• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaslar malum 22 gun once dogum yaptim,dogum yaptiktan sonra emzirme konusunda sıkıntılar yasadim.aslında bebegim cok emme istekli bi bebekti.sag göğsümü verip sol göğsümü veremiyordum.solak oldugum için beceremiyordum.baslarda sutum cok fazlaydi.mesela sag gogsumu verirken sol gogsumden inanilmaz sut akardi.dolu doluydu.o kadar ugrasmama ragmen sol göğsümü halledemedim.velhasil artik sol göğsümden gelen süt 10 ml ancadir.emziremedigim icin kurudu resmen :KK43: sag göğsümü ise hala veriyorum ama eskisi kadar süt gelmiyor ondan da.

Annem hep mama ver mama ver diye diye az emzirdim çocuğu anlasilan,boyle oldu.birtek gece uykudan uyaninca sag gogsum dolu oluyor o kadar.gunduzleri yine ici bos gibi.bunu eskisi gibi artirmanin bir yolu yok mu Allah askina? Cocukta sol gogsumu emmiyor ki yeniden süt gelsin.acaba eşime falan emzirsem mi diyorum.biliyorum abes geliyo ama baska care bulamiyorum.sizce care olurmu
Canim sol gogsûnû pompala òylede sût artiyo

Doktora gittiğimizde reflüsü var, bebeklerde olur yetişkinler gibi düşünme demişti. Ben de onu normal kabul ettim. Hıyk diye bir ses çıkarıyor uykusunda da reflüden mi onu bile düşünmedim. Baktım hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor bende takmadım. Sen sorunca aaaa reflüden demekki oldum hatta. Bugün rota aşısı oldu, kusmaması mı lazım öyle bir şey hatırlıyorum dedim yok reflüsü var kusabilir dedi. Aşıda kusmaması Lazım gibi bişeyde yok dedi. Aklıma gelseydi o sesi de sorardım. Diyorum ya ben onu normalleştirmişim. Reflü yetişkinlerdeki gibi bir hastalık değil demişti bana inandımmm gitti.

Evet devam.ediyor normal.haline ama.korkuyorum.yinede dr.uyurken cikardigi sese refluden demisti birde emzirip.yatirinca bogazina cok sut kaciyor odumu koparoyor sipa hirliyor cunku :işsiz:

Minik kuzular Minik kuzular benim bebek dogdugundan beri sesli bir bebek reflusu falanda yok ben kucuk oldugu icin oldugunu dusunuyorum sormadim bile doktara

Evet bende 10.gunlukken falan farkettim zaten ama.cigerine kaciyorsa sut diye endise ediyorum

Biz ilk çocuktan sonra nerdeyse boşanıyorduk :KK30:
Erkekler bizim gibi değiller canım
Anlık çözüm odaklı yaşıyor onlar sonrayı düşünmek pek onlara göre değil
Ben de öyle olmayı çok istiyorum :KK22:

Aynen o rahatlığı ben de istiyorum

Arkadaslar malum 22 gun once dogum yaptim,dogum yaptiktan sonra emzirme konusunda sıkıntılar yasadim.aslında bebegim cok emme istekli bi bebekti.sag göğsümü verip sol göğsümü veremiyordum.solak oldugum için beceremiyordum.baslarda sutum cok fazlaydi.mesela sag gogsumu verirken sol gogsumden inanilmaz sut akardi.dolu doluydu.o kadar ugrasmama ragmen sol göğsümü halledemedim.velhasil artik sol göğsümden gelen süt 10 ml ancadir.emziremedigim icin kurudu resmen :KK43: sag göğsümü ise hala veriyorum ama eskisi kadar süt gelmiyor ondan da.

Annem hep mama ver mama ver diye diye az emzirdim çocuğu anlasilan,boyle oldu.birtek gece uykudan uyaninca sag gogsum dolu oluyor o kadar.gunduzleri yine ici bos gibi.bunu eskisi gibi artirmanin bir yolu yok mu Allah askina? Cocukta sol gogsumu emmiyor ki yeniden süt gelsin.acaba eşime falan emzirsem mi diyorum.biliyorum abes geliyo ama baska care bulamiyorum.sizce care olurmu
Kusum göğüslerin terbiye oluyordur eskisi gibi sismiyordur bol bol emzir artar inşallah merak etme

Kizlad benim iki aylik oglum gunde 800-850cc mama yiyor, cok mu sizce? Doktorum ne kadar isterse ver dedi. Sizinkiler ne kadar yiyor?
Benimki 2 ay 3 haftalık oldu 600 ml yiyor canım ama çocuktan çocuğa değişir hic emzirmiyor musun?

Ayyy deli olcam tüm gün memeyi sündürdü sündürdü bıraktı. Oyun oynuyor sanki. Etrafına bakıyor, bırakıyor sündürüp sonra tekrar alıyor. Etrafı farkediyor dedim gündüz çok sallamadım ama karanlık odada da aynısını yapınca bir panik oldum. Ayyy niye böyle yaptı ki bu şimdi ???

Canım benim aksine arttı, buzlugu doldurdum yenisi ekledikçe eskiyi atıyorum. En önemli etki sağım bittikten sonra 5dk daha sağmak öyle yapıyorum, birde düzenli sağıyorum saat olarak, sağarken o anda koltukaltindan baslayarak masaj yapıyorum. Belki bunlar etki ediyo olabilir. Iyi uyku ve dinlendigimde daha çok oluyo.
Bunlara ek olarak geçen başıma bişey geldi, canım fındık istediydi, baya baya yedim 2 avuç dolusu, normalde 3-4 saatte bir 400ml sağıyordum, o gün 2 katı oldu. Fındığı bir dene istersen kısa vadeli çözüm.
Medela 2li elektrikli canım benimki
Kaç saat aralıklarla sağıyorsun bende lansinoh var belki seninki daha iyidir bende 60 bile cikmiyor artık

G Gurmes canım bizde çarş günü olduk aşı. Benimde aşıdan 1 gin önce yaptı aynı şeyi. Dr girdiğimde ben söylemeden dr anlttı memeyi istememe yapabilir red değil o ısrar edip sinirlendirme dedi. Artık 7 saatte 1 bile emebilşr sorum etme dedi. Emxik falN kullNıyormusun

Kızım sabah 5.45te uyandı bugün ssspat'a sıfırdan baslayacaktim o yuzden güzel bir saat 6-7 gibi güne başlayın deniyor. Neyse altını değiştirdim emzirdim mama verdim biraz oynadım saat 7 oldu kundakladım yatırdım .başladım sspat'a mizirdandikca konuştum hafif hafif sustu tekrar mizirdandi falan. Sonra 7.50 gibi eşim geldi ben devam edeyim sen yat dedi . yattım bir sevinçle 9da kalktım uyuyor kızım nasıl çok zorladı mı dedim .ayağımda salladim sonra uyumak üzereydi yatagina bıraktım dedi. Ay deliricem .Çocuğun ayakta sallanarak uyumuslugu yok bi de bu alışkanlığı ekleyecek ben yatağında kendisi uyusun dedikçe .Sanki ben bilmiyorum ayakta sallamayı ya. 1 saat uyumasaydım da devam etseydim keşke offf:bicak:
Ay en sinir oldugum durum, oncenyardim teklif edip sonra kafalarina gore davranmalari yok mu :sinirli:

Kiz bu erkekler ne entereaan bende aksam yatacagi zaman konusma temas yasak diyorum bir gittim sohbet ediyorlar tabiki uykusu kacti gitti :)
Bizimki de oyle, sevmeye konusmaya basliyor gece uyanan cocukla. Gecen iki dakika dur tuvalete gideyim dedim, projektorden tavana isik acmis, cocugun gozler cin gibi tabi, ilk defa goruyor..

Benim sorunum devam ediyor. Sag gogsumde 3 haftadir gecmeyen sertlik var, hic birsey (sicak dus, masaj, tarakla tarama, emzirdikten sonra pompayla bosaltma, ilik havlu koyma) fayda etmedi. Bir de iki gun once ilk sut geldigindeki gibi sisme oldu, bebek tutamadi, sagmaktan olmus olabilir mi? Biraz arastirdim, gecmiyorsa galaktosel diye gecen sut kisti olabilirmis, basina gelen var mi?

Back