- 26 Nisan 2015
- 1.492
- 2.181
- 63
- 36
- Konu Sahibi endless love
-
- #55.321
Ne güzel bilgiler vermişsiniz. Acaba mesleginiz nedir. Keske bunları bizim haziran anneleri grubunada yazsanız. Kopyala yapıstır yapmayı beceremiyorumGünaydın anneler, hızlıca okudum yine, öncelikle bacakları kundak yaptırmayın , kalça çıkıklığına ve eklem bozukluklarına sebep olur, bacakları serbest olmalı, zaten şu an bebekler yürümediği için kundaksız bebeğin bacağı eğrilir gibi bir durum söz konusu olamaz. Uyurken sadece kollarını kundak yapabilirsiniz o da rahat uyusun diye, mesela Benim bebeğim kolların sarılmasını hiç sevmiyor o yüzden hiç kundak yapmıyorum .
Bebeğe 6 ay sadece anne sütü ya da mama verin, su vermeyin , su bebeği tok tutar ama kalorisi olmadığı için büyümesini yavaşlatır , su vererek bebeğin midesini ve kendinizi kandırmış olursunuz. Anne sütü ve mamaların zaten %90 nı su, ekstra vermenize gerek Yok, sonra bu çocuk az kilo almış az uzamış diye stres olursunuz
Bebeğe şekerli su ya da şekerli birşeyler vermek sarılığı düzeltmez aksine karaciğerini yoracağı için sarılığın süresini uzatabilir
Bebeğin yüzüne sarı ya da başka renk tülbent örtmek tıbbi olarak faydasızdır, bu bir adettir, sarı renk sarılığı düzeltmez
Bebeğe sarılık olmasın ya da geçsin diye sabaha kadar ışıklar açık uyutmak hele li tepesine florasan yakmak falan bebeğe eziyettir sarılığa faydası yoktur , hastanede verilen mavi-mor ışığın dalga boyu farklıdır, kandaki bilirubini yıkar sarılığı öyle iyileştirir , evimizdeki hiç bir Işık'ta o dalga boyu yoktur yani çocuk boşuna Işık'ta uyur.
Tam karanlıkta uyuyan bebekte melatonin hormonu salgılanır, bu hormonun en önemli etkisi kansere karşı direnci artırır ve bu hormon sadece 12-14 yaşına kadar salgılanır. Işıklı ortamda çok az salgılanır. Bebeklerinizi çocuklarınızı mümkün oldukça karanlık ortamda uyutun ki bol bol melatonin salgılansın
Bebeklerin büyümesi için sadece yeme içme yetmez ayrıca growth hormon gereklidir. Growth hormon en çok kaliteli uyku sırasında salgılanır. Loş, ideal serinlikte ve sessiz bir ortamdaki uyku ideal uykudur ve growth hormon en fazla böyle salgılanır. Bu şartlar sağlanamadığında yetersiz salgılanır, sonra anneler strese girer ,sütüm mü yetmiyor sütüm mü yaramıyor diye dertlenirler. Ninnilerdeki uyusun da büyüsün inşallah sözü aslında çok doğrudur
Bebeği mamaya alışan anneler asla pes etmeyin, pompayla sağın , sık sık bebeğe meme verin , sabırlı olun, hiçbir mama anne sütünün yerini dolduramaz. Kendimde 3 haftadır memeye alıştırmaya çalışıyorum, bıkmak pes etmek Yok , analık sabır ister
Pompa alacaklar iyi araştırsın , ben lansinoh aldım ama çok güçlü gelmedi , biryerde medela denedim ,çekişi çok iyi , gerekirse lansinoh a verdiğim parayı unutup bir de medela alabilirim, yeterki anne sütü olsun , bir süre daha deneyip karar vereceğim
Sütlü kalın
Emerken hava yutuyorlar, bir memeden alıp diğerine veriRken bile gazını çıkartmaya çalışın. Bir de midelerin üst kasları tam olarak 3. Ayda falan gelişiyor yani yapısal olarak da yenidoğan kusmaya meyillidir. Reflü yatağı kullanabilirsiniz , emzirdikteb sonra bir 10 dk kadar dik tutabilirsiniz . Kustuktan sonra tekrar emmek istemesi fizyolojik kusma olduğunu gösteriyor , endişelenmeyinBu faydalı bilgiler için tesekkurederım ben size bişey sormak istyorum.benim bebegım emdıkten sonra çok fazla kusuyor ve sonra yıne emmek istiyor acaba emdiği fazlamı geliyor neden bukadar kusar
Günaydın anneler, hızlıca okudum yine, öncelikle bacakları kundak yaptırmayın , kalça çıkıklığına ve eklem bozukluklarına sebep olur, bacakları serbest olmalı, zaten şu an bebekler yürümediği için kundaksız bebeğin bacağı eğrilir gibi bir durum söz konusu olamaz. Uyurken sadece kollarını kundak yapabilirsiniz o da rahat uyusun diye, mesela Benim bebeğim kolların sarılmasını hiç sevmiyor o yüzden hiç kundak yapmıyorum .
Bebeğe 6 ay sadece anne sütü ya da mama verin, su vermeyin , su bebeği tok tutar ama kalorisi olmadığı için büyümesini yavaşlatır , su vererek bebeğin midesini ve kendinizi kandırmış olursunuz. Anne sütü ve mamaların zaten %90 nı su, ekstra vermenize gerek Yok, sonra bu çocuk az kilo almış az uzamış diye stres olursunuz
Bebeğe şekerli su ya da şekerli birşeyler vermek sarılığı düzeltmez aksine karaciğerini yoracağı için sarılığın süresini uzatabilir
Bebeğin yüzüne sarı ya da başka renk tülbent örtmek tıbbi olarak faydasızdır, bu bir adettir, sarı renk sarılığı düzeltmez
Bebeğe sarılık olmasın ya da geçsin diye sabaha kadar ışıklar açık uyutmak hele li tepesine florasan yakmak falan bebeğe eziyettir sarılığa faydası yoktur , hastanede verilen mavi-mor ışığın dalga boyu farklıdır, kandaki bilirubini yıkar sarılığı öyle iyileştirir , evimizdeki hiç bir Işık'ta o dalga boyu yoktur yani çocuk boşuna Işık'ta uyur.
Tam karanlıkta uyuyan bebekte melatonin hormonu salgılanır, bu hormonun en önemli etkisi kansere karşı direnci artırır ve bu hormon sadece 12-14 yaşına kadar salgılanır. Işıklı ortamda çok az salgılanır. Bebeklerinizi çocuklarınızı mümkün oldukça karanlık ortamda uyutun ki bol bol melatonin salgılansın
Bebeklerin büyümesi için sadece yeme içme yetmez ayrıca growth hormon gereklidir. Growth hormon en çok kaliteli uyku sırasında salgılanır. Loş, ideal serinlikte ve sessiz bir ortamdaki uyku ideal uykudur ve growth hormon en fazla böyle salgılanır. Bu şartlar sağlanamadığında yetersiz salgılanır, sonra anneler strese girer ,sütüm mü yetmiyor sütüm mü yaramıyor diye dertlenirler. Ninnilerdeki uyusun da büyüsün inşallah sözü aslında çok doğrudur
Bebeği mamaya alışan anneler asla pes etmeyin, pompayla sağın , sık sık bebeğe meme verin , sabırlı olun, hiçbir mama anne sütünün yerini dolduramaz. Kendimde 3 haftadır memeye alıştırmaya çalışıyorum, bıkmak pes etmek Yok , analık sabır ister
Pompa alacaklar iyi araştırsın , ben lansinoh aldım ama çok güçlü gelmedi , biryerde medela denedim ,çekişi çok iyi , gerekirse lansinoh a verdiğim parayı unutup bir de medela alabilirim, yeterki anne sütü olsun , bir süre daha deneyip karar vereceğim
Sütlü kalın
Ben kafasinin altina battaniye koyuyom yoksa benim koluma degincr islaniyor kafasi :/Bebeğim 23 günlük . Emerken kafası çok terliyor . Saçları ıslanıyor resmen.
Giydiği de kolsuz çıtçıtlı . İkili zıbın takımı ve çorap . Hepsi bu . Üstünü de örtmüyorum emerken
Çok teşekkürler :)Emerken hava yutuyorlar, bir memeden alıp diğerine veriRken bile gazını çıkartmaya çalışın. Bir de midelerin üst kasları tam olarak 3. Ayda falan gelişiyor yani yapısal olarak da yenidoğan kusmaya meyillidir. Reflü yatağı kullanabilirsiniz , emzirdikteb sonra bir 10 dk kadar dik tutabilirsiniz . Kustuktan sonra tekrar emmek istemesi fizyolojik kusma olduğunu gösteriyor , endişelenmeyin
Bebeğim 23 günlük . Emerken kafası çok terliyor . Saçları ıslanıyor resmen.
Giydiği de kolsuz çıtçıtlı . İkili zıbın takımı ve çorap . Hepsi bu . Üstünü de örtmüyorum emerken
Cok sarilik olda gözlerinin icindede olur ordan anlsrsin.. benim bebegimin agzinin ici bile sariydi o zaman. Ben hem anne sütü veriyordum sagarak hemde mama veriyodum oda yani yemiyodu dogru düzgün cünkü uyanmiyodu. Kiloda vermisti o yüzden hep mama takviyesi yapin diyodu doktorum..Kızlar 4.günümüzden yine sizin tecrübelerinize bir sorum olacak, biliyorsunuz benim süt 3.günü sabahı gelmişti kan şekeri düşmesin diye arada mama verdigimi belietmiştim, şimdi de hep kendimi emzirdim sadece yatmaya yakın belki sütüm azdır diye mama vermiştim benimkini bir gün sonra uyandirmskta çok zorladım, önlem almis almama rağmen sarılık mi oldu diyé düşünmeye basladin, şimdi salı doktora gidinceye kadar size sorum ben sadece emzirip sadece günde bir defa mama versem birsey olur mu, çevremdeki herkes onu da verme senin sütun az bile olsa size yeter diyorlar, sizce ne yapmalıyım?
Tatlım kundaklamayı ben dogdugu gunden beri yapiyorum ama bacaklari rahat biraktirarak. Elleri uyurken yuzune degip uyandirmasin diye. Bacaklar serbest oljnca uyurken gaz cikarmasi kolay oluyor. Oyle sımsıkı yapmamak lazım benceArkadaslar hayirli aksamlar sizlere birsey danismak istiyorum ben bebegimi dogduktan bu yana oyle beze sert bi sekilde kundaklamadim hic hep battaniyede sariliydi rahat bir sekilde ama bugun anmem kundaga saralim bacaklari duzgun olsun dedi bana pek mantikli gelmedi sizler naptiniz kundaklimi bebekleriniz benim oglum ellerini battaniyenin altina bile koyumca sevmiyor
KesinlikleBebegimin bezi sürekli sizdiriyor.. baska markada denedik yine ayni.. bez kücük mü acaba bi numara büyük aldik yine sizdirdik.. artik üst degistirmekten biktim ya. Yazik ysvrumda bi yarim saat uyumadan altimi islatiyor diye kiyameti kopariyor sonra uyku basa vuruyor hic uyumuyor ya
Kesinlikle prima premium care kullanmalisiniz. Ben cok memnunum. Ne cis ne kaka sizdirma yokk.Bebegimin bezi sürekli sizdiriyor.. baska markada denedik yine ayni.. bez kücük mü acaba bi numara büyük aldik yine sizdirdik.. artik üst degistirmekten biktim ya. Yazik ysvrumda bi yarim saat uyumadan altimi islatiyor diye kiyameti kopariyor sonra uyku basa vuruyor hic uyumuyor ya
Tahin pekmez,borulce arttiriyor . Birde kuru dut mutlaka ye derimKızlar ya bende mayısın son günü mayıs annesi oldum, sezeryan ile doğum gerçekleşti ilk günden erken diyeceksiniz ama benim de hiç sütüm yok, ne tavsiye edersiniz?
Canım o hareket gazdan da kaynaklanıyor.emme ile emmeme arasında kaldığında öyle yapar.emse gaz olacak biliyor.emmese aç kalacak.aç .bir yanı istiyor.bir yanı Yok diyor.büyük kızım öyleydi benim.Kızlar kızım gene meme krizine girdi meme çıkınca çıldırıyor tekrar yakalamak için sürekli tepiniyor elleriyle suratına vurup kendine zarar veriyor aranızda bu tarz durumu yaşayan var mı
Aynısı bizde de oluyor ama benim kızımın sadece kafası terliyor üstüne sürekli bakıyorum boynuna sırtına göğsüneBebeğim 23 günlük . Emerken kafası çok terliyor . Saçları ıslanıyor resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?