
Canım sıkılmaya başladı
Düzenli sagmadigim için mi yoksa pompada mi sorun var acaba
Yarım saat de sağsam iki göğüsten 5-10 Cc geliyor geçici olarak artıyor sonra aynı haline dönüyor
Günde bi öğün bile veremiyorum kıza

Meme dusmani degilsiniz belki ama biberon ozendirme ve onemli olan anne rahati gibi olmus biraz bebekler sadece doymak icin aclik icin anne memesi emmiyor ki 4 aylik bebegim sag gogsum hala yara ve hic gecmedi aglaya aglaya bile emziriyorum o yeterki emsin doydun hem ruhu hem karni
Canim bende uxun sure yara dan cektim gogus kalkani denedin mi

Biz ilk çocuktan sonra nerdeyse boşanıyorduk :KK30:
Erkekler bizim gibi değiller canım
Anlık çözüm odaklı yaşıyor onlar sonrayı düşünmek pek onlara göre değil
Ben de öyle olmayı çok istiyorum :KK22:
Demekki bir biz kavga etmiyormysuz bazen bogasim geliyor bana karistiginda yaptigim seyi elestirdiginde :) neyseki tek ben sinirlenmiyormusum bu koca kisisine

Ayyy deli olcam tüm gün memeyi sündürdü sündürdü bıraktı. Oyun oynuyor sanki. Etrafına bakıyor, bırakıyor sündürüp sonra tekrar alıyor. Etrafı farkediyor dedim gündüz çok sallamadım ama karanlık odada da aynısını yapınca bir panik oldum. Ayyy niye böyle yaptı ki bu şimdi ???
Gazi vardir bizimki oynamaya gecunce gazi oluyor genelde

G Gurmes canım bizde çarş günü olduk aşı. Benimde aşıdan 1 gin önce yaptı aynı şeyi. Dr girdiğimde ben söylemeden dr anlttı memeyi istememe yapabilir red değil o ısrar edip sinirlendirme dedi. Artık 7 saatte 1 bile emebilşr sorum etme dedi. Emxik falN kullNıyormusun
Emzik biberon yok zaten almıyor daha önce denedim
Israr etmiyorum bende ama elini emiyor meme aranıyor meme veriyorum emmiyor agliyor sanki kızıyor meme verdim diye

G Gurmes canım bizde çarş günü olduk aşı. Benimde aşıdan 1 gin önce yaptı aynı şeyi. Dr girdiğimde ben söylemeden dr anlttı memeyi istememe yapabilir red değil o ısrar edip sinirlendirme dedi. Artık 7 saatte 1 bile emebilşr sorum etme dedi. Emxik falN kullNıyormusun
Bu arada siz kaç günlük oldunuz canim ?

Back