• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Sipariş verdim daha gelmedi maksadım blw yapacağım için yogurda daldırıp eline vermek azcık agzına atsın diye kaşık ya da normal çatalla bunu yapamaz ama bu oluklu ve direk agzında yalar diye bakalım deneyince yazarım sen neden memnun kalmadın?
ucu biraz çukur düz olması daha iyi. Bebegime kasiyim ucuyla veriyorum puresini ancak kasigin ucu çukur olduğu için o çukur olan bölgeye gidiyor mama. Daha düz üçlü bir kasik bence daha iyi. Ben aventin kullanıyorum çok memnunum.

6. Ay aşısını yaptıranlar kaç aşı yapılıyor 6 gün sonra biz de yaptıracağız merak ettim
Bizde 3 iğne 1 damla şeklinde oldu, toplam 4 aşı. 2 tanesi zaten 2 ve 4. aylardaki aşıların son dozu. 1 tane de hepatit b'nin son dozu. Ağızdan verilense oral polio aşısı. Bizimkinde huzursuzluk oldu baya o kadar aşıyı yiyince :(
Tatlı patates deneyen var mı??ben buldum,tadı gerçekten cok güzel. Ama icindeki lifler cok kalın ve sert bebege. Dikkat etmek lazim püre yaparken. Carfoursa dan kilosu 24 tl den 1 tane aldik ki oda 14tlye geldi simdi bu koca patatesi hergün oğluma veremeyeceğime göre bi kısmını püre yapıp kücük konserve sisesinde nasıl saklayabilirim acaba?şu hazır satılanlar gibi??Fikri olan var mıı?
Ben bugün tadımını yaptırdım. Blw yaptığım için püre yapmıyorum zaten, tost makinesinde yumuşatıp eline verdim, cok sevdi :)

Bizde 3 iğne 1 damla şeklinde oldu, toplam 4 aşı. 2 tanesi zaten 2 ve 4. aylardaki aşıların son dozu. 1 tane de hepatit b'nin son dozu. Ağızdan verilense oral polio aşısı. Bizimkinde huzursuzluk oldu baya o kadar aşıyı yiyince :KK43:

Ben bugün tadımını yaptırdım. Blw yaptığım için püre yapmıyorum zaten, tost makinesinde yumuşatıp eline verdim, cok sevdi :)
Sanırım blw tüm hızıyla devam ediyor;)
HappyMommy HappyMommy sende başladın mı?

Tatlı patates deneyen var mı??ben buldum,tadı gerçekten cok güzel. Ama icindeki lifler cok kalın ve sert bebege. Dikkat etmek lazim püre yaparken. Carfoursa dan kilosu 24 tl den 1 tane aldik ki oda 14tlye geldi simdi bu koca patatesi hergün oğluma veremeyeceğime göre bi kısmını püre yapıp kücük konserve sisesinde nasıl saklayabilirim acaba?şu hazır satılanlar gibi??Fikri olan var mıı?
Şu tatlı patatesi merak ettim nasıl pahalı :)

Ben yarın havucun 3. Gününü bitirip tatlı patatese geçiyorum:)

6. Ay aşısı olduk 2 bacak 1 omuz ve ağızdan damla ilk defa huzursuz geçerdi geceyi ateş olmadı ama. Sünnette olamadı boğazında balgam vardı ciğerleri temiz hasta değil ama yine de önlem amaçlı yapmak istemedi Dr muz haftaya kaldı bakalım

Sanırım blw tüm hızıyla devam ediyor:KK66:
HappyMommy HappyMommy sende başladın mı?
Pek hızlı gittiği söylenemez aslında :KK48:
Her yeni sebzeye geçtiğim ilk gün "aaa değişik bir şey geldi" diye hevesle ağzına götürüyor, 2. ve 3. günler tık yok :) neyse tadını alıyor en azından diyerek umursamıyorum da böyle nasıl öğrenecek yemeyi diye düşünmüyor değilim :)

Allah Allah neden öyle oldu ki? Yoğurt yerine kefir mi verseniz acaba? Ya da inek sütüyle yaptıysanız keçi sütüyle mi deneseniz?
Bir de patatesi nasıl verdiniz? Bana çok verme kabızlık yapar dediler.
Yogurdu kestm ama simdide bir haftadr yedigi herseyi cikario. Ishal deil ama ne yediyse aynen cikario. Iki gundr balkabagida veriyorm. Kakasi katilasti tabi ama kabiz deil yani anne sutunde oldugu gibi sivi olmaz sonucta kati yiyo. Kabak havuc patates dograyip kaynayiyorm zeytnyagi ve pirinc unu ekleyip pure hakine getiriyorm

Bizde 3 iğne 1 damla şeklinde oldu, toplam 4 aşı. 2 tanesi zaten 2 ve 4. aylardaki aşıların son dozu. 1 tane de hepatit b'nin son dozu. Ağızdan verilense oral polio aşısı. Bizimkinde huzursuzluk oldu baya o kadar aşıyı yiyince :KK43:

Kac gun surdu huzurslk biz nerdeyse 7 ay olacaz hep hasta yaptiramadk. Rota okdu sonra soguk aldi hala da burnu akio

Yogurdu kestm ama simdide bir haftadr yedigi herseyi cikario. Ishal deil ama ne yediyse aynen cikario. Iki gundr balkabagida veriyorm. Kakasi katilasti tabi ama kabiz deil yani anne sutunde oldugu gibi sivi olmaz sonucta kati yiyo. Kabak havuc patates dograyip kaynayiyorm zeytnyagi ve pirinc unu ekleyip pure hakine getiriyorm

Bişey midesine dokunuyor olabilir mi?

Bebeklerinin dişi çıkan arkadaşlar
Katı gıdaya geçtikten sonra fırçalama yapıyor musunuz? sivribiber sivribiber sizin çıkmıştı diye hatırlıyorum, başka hatırlayamadım :)

Pek hızlı gittiği söylenemez aslında :KK48:
Her yeni sebzeye geçtiğim ilk gün "aaa değişik bir şey geldi" diye hevesle ağzına götürüyor, 2. ve 3. günler tık yok :) neyse tadını alıyor en azından diyerek umursamıyorum da böyle nasıl öğrenecek yemeyi diye düşünmüyor değilim :)
Bu düşünce her blw annesinde olmus kitabi okumussundur hatta eşlerde daha cok olmus sabredicez bende de olcaktır muhtemel ben birde weebaby silikon sebze emziği aldım tam tadına bakmadıgını düşündüğüm günlerde biraz o günün sebzesinden koyacagım denesin kısa zamanlı diye düşünüyorum belkide gerek duymam sebze sırasını neye göre gidiyosun

HappyMommy HappyMommy benim 28 aralık ve sonrası olur hayırlı olsun ek gıda ben hiç başlamak istemiyorum tadımlar kolay da sonrası hep birşey hazırlama özellikle dışarı cıkarken

Bu düşünce her blw annesinde olmus kitabi okumussundur hatta eşlerde daha cok olmus sabredicez bende de olcaktır muhtemel ben birde weebaby silikon sebze emziği aldım tam tadına bakmadıgını düşündüğüm günlerde biraz o günün sebzesinden koyacagım denesin kısa zamanlı diye düşünüyorum belkide gerek duymam sebze sırasını neye göre gidiyosun
Evet aynen, kitabı okurken ve mantığımla sağlıklı düşünebilirken "süreç böyle, eninde sonunda kendi kendine yemeyi öğrenecek" diyorum ama gel de bunu annelik içgüdüsüne anlat :) Bazen her annede olduğu gibi çıldırdığım zamanlar oluyor ve "nasıl olacak bu iş yaa?" derken buluyorum kendimi :)

Sebze sırasını BLW Türkiye'nin sonbahar tadım listesine göre gidiyorum diyebilirim. Küçük değişiklikler olabiliyor sebzelerin sırasında. Bal kabağı, yeşil kabak ve havuç tattırdım. Şimdi tatlı patatesteyiz. Normal patates, brokoli ve pancar vermeyi düsünüyorum. Sonra da meyvelere geçerim herhalde.

Bizim de dişimiz çıktı ama hiç aklıma gelmemişti. Dr uma sorayım bunu muhakkak:KK19:
Benim de gelmemişti, bugün Babycenter'da gördüm fırçalayabilirsiniz yazıyordu, o yüzden bi sorayım dedim :)
Fırçalarsak da nasıl fırçalayacağız ki diş macunu falan kullanılır mı daha bu aylarda acaba? :KK64:

kızlar benim kızım meyve hic yemiyo zorla yiyosa iki kasık yiyodur lor patates yogurt seviyo simdilik bidahakihafta 6. ay kontrolüne gidicez ozaman neler vericek bakalım

Back