• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Canım herkes sudocrem diyor, bizim de pişik sorunumuz var ama ben daha kullanamadım birde benimki geçiyor gibi oluyor iki gün snra tekrar oluyor doktor mantar için de kullanılan bir krem var ondan verdi onu da deneyeceğim o da geçirmezse bende sudocrem deneyeceğim, eğer denersen ve iyi gelirse mutlaka haberdar et bizi de

tüm o pişikleri primalardsn olmuş saatte bir değiştiririm ben çareyi başka marka bez almakla buldum sleepy primanın pişikleri geçirdi

kızlar ya benim kızım bu hafta 2 aylık olucak dünden beri ishal gibi neden olmuş olabilir anne sütüyle besleniyo doktoruna da yazdım şimdi cevap bekliyorum bebişi ishal olan vr mıo_O

kizlar cok kotu durumdayim.yuz felci olmusum sag yuzum felc.kkzim iki aylik .kortizonlu ilac kullanip sutten kesmem lazimmis 20 gun :( ne yapacagimi bilmiyorum bugun ikinci bir dr a gidicem

iki buçuk aylık kızım adet olmadım ben de şimdi kakada çay taneleri görüldü tahlile gitti gaita bekliyoruz kanlı ishal ya da laktoz intöleransı olabilirmiş o zaman anne sütünü tamamen kesip özel soyalı mamaveriliyoemuş :KK43:(((

hanimlar bisey sorucam.dogdugundan beridir kullandigim bebek bezi heralde rahat 6 palet kullanmisimdir.bebek bezininn pisik yapma ihtimali nedir.snaki pisik gibi ama 7.nci paketteyiz.yqpsaydi simddiye yapardi.vardi pisigi gerci ama hic cogalmiyordu azalmiyordubda .islak mendil birakip pamuga gectim o pisigi gecti ama simdi yeni kizarikliklar olusnaya basladi.acaba bebek bezindenmi.ay cok karisik yazdim biliylrum ama muthis derece uykusuzum
Pişik kremi kullandığınız da geçiyor mu havalar sıcak ya belki o yüzden de olabilir sık bez değiştirmekte de fayda var

@efehatun merhaba. Fikrinize ihtiyacim var. 2.ay aşıları icin cok ates yaptıgı soylenince bende arastırdım dısaridan asıyı kendimiz alabiliyomusuz ucretli. Onlari kullanilmasi daha az ates yapiyormus. Hatta ismi aseluler. Sizce boyle mi yapmalıyım. Bir de hastane ya da saglik ocaklarinin yaptigi asilara guvenelim mi?? Iste ilk annelik vesveseleri belki ama bilinclenmeye calisiyorum @ efehatun
Neden öyle birşey tercih ediyorsunuz ki her bebekte ateş yapacak diye birşey yok ki benim de ilk bebek gittim yaptırdım ateşı çıktı ama ateş düşürücü verdik sık sık kontrol ettik :)şuan geçti diye sakinim tabi orası ayrı mesele

Merhaba anneler, Bayadır giremiyordum, son 5 sayfayı okudum da genelde kabızlıktan şikayet edilmiş, öncelikle sık sık emzirin ki sıvı alımı bol olsun,mama kullanan bebekse aptamil comformil mama gibi bir mamaya geçebilirsiniz , lif içeriğiyle biraz rahatlatır, poposuna zeytinyağlı birşeyler sokmayı önermem fazla iter ya da oynatırsanız popoda çatlak vs oluşturabilirsiniz , gazete içerdiği civa gibi ağır metaller ve hijyenik olmaması ve sert olması sebebiyle hiç kullanılmamasını öneririm , kabızlık için biogaia gibi bir probiyotik damla fayda edebilir, bir de bebeklerde kabızlığın en sık sebebi popodaki çatlak, tahriş ya da pişik sebebiyle canları yandığı için kakalarını tutmaktır, kabızlık sorunu varsa popoya her bezde bol bepantene ya da zeytinyağı sürebilirsiniz .ayrıca sık sık bacak hareketleri yaptırın karın masajı yapın .
Aşı yaptırmak çok önemli bebeğinizi aşıdan mahrum bırakmayın
2. Ay aşıları hafif ateş ve huzursuzluk yapabilir , Ateş 37,5 ve üzeri olursa az Ateş düşürücü kullanabilirsiniz
2. Ayda özel olarak rota virüsü aşısonı da yaptırabilirsiniz
Ya çok tatlısınız sanki çocuk doktoru gibisiniz maşallah

arkadaslar bn kizimin pisigi icin ne kullanmaliyim.sanki bepntol pisik onleyicu pek onlemiyor gibi.baska tavsiyrniz varmi sudocreami kullsnip memnun kslsn varm8
Penaten çok iyi pisik olunca bez de 2 3 değiştirmem de geçirio başka birşey kullanmıyorum çokta etkili tavsiye ederim

kizlar cok kotu durumdayim.yuz felci olmusum sag yuzum felc.kkzim iki aylik .kortizonlu ilac kullanip sutten kesmem lazimmis 20 gun :KK43: ne yapacagimi bilmiyorum bugun ikinci bir dr a gidicem
Öncelikle çok geçmiş olsun 20 gün boyunca bebis için daha sağlıklı olan mamayı verirsiniz o aralıkta da hep sütünüzü sağın ki beyin uyarılsın süt salgılansın kaşıkla mama vermek daha mantıklı olur biberona alışınca sizi emmek istemeyebilir

Dün vurdurduk biz de. Ateş olmadı çok şükür ama gece biraz huzursuz oldu. gerçi kakasını yapamadığı için de huzursuzdu biraz. Haftaya da kalça ultrasonu var. Şimdilik iyi her şey çok şükür.
Bizde ilk 6 saat aşırı uyku yaptı huzursuzluk oluyo malesef kalça us da dakikalık birşey 60° geçince sıkıntı olmuyormuş bizde yaptırdık

Doktor ikinci ay kontrolümüzde bize de sordu gülüyor mu diye benim kızım hala sadece uykusunda gülüyor. Göz TEMA'sı kuruyor Böyle çok güzel dinliyor ama gülmüyor ya :KK43:
Dinlerken gülerler ama genelde her bebis aynı olmaz ama biraz bekleyön bakalım :)

Back