• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Ben blw yapmıyorum vazgeçtim, çok öğürdü çok korktuk. Sonraki aylara bıraktım. Daha dişi yok zaten benimkinin. Püreyi de zorrrla yiyor, midesi bulanıyor. Yoğurdu çok güzel yiyor bir tek Maşallah. Az yemeleri normal, daha tadım zamanları. Yemekten falan anlamıyorlar henüz. Çok yemese bile en azından günde 1-2 kaşık ver bir sebzeden. Alerji durumuna bakmış olursun, günleriniz boşa geçmemiş olur.
Ben de blw için yedinci ayın bitimini bekliyorum şimdilik ezerek veriyorum o kadar risk almaya gerek yok bence.

Doktorun önerisiyle kemik suyunu buz küplerine doldurdum her defasında iki tane yemeğine katıyorum. Biz demir kullanmıyoruz bu yüzden kemik suyu gerekiyor. 7. Aydan itibaren de kıyma da ekleyeceğim.

Ben de blw için yedinci ayın bitimini bekliyorum şimdilik ezerek veriyorum o kadar risk almaya gerek yok bence.

Doktorun önerisiyle kemik suyunu buz küplerine doldurdum her defasında iki tane yemeğine katıyorum. Biz demir kullanmıyoruz bu yüzden kemik suyu gerekiyor. 7. Aydan itibaren de kıyma da ekleyeceğim.

Biz de demir kullanmıyoruz, pekmez dediler bir de bize.

kızlar ben daha 6.ay kontrolü için doktora gidemedim haftaya gidicem ama telefonda konuştuk şimdilik yoğurt lor peyniri yumurta sarısı patates kabak tatlıkabak havuç salatalık veriyorum ilk başlarda hiç istemiyodu şimdi daha iyi yiyo bitek kabak hiç sevmedi öğürdü hep bidahakine içine patates havuç falan katıcam doktorum önce birbirine karıştırmadan ver dedi ama bebelerde haklı haşlanmış kabağı nasıl yesin yahu:p buarada lor peynirini kendim yapıyorum yoğurduda 2günde bir mayalıyorum tazecik yesin diye lor cok kolaymış bilginiz olsun:)

Yoo hayır :) bilmediğimden soruyorum. İnternetten tarif bakıyorum da, kaynatıp dondurun diyor ama sizin yöntem daha pratikmiş.
Instagraminiz varsa orda cok tarif oluyor. Anneler paylasiyor ben genelde ordan aliyom tarifleri güzel ve cesitli oluyor. Malzemeleride aylara göre belirtiliyorlar.

kızlar ben daha 6.ay kontrolü için doktora gidemedim haftaya gidicem ama telefonda konuştuk şimdilik yoğurt lor peyniri yumurta sarısı patates kabak tatlıkabak havuç salatalık veriyorum ilk başlarda hiç istemiyodu şimdi daha iyi yiyo bitek kabak hiç sevmedi öğürdü hep bidahakine içine patates havuç falan katıcam doktorum önce birbirine karıştırmadan ver dedi ama bebelerde haklı haşlanmış kabağı nasıl yesin yahu:p buarada lor peynirini kendim yapıyorum yoğurduda 2günde bir mayalıyorum tazecik yesin diye lor cok kolaymış bilginiz olsun:)

Ben de haftaya lor yapcam, siz nasıl yapıyorsunuz?
Doktor da haklı siz de haklısınız, ben daha önce tattırdığım meyveleri rendeliyorum valla öyle tatsız şeylerin içine. Ne yapayım :D

lor peynirini nasıl yapıyorsun

Hayirli geceler bayanlar bu sayfayi uzun zamandir takip ediyorum benimde oglum var 6 ayini yeni bitirdi blw yontemini 9 aylikken dusunuyorum ek gida azar azar vermeye basladim avokado tuzsuz peynir yumurta sarisi elma cok az muz yogurt bunlarla ilerliyoruz herseyi ayri ayri veriyorum o sekil alissin diye ancak corba iciremiyorum pek sevmiyor alistirma bardagiyla icirsem uygun olurmu? Buarada yurutec konusunda neler dusunuyorsunuz?

Hayirli geceler bayanlar bu sayfayi uzun zamandir takip ediyorum benimde oglum var 6 ayini yeni bitirdi blw yontemini 9 aylikken dusunuyorum ek gida azar azar vermeye basladim avokado tuzsuz peynir yumurta sarisi elma cok az muz yogurt bunlarla ilerliyoruz herseyi ayri ayri veriyorum o sekil alissin diye ancak corba iciremiyorum pek sevmiyor alistirma bardagiyla icirsem uygun olurmu? Buarada yurutec konusunda neler dusunuyorsunuz?

Bence alıştırma bardağı ile içebiliyorsa içsin, nasıl içebiliyorsa öyle veriyorum ben. Ben de blw yapmayı düşünmüştüm ama çok öğürdüğü için çok korktum ve biraz daha büyüyünce başlamaya karar verdim, endişenizde haklısınız bence.
Zaten benim oğlumun gelişimi son ay durduğu için doktor acil takviye dedi. Blw ile takviye yapamam, çocuğa şu an onun bir faydası yok. Beslenmesi lazım.
Ben yürüteç alacağım, azar azar koyacağım çocuğu. Sürekli orada tutmam. Şimdiden priz ve sivri köşeler için korunak aldım. Gerekirse halıları da kaldırırm yani güvenlik için ne gerekiyorsa. Yürüteçten önce fisher & price'ın zıpzıpını aldım oturmalı. Bakalım onu sevecek mi.

Back