• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar acil yardım iki gün önce asi yapıldı bebeğim 2 ay 6 günlük dün aksamdan beri memeyi red ediyor ac ac duruyor bugün sabah 9 dan beri 2 kez emdi :(
Kaşıkla takviye yapsam daha cok istemicek kac saate kadar dayanabilir açlığa?
ASidan olmuş olabilir mi bu red ?

Canım eşine emzirme :) o göğüsünü sağ sürekli bir de zorlansanda emizirmeye çalış bende sol göğüsümü diğerine göre daha zor veriyorum. İlk zamanlar zorlandım annemin uyarısıyla diğer göğüsü zorla veriyordum şuan alıştık. Annene de kızma sarılık olmaması için aç kalmaması lazım o yüzden mama ver diyor. Ben emzirebildiğim halde mama takviyesi yaptık sarılık olmasın diye doktorumuz demişti. Süt arttırmak için bulgur ve yufka bende süt yapıyor denemeni tavsiye ederim bir de su iç bol bol.
Olmuyor zorlasam da beceremiyorum sol tarafi :( saginca da süt cogalmiyor.sol gogsum küçüldü 10 ml süt anca çıkıyor.psikolojim dip :( sut artirici cay iciyorum birde galactago damla varmis ondan alcam

Bizde bu geceyi sabah ettik arkadaslar uyumadilar mama emzir dolastir ayakta salla banamisin demedi en son 5 te eşimi uyandirdim ben 10 dk kestireyim dedim yok ondada durmadi digeride kayinvalimde ağliyor uyku düzeni saatlerini bana yazar misiniz her bebek farklidir ama denicem başka sansim kalmadi

Kızlar acil yardım iki gün önce asi yapıldı bebeğim 2 ay 6 günlük dün aksamdan beri memeyi red ediyor ac ac duruyor bugün sabah 9 dan beri 2 kez emdi :KK43:
Kaşıkla takviye yapsam daha cok istemicek kac saate kadar dayanabilir açlığa?
ASidan olmuş olabilir mi bu red ?
Aşi ates yaptiysa halsizlik iştahsizlik oluyor fakat hersey yolundaysa kaşikla icirmeyi deneyin geçicidir merak etmeyin aç olan bebek illakibi yerden sonra acıkip emecektir

Kizlad benim iki aylik oglum gunde 800-850cc mama yiyor, cok mu sizce? Doktorum ne kadar isterse ver dedi. Sizinkiler ne kadar yiyor?
Günde kaç ögun iciyor mamayi doktoruunuz dogru demis ne kadar istiyorsa verin bebekler doydugunda biberonu agizlarindan atiyo ben her öğun 90 cc veriyorum fakat en az iki saat araliklarla

Günde kaç ögun iciyor mamayi doktoruunuz dogru demis ne kadar istiyorsa verin bebekler doydugunda biberonu agizlarindan atiyo ben her öğun 90 cc veriyorum fakat en az iki saat araliklarla
Aynen bende en az 90 cc 2 saat aralıkla veriyorum. Çevremdeki insanlar çok veroyırsun bebeğin o yüzden gazlı lafına kanıp 60 cc ye indirmiştim ki kilo alımı durdu. Şimdi 90-120 arası verıyorum

Bende sagip veriyorum ama benim emmedigi için çok isterdim emmesini sorum şu sağınca azalmıyor mu süt benim azaldı sağarken hangi makina kullanıyorsun püf noktası varmi

Canım benim aksine arttı, buzlugu doldurdum yenisi ekledikçe eskiyi atıyorum. En önemli etki sağım bittikten sonra 5dk daha sağmak öyle yapıyorum, birde düzenli sağıyorum saat olarak, sağarken o anda koltukaltindan baslayarak masaj yapıyorum. Belki bunlar etki ediyo olabilir. Iyi uyku ve dinlendigimde daha çok oluyo.
Bunlara ek olarak geçen başıma bişey geldi, canım fındık istediydi, baya baya yedim 2 avuç dolusu, normalde 3-4 saatte bir 400ml sağıyordum, o gün 2 katı oldu. Fındığı bir dene istersen kısa vadeli çözüm.
Medela 2li elektrikli canım benimki

Aşi ates yaptiysa halsizlik iştahsizlik oluyor fakat hersey yolundaysa kaşikla icirmeyi deneyin geçicidir merak etmeyin aç olan bebek illakibi yerden sonra acıkip emecektir
Az önce bi 5 dk kadar emdi o kadar ısrarcı olmak istemiyorum iyice kızınca ağlamaya başlıyor
Kaşıkla icirirssm doyup iyice memeden uzaklaşsın istemiyorum yoksa normalde de kaşıkla arada takviye yapıyordum simdi red var bilemedim :(

2-3 saat araliklarla bazen 120cc bazende 90cc veriyorum, gece bir kere 150cc veriyorum

Aynen bende en az 90 cc 2 saat aralıkla veriyorum. Çevremdeki insanlar çok veroyırsun bebeğin o yüzden gazlı lafına kanıp 60 cc ye indirmiştim ki kilo alımı durdu. Şimdi 90-120 arası verıyorum
Emziriyormusun sütün yoksa 60 cc cidden az ama 120 fazla gerci iciyorsa cok da dert degil doysa içmez o kadar ben benimkilere 110 yaptim zor bitirdiler dibinde azicikta kaldi her bebek farkli oluyor

Selam kizlar bugun 54 gun olduk.kanamam hala gecmeyince dunku kontrolumde doktor kan pihtilari yada parca her neyse vucudumun hala atamadigini soyledi. Sali gunu histerekopi ile rahmimi temizlicek.insallah sonrasinda kanamam biter artik hicbirseyden umudum kalmadi :(

Canım benim aksine arttı, buzlugu doldurdum yenisi ekledikçe eskiyi atıyorum. En önemli etki sağım bittikten sonra 5dk daha sağmak öyle yapıyorum, birde düzenli sağıyorum saat olarak, sağarken o anda koltukaltindan baslayarak masaj yapıyorum. Belki bunlar etki ediyo olabilir. Iyi uyku ve dinlendigimde daha çok oluyo.
Bunlara ek olarak geçen başıma bişey geldi, canım fındık istediydi, baya baya yedim 2 avuç dolusu, normalde 3-4 saatte bir 400ml sağıyordum, o gün 2 katı oldu. Fındığı bir dene istersen kısa vadeli çözüm.
Medela 2li elektrikli canım benimki
Senin zaten varmıydı sütün? Yoksa azdıda artsın diyeni sağıyorsun?

Süt sıkıntısı olanlara tavsiyem, emzirme bittikten sonra memeyi sagin iyice, meme komple boşalsın, sağımın sütü azalttığına inanmıyorum çok araştırdım aksine artıyor, düzenli boşaltılan meme de neden azalma olsunki, tabiki bebek gibi emiyor o ayrı.
Emzirme olayı bittiğinde göğüs tam tamına boşalmadıysa, meme sinyal gönderiyor beyne diyorki tamam bu kadar yetiyor, fazlasını üretmiyor.
Eğer emzirmeden sonra sağarsanız, artmasını sağlarsınız.
Öpüyorum sizleri

Canim nasil takmiyorsun sanki.nefesi kesilmisde zor aliyormus gibi olmuyor mu
Doktora gittiğimizde reflüsü var, bebeklerde olur yetişkinler gibi düşünme demişti. Ben de onu normal kabul ettim. Hıyk diye bir ses çıkarıyor uykusunda da reflüden mi onu bile düşünmedim. Baktım hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor bende takmadım. Sen sorunca aaaa reflüden demekki oldum hatta. Bugün rota aşısı oldu, kusmaması mı lazım öyle bir şey hatırlıyorum dedim yok reflüsü var kusabilir dedi. Aşıda kusmaması Lazım gibi bişeyde yok dedi. Aklıma gelseydi o sesi de sorardım. Diyorum ya ben onu normalleştirmişim. Reflü yetişkinlerdeki gibi bir hastalık değil demişti bana inandımmm gitti.

Bizde bu geceyi sabah ettik arkadaslar uyumadilar mama emzir dolastir ayakta salla banamisin demedi en son 5 te eşimi uyandirdim ben 10 dk kestireyim dedim yok ondada durmadi digeride kayinvalimde ağliyor uyku düzeni saatlerini bana yazar misiniz her bebek farklidir ama denicem başka sansim kalmadi
Canim inst baldan anne diye bir bayan var harika bilgiler veriyor takip etmeni oneririm ama kendi tecrubem uyumuyor diye stres yaptikca uyumuyor sakin olup uyuma modunda olursan uyuyor

Back