- 8 Ekim 2020
- 104
- 63
- 48
- 36
- Konu Sahibi mutlutablo
- #11.361
Anladım.Seker olunca genelde böyle şikayetler oluyor merak ettim:)neyseki sizde yokmuş :)benimkide 1 hafta önde ama bende şeker var maalesef.Evet 50 gr yükleme normal çıktı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anladım.Seker olunca genelde böyle şikayetler oluyor merak ettim:)neyseki sizde yokmuş :)benimkide 1 hafta önde ama bende şeker var maalesef.Evet 50 gr yükleme normal çıktı
Sizin nasıl çıktı sonuç? Şekerim yok yüklemeye göre ama suyum fazla sonuç aynı yere çıkıyor gibiAnladım.Seker olunca genelde böyle şikayetler oluyor merak ettim:)neyseki sizde yokmuş :)benimkide 1 hafta önde ama bende şeker var maalesef.
Amin canim insallah. Tabi mecburen senin doktorun gibi benimki de söylemek zorunda kaldı o ihtimalleri. İnşallah canım beklenen zamanda olsun. Sen nasılsın bugün? Senin için dun cok endişelendim.Çok şükür canım bebiş sağlıklıymış çok güzel bı haber inşallah kötü ihtimaller bizden uzak olsun inşallah sağlıkla hayırla beklenen zamanda kucağımıza alalım minnoşlarımızı![]()
İnşallah doğumdan sonra kuculsun gerek kalmasın canim. İnşallah suyun da normale döner. Neden sınırda oluyormus?Amin inşallah. Açıkçası biraz moralim bozuldu. Çok şükür çözümü var ama minik bebeğin ameliyat edilmesi, narkoz alması, MR çekilmesi gözümü çok korkuttu. Bu ihtimaller yani. Doğumdan sonra küçülen vaka çok inşallah bizim de öyle olur. Kilo konusuna gelirsek meyve çikolaya yeme demesi de üzdü doktorun ama mecbur idare edeceğm. Suyum sınırdaymış. Başka problemlere sebep olmasın.
Hakikaten her gebelik başka bir hikaye. İlkinde oğlumda gelişim geriliği oldu 35 gibi fark ettik. Sonra suyum çok azaldı. Bunda ileri gidiyor, suyum çok, böbrekne diyelim hayırlısı olsun. Sorunsuz yaşayalım geçsin gitsin inşallah.
Bilemedim ki suyum fazlaymış. Sınır 24 benim 23. Çok mu meyve yiyorsun dedi doktor. Öyle çok çok yiyen bir insan değilim ama nefsimi de köreltirim yani. Günde 1 tane çikolatadır, kurabiyedir, bunu herkes yiyordur yani. Belki fazlasınıİnşallah doğumdan sonra kuculsun gerek kalmasın canim. İnşallah suyun da normale döner. Neden sınırda oluyormus?
Evt evde dinleniyorum. Hastanede daha fazla yatılı kalmak istemedim. Hastaneyle karşıda ev. Acil birşey olursa gelirim diye düşündüm. Ayağa kalkınca da uzaninca kasılma tutuyor. Sanki bebeğimin içerde yeri çok darmis gibi hareketleri çok can acitici ve sert. Dr Progestan verdi. Kasılmaların düzenli olursa mutlaka gel dedi.Kasılmaların önlenmesi için bana Adalat crono diye bir ilaç veriyordu doktor, normalde tansiyon ilacı ama tansiyon şikayetim olmamasına rağmen ilacın ekstra kasılmayı engelleme diye bir etkisi de varmış, o yüzden hamilelerde kullanılan bir şey. Belki öyle bir ilaç verirler doktora gitseniz mi? Eve geçtiniz yatıyor musunuz, evdeki durumunuz nedir?
İstersen bu durumunu doktoruna bildir canım. Ben 25+4 te hastaneye yatmıştım. Korkmuştum. Çünkü doğsa yaşamazdı o haftalarda. 3 hafta bizim için önemli demişti doktor bebek yaşamı için. 28 haftayı görünce insan bir derin nefes alıyor.
Benim oğlum da çok aşağıda. Dediğiniz gibi iki parmak üstünde vajinanın
Çok geçmiş olsun. Oğlunuzda saptanan gelişim geriliğinin nedeni ne idi tam olarak? 35. haftada anlaşılması tuhaf.Amin inşallah. Açıkçası biraz moralim bozuldu. Çok şükür çözümü var ama minik bebeğin ameliyat edilmesi, narkoz alması, MR çekilmesi gözümü çok korkuttu. Bu ihtimaller yani. Doğumdan sonra küçülen vaka çok inşallah bizim de öyle olur. Kilo konusuna gelirsek meyve çikolaya yeme demesi de üzdü doktorun ama mecbur idare edeceğm. Suyum sınırdaymış. Başka problemlere sebep olmasın.
Hakikaten her gebelik başka bir hikaye. İlkinde oğlumda gelişim geriliği oldu 35 gibi fark ettik. Sonra suyum çok azaldı. Bunda ileri gidiyor, suyum çok, böbrekne diyelim hayırlısı olsun. Sorunsuz yaşayalım geçsin gitsin inşallah.
Çok da kilo almamışsınız, şekeriniz yüksek değildir bence. Doktor ihtiyatlı davranmaya çalışıyordur gibi geldi bana. Böbrekteki genişleme de doğumdan sonra düzelecektir Allah'ın izniyle. İçinizi ferah tutun.Bugün perinatolog kontrolüm vardı. Tek böbrekte genişleme vardı o artmış maalesef. Doğum sonrası ultrason ve belki mr gerekecek. Umarım hiç gerek kalmaz, mr özellikle el kadar bebek çok zor olurKilosu 2 hafta önde, suyum da sınırdaymış. Doktor meyve yeme dedi. Her gün bir parça çikolata, bir kurabiye canım istediğinde yerim. Hiç abartmam ama yani porsiyonunda yerim. 48,5 tum şimdi 57’yim, 8,5 kg aldım fazla da değil gibi. Sonıç olarak fazla meyve yeme, şeker yeme dedi. Yemicez artık
![]()
Tabi canım yiyoruz. Düzelir canım dikkat edince. Hepimiz de bir sıkıntı oluyor üzülme hepsi düzelir inşallah. Endişe ve korkularımızın yerini huzur ve ferahlık alsın inşallah.Bilemedim ki suyum fazlaymış. Sınır 24 benim 23. Çok mu meyve yiyorsun dedi doktor. Öyle çok çok yiyen bir insan değilim ama nefsimi de köreltirim yani. Günde 1 tane çikolatadır, kurabiyedir, bunu herkes yiyordur yani. Belki fazlasını![]()
Çok haklısın canım o korku bende de oluyor ama güzel düşünmeliyiz. Herşey yoluna girecek iyi şeyler olacak diye. İnşallah karnımızda büyüyüp öyle gelsinler. Sen keşke işten izin alsan 10 gün kadar ya da rapor alsan dinlensen.Çok üzülüyorum daha çok erken diye. Minicikler daha. Doktoruma söyledim düzenli olursa bekleme gel ama üç dört saatte bir olup kısa sürüyorsa bebek hareketlerinde azalma yoksa dinlen dedi.
Canım Allaha emanet hiç üzülme inşallah gerek kalmaz doğduktan sonra daAmin inşallah. Açıkçası biraz moralim bozuldu. Çok şükür çözümü var ama minik bebeğin ameliyat edilmesi, narkoz alması, MR çekilmesi gözümü çok korkuttu. Bu ihtimaller yani. Doğumdan sonra küçülen vaka çok inşallah bizim de öyle olur. Kilo konusuna gelirsek meyve çikolaya yeme demesi de üzdü doktorun ama mecbur idare edeceğm. Suyum sınırdaymış. Başka problemlere sebep olmasın.
Size de çook geçmiş olsun inşallah zamanında sağlıkla alın kucağınızaÇok üzülüyorum daha çok erken diye. Minicikler daha. Doktoruma söyledim düzenli olursa bekleme gel ama üç dört saatte bir olup kısa sürüyorsa bebek hareketlerinde azalma yoksa dinlen dedi.
Son günlerde hepimizin kaygı seviyesi yükseldi. Dediğiniz gibi hepimizin kendine göre sorunları var. Kimini burada paylaşıyoruz, kimini içimizde tutuyoruz. Şikayetlerimiz arttı, artık zorlanıyoruz. Ama son düzlükteyiz Allah'ın izniyle. Dua edip iyiyi çağırmaktan başka elimizden gelen bir şey yok. Kendimizde ve bebeklerimizde gelişen durumlara maalesef en ufak müdahalemiz olamıyor, hepsi bizim kontrolümüz dışında gelişiyor. Kontrolümüzdeki tek şey bu gelişmeler karşısındaki tutumumuz. Söylemesi kolay, yapması zor, farkındayım. Ben de kendimi bu yönde telkin ediyorum. Şu an fizyolojik olarak kontrolün dışında bir şey yaşıyorsun, gücünün sınırlarının çok ötesinde bir durum ama bunu en baştan kabullenip tevekkül edersen en azından bebeğinin hafızasına bu üzüntülü duyguyu miras bırakmamış olursun diyorum. Bazen İnşirah suresini dinletiyorum, bazen en sevdiği şarkı olan Candela'yı :) İkisinde de mutlu oluyor, ben onu hissediyorum. Belki yaşadığımız sağlık sorunu hala geçmemiş oluyor ama ona mümkün olduğunca az negatif enerji göndermek beni vicdanen rahatlatıyor. Öyle işte... Allah hepimizin yardımcısı olsunKızlar zaman yaklaştıkça korku ve endişeler hepimizde oluyor. Hepimizin kendine göre riskleri ve korkuları var. Ama güzel düşünerek ve pozitif kalarak inşallah bu günleri beraber atlatıcaz. Dualarımız ile inşallah her şey güzel olacak. Ben her gece hepimize dua ediyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah.![]()
Amin canim Allah ne zaman ol derse o zaman olacak. Bizim endişelerimizin bize ve bebeğimiz faydası yok. Tevekkül ve dua en iyi gelen şey. Cok iyi yapıyorsun. Dua ve müzik iyi geliyor gerçekten. Birbirim8zi burda motive edelim. Yalnız değiliz. Hepimiz aynı durumdayız. Ve olumlu düşünmeye sevk edelim hep birbirimizi.Son günlerde hepimizin kaygı seviyesi yükseldi. Dediğiniz gibi hepimizin kendine göre sorunları var. Kimini burada paylaşıyoruz, kimini içimizde tutuyoruz. Şikayetlerimiz arttı, artık zorlanıyoruz. Ama son düzlükteyiz Allah'ın izniyle. Dua edip iyiyi çağırmaktan başka elimizden gelen bir şey yok. Kendimizde ve bebeklerimizde gelişen durumlara maalesef en ufak müdahalemiz olamıyor, hepsi bizim kontrolümüz dışında gelişiyor. Kontrolümüzdeki tek şey bu gelişmeler karşısındaki tutumumuz. Söylemesi kolay, yapması zor, farkındayım. Ben de kendimi bu yönde telkin ediyorum. Şu an fizyolojik olarak kontrolün dışında bir şey yaşıyorsun, gücünün sınırlarının çok ötesinde bir durum ama bunu en baştan kabullenip tevekkül edersen en azından bebeğinin hafızasına bu üzüntülü duyguyu miras bırakmamış olursun diyorum. Bazen İnşirah suresini dinletiyorum, bazen en sevdiği şarkı olan Candela'yı :) İkisinde de mutlu oluyor, ben onu hissediyorum. Belki yaşadığımız sağlık sorunu hala geçmemiş oluyor ama ona mümkün olduğunca az negatif enerji göndermek beni vicdanen rahatlatıyor. Öyle işte... Allah hepimizin yardımcısı olsun![]()
Ay şükür yine en azından gözükmüyor zarar verecek durumda değil yaniBugün perinatologa gittim kendi doktorumun bahsettiği malum yapıyı göremedi. Hamileliğin başından beri bir var bir yok. Doğumdan sonra size haber verebileceğim ancak o zaman anlayacağız ne olduğunu![]()
Dikkat et gözlemle bakalım nts girdin mi baktılar mı ordan da canta işini iyi düşünmüşsün bende ne olur olmaz bu hafta hazırlauıp koymak istiyorumÇok teşekkür ederim canım çok şükür bugün daha iyiyim yediğim bişey dokunmuş veya soğuktan olmuş olabilir dedi acildeki asistan şimdilik bı sıkıntı yoktu olası durumda gel dedi gaz sancısı da olabilir yalancı kasılma da ama durumumdan dolayi bunlar olsa bile gel bakalım dedi ordan evime gidip çantayı hazırladım yanıma aldım yıkayıp ütülemek için acil bı durum olursa hazır olsun istedim şimdilik iyiyiz inşallah bı daha hiçbirimiz yaşamayalım böyle bı durumu sağlıkla tamamlayalım süreçlerimizi![]()
Aynen ben de hazırlamak istiyorum bu ay. Doğumum Mayıs sonu gözüküyor çünkü. Tabi erken olma riski de var ama inşallah 36 dan sonra olur. Burdan alacaklarımızı paylaşırız.Dikkat et gözlemle bakalım nts girdin mi baktılar mı ordan da canta işini iyi düşünmüşsün bende ne olur olmaz bu hafta hazırlauıp koymak istiyorum
Umarım tehlikesiz bir şeydir, doğumdan sonra net bilgimiz olursa ve aklım başımda olursa size de haber veririm, belki ışık olur. Maalesef hamilelik hem güzel hem de bir şeyler çıktı mı biraz zor. Tedirginlikle gün sayılıyor.Ay şükür yine en azından gözükmüyor zarar verecek durumda değil yanivalla nedir bu ya stres oldum iyice gebelik çok zormuş psikolojik olarak
![]()