2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Su acidan dediklerine katiliyorum canim, asiri korumaci ve steril bir yetistirme sekli ilerde sıkıntı oluyor. Sonucta buyuyecekler okula krese gidecekler, cam fanusdan cikip krese basladiklarinda cok fazla hasta oluyorlar maalesef. Koylerde sokaklarda her türlü mikroba toza camura bulanan cocuklar inan daha dayanıklı oluyorlar. Benim eltim koyde ogretmenlik yaparken ordaki cocuklarin disleri niye bembeyaz diye cok dusunmustum dedi. Sebep belli, kucukken antibiyotik almiyorlar. Cunku surekli hasta olmuyorlar. Mikroplarla tanıştıkları icin ufacık bir hastalik onlari yatak dosek yatirmiyor ilac almiyorlar. Biz yapabilir miyiz mikropla tanissin diye serbest birakabilir miyiz ? Sanirim cok zor, ben oğlumu fanusda yetistirdim resmen ve sonuc surekli hasta oldu. Simdi kizimda benzer davranmayayim diyorum, en azindan avm ye gittim yani. Bazen yattigi yere dusen emzigi ufak bir sudan geçirip veriyorum. Eskiden olsa o emzige kaynar su dokmeden vermezdim mesela. Ben de bu steril bebek olayini asacam insallah

Buarada sayfanin ilk 15 sayfasinda biz hic yokuz o zamanki hamisler noldu acaba ilk 100e kadar baktim ara ara bazilarinhic yok eylule falanmi kactilar acaba

Bizim 4 günlükken 18di değeri fototerapi aldı, düştü. Birkaç gün sonra yine çıktı tekrar fototerapi aldı ama 50 gün oldu hala rengi tam açılmadı. 10 tüp kan alındı, acaba başka etken olabilir mi diye( bazen düşük tiroid, idrarda enfeksiyon vs gibi hastalıklar da sarılık olarak gösterebiliyormuş kendini) tahliller düzgün çıktı, anne sütü sarılığında karar kıldılar. 3 aya kadar sürebiliyormuş düşmesi. Etraftan çok kişi mama, şekerli su vs önerdi ama doktorumuz anne sütünden bile olsa sarılık, başka besin vermeyin dedi

Bizim mesleğimiz gereği mikroptan uzak kalmamız imkansız, hatta en dirençli mikroplarla yaşıyoruz eşim daha da fena. Yeri geliyor hastaneye kontrole gittiğimizde eşimin yanında biraz oturup çay kahve içiyoruz. Bunlara alışması gerekiyor yoksa ilerde ben hastanede işe başladığımda koştur koştur süt iznine geldiğimde nerede banyo yapacağım nerede temizleneceğim ve çocuk daha çok maruz kalacak benden ötürü. Hiç bir bebiş hasta olmasın inşallah ama günümüz şartlarında maalesef haklı olarak çocuklar dışarıyı görmeden büyüyor ve o yüzden alerji ve enfeksiyon artıyor. Bir de aşı reddi var tabi ki. İstediğimiz kadar üzerine titreyelim yarın kreşte okulda bir sürü aşı olmayı istememiş ailenin çocuğuyla aynı sınıfta olacaklar. Gibi gibi saymakla bitmez yani ben de başarabilir miyim bilmiyorum ama çok da hijyen kasmamak lazım bence

Ben avm den çok rahatsız oluyorum, başım ağrıyor, enerjim düşüyor, dediğin gibi bebekleri de etkiliyordur bu şekilde. Mikrop konusunda aşırı korumacı değilim, nitekim zaten şu an bebeğim grip ben de Ankaraya taşınıyorum. Ağaçtan çok avm olan bir şehire, Eskişehirde iyiydik bakalım orda ne yapcaz

Canım ya kıyamam ben ona . Biz de fototerapi almıştık bir gün. Hele o alınan kanlar çok zor gerçekten.. bizim de gözünde hala sarılık devam ediyor dediğin gibi 2-3 ayı bulabiliyor

Çok geçmiş olsun canım hemen etsin inşallah sizin için hayırlı olsun yeni şehriniz. Ankara’da okudum bilmez miyim hele ki kışın en çok yapabildiğimiz şey ya arkadaşlarla evde toplanmaktı ya da avm sinema tiyatro. Ama yine de Ankara başkadır :)

Canım ya kıyamam ben ona . Biz de fototerapi almıştık bir gün. Hele o alınan kanlar çok zor gerçekten.. bizim de gözünde hala sarılık devam ediyor dediğin gibi 2-3 ayı bulabiliyor
Kan alırlarken eşimin gözleri doluyor dayanamıyor hiç ağlamasına. Bir de damarları çok ince diyorlar o kanları almak için iki elini iki ayağını her yerini denediler çocuğun. En son yenidoğan yoğun bakımdan hemşire istedim de o alabildi

Bende ne oluyor bilmiyorum ama sut bdamlacigi seklinde degil ama sziliyor oyle olunca uclari
Hee sen en ucu diyorsun canım o da var bende o sıcaklık farkından oluyormus .Ağzından çıktıysa tekrar kendi rengine dönene kadar bekle canım

Günaydın kızlar
Bana manuel pompa önerir misiniz bugün hastane tipi pompam gitti ama sağım yapmam lazım yine de arada da olsa..
E Egepam philips avent önermişti başka öneri var mi iyi kötü yönlerini yazar misiniz

Canım sağol Cevap icin bugün kontrole gidicem iyi oldu sorarim bu dediğini. İnsallah çabucak geçer hiriltimz emmede sorun yaşadığımız icin rahatsız ediyor.
Aşılar bizi batırdı o zaman desene niye 3 doz aradaki fark ne onu da öğreneyim doktordan, lakin 630tl baya cok para.

Bizimki de hiç duramıyor anında uzaklaşıyor oradan, ellerindeki izler haşa geçmedi . Bir daha hiç gerek olmasın inşallah

Avent bende kullaniyorum gayet cekisi basarili ama zaman tasarrtufu açısından 2 basli olanlar daha iyi lansinoh vardi kullanan varsa yorum al canim

Ankaraaaa. İmrendim valla. Keşke benim de gidebilme şansım olsa 1 sn dusunmezdim. Çok şanslısın çooook :)))) Söylemek istedim :)
Çok çok geçmiş olsun. Beboş en kisa zamanda atlatir inşallah.

Avent bende kullaniyorum gayet cekisi basarili ama zaman tasarrtufu açısından 2 basli olanlar daha iyi lansinoh vardi kullanan varsa yorum al canim
Canım benimki genelde memede olduğu için ben bir memeden emzirirken öbürünü sagacagim ondan bana tek başlık yeter ikincisi heba oluyor:)) iki etti güzel :)

Dün saçımın uçlarını aynaya bakarak kestim çok yolunmuş gibiydi. Sonra eşime saçımı kestim dedim, adamın yüreğine inmiş çok kestim sanmış doğal hiç boyanmamış kahve saçlarımı kızıl-kıemızı-bordo tonlarına dönüştürmek istiyorum. Değişmek istiyorum eski beni kazanamazsam depresyon yakındır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…