• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Sizlere bir şey daha sorucam, bebek hemşiresi dedi ki ceviz ve fındığı robotta çek, yiyeceklerine at dedi. Benimki azcık tane gelse ağzına kusacak gibi oluyor, cevizi falan nasıl yiyebilir ki? Yer mi yani? Deneyen var mı? Aklınıza yattı mı hemşirenin dediği?

Bence alıştırma bardağı ile içebiliyorsa içsin, nasıl içebiliyorsa öyle veriyorum ben. Ben de blw yapmayı düşünmüştüm ama çok öğürdüğü için çok korktum ve biraz daha büyüyünce başlamaya karar verdim, endişenizde haklısınız bence.
Zaten benim oğlumun gelişimi son ay durduğu için doktor acil takviye dedi. Blw ile takviye yapamam, çocuğa şu an onun bir faydası yok. Beslenmesi lazım.
Ben yürüteç alacağım, azar azar koyacağım çocuğu. Sürekli orada tutmam. Şimdiden priz ve sivri köşeler için korunak aldım. Gerekirse halıları da kaldırırm yani güvenlik için ne gerekiyorsa. Yürüteçten önce fisher & price'ın zıpzıpını aldım oturmalı. Bakalım onu sevecek mi.
Bende doktoruma sordugumda blw icin acele etmememi soyledi sadece bazi doktorlar 6 aylik bebekler icin liste veriyor orn. Kahvalti icin pekmez peynir yumurta sarisi karistirilip verilmesi yaziliyor ben buna kendimce karsiyim cocuk oyle alisiyor cunku bir yakinim cocuguna o sekilde beslenme uygulamis cocugu suan 6 yasinda halen birseyleri karistirmadan kahvaltisini yapmiyor mesela peynirin tadini tek basina sevmiyor sabah sekiz kahvalti saatimiz.ihlamur cayini demliyorum yumurta sarisi veriyorum ardindan biraz ihlamur kolayda yutuyor hem ogurmuyor sizin bebeginiz kac aylik ve nezaman almayi dusunuyorsunuz yurutec?

Sizlere bir şey daha sorucam, bebek hemşiresi dedi ki ceviz ve fındığı robotta çek, yiyeceklerine at dedi. Benimki azcık tane gelse ağzına kusacak gibi oluyor, cevizi falan nasıl yiyebilir ki? Yer mi yani? Deneyen var mı? Aklınıza yattı mı hemşirenin dediği?
Cevizi ben denedim ancak sanirim agir geldi o gun cok siddetli kustu ustelik toz haline getirmistim sizde cok az bir sekilde deneyin bence buarada benim oglumda ilk zamanlar yaklasik bir hafta bogazindan parca seyler gectigi zaman oguruyordu istemiyordu yavas yavas alisti simdi sanki disleri varmis gbi agzinda goturup getiriyor sonra yutuyor:)

Bende doktoruma sordugumda blw icin acele etmememi soyledi sadece bazi doktorlar 6 aylik bebekler icin liste veriyor orn. Kahvalti icin pekmez peynir yumurta sarisi karistirilip verilmesi yaziliyor ben buna kendimce karsiyim cocuk oyle alisiyor cunku bir yakinim cocuguna o sekilde beslenme uygulamis cocugu suan 6 yasinda halen birseyleri karistirmadan kahvaltisini yapmiyor mesela peynirin tadini tek basina sevmiyor sabah sekiz kahvalti saatimiz.ihlamur cayini demliyorum yumurta sarisi veriyorum ardindan biraz ihlamur kolayda yutuyor hem ogurmuyor sizin bebeginiz kac aylik ve nezaman almayi dusunuyorsunuz yurutec?

Karıştırmadan vermek gerekiyor ama yemediği şeyler olunca önceden 3 gün deneyip alerjisinin olmadığını anladığım şeyleri bazen katmak zorunda kalıyorum, dediğim gibi gelişimi durduğu için beslenmesi lazım çocuğun. Geri kalan her şey ikinci planda benim için.
Benimki ıhlamuru iki üç yudum içip bırakıyor hiç sevmedi maalesef :(
Bizim doktor sırasıyla yoğurt-sebze-meyve sıralamasıyla başla, kahvaltısına daha var dedi. Açıkçası yumurta sarısı çocuğa ağır gelecekmiş gibime geliyor. Emzirirken ne zaman yumurta yesem çocuk az da olsa istifra ederdi. İnşallah öyle olmaz.
Yürüteç işini doktora soramıyorım, çünkü müthiş karşı. İnternet sitesinde bile yazıyor asla yürüteç almayın diye. 10 Aralık'ta 7. Ayı dolacak. Zıpzıptaki performansına göre karar vericem açıkçası :D hala çok kambur görünüyor gözüme.

Cevizi ben denedim ancak sanirim agir geldi o gun cok siddetli kustu ustelik toz haline getirmistim sizde cok az bir sekilde deneyin bence buarada benim oglumda ilk zamanlar yaklasik bir hafta bogazindan parca seyler gectigi zaman oguruyordu istemiyordu yavas yavas alisti simdi sanki disleri varmis gbi agzinda goturup getiriyor sonra yutuyor:)

Benimki de ağzında çeviriyor ama patates, havuç gibi kıvamlı şeylerde hala öğürüyor. İnanın patatesi iki kaşık verebildim, o kadar öğürdü ki boğulacak sandım. Havuç da aynı şekilde. Ama havuca yoğurt karıştırdım, o zaman yedi. Ağzına yemek girmesine sinir oluyor, emziği bile ittiriyor. Ağzı kapalı gülmeye başladı :D

Benimki de ağzında çeviriyor ama patates, havuç gibi kıvamlı şeylerde hala öğürüyor. İnanın patatesi iki kaşık verebildim, o kadar öğürdü ki boğulacak sandım. Havuç da aynı şekilde. Ama havuca yoğurt karıştırdım, o zaman yedi. Ağzına yemek girmesine sinir oluyor, emziği bile ittiriyor. Ağzı kapalı gülmeye başladı :KK70:
:)) benim bebegimde cok kucuk geliyor gozume zaten henuz desteksiz oturamiyoruz yumurta sarisinin tamamini vermiyorum yarisindan biraz daha az olacak sekilde veriyorum avokado veriyormusum bebegine doktorumuz ozellikle tavsiye etti bu donemde kemik gelisimleri icin cok iyi dedi hatta anne sutu gbi faydali dedi :) eger cig halde tuketmezse cok ince bir dilim muzla ez ver dedi tadini bastirmasi icin yesinlerde yeterki yogurtla tuketmesi de iyi

:)) benim bebegimde cok kucuk geliyor gozume zaten henuz desteksiz oturamiyoruz yumurta sarisinin tamamini vermiyorum yarisindan biraz daha az olacak sekilde veriyorum avokado veriyormusum bebegine doktorumuz ozellikle tavsiye etti bu donemde kemik gelisimleri icin cok iyi dedi hatta anne sutu gbi faydali dedi :) eger cig halde tuketmezse cok ince bir dilim muzla ez ver dedi tadini bastirmasi icin yesinlerde yeterki yogurtla tuketmesi de iyi

Yoğurtla vercem sanırım başka türlü yiyemez bence :)

Öğütülmüş ceviz ve fındık 10+ görünüyor, bu tarz şeyler için erken bence.

Nasıl gidiyor tadımlar ? Kaç gün oldu?önlük ne kullanıyorsun?
15. gündeyiz. Çok bi ilerleme yok gibi geliyor bana :) Hala azıcık ağzına götürüp oyun oynamaya başlıyor.
Önlük olarak İkea'nınkini kullanıyordum ama sanırım onu sevmedi. Zaten öyle aşırı üstünü kirletme durumuna da giremedi bizimki henüz, o yüzden artık önlük giydirmeden tadım yaptırıyorum. Kollarını sıvıyorum sadece.

15. gündeyiz. Çok bi ilerleme yok gibi geliyor bana :) Hala azıcık ağzına götürüp oyun oynamaya başlıyor.
Önlük olarak İkea'nınkini kullanıyordum ama sanırım onu sevmedi. Zaten öyle aşırı üstünü kirletme durumuna da giremedi bizimki henüz, o yüzden artık önlük giydirmeden tadım yaptırıyorum. Kollarını sıvıyorum sadece.
Oioi silikon önlük alsam mı bilemedim ikeanın kinede bakayım 15 gün oldu demek hadi bakalım

avakado verdim kızıma bugün bi büyük dilim muz da ezdim yarım avakadoya severek yedi tavsiye ederim cok faydalıymış bebeklere

blw yapıcam ama biraz büyümesi lazım çok küçük kendi kendine dik oturamıyo henüz....çorbalarada henüz başlamadım ek gıda olarak yoğurt meyve puresi kaşık mama veriyorum şuan bi kaç sebze de denedim ama midesi henüz kabul etmedi sebze çeşitlerini

Çocuklarınız emzik emiyor mu? Benimki bıraktı emzigi ama beni uyurken yalancı meme gibi kullanıyor. Dişi de çıktı emzige tekrar alışmaya mantıklı mi bilemedim.

Çocuklarınız emzik emiyor mu? Benimki bıraktı emzigi ama beni uyurken yalancı meme gibi kullanıyor. Dişi de çıktı emzige tekrar alışmaya mantıklı mi bilemedim.
Ben ise basladigim gun emzigi bıraktı oğlum ve son 1 aydir gece gunduz memede uyumak istiyor. Ben isteyken Annem helak oluyor uyutmak icin. Yeniden emzik.alsin diye denedim ama agzinda oyun yapip atiyor bıdık siz uykuya bi cozum buldunuz mu?

Ben ise basladigim gun emzigi bıraktı oğlum ve son 1 aydir gece gunduz memede uyumak istiyor. Ben isteyken Annem helak oluyor uyutmak icin. Yeniden emzik.alsin diye denedim ama agzinda oyun yapip atiyor bıdık siz uykuya bi cozum buldunuz mu?
Nerdee bu gecede saat başı uyandı hemde saat 3 te bi uyan 45 dk uyanık devamli miymiy ses cikariyor bağırıyor. Dün bi diş çıkardı hala aşırı huysuz yarın aşıları var bide kara kara düşünüyorum :(

Back