2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
sen kendin ye cnm.sutun azalmasin.zorlama ac olsa yer bence takilma.sen stres yapiyorsunn bence ben oyle anladim 3 degisik kahvalti nedir.birak yerse yer yemezse yemez.akisini birak zorlama hic .kabizligi varmi .idrar tetkiki yaptirmismiydin.
idrar temiz kabızlık yok aynen stres yaptım ama zayıf be boyu çok kısa yememesine bağlıyorum iki ay büyük çocuklar dev gibi yanında zeka ve fiziksel gelişiminden geri kalmadın istiyorum yoksa üç çeşit kahvaltı yapmam zaten öyle olmuyor birini yemiyor diğerini yapıyorım onu da yemezse üçümcü öyle yani aslında hepsi çöp ama ben de bıraktım artık

Slm arkadaşlar ben bu cocuga kahvaltı yaptiramiyorum hic bir seyle arasi yok.
Ne yumurta ne peynir...

Yediği sadece zeytin ve salatalık.
Ekmekle de arası yok.

Napicam bilmiyorum.

Kahvaltiyla Hic arası olmadı ne onerirsiniz ?

Sabah sadece sekiz tahilli mama yediriyorum o da yarim küçük kase.
Kilosu 10 boyu 77 cm

kızlar gündemimiz benzermiş, benimkinin de yeme ile hiç arası yok 31 mayıs dogumluyuz daha yeni yeni elinden tutarak yürüyor tek başına hiç cesareti yok, kızlar kızım isilik oldu ne iyi gelir?

Slm arkadaşlar ben bu cocuga kahvaltı yaptiramiyorum hic bir seyle arasi yok.
Ne yumurta ne peynir...

Yediği sadece zeytin ve salatalık.
Ekmekle de arası yok.

Napicam bilmiyorum.

Kahvaltiyla Hic arası olmadı ne onerirsiniz ?

Sabah sadece sekiz tahilli mama yediriyorum o da yarim küçük kase.
Kilosu 10 boyu 77 cm
Valla benim kıza göre gayet iyi 9 kg 74 du sanırım 8 tahilliyi yediği için olabilir kahvaltıya geç oturt açılsın uykudan sonra birde yetmeyince yemiyo bizimkinde kahvaltıda bir yumurta beyazı yiyor başkada bişi yemiyo

Arkadaşlar buralar çok ıssız kaldı neredesiniz ?
Bebeklerle deniz keyfi yapanlar nasıl geçti tatiller?

Bebekler konuşmaya yürümeye başladı sanıyorum yavaş yavaş.

Benim ki şimdilik hayvan seslerine merak sardi devamlı bana hayvan sesi cikarttiriyor kendisi sadece meee sesi çıkarıyor .
Inek sesine bayılıyor ama kendisi çıkarmıyor.
Oyun olarak neler oynuyorsunuz?

Hadi canlandirin burayı. Konuşalım.

Himm sizin büyük te varmiş.
Benim kiz 10 kg.79 cm.
Abla,baba,ammmu(armut oluyor bu) kakau(karpuz) diyor.sayi sayinca parmaklarina dokunuyor.her muzive kendince dans ediyor.
İştahi eskisi gibi degil.ama meyveyi cok seviyor.
İnek sutu iciyor.uyandi byy
MAşallah neler yapıyorsun çok konuşup masal okuyor musun gelişimi çok güzel.
Taktik istiyorum :KK66:

MAşallah neler yapıyorsun çok konuşup masal okuyor musun gelişimi çok güzel.
Taktik istiyorum :KK66:
Tesekkur ederim.
Aslinda en buyuk sansim annem.surekli konusuyor,birbirine duskunler.ama ev halkina sicak kanli.disarda ilgi gosterenlere fazla yaklasmiyor.urkup kacmiyor ama cokk resmi,pas vermiyor.mesela bugun bir komsu el salla diyor,elinden tutmak istedi tutturmadi.ekmek almaya gittigimde ordaki adam eline cips paketi,biskuvi falan uzatti.israra ramen almadi.ama evde o paketlere karsi cok ilgisi var.haşir haşir sesini cikarmak icin ablasindan zorla alir.yedirmiyorum tabi ama paketlerin goruntusu ilgisini cekiyor.
Masallarimiz daha cok resimlerin durumuna gore hep ayni.
Yasina uygun kitaplari yok ama 2 yas ve ustu vardi civilde.ordan almistim.
Mesela sari civcivvv,kirmizi cicekk,yeşil ağaccc deriz.anne ordek.abla ordek,
Yada miyavvv kediii.aaa cok tatlii.
Yada hav havvv kopeekk.
Elmaa,uzum falan gibi.
Genellikle baslarda ben elimle gosterip soylerdim.simdi.ben soyleyince kendisi uzerine parmagini koyar.
Boyama kitabi,mum boya ve cok kalin, ucu cok renkli kalemi var.onlarla cizer.
Cok guzel sayfa ceviriyor masallah.bir eliyle tutup diger elinin parmagiyla rahat 10-14 sayfayi bir seferde duzgun ceviriyor.
Kitap okumak isteyince gider kendisi alir getirir.acar.parmagini koydugu seyi soylememiz gerekiyor o an.yoksa huysuzlasip kiziyor.dafadadadaa diye sayiyor artik neyse de.
Simdiki modasi gozlerini kapatip yuruyor,elleriyle denge ve guvenlik sagliyor tabi.taragiyla sacini tarar.
Yemek yerken ben besliyorum kaşik kismini.ama bir kasikda onda var.tabi daha cok batiriyor ama isabetli goturdugu de cok oluyor.bir iki aydir piptle iciyor suyunu,sutunu.
Eli kulagimda,evet kulak seninde varr diyorum.kendi kulagina goturuyor elini.sonra burnumu tutup ardindan kendi burnuna goturuyor ama burasi kotu cunku bazen burnuna parmagini sokuyor.bu hic hos degil.ins. yakin zamanda birakir bunu.

Ayy amma anlattim ha.ne yapalim annelik iste.hosuma gitti valla.
Haa birde bez istemiyor,en buyuk kavgamiz o.alistirma kilodu almistim.ara ara onu giydiriyorum.ayy nasil mutlu oluyorr.
Tabi daha tuvalet egitimi yada istegi yok sadrce bezi iztemiyor.

Tesekkur ederim.
Aslinda en buyuk sansim annem.surekli konusuyor,birbirine duskunler.ama ev halkina sicak kanli.disarda ilgi gosterenlere fazla yaklasmiyor.urkup kacmiyor ama cokk resmi,pas vermiyor.mesela bugun bir komsu el salla diyor,elinden tutmak istedi tutturmadi.ekmek almaya gittigimde ordaki adam eline cips paketi,biskuvi falan uzatti.israra ramen almadi.ama evde o paketlere karsi cok ilgisi var.haşir haşir sesini cikarmak icin ablasindan zorla alir.yedirmiyorum tabi ama paketlerin goruntusu ilgisini cekiyor.
Masallarimiz daha cok resimlerin durumuna gore hep ayni.
Yasina uygun kitaplari yok ama 2 yas ve ustu vardi civilde.ordan almistim.
Mesela sari civcivvv,kirmizi cicekk,yeşil ağaccc deriz.anne ordek.abla ordek,
Yada miyavvv kediii.aaa cok tatlii.
Yada hav havvv kopeekk.
Elmaa,uzum falan gibi.
Genellikle baslarda ben elimle gosterip soylerdim.simdi.ben soyleyince kendisi uzerine parmagini koyar.
Boyama kitabi,mum boya ve cok kalin, ucu cok renkli kalemi var.onlarla cizer.
Cok guzel sayfa ceviriyor masallah.bir eliyle tutup diger elinin parmagiyla rahat 10-14 sayfayi bir seferde duzgun ceviriyor.
Kitap okumak isteyince gider kendisi alir getirir.acar.parmagini koydugu seyi soylememiz gerekiyor o an.yoksa huysuzlasip kiziyor.dafadadadaa diye sayiyor artik neyse de.
Simdiki modasi gozlerini kapatip yuruyor,elleriyle denge ve guvenlik sagliyor tabi.taragiyla sacini tarar.
Yemek yerken ben besliyorum kaşik kismini.ama bir kasikda onda var.tabi daha cok batiriyor ama isabetli goturdugu de cok oluyor.bir iki aydir piptle iciyor suyunu,sutunu.
Eli kulagimda,evet kulak seninde varr diyorum.kendi kulagina goturuyor elini.sonra burnumu tutup ardindan kendi burnuna goturuyor ama burasi kotu cunku bazen burnuna parmagini sokuyor.bu hic hos degil.ins. yakin zamanda birakir bunu.

Ayy amma anlattim ha.ne yapalim annelik iste.hosuma gitti valla.
Haa birde bez istemiyor,en buyuk kavgamiz o.alistirma kilodu almistim.ara ara onu giydiriyorum.ayy nasil mutlu oluyorr.
Tabi daha tuvalet egitimi yada istegi yok sadrce bezi iztemiyor.
Çok güzel anlatmissin . Özgüveni yüksek yetişecek bebeğin maşallah.
Benim ki de çoğunu yapıyor ama kelime haznesi zayıf gibi. Üzerine daha cok dusmem gerek. Ben baş basayim senin annen de varmış yanında ne güzel.

Anlıyor çoğu şeyi yapıyor ama kendi söylese daha güzel olacak tabi.
Ben masal okuyorum. Hayvan gösterip seslerini çıkarıyorum çok seviyor bir daha yapmamı istiyor bitince.
Konuşunca da hiç susmayacaklar biliyorum ama insanoğlu sabirsiz ve meraklı ne zaman diye ışte

Çok güzel anlatmissin . Özgüveni yüksek yetişecek bebeğin maşallah.
Benim ki de çoğunu yapıyor ama kelime haznesi zayıf gibi. Üzerine daha cok dusmem gerek. Ben baş basayim senin annen de varmış yanında ne güzel.

Anlıyor çoğu şeyi yapıyor ama kendi söylese daha güzel olacak tabi.
Ben masal okuyorum. Hayvan gösterip seslerini çıkarıyorum çok seviyor bir daha yapmamı istiyor bitince.
Konuşunca da hiç susmayacaklar biliyorum ama insanoğlu sabirsiz ve meraklı ne zaman diye ışte
Aynen.
Buyuk kizim cok gec konustu 3,5 yasinda.5,5 yadinda bininci sinifa basladi.simdi 14,5 yasinda.ayyy susmaaaz.offf.anlatirda anlatirrr uzun uzunn.
Bu ufaklik birseye sasirinca aaaaa der.kizinca alla alla haa der.sut e gut suya gu.ceee eee ye,deee eee der.kendince oyun cikarir.disarda elimi tutmaz.kendi yuruyecekmis.sari yapraklarla,cakil taşlari toplar bol bol.

kizlar en onemlisi konusmak herseyi anlatmak bisey yaptigi zaman hemen hayir diye tepki vermemek ona neddn yanlis oldugunu anlatmak okudugum kitaplardan da anladigim bu artik herseyi anliyolar ve en cok sevgi ilgi bekliyolar babasyla beraber yaptigimiz herseyde cok mutlu ucumuzun beraber oldugu Allah herkesin yuvasina mutluluk gecim versin konudan konuya atladim ama:)

Valla benim kıza göre gayet iyi 9 kg 74 du sanırım 8 tahilliyi yediği için olabilir kahvaltıya geç oturt açılsın uykudan sonra birde yetmeyince yemiyo bizimkinde kahvaltıda bir yumurta beyazı yiyor başkada bişi yemiyo
aynen benimki de 16 ayşık olacaklar neredeyse 9,5 kilo 73 cm hiç bir şey yemiyor biraz diş yüzünden diyorum

Merhaba canim bizde 15 aylik olduk.henuz dislerimiz yok genetik olabilir diyorlar babamizda 2 yasinda cikarmis:)onun disinda tek basina rahatlikla yuruyor oyuncaklariyla oynamk yerine babasiyla yada benimle oynamak ıstiyor. Yemesi biraz sorun herseyi yediriyorum son bir haftadir da ara ara inek sutude vermeye basladim.gun asiri da bildircin yumurtasi veriyorum.kilomuz 9 kilo bile degil boyimuz en son 80 cm di.bizimde resimli gelisim kitaplarimiz var sayfalari cevirmek gordukleruni anlatmak hosuna gidiyor.bugunlerde disarda oynayan cocuklarin sesini duyunca kendide disari cikmak istedigini belirtiyor.parki cok seviyor elini tutup yuruttugumde istemiyor kendi yurumek istiyor :)

Merhabalar:) benim oglanda cok hareketli yani hiperaktif bile diye bilirim. Cok merakli hep oyun pesinde. 3 hafta izindeydik 2 hafta köyde aksama kadar tavuklarin pesinden kostu sirf oyunu kacircak diye 3 hafta corba yemek icip yemedi:/ eve geldik cok sükür basladi yine yemege:) anne nene dede baba diyor. Tavuklari cucucu diye cagiriyor inege mööö diyor :KK70: kizinca parmak salliyor bize. Cok sükür uykusu gece iyi 8 bucuk 9 gibi uyuyor sabah 8 de uyaniyor. Öglen 1 veya 1 bucuk saat yatiyor. Aksamlari disariya cikiyoruz parka. Dans etmeyi cok seviyor müzik aciyorum cok seviniyor oynuyor:) bir kac kez kitap okumayi denedim ilk basladigim cümlede gülmekten öldü :KK70: anlamadim ne komik. Günde 4 ögün yiyor ama o hareketle hepsini yakiyor:) simdilik böyleyiz canim:)

X