Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    151
Çok da kilo almamışsınız, şekeriniz yüksek değildir bence. Doktor ihtiyatlı davranmaya çalışıyordur gibi geldi bana. Böbrekteki genişleme de doğumdan sonra düzelecektir Allah'ın izniyle. İçinizi ferah tutun.

Tabi canım yiyoruz. Düzelir canım dikkat edince. Hepimiz de bir sıkıntı oluyor üzülme hepsi düzelir inşallah. Endişe ve korkularımızın yerini huzur ve ferahlık alsın inşallah.

Canım Allaha emanet hiç üzülme inşallah gerek kalmaz doğduktan sonra da 🤲 çözümü olan şeyler olsun yeter ki sağlıkla alalım kucağımıza da 🤲 bak bi evladın var sağlıklı maşallah Öbürü de yolda güzellikler düşün ki hep iyi olsun 💕🌸🤗
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım korktuğumuz gibi olmaz 🙏🏼 sağlıkla kavuşalım bebeklerimize 💐

Kızlar selam ben de dün gittim doktora, bebek 1900gr çıktı , plasenta previa anterior olarak geçiyor tmaamen rahim duvarını kapatmıyor ama rahime yapışım yapışmadığını tam anlayamadılar. 30+1 olduk 34. Haftada tekrar görmek istiyorlar. Gözükürde Oendik eğitim araştırmada doğum yapmam gerekiyor. Kan ilacımı ikiye çıkardı doktor, aspirini bıraktırdı kanama olmaması adına. Ama ben devlette doğurmaktan korkuyorum. Devlette sezeryan olan oldumu hiç ? Pendik eğitim araştırma nasıl bir hastane ? Sizce kan bankası olan bir özel hastane mi bulup ordamı doğum yapsam.. kan kaybı çok fazla oluyor bu tip sezeryanlarda dedi bana doktor çok tedirgin oldum. Resmen yatamıyorum bacaklarım sızladı sabaha kadar öyle bir kasılmışım ki hastanede…
Merhaba tesadüf sayfaya girdim yazınıza denk geldim benimde plesenta rahime 1 cm yakınlıgında 28.haftaya girmek üzereyim. Bana. Da doktor 32.haftada alttan muayene ile kanama olurmu olmaz mı nasıl ilerleriz bakıcaz dedi . Özel hastanenin doktoru mu söyledi devlet hastanesinde yapmanız gerekiyor diye ben öyle birsey ilk defa sizden duydum açıkcası. Endişe ettikçe bebeğiniz de etkilenir durumumuz kolay degil ama stres yapınca da birseyler değişmiyor

Umarım tehlikesiz bir şeydir, doğumdan sonra net bilgimiz olursa ve aklım başımda olursa size de haber veririm, belki ışık olur. Maalesef hamilelik hem güzel hem de bir şeyler çıktı mı biraz zor. Tedirginlikle gün sayılıyor.
Çok teşekkürler haber verdiğiniz için 🙏🏻 sizin ilk gebelik mi daha önce düşük yaşadınız mı?

Beni her hafta çağırdı artık kan akışı yavaştı bizde de ama şi diye kadar iyi ilerledik 😅

Kızlar ben hastane çantası bile hazırlamadım ya acayip stres yaptım alışveriş yapıp çantayı kenara koymak lazım artık değim mi 🥲
ben alışverişi tamamladım arabası dışında ama hepsi kutularda duruyor daha ne bir yerleştirme ne bi yıkama hiç birşey yok izne ayrılırsam yapayım diyorum

Merhaba tesadüf sayfaya girdim yazınıza denk geldim benimde plesenta rahime 1 cm yakınlıgında 28.haftaya girmek üzereyim. Bana. Da doktor 32.haftada alttan muayene ile kanama olurmu olmaz mı nasıl ilerleriz bakıcaz dedi . Özel hastanenin doktoru mu söyledi devlet hastanesinde yapmanız gerekiyor diye ben öyle birsey ilk defa sizden duydum açıkcası. Endişe ettikçe bebeğiniz de etkilenir durumumuz kolay degil ama stres yapınca da birseyler değişmiyor
Bana özeldeki doktorum söyledi ilk başta sonra devlete gittim şimdi devlette takipliyim kesinlikle özelde bu şekilde doğum yapılamaz hastanenin üçüncü düzey yoğun bakım ünitesi olması gerekiyor bebekle ilgili sorun olmuyor ama annenin durumu sıkıntılı oluyor dedi doktorum

Bana özeldeki doktorum söyledi ilk başta sonra devlete gittim şimdi devlette takipliyim kesinlikle özelde bu şekilde doğum yapılamaz hastanenin üçüncü düzey yoğun bakım ünitesi olması gerekiyor bebekle ilgili sorun olmuyor ama annenin durumu sıkıntılı oluyor dedi doktorum
Bana da kan takviyesi serum alman lazım dedi acaba kanama riski açısından mı anlamadım kansızlıgım var diye üstünde durmadım açıkcası. Bende bezmialem de takipteyim yarı özel yarı devlet sormadım açıkcası sizin kadar bilgiye sahip olmadığım icin

Amin inşallah. Açıkçası biraz moralim bozuldu. Çok şükür çözümü var ama minik bebeğin ameliyat edilmesi, narkoz alması, MR çekilmesi gözümü çok korkuttu. Bu ihtimaller yani. Doğumdan sonra küçülen vaka çok inşallah bizim de öyle olur. Kilo konusuna gelirsek meyve çikolaya yeme demesi de üzdü doktorun ama mecbur idare edeceğm. Suyum sınırdaymış. Başka problemlere sebep olmasın.

Hakikaten her gebelik başka bir hikaye. İlkinde oğlumda gelişim geriliği oldu 35 gibi fark ettik. Sonra suyum çok azaldı. Bunda ileri gidiyor, suyum çok, böbrek 🤷🏻‍♀️ ne diyelim hayırlısı olsun. Sorunsuz yaşayalım geçsin gitsin inşallah.
Arkadaşımın da hamilelikte bebeğinde böbrek sıkıntısı tespit edilmişti, çok detay bilmiyorum neydi ne değildi ama birkaç aylıkken böbreğinden ameliyat oldu, çok şükür şimdi 1,5 yaşında, her şey yolunda sağlıklı. İnşaallah size ameliyata gerek olmaz ama tıp ilerledi ameliyat da gerekse kısa sürede iyileşir inşaallah merak etmeyin.Sağlıkla kavuşun inşaallah.

Evt evde dinleniyorum. Hastanede daha fazla yatılı kalmak istemedim. Hastaneyle karşıda ev. Acil birşey olursa gelirim diye düşündüm. Ayağa kalkınca da uzaninca kasılma tutuyor. Sanki bebeğimin içerde yeri çok darmis gibi hareketleri çok can acitici ve sert. Dr Progestan verdi. Kasılmaların düzenli olursa mutlaka gel dedi.
Hastaneye yakım olman çok iyi. Güzelce dinlen inşaallah.

Arkadaşımın da hamilelikte bebeğinde böbrek sıkıntısı tespit edilmişti, çok detay bilmiyorum neydi ne değildi ama birkaç aylıkken böbreğinden ameliyat oldu, çok şükür şimdi 1,5 yaşında, her şey yolunda sağlıklı. İnşaallah size ameliyata gerek olmaz ama tıp ilerledi ameliyat da gerekse kısa sürede iyileşir inşaallah merak etmeyin.Sağlıkla kavuşun inşaallah.
Çok şükür çaresi var ama bebeğin anestezi alması, ameliyat olması kolay süreçler değil. İnşallah hiç gerek kalmadan düzelir. Teşekkür ederim. 🍀

Beni her hafta çağırdı artık kan akışı yavaştı bizde de ama şi diye kadar iyi ilerledik 😅

Kızlar ben hastane çantası bile hazırlamadım ya acayip stres yaptım alışveriş yapıp çantayı kenara koymak lazım artık değim mi 🥲
34-35 civarında çanta hazırlanmış olsa iyi olur. Bence yapmadıysanız bebek kıyafet ve lohusa alışverişlerinizi halledin, yıkama ütüleme de çok zaman alıyor çünkü. Ben çanta henüz hazırlamadım ama kıyafetleri hallettim dolaba yerleştirdim. 1 ay sonra da çantaya yerleştirilecekleri ayarlarım diye düşünüyorum.

Bende alınacskları aldım sma henüz yıkayıp çantaya bırakmadım😂 1 haftaya hazırlamış olurum çünkü kaldıkça strese giriyorum

Sizin nasıl çıktı sonuç? Şekerim yok yüklemeye göre ama suyum fazla sonuç aynı yere çıkıyor gibi 🙈 beslenmenize hangi yönlerden dikkat ediyorsunuz?

Bu hafta bayram sonrası daha sağlıklı beslenmeye özen göstermiştim zaten ama doktor sonrası şeker kurabiye meyve çok çok kısıtlama kararı aldım. Bu konuda görev adamıyımdır 😩 inşallah bebeğim iyi olur ve alerjik bir bebek de olmaz da doğunca da alerji diyetine başlamam. İlk oğlumda 4 ay çok katı bir alerji diyeti uygulamıştım. Kendim için olsa kaçamak yaparım da bunda mecbur dikkat etmem lazım düşüncesine girdim. Gerçi böbreğinde sorun olacağına varsın alerjik olsun hafifinden.
Olmaz inşallah öyle bir şey🫶 Endokrin doktoru bana örnek bir öğün attı protein ve kalsiyum ağırlıklı beslen dedi meyve yoğurtdun üzerine çok olmamak şartıyla doğrayın ara öğünlerde tuketebilirsin dedi ama ben henüz hiç yemedim meyve şeker var diye sıfır şeker tuketiyorum en fazla şekeri çıkaran şey diyette bile olsa ekmek diyet ekmeği yediğimde 2 dilim skerim sınıra geliyor o yüzden onuda tüketiyorum et süt balık yeşillik yoğurt tüketiyorum diyetisyene gitme niyetim var ama bakalım 3 kiloya yakın kilo vermişim ama bebek etkilenmemis dedi şekerden doktor sadece biraz kilosu önden gidiyor.kuru yemiş olarak kavrulmuş değil kabuklu tüket dedi çiğ.ve tabi en önemlisi bence yürüyüş 15 dk yürüyüş şekeri çok düşürüyor yemek sonrası tabi.Şekersiz beslenmeyi sevdim ben şahsen 😂doğumdan sonrada devam etme niyetim var algim daha açık daha enerjigim selülit kalmadı bacaklarimda 🤣

Olmaz inşallah öyle bir şey🫶 Endokrin doktoru bana örnek bir öğün attı protein ve kalsiyum ağırlıklı beslen dedi meyve yoğurtdun üzerine çok olmamak şartıyla doğrayın ara öğünlerde tuketebilirsin dedi ama ben henüz hiç yemedim meyve şeker var diye sıfır şeker tuketiyorum en fazla şekeri çıkaran şey diyette bile olsa ekmek diyet ekmeği yediğimde 2 dilim skerim sınıra geliyor o yüzden onuda tüketiyorum et süt balık yeşillik yoğurt tüketiyorum diyetisyene gitme niyetim var ama bakalım 3 kiloya yakın kilo vermişim ama bebek etkilenmemis dedi şekerden doktor sadece biraz kilosu önden gidiyor.kuru yemiş olarak kavrulmuş değil kabuklu tüket dedi çiğ.ve tabi en önemlisi bence yürüyüş 15 dk yürüyüş şekeri çok düşürüyor yemek sonrası tabi.Şekersiz beslenmeyi sevdim ben şahsen 😂doğumdan sonrada devam etme niyetim var algim daha açık daha enerjigim selülit kalmadı bacaklarimda 🤣
Bu hafta ben de epey dikkat ettim bayram sonrası şişlik vardı ve sağlıklı beslenmek sevdiğim bir şey. Akşamları yemeğimi erken yedim ve sonrasında bir şey yemedim, 700 gr vermişim (zaten bayramdan gelen fosluktu o). Protein, sebze, karbonhidrat dengeli olunca kan şekeri de daha dengeli oluyor hakikaten, ben ölçmüyorum ama aklıma başka bir şey yemek gelmiyor. Doktor böyle söyleyince ilk işim ara öğünler için kavrulmamış badem almak oldu 😁 tarçınlı sütü de öneririm. Umarım finishi böyle böyle sağlıkla görürüz😇

Kızlar ilk aylar için hangi oyuncaklardan aldınız? Neler almalıyım?
Hışırtılı kitaplar, siyah beyaz kartlar, oyun halısı almıştım bir de. Üstü dönence gibi altı piyanolu. Ses çıkaran renkli toplar. Hemen değil de biraz kendinizi toparladıkça kullanabilirsiniz bunları. Karın üstü zaman geçirirken gösterebilirsiniz.

Bu arada ben bu hafta boğmaca da içeren tetanoz aşımı vuruldum. Çocuk doktorumuz mutlaka ol dedi. Bu sefer bir yan etki yaşamadım çok şükür.

Bu hafta ben de epey dikkat ettim bayram sonrası şişlik vardı ve sağlıklı beslenmek sevdiğim bir şey. Akşamları yemeğimi erken yedim ve sonrasında bir şey yemedim, 700 gr vermişim (zaten bayramdan gelen fosluktu o). Protein, sebze, karbonhidrat dengeli olunca kan şekeri de daha dengeli oluyor hakikaten, ben ölçmüyorum ama aklıma başka bir şey yemek gelmiyor. Doktor böyle söyleyince ilk işim ara öğünler için kavrulmamış badem almak oldu 😁 tarçınlı sütü de öneririm. Umarım finishi böyle böyle sağlıkla görürüz😇
🥰 İnşallah ❤️

Hışırtılı kitaplar, siyah beyaz kartlar, oyun halısı almıştım bir de. Üstü dönence gibi altı piyanolu. Ses çıkaran renkli toplar. Hemen değil de biraz kendinizi toparladıkça kullanabilirsiniz bunları. Karın üstü zaman geçirirken gösterebilirsiniz.
Teşekkür ederm🫠

Back
X