• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Uyutma kabusunu ciddi şekilde yaşayanlardanım bende. Kolik bebekti ve kucakta uyumaya alıştı. Bel ağrısına dayanamayınca memede uyutmaya basladim. Sonra meme ve kucak karısımı uyumaya basladi. Gece uykuları haramdı zaten. 11 kez uyuttugum gece oldu. Uyumayınca saymıstım!
Gunduz uykusunu 11.ayda 1 e dusurdum. Zaten zor uyuyordu bende gunduz 1 uykuyu tam uyusun diye isi gucu birakip uyutunca yanina uzanip nobet tutuyorum. Uyaninca meme veya kucak uykuya dalmasini sagliyorum. Son zamanlar pıs pıs a alismaya basladi. Uyku dongulerinde pıs pıs yapınca yine daliyor.
Sabah 8 de uyansa 1 den sonra uykusu geliyo. En az 2 saat 3 olursa harika. uyuyo gunduz. Gece de 9 en gec 10dan once uyutuyorum. Ama ara uyanip meme emmeler devam.
Cok sükür biraz biraz alisti hamakta daha artik sallamiyom ama simdide memede uyuyo hele bakalim onu nasil vazgectirecez simdi :D ama alisti daha sanirim 10-15 dkda uyuyo. Allah hepimize yardim etsin ve sabir versin:)

bebek küçük olunca test doğru sonuç vermez dediler.sadece diyet önerdi. makatta çatlak yok.mukus var ara ara nokta şeklinde kan var
Gecmişolsun.findik,fisgik,cikolata,kakao yememeyi oneririm.emziriyorsaniz.
Ben ilk baslarda emzirirken cikolata yedigum icin kan ve mukus gormustum.
Sonrada ara ara cok nadir devam etti.alerji 1 yadindan once anlasilmaz dedi bana dr.
Tedbir ve tahmini alerjik mama baslatgi.daha kotu olunca biraktirdi.ama benimki kusuyir diye alerji olabilir demisti.o arada formul mamaya devam ediyorduk zaten.

kizlar ben bebegimi 1 ay emzirebildim sütüm olmadi cok az geliyordu mama veriyorum mecbur dogdugundan beri su an 14 ayligiz inek sütü de vermeye basladim paket sütlerden. ısıttıktan sonra ne kadar bekler bilginiz varmi mamayi direk döküyordum en fazla 1 saat bekleme suresi cunku ama sütü bilemedim bozulurmu acaba
Havalar sicak.eger agzina almissa sute salyasi kacmis olabilir ve cabuk bozulur.kalani atiyorum hemen.hangi sut olursa olsun.birde suyunu bile bir kere ictimi kalani döküyorum.işiğa tutup icine bakinca zaten suyun hali ortada oluyor.

Aksam 20:30 yada21:00 uyur gece bir kere uykuda beslerim inek sutu basladim.
Sabah7:30 yada8:00 uyanir.
Öğlen
11 veya 12 de uyur 14 veya 15 de uyanir.
Ama bizim atak haftalari disinda eskiden beri uyku sorunumuz pek olmadi.

En buyuk sikayetim oyun icin fazla zaman gecirmiyor.etrafi dagitmak,incelemek ve hep yurumekk.
Kalem ve kitaplar icin cildiriyor.tam bir abla aşiği.onun oturdugu sandalyenin altina girecek hep.birde
Sabah kalkinca ablasinin kitapligina gidip o bilindik sari yabancidil sozlugunu alacak.onu evitip cevirirken tuvalet ihtiyacini giderecek.tabi bezine.
Sonra bana seslenir sesini duyurur yani.işi bitmistir temizlenmek istiyor.ve gitmessem kipirdamaz,kimsede alamaz cunku gitmez kimseye o anda.
Tv yle fazla ilgilenmiyor.ama su bir reklam var isigini sac faln diyen saclarini savuruyorlar,sanirim sampuan reklami.ona bayiliyor.hemen sallanmaya dans ettmeye basliyor.kendini kaptirip bazen dusuyor pat diye.ellerini önde birlestiriyor,reklamin bir sahnesinde var.onu yapiyor.o zanam duşuyor genelde

Aksam 20:30 yada21:00 uyur gece bir kere uykuda beslerim inek sutu basladim.
Sabah7:30 yada8:00 uyanir.
Öğlen
11 veya 12 de uyur 14 veya 15 de uyanir.
Ama bizim atak haftalari disinda eskiden beri uyku sorunumuz pek olmadi.

En buyuk sikayetim oyun icin fazla zaman gecirmiyor.etrafi dagitmak,incelemek ve hep yurumekk.
Kalem ve kitaplar icin cildiriyor.tam bir abla aşiği.onun oturdugu sandalyenin altina girecek hep.birde
Sabah kalkinca ablasinin kitapligina gidip o bilindik sari yabancidil sozlugunu alacak.onu evitip cevirirken tuvalet ihtiyacini giderecek.tabi bezine.
Sonra bana seslenir sesini duyurur yani.işi bitmistir temizlenmek istiyor.ve gitmessem kipirdamaz,kimsede alamaz cunku gitmez kimseye o anda.
Tv yle fazla ilgilenmiyor.ama su bir reklam var isigini sac faln diyen saclarini savuruyorlar,sanirim sampuan reklami.ona bayiliyor.hemen sallanmaya dans ettmeye basliyor.kendini kaptirip bazen dusuyor pat diye.ellerini önde birlestiriyor,reklamin bir sahnesinde var.onu yapiyor.o zanam duşuyor genelde

benimki de tuvaletine yaparken ikinma sesi çıkararak belli ediyor, artık her şeyi göstererek derdini anlatabiliyor, birde kızlar benim kız hala yürümedi ve sıcaktan her yerinde isilik çıktı? isilik geçsin diye banyo dışında başka bir çözüm var mi?

Havalar sicak.eger agzina almissa sute salyasi kacmis olabilir ve cabuk bozulur.kalani atiyorum hemen.hangi sut olursa olsun.birde suyunu bile bir kere ictimi kalani döküyorum.işiğa tutup icine bakinca zaten suyun hali ortada oluyor.
ictigi zaman döküyorum bende kalani ama bazen isitiyorum icmiyo istemiyo onun icin sormustum ama icim rahat etmiyo dokuyorum yine tesekkur ederim cevabin icin :KK200:

Kizlarbebeginenfeksiyon geciren varmi ve nasil anladiniz kanda lokosit degeri yuksekcolmasiyla mi? Iki doktor farkli yorum yapior kafam karisti yarin kaka cis sonuclari gelecek.ishal gunlerdir devam ediyor busekilde belirtivoldu bizde ates yok.. ishal sik sik diskilama
Biraz halsizlik avuc ici sicakligi.nasil tedavi uygulanior enfeksiyonda?

Kizlarbebeginenfeksiyon geciren varmi ve nasil anladiniz kanda lokosit degeri yuksekcolmasiyla mi? Iki doktor farkli yorum yapior kafam karisti yarin kaka cis sonuclari gelecek.ishal gunlerdir devam ediyor busekilde belirtivoldu bizde ates yok.. ishal sik sik diskilama
Biraz halsizlik avuc ici sicakligi.nasil tedavi uygulanior enfeksiyonda?
benim kızım da ishal oldu 1,5 gün sürdü geçti çok şükür diş çıkarıcağı zamanda ishal olabiliyolar bi de yaz güneşe çıkmasalar bile güneş çok etkiliyo enterogermina kullandım çok geçmiş olsun inşallah önemli bişey yoktur

kızlar bıngıldak kapanmayan var mı? 18.aya kadar normal diyorlar 3cm sizce çok değil mi dvit değerleri ve tiroid vs hepsi normal her gün güneşe de çıkarıyorum..

bir de çok iştahsız ağzını hiç bir şekilde açmıyor.. kız bebeğinizin kilosu boyu nedir acaba yazabilir misiniz yedirmek için neler önerirsiniz teşekkürler

kızlar bıngıldak kapanmayan var mı? 18.aya kadar normal diyorlar 3cm sizce çok değil mi dvit değerleri ve tiroid vs hepsi normal her gün güneşe de çıkarıyorum..

bir de çok iştahsız ağzını hiç bir şekilde açmıyor.. kız bebeğinizin kilosu boyu nedir acaba yazabilir misiniz yedirmek için neler önerirsiniz teşekkürler
benim kizin bingildagi kapandi.ama ne nasil bilmiyorum takip eden doktoru normal diyorsa normaldir cnm endise etme.benim kizim normalin uzerinde kilosu boyu. 12 kilo 84 cm . instagramin varsa @arinlihayat @alisinyemekleri @mutfaktabebekvar vs daha bir cok hesap var cok guzel tarifler var denemeni oneririm.birfe yemesi icin zorlama hep birlikte yemege oturun ona bir tabak hazirla catalini kasigini koy ve rahat birak ye et deme yada yedirmeye calisma . onceler belki reddeder ama sonra merak eder onundekileri ve bence yer cocuklar brnim gozlemledigim.kadar cok mudahaleden hoslanmiyorlar biraz kendileri kesfedip basarmak istiyrlar.yemek yemeyi kendi basarbildigi zaman kendine guvenicek ve yemek yemek zevkli hale gelicektir

birde benim kizim biz ne yersek onu yiyor bazen bizim.masamizda ekstra meyve gorunce istiyor eger kendi tabaginda yoksa.ona da diklat etmelisin bence. yemekler ayni olmali siz farkli bisey yiyorsaniz onu da algiliyorlar.sizin yediklerinizde istiyor olabiollir nacizane fikrim

Tatile giden varmi kizlar haftaya gidiyoruz deniz konusunda nelere dikkat etmem lazim? Bu mayo bezlerini her ciktiginda deistirmem gerekiyor mu acaba??

Bana bi akıl verin ne olur kızım 14 aylık ve hala 8kılo yediremiyorum denemediğim şey kalmadı artık çıldıracak durumdayım geceleri nerdeyse full uyanık aglıyo devamlı güzdüz yapısık bana bunlara eyvallah gelişimi geri daha tutunarak yuruyo baska hareket yok tutunarak kalkma zor bazen yapıyo konusması iyi bunları soyluyo...annecim babcı mamma meme suya emme hoppa gıbı bunlar normalmi bilmiyorum fizik gelişim, geri olunca işte..dr 4 sefer götürdün ankarada yenimahalle egitim.hastanesi kan tahlili yapıp kansız deyıp ılac verıyolar bi işe yaramadı şimdi gataya götürecegım varmı aranızda benim gibi olan sinirli stresliyim cok bunaldım ne yapsam bilemiyorum bi akıl verin diye döktüm içimi

Bana bi akıl verin ne olur kızım 14 aylık ve hala 8kılo yediremiyorum denemediğim şey kalmadı artık çıldıracak durumdayım geceleri nerdeyse full uyanık aglıyo devamlı güzdüz yapısık bana bunlara eyvallah gelişimi geri daha tutunarak yuruyo baska hareket yok tutunarak kalkma zor bazen yapıyo konusması iyi bunları soyluyo...annecim babcı mamma meme suya emme hoppa gıbı bunlar normalmi bilmiyorum fizik gelişim, geri olunca işte..dr 4 sefer götürdün ankarada yenimahalle egitim.hastanesi kan tahlili yapıp kansız deyıp ılac verıyolar bi işe yaramadı şimdi gataya götürecegım varmı aranızda benim gibi olan sinirli stresliyim cok bunaldım ne yapsam bilemiyorum bi akıl verin diye döktüm içimi
benimkiler normal inek sütü içmeye başlayınca iyice tombiklediler. Çok seviyorlar sütü, kahvaltıda yarım biberon, öğlen bir full biberon akşam da bir full biberon içiyorlar. Deneyebilirsin.

benimkiler normal inek sütü içmeye başlayınca iyice tombiklediler. Çok seviyorlar sütü, kahvaltıda yarım biberon, öğlen bir full biberon akşam da bir full biberon içiyorlar. Deneyebilirsin.
görünce cılgına dönüyo hiçbirseyi yaklaştırmıyo hele içecek tarzını

Alerjisi olabilir mi? Yemeyen cocuk cok zor benim oglum da yemiyor cok yemek seciyor. Ama 11 kg o da karbonhidrat tuketmekten protein tüketimi sıfır yogurtlu makarna yiyor işte surekli . Yürüyor bayadir. 18 aya kadar yurumemesi normal diye okumuştum

görünce cılgına dönüyo hiçbirseyi yaklaştırmıyo hele içecek tarzını
Kolayliklar diliyorum.
Baslangicta tikanma,bogulma gibi bisey yasadimi.hani korkuyorsa diye.
Benim kizim da yatarken biberon aliyor ama kahvaltida,yada otururken illa pipetten icecek.baslangicta bardaktan icerken tikanmisti.korkmus,simdi bosken kafasina dikiyor bardagi ama doluyken kabul etmiyor.

Back