• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Merhaba anneler, Bayadır giremiyordum, son 5 sayfayı okudum da genelde kabızlıktan şikayet edilmiş, öncelikle sık sık emzirin ki sıvı alımı bol olsun,mama kullanan bebekse aptamil comformil mama gibi bir mamaya geçebilirsiniz , lif içeriğiyle biraz rahatlatır, poposuna zeytinyağlı birşeyler sokmayı önermem fazla iter ya da oynatırsanız popoda çatlak vs oluşturabilirsiniz , gazete içerdiği civa gibi ağır metaller ve hijyenik olmaması ve sert olması sebebiyle hiç kullanılmamasını öneririm , kabızlık için biogaia gibi bir probiyotik damla fayda edebilir, bir de bebeklerde kabızlığın en sık sebebi popodaki çatlak, tahriş ya da pişik sebebiyle canları yandığı için kakalarını tutmaktır, kabızlık sorunu varsa popoya her bezde bol bepantene ya da zeytinyağı sürebilirsiniz .ayrıca sık sık bacak hareketleri yaptırın karın masajı yapın .
Aşı yaptırmak çok önemli bebeğinizi aşıdan mahrum bırakmayın
2. Ay aşıları hafif ateş ve huzursuzluk yapabilir , Ateş 37,5 ve üzeri olursa az Ateş düşürücü kullanabilirsiniz
2. Ayda özel olarak rota virüsü aşısonı da yaptırabilirsiniz

Duzen diye bisey yok canim henuz. Kucakta uyutmicam diye ne kadar ugrassamda gaz sancilarinda kucakta çıkarcaz derken kucaga alisti. Birde bu ara uykusu 10 15 dakika oluyo. Hah uyudu deyip yatagina birakiyoruz, besikte sallayip uyudugunu saniyoruz hooop 15 dakikaya uyaniyo. Bi uykuya derin dalamiyo. Bu bebeler uyumayı mi unutuyo ne? ilk gunlerde zorla uyandirip beslerdik simdi uykuya dalsin diye ugrasiyoz.
Aynı bizimkini tarif etmişsin acayip keyifci oldu minicik kıpırdasan bide rahatsız oluyor ters bakıyor :anne:

Kizlar bizimde hic uyku düzenimiz yok kac gündür sabahliyoruz.. bazen sinir krizi gecirmek üzereyim. Dünkü rekorumuz sabah 10. ben mi bisey yanlis yapiyorum anlamadim. Uykusuz oldugum icinde sütüm dogru düzgün olmuyor. Bu aksam Mama veripte yatirdik. Eger yatarsa demek ki sütüm yetmiyor ve bebegim acliktan yatmiyor... 2 haftadir köydeyim kayinvalidemde orasi daha serin. Gece sicak oluyor ben kriz geciriyom bir odanin icinde banyo yap desen olmuyor cünkü banyo disarda :KK43: Bugün evime geldim 2 günlügüne. Sicak micak ama insanin evi gibisi yok vallah. Esim klima taktircak. Bende ondsn sonra evime gelmek istiyorum.

Klima kullanan varmi aranizda zararli diyorlar. Sizler nasil yapiyorsunuz? Evim cok sicak belli gelir gelmez bebegim yine ishal gibi oldu
40 çıkana kadar annemde kalmak için kalmıştım klima olunca annemlerin nem almaya alıp en dip koltukta yatırıyoruz bide en baştan şapka eldiven hatta çorap giymeyen bi çocuk pijamayla bile zorla giydirdik artık onuda giymiyor o yüzden kalış süremiz uzattım içerisi sogutmayacak kadar olsun bide en az gelecek şekilde yatirıyoruz

Kizlar bizimde hic uyku düzenimiz yok kac gündür sabahliyoruz.. bazen sinir krizi gecirmek üzereyim. Dünkü rekorumuz sabah 10. ben mi bisey yanlis yapiyorum anlamadim. Uykusuz oldugum icinde sütüm dogru düzgün olmuyor. Bu aksam Mama veripte yatirdik. Eger yatarsa demek ki sütüm yetmiyor ve bebegim acliktan yatmiyor... 2 haftadir köydeyim kayinvalidemde orasi daha serin. Gece sicak oluyor ben kriz geciriyom bir odanin icinde banyo yap desen olmuyor cünkü banyo disarda :KK43: Bugün evime geldim 2 günlügüne. Sicak micak ama insanin evi gibisi yok vallah. Esim klima taktircak. Bende ondsn sonra evime gelmek istiyorum.

Klima kullanan varmi aranizda zararli diyorlar. Sizler nasil yapiyorsunuz? Evim cok sicak belli gelir gelmez bebegim yine ishal gibi oldu
Canım dün Dr den dinledim klima öneriyorum kesinlikle korkulacak bişey değil 24 derece alın o çalışsın aynı düzeyde dedi sıcak daha kötü bebeklerde döküntü vs sebep oluyor dedi. Bende kızımda kıbrıstaydım 1 yaşına kadar kullandım hiç sıkıntı yaşamadım direk ona gelmesin yeter

Göz koordinasyonu olmalı gülmeli siz bı yere giderken kısada olsa tepki vermeli bunlar var mı
Doktor ikinci ay kontrolümüzde bize de sordu gülüyor mu diye benim kızım hala sadece uykusunda gülüyor. Göz TEMA'sı kuruyor Böyle çok güzel dinliyor ama gülmüyor ya :(

Duzen diye bisey yok canim henuz. Kucakta uyutmicam diye ne kadar ugrassamda gaz sancilarinda kucakta çıkarcaz derken kucaga alisti. Birde bu ara uykusu 10 15 dakika oluyo. Hah uyudu deyip yatagina birakiyoruz, besikte sallayip uyudugunu saniyoruz hooop 15 dakikaya uyaniyo. Bi uykuya derin dalamiyo. Bu bebeler uyumayı mi unutuyo ne? ilk gunlerde zorla uyandirip beslerdik simdi uykuya dalsin diye ugrasiyoz.
Derin uykuya bizimki de dalamıyor. Bunun çözümü nedir bilmiyorum. Uyudu sanıp koyuyoruz biz de ama aynen sizinki gibi 10 dakika geçmeden uyanıyor. Uykusunu alamayınca o da huzursuz, biz de... Meme veriyorum ben de surekli, ona alıştı.

Merhaba anneler, Bayadır giremiyordum, son 5 sayfayı okudum da genelde kabızlıktan şikayet edilmiş, öncelikle sık sık emzirin ki sıvı alımı bol olsun,mama kullanan bebekse aptamil comformil mama gibi bir mamaya geçebilirsiniz , lif içeriğiyle biraz rahatlatır, poposuna zeytinyağlı birşeyler sokmayı önermem fazla iter ya da oynatırsanız popoda çatlak vs oluşturabilirsiniz , gazete içerdiği civa gibi ağır metaller ve hijyenik olmaması ve sert olması sebebiyle hiç kullanılmamasını öneririm , kabızlık için biogaia gibi bir probiyotik damla fayda edebilir, bir de bebeklerde kabızlığın en sık sebebi popodaki çatlak, tahriş ya da pişik sebebiyle canları yandığı için kakalarını tutmaktır, kabızlık sorunu varsa popoya her bezde bol bepantene ya da zeytinyağı sürebilirsiniz .ayrıca sık sık bacak hareketleri yaptırın karın masajı yapın .
Aşı yaptırmak çok önemli bebeğinizi aşıdan mahrum bırakmayın
2. Ay aşıları hafif ateş ve huzursuzluk yapabilir , Ateş 37,5 ve üzeri olursa az Ateş düşürücü kullanabilirsiniz
2. Ayda özel olarak rota virüsü aşısonı da yaptırabilirsiniz
Canm acaba bilgin var midr. Bebegim 3 haftadr bogmacayla savasiyor hepimiz perisan oldk korkudan asisini yaptiramadm acaba bogmaca dewam.ederken asi yaptirrisam.daha agirlasmaz mi

ben kullaniyorum.canim evde iki klimayi aciylrum.ama klima actigim odalarin birer pencersini ustten acik birakiyorum.nem olsun diue

Canm acaba bilgin var midr. Bebegim 3 haftadr bogmacayla savasiyor hepimiz perisan oldk korkudan asisini yaptiramadm acaba bogmaca dewam.ederken asi yaptirrisam.daha agirlasmaz mi
Canım çok geçmiş olsun nasıl oldu ki boğmaca yavrum kıyamam çok geçmiş olsun adını duydum ama bilgim yok boğmaca ile ilgili ondan sordum canım

Geçmiş olsun , korkutucu bir hastalık, 3 aydan küçükse hastanede tedavi gerekir, aşı konusuna gelince durumunu aile hekiminize ve çocuk doktorunuza bildirin , aşının yapılacağı tarihi belirleyeceklerdir , aşı muhtemelen iyileştikten sonra olacaktır

Geçmiş olsun , korkutucu bir hastalık, 3 aydan küçükse hastanede tedavi gerekir, aşı konusuna gelince durumunu aile hekiminize ve çocuk doktorunuza bildirin , aşının yapılacağı tarihi belirleyeceklerdir , aşı muhtemelen iyileştikten sonra olacaktır
Bebek 40 gunlktu basladi anlamadi doktorlar bronsit zannetti morarip nefes alamayinca bogmaca dendi gecen aradm hemsire getr vuralm bisey olmaz dedi 10 gundr vurmam gerekiodu ama korkudan yaptramadm tekrar mikrobu vereckler diye. Peki verem ve tetenozu yaptrsam bunu sonraya biraktrsam bi sknti olur mu

Merhaba arkadaşlar benim bebeğimin GaZı çok vardı kakasını ağlayarak yapıyordu.gazı olduğu için uyuyamıyorum.biogaıya ve nurs harvey kullanıyorduk doktor şimdi sab simplex i verdi ve çoçuğum rahatladı rahat rahat kakasınıda yapıyor .aklınızda olsun ilaç işe yaramıyorsa doktorunuza danışarak degıstırın biz geç bile kaldık çok acı cektı

arkadaslar bn kizimin pisigi icin ne kullanmaliyim.sanki bepntol pisik onleyicu pek onlemiyor gibi.baska tavsiyrniz varmi sudocreami kullsnip memnun kslsn varm8
Merhaba ben oğlum için bübchen kullaniyorum hemen geçiyor, her gece yatmadan önce sürmeye çalışıyoruz kızarıklık yerlere, bize iyi geldi

arkadaslar bn kizimin pisigi icin ne kullanmaliyim.sanki bepntol pisik onleyicu pek onlemiyor gibi.baska tavsiyrniz varmi sudocreami kullsnip memnun kslsn varm8

Canım herkes sudocrem diyor, bizim de pişik sorunumuz var ama ben daha kullanamadım birde benimki geçiyor gibi oluyor iki gün snra tekrar oluyor doktor mantar için de kullanılan bir krem var ondan verdi onu da deneyeceğim o da geçirmezse bende sudocrem deneyeceğim, eğer denersen ve iyi gelirse mutlaka haberdar et bizi de

2,5 aylık kızımın kakasında yer yer siyahlıklar farkettim neden olur ki? 4.aydan itibaren verilen demir ilacı yapar derler ama bizimki daha çok küçük mama almıyor anne sütü sarı çıkartır bu benekli siyahlık da ne :(((

Back