2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    217
Herkese merhabalar...
Hepimiz hemen hemen aynı haftalarda olduğumuz için benzer sıkıntıları yaşıyoruz. Öncelikle bunların normal olduğunu bilmek ve yalnız olmadığımızı hissetmek çok güzel...

Benim yaşadığım sorunlar da halsizlik, burun tıkanıklığı, karın şişkinliği, nefes darlığı ve kabızlık... Bir de arada bir gaz sıkışması oluyor.

Nadiren olmak koşuluyla gaz için çiğneme tableti olan ilaçtan kullanıyorum. Hemen geçiriyor. Çok şiddetliyse 2 tane alıyorum.

Burun tıkanıklığı için deniz suyu...

Kabızlık için doktorumun güvenli kabul ettiği bir şurup var, her sabah düzenli olarak onu içiyorum. Bir gün içmezsem bile en başa dönüyor...

Onun dışında yine doktorumun tavsiyesiyle folik asit ve omega-3 kullanıyorum.

Çok sık soğuk algınlığı yaşayan birisi olduğum için havaların soğumaya başladığı şu günlerde bağışıklık güçlendirici Imuneks-Plus ve hem bağışıklık güçlendirip hem sindirimi düzenleyen Probiyotik-Gold kullanmayı düşünüyorum. Ama bu ikisi hamilelikte guvenli midir bilmiyorum. Şu an onu araştırıyorum hatta...

Bu arada ense kalınlığı; ikili test vs. yaptıranların deneyim ve yorumlarını da rica edbilir miyim? Benimkiler bu Cumartesi 12. haftadayken bakılacak. Yorumlarımı sonra yazarım.

Herkese sağlıklı ve mutlu bir gebelik süreci dilerim.❤
 
Kafein miktarı önemli canım günde 1turk kahvesinin sağlıga iyi geldiğini okumuştum.çokşukur sigara alkol yok okdrıda olsun =))
 
Ben de immuneks'i normal zamanda kış başlarında hep kullanırdım ama acaba güvenli midir ki?
Sonuç bulursan paylaşır mısın

?
 
Kuzum hemşire hanım da bana bu kesin erkek yahu dedi ya dedim görünüyor mu yoksa gülümsedi yok dedi belirtirler o yönde :) bakalım doğru mu düşünmüşüz?? Ben de epey merak ediyorum canım:)
 
Ben dayanamam öğrenirim kuzum ayyy çok heyecanlı bir şey bu yüzde elli ihtimal gibi tam ortada da olsa. Senin içine ne doğuyor
 
Canım ben vicdan azabı çekerek üç dört yudum cola içtim normalde içmezdim ama görünce dayanamaz bir hal aldım onun dışında ara ara şeftali suyu içtim.
 
Ikili test icin ense kalinligi falan olceriz dedi.ama ben ikili test yaptirmayi düşünmüyorum canim. Sadece ense kainligina baksin bide vitaminimi degistirecekmis
Hımm anladım cnm ben dün yaptırdım ikiliyi valla ense kalınlığı normal dedi ama sonuçlar haftaya çıkarmış tercih senin tabi üçlüyü de mi yaptırmazsın o zaman
 
Canm bende elevit kullanacağım. Herhangi bir yan etkisi var mı? Yanında demir hapı da içiyor musun? Ben Gynoferon içeceğim bir de. İkisi ağır gelecek diye endişeliyim
canım bana 12. haftada folik asidi bırak elevit başlıyorum dedi 1 haftadır kullanıyorum bir yan etkisini görmedim kullanmadan önce ilaç prospektüsünü oku yalnız sabah tahıl ve ıspanak tarzı besinler tükettiğinde ilacın 2 saat sonra alınması önerilmiş. bana da demir ilacı vermedi mesela bende onu sorucam :)
 
Kizlar herkesin kendi dusuncesi ama bi teste milyarlar verilir mi ? Tamam bebegimizin saglikli olmasini hepimiz istiyoruz ama her sey o testle bitmiyor ki. Allah korusun dogumda rahatsizlanan bebekler sonrasinda olabilir. Rabbim yazdiysa mecbur yasanacak once veya sonra. Insallah hepimiz saglikli bebisler dogurup buyuturuz. Insallah yanlid anlasilmam dedigim gibii herkesin kendi dusuncesi :)
 
Merhaba çok teşekkür ederim Bütün kuzucukların sağ Salim haberlerini alalım hep inşallah. Adını sormamıştım şimdi aradım sordum panaroma testmiş adı canım.
Bu test ile;

• Trizomi 21 (Down Sendromu); 21. kromozomun ekstra bir kopyasının daha bulunması sebebiyle oluşmaktadır. Zeka geriliğinin en yaygın görülen sebebidir. Ayrıca, kalp ve diğer organlarda doğumsal defektlere neden olmaktadır. Bu bireylerde işitme ve görme sorunları da olabilmektedir.

• Trizomi 18 (Edwards Sendromu); 18. kromozomun ekstra bir kopyasının daha bulunması sebebiyle oluşmaktadır. Bu hastalarda zeka geriliği görülmekle birlikte kalp, beyin ve diğer organlarda ciddi doğumsal defektler de ortaya çıkabilmektedir. Edwards sendromu görülen bebekler, bir yaşına ulaşmadan kaybedilmektedir.

• Trizomi 13 (Patau Sendromu); 13. kromozomun ekstra bir kopyasının daha bulunması sebebiyle oluşmaktadır. Bu hastalarda zeka geriliği ve birçok doğumsal anomali görülmektedir. Patau sendromu görülen bebekler, genellikle bir yaşına ulaşmadan kaybedilmektedir.

• Monozomi X veya 45, X (Turner Sendromu); Bu bozukluk sadece bayanlarda görülmektedir ve bir X kromozomunun olmaması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Hastalarda kalp defektleri, işitme problemleri, minör öğrenme güçlükleri görülmektedir. Ortalamaya göre daha kısa boylu olan bu bireylerde infertilite (kısırlık) problemi bulunmaktadır.
Canım bunlara ek olarak erkeklerde görülen bir cinsiyet kromozom bozukluğuna da bakılacak
Tabi bu da bir tarama testi. Duyarlılığı %99.9 muş.
Cinsiyet hakkında da yüzde yüz bilgi verilecekmiş canım.
 
CANIM hepsi Allah'a emanet öncelikle. Maddi imkanları en son sınıra kadar kullandığımız tek mesele çocuklarımız. Bizimki acaba daha çok önlem alınabilir mi fikrinin gerekleri. Eşimin teyzesinin kızı hem bedensel hem de zihinsel engelli %95 engel durumu benim de babamın kuzenin kızı down sendromu ve bu kızcağız hem annesini hem babasını kaybetti öyle zor ki ikisi için de koşullar!! Ben de bu yüzden endişeliyim.
Umarım doğru anlamışımdır seni.
 
Maşallah ne güzel haberler! Güzel mi güzel bir kız geliyor demek ki
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…