• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Henüz ek gıdaya geçmemiş anne olarak 26 sinda 6 aya giriş yapıcak. İlk önce ne vermek gerekiyor ve nasıl vermek gerekiyor. İlk çocuk olunca insan bocaliyor o kadar okudum ama yoğurtla başlayan yada meyveler le başlayan var diğer konularda ne yapmak lazım?

Henuz ek gıdaya geçmemiş anne olarak 26 sinda 6 aya giriş yapıcak. İlk önce ne vermek gerekiyor ve nasıl vermek gerekiyor. İlk çocuk olunca insan bocaliyor o kadar okudum ama yoğurtla başlayan yada meyveler le başlayan var diğer konularda ne yapmak lazım?

Merhaba doktorumuzun da önerisiyle sebzeyle başladık biz.önce meyve ve yoğurtla baslama durumunda bebegin sebzeyi reddedebilme durumu olduğunu söylemişti doktorumuz.özellikle meyve tatlı olduğu için sebzenin tadından hoslanmayabilirmis.

Ayse onerin adım adım ek gidaya geçiş menülerini uyguluyorum.ona göre devam ediyorum.internet sitesinden bakabilirsiniz.

12 gun oluyor ek gidaya baslayali.ben ilk gün havuc ve balkabagi puresi verdim. Üç gün kuralını uygulayarak su an havuc, balkabagi, yer elması, ıspanak, kereviz dali ile çorba yapıyorum ve süzgeçten geçirip veriyorum.bugün patates de ekliycem. Pazartesiden beri de yogurt veriyorum.Cok sukur gayet güzel gidiyor ek gida maceramız.

Henüz ek gıdaya geçmemiş anne olarak 26 sinda 6 aya giriş yapıcak. İlk önce ne vermek gerekiyor ve nasıl vermek gerekiyor. İlk çocuk olunca insan bocaliyor o kadar okudum ama yoğurtla başlayan yada meyveler le başlayan var diğer konularda ne yapmak lazım?
Merhaba benim Önerim sebze ile başlamandır tabi sen bilirsin ama sebze yoğurt ve meyve vermen daha iyi olur. Nasıl vermen konusunda ise ben blw yapıyorum artı yönleri çok fazla araştır aklına yatarsa buharda haşla damağıyla püre yapabilecek kıvama gelene kadar ver eline :) kaşık ile vereyim dersende aynı şekilde yap sonra çatal ile ez pütürlü ver çok fazla ezersen sonrasında pütürlü yicekleri yerken çok zorlanabilir

Merhaba doktorumuzun da önerisiyle sebzeyle başladık biz.önce meyve ve yoğurtla baslama durumunda bebegin sebzeyi reddedebilme durumu olduğunu söylemişti doktorumuz.özellikle meyve tatlı olduğu için sebzenin tadından hoslanmayabilirmis.

Ayse onerin adım adım ek gidaya geçiş menülerini uyguluyorum.ona göre devam ediyorum.internet sitesinden bakabilirsiniz.

12 gun oluyor ek gidaya baslayali.ben ilk gün havuc ve balkabagi puresi verdim. Üç gün kuralını uygulayarak su an havuc, balkabagi, yer elması, ıspanak, kereviz dali ile çorba yapıyorum ve süzgeçten geçirip veriyorum.bugün patates de ekliycem. Pazartesiden beri de yogurt veriyorum.Cok sukur gayet güzel gidiyor ek gida maceramız.
Canim sadece haşlayıp eziyorsun degil mi bi de 1 2 tatlı kaşığı kadar veriyorsun değil mi ilk zamanlar. O siteyi araştırmistim gayet açık anlatmıştı ama burdan tecrübeli kişilerden yardım almakta istedim çok teşekkür ederim ilgine. İnşallah daha da iyiye gider sağlıkla buyutursun bebisini :)

Merhaba benim Önerim sebze ile başlamandır tabi sen bilirsin ama sebze yoğurt ve meyve vermen daha iyi olur. Nasıl vermen konusunda ise ben blw yapıyorum artı yönleri çok fazla araştır aklına yatarsa buharda haşla damağıyla püre yapabilecek kıvama gelene kadar ver eline :) kaşık ile vereyim dersende aynı şekilde yap sonra çatal ile ez pütürlü ver çok fazla ezersen sonrasında pütürlü yicekleri yerken çok zorlanabilir
Kaşığı aşırı ilgisi var hatta masada bizimle oturmak istiyor eli hep kaşığa gidiyor. Sanırım kaşıkla veririm :) en güzeli de masaya bakması tüm hepsini incelemesi :)

Tabloda yer elması 9. Ayda verilebilir diyor, sizin bebeğiniz ne kadarlık? Ben de yer elması vermek istedim patates yemediği için. Tabloya baktım tesadüfen gördüm.

Yer elmasi, ispanak, kereviz +9 diye hatirliyorum.

Beni oğlum patates yemedi ya :KK43: acayip öğürdü. Ek gıdaya başlayalı ilk kez bu kadar öğürdü. Hem de hiç sevmedi. Ben de ısrar etmedim bıraktım. Önümüzdeki günlerde tekrar denerim. Biraz yapışkan herhalde ondan.
Sizde durumlar nasıl?
Ne şekilde vermiştin patatesi haşlayarak mı?
O şekilde sevmeyebiliyorlarmış diye okumuştum. Tost makinesinde yağlı kağıt arasında pişirince daha hoşlarına gidiyormuş, bir de öyle dene istersen. Ben de bugün patates tadımı yaptıracağım, o şekilde yapmayı düsünüyorum
Canım senin nasıl gidiyor blw maceran? :) Senin bebiş bizimkilerden daha büyüktü kaçıncı gündesiniz tadımların? İlk günlere göre gelişme var mı? Ben henüz başında sayılırım 10 gün oldu ama çok çok az tadıyor, ilerleyen birinden fikir almak istedim :)

Canim sadece haşlayıp eziyorsun degil mi bi de 1 2 tatlı kaşığı kadar veriyorsun değil mi ilk zamanlar. O siteyi araştırmistim gayet açık anlatmıştı ama burdan tecrübeli kişilerden yardım almakta istedim çok teşekkür ederim ilgine. İnşallah daha da iyiye gider sağlıkla buyutursun bebisini :)
Süzgeçten de geçiriyorum canim. Ilk basta 2 tatlı kasigi kadarla başladık ama şimdi 2 hafta oldu ve artık neredeyse küçük bir kasenın yarısı kadar veriyorum. Zaten ayse oner de ilk 2 kaşıkla başlıyor ve günden güne arttırıyor.

Tabloda yer elması 9. Ayda verilebilir diyor, sizin bebeğiniz ne kadarlık? Ben de yer elması vermek istedim patates yemediği için. Tabloya baktım tesadüfen gördüm.
Bebegim 6 ay 14 gunluk.Bebegimin aylik takibini yapan doktoru domates, patlica, kivi ve cilek hariç tüm sebzeleri verebilecegimi söyledi.

Ayse onerin hazırladığı ek gida programında da verilen ilk sebze yer elması ve havuc. Ayrıca ordaki menü ve tariflerinin de cocuk doktoru danışmanlığında hazırlandığı not düşülmüş. Zaten bebegimin doktoruna ordaki tarif ve menüyü uygulayacağımı söylediğimde uygulayabilirsiniz dedi. Su ama kadar da olumsuz bir durumla karsilasmadik çok sukur.

Kerevizi de kok olarak değil corbasina yesil yapragini ekliyorum.

Bebegim 6 ay 14 gunluk.Bebegimin aylik takibini yapan doktoru domates, patlica, kivi ve cilek hariç tüm sebzeleri verebilecegimi söyledi.

Ayse onerin hazırladığı ek gida programında da verilen ilk sebze yer elması ve havuc. Ayrıca ordaki menü ve tariflerinin de cocuk doktoru danışmanlığında hazırlandığı not düşülmüş. Zaten bebegimin doktoruna ordaki tarif ve menüyü uygulayacağımı söylediğimde uygulayabilirsiniz dedi. Su ama kadar da olumsuz bir durumla karsilasmadik çok sukur.

Kerevizi de kok olarak değil corbasina yesil yapragini ekliyorum.

Buharda haşlıyorsunuz değil mi? Peki püre mi blw mi? Sıkıntı olmamış çok şükür.
Kereviz yaprağını da rondodan mı geçiriyorsunuz?

Buharda haşlıyorsunuz değil mi? Peki püre mi blw mi? Sıkıntı olmamış çok şükür.
Kereviz yaprağını da rondodan mı geçiriyorsunuz?
Başlarda baharda pisiriyordum ancak su an 1 bardak suda küp küp dograyip pisiriyorum. Ayse onerde o sekilde tarif vermis.Kereviz yaprağı ve ispanagi diğer sebzeler pismeye yakın atıyorum. Sonra pisirdigim tüm sebzeleri kereviz de dahil suzgece koyup çatalan ezerek süreçten geçiriyorum. Doktorumuz da süzgeçten gecirmemizi önerdi. kereviz ve ispanakta gayet guzel suzgecten geciyor.

Blw yapmıyorum arastirmadim da zaten istesem de yapamazdim zira bebegime ben isteyten annem bakiyor ve annem yapamaz.

Beni oğlum patates yemedi ya :( acayip öğürdü. Ek gıdaya başlayalı ilk kez bu kadar öğürdü. Hem de hiç sevmedi. Ben de ısrar etmedim bıraktım. Önümüzdeki günlerde tekrar denerim. Biraz yapışkan herhalde ondan.
Sizde durumlar nasıl?
Ya ben korkuyorum eline vermeye iki dişi var kocaman ısırıp alıyo ağzına boğulur diye veremiyorum eline bişi pure olarak da yemiyo biz ek gıdaya geçtik sözde ama icraatta geçemiyoruz bi turlu anne sutu bide saat 3 gibi kaşık mama yiyo azıcık bide akşamüzeri yoğurt başka bişi yok kaşık mama da sütlü elmalı bu arada okadar sebze haşlayıp pure yaptım yok meyve püresi yok yemiyo insan sinirleniyo yemeyince

Ya ben korkuyorum eline vermeye iki dişi var kocaman ısırıp alıyo ağzına boğulur diye veremiyorum eline bişi pure olarak da yemiyo biz ek gıdaya geçtik sözde ama icraatta geçemiyoruz bi turlu anne sutu bide saat 3 gibi kaşık mama yiyo azıcık bide akşamüzeri yoğurt başka bişi yok kaşık mama da sütlü elmalı bu arada okadar sebze haşlayıp pure yaptım yok meyve püresi yok yemiyo insan sinirleniyo yemeyince

Ben blw yapmıyorum vazgeçtim, çok öğürdü çok korktuk. Sonraki aylara bıraktım. Daha dişi yok zaten benimkinin. Püreyi de zorrrla yiyor, midesi bulanıyor. Yoğurdu çok güzel yiyor bir tek Maşallah. Az yemeleri normal, daha tadım zamanları. Yemekten falan anlamıyorlar henüz. Çok yemese bile en azından günde 1-2 kaşık ver bir sebzeden. Alerji durumuna bakmış olursun, günleriniz boşa geçmemiş olur.

Back