- 5 Eylül 2015
- 3.050
- 3.271
- 38
-
- Konu Sahibi Citolesgen
- #43.721
Kötü olmuş doktorunun gitmesi ama 1 gün bir şekilde ayır kendine
Benim küçük bir kavanozum var. Ona her akşam 1 çay bardağı sütü mayaladım. Öyle çok çok yapmana gerek yok. 1 çay bardağı sütü 1,5 çay kaşığı yoğurtla mayaladım
Her akşam mayaladım ben
Ben de varım canım. Dr kilosu düşük 5. Ayda tadimlara başla dedi ama ben başlamıcam 13 ekim de 6 aylık oluyoruz o zaman başlıcam.
Günlük şişe süt kullandım.Peki nasıl yaptın her gün sütü nasıl muhafaza ettin günlük sütmü kullandın
Evet akşam mayaladım ertesi gün yediAkşamdan mayalayıp ertesi gün mü yedirdin canım?
Bizim sütçümüz var ondan alıp mayalı yorum yogurtu benim o şekilde yapmam zor gibiGünlük şişe süt kullandım.
Evet akşam mayaladım ertesi gün yedi
Sıkıntı olmaz ya millet hazır yoğurt yediriyo sen kendi yoğurdunu verceksin :)Bizim sütçümüz var ondan alıp mayalı yorum yogurtu benim o şekilde yapmam zor gibi
Aman yaa haklısın valla yarın labne ve çökelek yapmayı denicem bakalım olacakmıSıkıntı olmaz ya millet hazır yoğurt yediriyo sen kendi yoğurdunu verceksin :)
Aynen canım benim kızın yapısı iştahsız, ek gıdalara başlaynca işim daha zor gibi geliyor. Allahtan memeye Hayır demiyor da yaşına kadar memeyle idare ederiz :)Sanki tadımlar kilo aldırıcak bebeklere, bir iki çay kaşığından nolacak ki :) Senin sütün var boşver sen devam et anne sütüne. Nasılsa yicekler aceleye gerek yok
K8zın iştahsızsa bekle derim ek gıda için arkadaşın k8zıda iştahsızda ek gıdaya erken geçti şimdi hiçbirşey yemiyor kızıAynen canım benim kızın yapısı iştahsız, ek gıdalara başlaynca işim daha zor gibi geliyor. Allahtan memeye Hayır demiyor da yaşına kadar memeyle idare ederiz :)
Evet canım ben de öyle düşünüyorum, ondan dr a ragmen 180 günü bekliyorum, 6 ay dolunca tadimlara başlıcam.K8zın iştahsızsa bekle derim ek gıda için arkadaşın k8zıda iştahsızda ek gıdaya erken geçti şimdi hiçbirşey yemiyor kızı
Tarifleri nerde var bende denemek istiyorum.Aman yaa haklısın valla yarın labne ve çökelek yapmayı denicem bakalım olacakmı
Çökelek basit kaynayan süte limon sıkıyorsun süt kesiliyor beş dakika kadar kaynatınca çökelek oluyor tülbentle süzünce mis gibi oluyor biliyorsundur mutlaka kalan sarı şu peynir altı suyu onuda sakla yemeklere koy çok faydalı labneyi yapınca verim canım tutarsa :)Tarifleri nerde var bende denemek istiyorum.
Kolaymış sağol canım. Labneyi heyecanla bekliyorum :)Çökelek basit kaynayan süte limon sıkıyorsun süt kesiliyor beş dakika kadar kaynatınca çökelek oluyor tülbentle süzünce mis gibi oluyor biliyorsundur mutlaka kalan sarı şu peynir altı suyu onuda sakla yemeklere koy çok faydalı labneyi yapınca verim canım tutarsa :)
Bende nasıl olacak bakalımKolaymış sağol canım. Labneyi heyecanla bekliyorum :)
canım yoğurt her gunt neden taze olmalı biz bur haftalık yoğurdu da yiyoz ne oluyor kiHani hergün yoğurdu taze mayalamak gerekiyormuş ya bebeklerimiz için ondan sordum canım. Nasıl başa çıkıcaz hergün yoğurt mayalamakla, dolap yoğurttan geçilmez yahu
Bazı doktorlar çok ezbere konuşuyor acaba kendisi uyguluyor müdür söylediklerini.Bir ben kaldım galiba ek gıdaya geçmeyen, doktor 6 ayın dolmasını bekle dedi, mecbur bekliyorum
Blw Facebook'un sayfasında tarifler var bakmak istersenizTarifleri nerde var bende denemek istiyorum.
Bende ordan bakıyorum tariflereBlw Facebook'un sayfasında tarifler var bakmak isterseniz