• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Guaydın annisler.bu meme de uyuma olayı ne olacak fikri olsn var mi? Benim kizin bu ay kilo alımı düşmüş biraz.cunku 1 aydır memede uyumaya dadandı tam cekmiyor guclu uyuyor birakiyor geri de istemiyor cogu zmn agzini acmiyor ysni.memeyi de bosaltamayibca mastit oluyor..onerileriniz ne bu konuda?

Cajim emzirme sonrası mi o çıkan miktar? Öyleyse masallah :) birde neden o kadar cok sağıyorsun biberonla mi içiyor sutunu? Stoklarını nereye sığdırıyorsun ? Gıdaya cok var nerde degerlendirebikiriz acaba?
Anne sütü ihtiyacı olan hastalıktan ötürü ememeyen veya annesi olmayan bebeklere süt annelik yapabilirsiniz , benim hayalimdi aslında ama elimdeki sıpaya yetireceğim diye uğraşmaktan gerçekleştiremedim. Ben şimdiye kadar 100 ü bile göremedim ama çok şükür çocuğuma yetiyor şimdilik

Koca kişisiyle Doğum yaptıktan sonra aram açık, surekli tartışıyoruz bizde zaman zaman yardımcı oluyor ama eleştiriye hiç mi hiç gelemiyorum ben icraat olmasın sözle lafla bana moral versin istiyorum ama hep eleştiri. Bundan bende cok rahatsızım. Ben konuşmuyorum ilgilenmiyorum moralimi bozunca sonra birde benle ilgilenmiyorsun hiç diye eleştiri yapıyor gel de deli olma
Bir kere beni bebek konusunda eleştirmeye kalktı o da iyi niyetinden ama bence düşüncesiydik etti. Dedim sana 1 de bana 10 , benim düşünmediğimi mi zannediyorsun o benim Canımın parçası, sen de düşündüğün için yapıyorsun biliyorum ama ben de annesiyim emin ol senden daha fazla düşünüyorum demiştim. Bir daha bir şey demedi

Bizde öyleydik gaz silintisi olunca genelde yapıyorlar ama dikkat et biz iki gündür meme reddiyle de savaşıyoruz.
Kızlar geçen haftalarda ciddi meme reddi yaşamıştım şimdi de ara ara devam ediyor ben biraz uykulu hale getirip emzirmekle, en çıkmaza düşersem pilates tıpunun üstünde hafif zıplayarak emzirmekle veya buzuki Orhan dinleterek emzirmekle aşmaya çalışıyorum belki sizde de işe yarar

Bizimki de oyle, sevmeye konusmaya basliyor gece uyanan cocukla. Gecen iki dakika dur tuvalete gideyim dedim, projektorden tavana isik acmis, cocugun gozler cin gibi tabi, ilk defa goruyor..
Ayy amanin oda abartamis valla :olamaz: bence gece bir kac gun basinda bekleseler bir daha yapmazlar :KK45: da o kadar guvenirmiyiz tartisilir

Kızlar geçen haftalarda ciddi meme reddi yaşamıştım şimdi de ara ara devam ediyor ben biraz uykulu hale getirip emzirmekle, en çıkmaza düşersem pilates tıpunun üstünde hafif zıplayarak emzirmekle veya buzuki Orhan dinleterek emzirmekle aşmaya çalışıyorum belki sizde de işe yarar
G Gurmes kizlar meme reddi 2.Ay bizde yaşadık. Ayağa kalkıp pispis sesiyle ve hafif sallayarak sakinleşti bu şekilde alip emiyordu sonra hmn otrup devam ediyordum.ayakta emzirmeyi deneyin kusa sureli.

Son 1 haftadır nerdeyse her emmesinde yapıyor huy edindi doymuyor mu acaba ya. Of çok zormuş bu emzirme işi. Herşey muallak :bicak:
Bu bir gecis donemi endise etme her cekmekte yeterli emiyorlar zorlama bebegi ac kaldigini dusunup mama falan verme hepimizin bebegi bebe durumda bu haftalarda

Anne sütü ihtiyacı olan hastalıktan ötürü ememeyen veya annesi olmayan bebeklere süt annelik yapabilirsiniz , benim hayalimdi aslında ama elimdeki sıpaya yetireceğim diye uğraşmaktan gerçekleştiremedim. Ben şimdiye kadar 100 ü bile göremedim ama çok şükür çocuğuma yetiyor şimdilik
Günlük mü 100 cc canım?yoksa her sağım mı?

Marka etkili olabilir belki bilmiyorum ama ben 3 saatte bir sağıyorum bazen 4 de olabiliyor. Geceleri kızımın uyanmasına göre değişiyor, mesela bir haftadır gece uzun uyuyor 6 saat sonra sağdım.

Açıkçası öyle kolay değil sürekli takip halindeyim, bazen aynu saatlere denk gelmiyor ama düzenli olarak sağıyorum 5 defa 6 defa bazen 4 defa değişiyor aslında ama hergün en kötü 4 defa sağım yapıyorum.

Sabah ve öğlen emzirme + biberon yapıyorum ama akşam ve gece sadece biberon yapıyorum. Emzirme sonrası bir memeden 100ml çıkıyor. Emzirmezsem her memeden 200ml çıkıyor bazen daha fazla. Aslında sütün az olmadı kadar çok olması da sıkıntı inan. Buzlukta muhafaza ediyorum şimdilik.
150poset sabitledim, yenisi geldikçe eski paketlerden atıyorum. Olaki hasta olursam bunlardan veririm mesela ya da 6.ayda ek gıda zamanı muhallebi yaparım çocuğa, diye düşündüm. Olmadı aticam, çöp olcak galiba.
Bence eskilerini atma yüzüne vücuduna sür krem niyetine. İnanılmaz etkisi varmış. Benim çıkan 5-6 ml olduğu için deneyimleyemedim ama öyle diyorlar

G Gurmes kizlar meme reddi 2.Ay bizde yaşadık. Ayağa kalkıp pispis sesiyle ve hafif sallayarak sakinleşti bu şekilde alip emiyordu sonra hmn otrup devam ediyordum.ayakta emzirmeyi deneyin kusa sureli.

Ben de meme reddinde bu yöntemleri denedim bir de sık sağım yaptım tazyik arttı emmesi kolaylasinca daha çok emmeye başladı meme reddinde zor gelince süt bırakıyordu benimki

Ahh buzuki ahh iyiki yapmis valla bazi krizlerde cok yardimci oluyor

Aaa napsak cocuklari emzirmesek de yüzümüze mi sursek canimmmm
Yok biz suremeyiz :D Arap yağı bol bulunca misali bu durum bizimki zaten yetmiyor :D valla benim depolayacak sütüm olsa sokak sokak gezer ihtiyacı olan anne arar veririm . çoğu kadının sütü hiç yok ben duydukça sukreder oldum ki bence anne sütü israf edilemeyecek şeylerin başında çöpe atmak bana korkunç geliyor özür dilerim ama ben çöpe atılan süt görsem ağlarım çocuğuma günlük 600 ml mama verirken...

exixizimm exixizimm ha ama şu da var anne sütünden insanın huyu çocuğa geçermiş derler o yüzden de herkesin sütunu alıp çocuğuma iciremem. Çok yakın bir arkadaşım hamile 2 ayı kaldı aynı anda dogursaydik ve onun sütü çok olsaydı utanmaz isterdim mesela gerçekten .Hele bi de çöpe atacak supurgeyle kovalarım bana vericeeeeen diye :D

exixizimm exixizimm ha ama şu da var anne sütünden insanın huyu çocuğa geçermiş derler o yüzden de herkesin sütunu alıp çocuğuma iciremem. Çok yakın bir arkadaşım hamile 2 ayı kaldı aynı anda dogursaydik ve onun sütü çok olsaydı utanmaz isterdim mesela gerçekten .Hele bi de çöpe atacak supurgeyle kovalarım bana vericeeeeen diye :KK70:
Benim sut kizimda iki ay buyuk kizimdan annesi mamaya baslayacagim sutum yetmiyor artik azaldi deyince ben veririm dedim o gun ki aglayisini unutamam. Oda o zaman utandigi icin isteyememis direkt benden :)

Benim sut kizimda iki ay buyuk kizimdan annesi mamaya baslayacagim sutum yetmiyor artik azaldi deyince ben veririm dedim o gun ki aglayisini unutamam. Oda o zaman utandigi icin isteyememis direkt benden :)
Benim arkadaşım Almanya'da doğum yapıp 2 ay sonra dönecek maalesef o zamana kadar benimki 7 aylık oluyor :) o yüzden biraz zor ihtiyaçları çok farklı olacaktır sütten
Ama sana helal olsun :KK200:

Back