- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #76.441
Su acidan dediklerine katiliyorum canim, asiri korumaci ve steril bir yetistirme sekli ilerde sıkıntı oluyor. Sonucta buyuyecekler okula krese gidecekler, cam fanusdan cikip krese basladiklarinda cok fazla hasta oluyorlar maalesef. Koylerde sokaklarda her türlü mikroba toza camura bulanan cocuklar inan daha dayanıklı oluyorlar. Benim eltim koyde ogretmenlik yaparken ordaki cocuklarin disleri niye bembeyaz diye cok dusunmustum dedi. Sebep belli, kucukken antibiyotik almiyorlar. Cunku surekli hasta olmuyorlar. Mikroplarla tanıştıkları icin ufacık bir hastalik onlari yatak dosek yatirmiyor ilac almiyorlar. Biz yapabilir miyiz mikropla tanissin diye serbest birakabilir miyiz ? Sanirim cok zor, ben oğlumu fanusda yetistirdim resmen ve sonuc surekli hasta oldu. Simdi kizimda benzer davranmayayim diyorum, en azindan avm ye gittim yani. Bazen yattigi yere dusen emzigi ufak bir sudan geçirip veriyorum. Eskiden olsa o emzige kaynar su dokmeden vermezdim mesela. Ben de bu steril bebek olayini asacam insallahElektromanyetik dalgaya katılıyorum ama onun dışında benim düşüncem anne sütü alırken çok da mikroptan korkmamak gerekiyor. Anne sütü alırken mikropla karşılaşmalı ki hafıza bağışıklık hücreleri oluşsun. Bu demek değil ki hasta kişinin yanına çocuğu koyalım ama bence çok da titizlenmeyelim mikrop kapmasın diye.
Kendi durumuma gelince evet çok küçükler ve avm de kalmak beni bile yorup başımı ağrıtıyorken ufacık bebeye ne kadar zararlıdır.. ama oturduğum şehirde kışın avm ye de gitmeyeceksem gideceğim hiç yer yok o nedenle ruh sağlığım için arada giderim sanırım
Bizim 4 günlükken 18di değeri fototerapi aldı, düştü. Birkaç gün sonra yine çıktı tekrar fototerapi aldı ama 50 gün oldu hala rengi tam açılmadı. 10 tüp kan alındı, acaba başka etken olabilir mi diye( bazen düşük tiroid, idrarda enfeksiyon vs gibi hastalıklar da sarılık olarak gösterebiliyormuş kendini) tahliller düzgün çıktı, anne sütü sarılığında karar kıldılar. 3 aya kadar sürebiliyormuş düşmesi. Etraftan çok kişi mama, şekerli su vs önerdi ama doktorumuz anne sütünden bile olsa sarılık, başka besin vermeyin dediBizde de sarılık var canım şuan 36 günlüğüz hala tam geçmedi. 16 iken öğrendik 5. gündü. Şimdi 12 ye düştü. Kan uyuşmazlığı olabilir, anne sütü de olabilir sebebi dedi doktorumuz. Bir kere dğşmeye başlayınca bir daha çıkmazmış zaten. Mama tavsiye etti ama kilo alımı gayet iyi, sadece anne sütüyle devam ediyorum. İnşallah atlatacak bebeklerimiz, başka sıkıntımız olmasın..
Bizim mesleğimiz gereği mikroptan uzak kalmamız imkansız, hatta en dirençli mikroplarla yaşıyoruz eşim daha da fena. Yeri geliyor hastaneye kontrole gittiğimizde eşimin yanında biraz oturup çay kahve içiyoruz. Bunlara alışması gerekiyor yoksa ilerde ben hastanede işe başladığımda koştur koştur süt iznine geldiğimde nerede banyo yapacağım nerede temizleneceğim ve çocuk daha çok maruz kalacak benden ötürü. Hiç bir bebiş hasta olmasın inşallah ama günümüz şartlarında maalesef haklı olarak çocuklar dışarıyı görmeden büyüyor ve o yüzden alerji ve enfeksiyon artıyor. Bir de aşı reddi var tabi ki. İstediğimiz kadar üzerine titreyelim yarın kreşte okulda bir sürü aşı olmayı istememiş ailenin çocuğuyla aynı sınıfta olacaklar. Gibi gibi saymakla bitmez yani ben de başarabilir miyim bilmiyorum ama çok da hijyen kasmamak lazım benceSu acidan dediklerine katiliyorum canim, asiri korumaci ve steril bir yetistirme sekli ilerde sıkıntı oluyor. Sonucta buyuyecekler okula krese gidecekler, cam fanusdan cikip krese basladiklarinda cok fazla hasta oluyorlar maalesef. Koylerde sokaklarda her türlü mikroba toza camura bulanan cocuklar inan daha dayanıklı oluyorlar. Benim eltim koyde ogretmenlik yaparken ordaki cocuklarin disleri niye bembeyaz diye cok dusunmustum dedi. Sebep belli, kucukken antibiyotik almiyorlar. Cunku surekli hasta olmuyorlar. Mikroplarla tanıştıkları icin ufacık bir hastalik onlari yatak dosek yatirmiyor ilac almiyorlar. Biz yapabilir miyiz mikropla tanissin diye serbest birakabilir miyiz ? Sanirim cok zor, ben oğlumu fanusda yetistirdim resmen ve sonuc surekli hasta oldu. Simdi kizimda benzer davranmayayim diyorum, en azindan avm ye gittim yani. Bazen yattigi yere dusen emzigi ufak bir sudan geçirip veriyorum. Eskiden olsa o emzige kaynar su dokmeden vermezdim mesela. Ben de bu steril bebek olayini asacam insallah
Ben avm den çok rahatsız oluyorum, başım ağrıyor, enerjim düşüyor, dediğin gibi bebekleri de etkiliyordur bu şekilde. Mikrop konusunda aşırı korumacı değilim, nitekim zaten şu an bebeğim gripElektromanyetik dalgaya katılıyorum ama onun dışında benim düşüncem anne sütü alırken çok da mikroptan korkmamak gerekiyor. Anne sütü alırken mikropla karşılaşmalı ki hafıza bağışıklık hücreleri oluşsun. Bu demek değil ki hasta kişinin yanına çocuğu koyalım ama bence çok da titizlenmeyelim mikrop kapmasın diye.
Kendi durumuma gelince evet çok küçükler ve avm de kalmak beni bile yorup başımı ağrıtıyorken ufacık bebeye ne kadar zararlıdır.. ama oturduğum şehirde kışın avm ye de gitmeyeceksem gideceğim hiç yer yok o nedenle ruh sağlığım için arada giderim sanırım
Canım ya kıyamam ben ona . Biz de fototerapi almıştık bir gün. Hele o alınan kanlar çok zor gerçekten.. bizim de gözünde hala sarılık devam ediyor dediğin gibi 2-3 ayı bulabiliyorBizim 4 günlükken 18di değeri fototerapi aldı, düştü. Birkaç gün sonra yine çıktı tekrar fototerapi aldı ama 50 gün oldu hala rengi tam açılmadı. 10 tüp kan alındı, acaba başka etken olabilir mi diye( bazen düşük tiroid, idrarda enfeksiyon vs gibi hastalıklar da sarılık olarak gösterebiliyormuş kendini) tahliller düzgün çıktı, anne sütü sarılığında karar kıldılar. 3 aya kadar sürebiliyormuş düşmesi. Etraftan çok kişi mama, şekerli su vs önerdi ama doktorumuz anne sütünden bile olsa sarılık, başka besin vermeyin dedi
Çok geçmiş olsun canım hemen etsin inşallahBen avm den çok rahatsız oluyorum, başım ağrıyor, enerjim düşüyor, dediğin gibi bebekleri de etkiliyordur bu şekilde. Mikrop konusunda aşırı korumacı değilim, nitekim zaten şu an bebeğim gripben de Ankaraya taşınıyorum. Ağaçtan çok avm olan bir şehire, Eskişehirde iyiydik bakalım orda ne yapcaz
Kan alırlarken eşimin gözleri doluyor dayanamıyor hiç ağlamasına. Bir de damarları çok ince diyorlar o kanları almak için iki elini iki ayağını her yerini denediler çocuğun. En son yenidoğan yoğun bakımdan hemşire istedim de o alabildiCanım ya kıyamam ben ona . Biz de fototerapi almıştık bir gün. Hele o alınan kanlar çok zor gerçekten.. bizim de gözünde hala sarılık devam ediyor dediğin gibi 2-3 ayı bulabiliyor
Çok şükür gece daha iyiydi inleyerek de olsa uyudu canımDuzelmedi mi bugun biraz
Hee sen en ucu diyorsun canım o da var bende o sıcaklık farkından oluyormus .Ağzından çıktıysa tekrar kendi rengine dönene kadar bekle canımBende ne oluyor bilmiyorum ama sut bdamlacigi seklinde degil ama sziliyor oyle olunca uclari
Canım sağol Cevap icin bugün kontrole gidicem iyi oldu sorarim bu dediğini. İnsallah çabucak geçer hiriltimz emmede sorun yaşadığımız icin rahatsız ediyor.Geniz eti problemi varmis gibi solunumu ben doktora sormustum. Yenidogan geniz problemi olmaz dedi, solunum yollari girtlak hala yumusak, o yuzden ses çıkıyor. 2 3 aya sertlesince gececek.dedi.
Rota asisi 3 doz ve 2 doz olanlar eczanede farkli satılıyor. Yani alirken 3 ya da 2 kac doz yapilacaksa onu soylemen lazim. 2 4 6 veya 3 5 seklinde uygulaniyor. Doktorun 2 4 6 uygulayacak sanirim. Bu durumda 2.ay asilarinin yapildigi gun alip goturmen lazim rotayı. 210 tl gibi fiyati var diye duymustun.
Biz 3 5 yapacaz rotayi doktorum 2 dozluk rotanin adini verdi. 3. Ay alip gidecez
Daha neler duyucaz yavv bi meme neler yapabiliyorHee sen en ucu diyorsun canım o da var bende o sıcaklık farkından oluyormus .Ağzından çıktıysa tekrar kendi rengine dönene kadar bekle canım
Bizimki de hiç duramıyor anında uzaklaşıyor oradan, ellerindeki izler haşa geçmediKan alırlarken eşimin gözleri doluyor dayanamıyor hiç ağlamasına. Bir de damarları çok ince diyorlar o kanları almak için iki elini iki ayağını her yerini denediler çocuğun. En son yenidoğan yoğun bakımdan hemşire istedim de o alabildi
Avent bende kullaniyorum gayet cekisi basarili ama zaman tasarrtufu açısından 2 basli olanlar daha iyi lansinoh vardi kullanan varsa yorum al canim
Ankaraaaa. İmrendim valla. Keşke benim de gidebilme şansım olsa 1 sn dusunmezdim. Çok şanslısın çooook :)))) Söylemek istedim :)Ben avm den çok rahatsız oluyorum, başım ağrıyor, enerjim düşüyor, dediğin gibi bebekleri de etkiliyordur bu şekilde. Mikrop konusunda aşırı korumacı değilim, nitekim zaten şu an bebeğim gripben de Ankaraya taşınıyorum. Ağaçtan çok avm olan bir şehire, Eskişehirde iyiydik bakalım orda ne yapcaz
Canım benimki genelde memede olduğu için ben bir memeden emzirirken öbürünü sagacagim ondan bana tek başlık yeter ikincisi heba oluyor:)) iki etti güzel :)Avent bende kullaniyorum gayet cekisi basarili ama zaman tasarrtufu açısından 2 basli olanlar daha iyi lansinoh vardi kullanan varsa yorum al canim
Di mi çok garip bebeden önce görsel işe yarıyorduDaha neler duyucaz yavv bi meme neler yapabiliyor
Dün saçımın uçlarını aynaya bakarak kestim çok yolunmuş gibiydi. Sonra eşime saçımı kestim dedim, adamın yüreğine inmiş çok kestim sanmışAl benden de o kadar. Normalde de aşırı bakımlı değildim ama elim yüzüm düzgündübugün kuaföre gittim saç kestirmeye, doğum sonrası saç kesimi heralde deyip güldü. Nerden anladınız dedim, bu kadar uzun saçtan vazgeçiyorsan ancak bebek vardır dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?