• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Bol bol sür açıkta bırak memelerini. Bana iyi geldi iyileştirdi. Sağ mememde var suan bu gece sürdüm yumuşatmış baya

Canım emzirme den sonra kurusun diye açıkta bırakıyorum, sonra sürüp birazda onla açıkta bekletiyorum ama yok olmuyor olmuyor, göğüs ucu yarası da zormuş yaa

Bugün iki kere yeşil kaka yaptı kızım. Emzirme de hata mı yapıyorum acaba ? İnternette yağlı sütü almazsa olur diyor ama bu gece ilk defa yaptı yeşil kaka. Birde dün kabak mücver yedim etkisi olmuş olabilir mi ?
Emzirmeyi nasıl yapmalıyım ? Kaç dk memede kalırsa yağlı kısmı da alır ? Birde emzirme sırası nasıl olmalı ? Ben bi memeyi veriyorsam sonrakine diğerini veriyorum ama bu gece sadece bir meme verdim diğeri yara diye etkisi var mıdır ?

Çok sordum kusura bakmayın. Yardımcı olabilir msiinz?

Canım ben gebelik okuluna gitmiştim, ordaki ebe hemşire her göğüs en az 10-15 dakika emzirilmeli, en son hangi göğsü emzirdi isek yeni emzirmeye onla başlanmalı denmişti, birde öyle dene bakalım

Bugün iki kere yeşil kaka yaptı kızım. Emzirme de hata mı yapıyorum acaba ? İnternette yağlı sütü almazsa olur diyor ama bu gece ilk defa yaptı yeşil kaka. Birde dün kabak mücver yedim etkisi olmuş olabilir mi ?
Emzirmeyi nasıl yapmalıyım ? Kaç dk memede kalırsa yağlı kısmı da alır ? Birde emzirme sırası nasıl olmalı ? Ben bi memeyi veriyorsam sonrakine diğerini veriyorum ama bu gece sadece bir meme verdim diğeri yara diye etkisi var mıdır ?

Bana Dr 20 dk sağ 20 dk solda dursun demişti. Bide hangisinde en son ictiyse daha sonrada oradan devam etsin mutlaka dedi.

Canım emzirme den sonra kurusun diye açıkta bırakıyorum, sonra sürüp birazda onla açıkta bekletiyorum ama yok olmuyor olmuyor, göğüs ucu yarası da zormuş yaa
benimde yaralarim vardi hatta en son kaniyordu sukur gecti.sogan uygulqdim ben dusta .dilimleyip surdum duruladim sabunladim iki kez.bu islemi bir sure her dusta yap geciyor :)

kizlar merhaba bugun biz 1 haftalik olduk ve cok uzgumum cunku esim 3 gundur bizden ayri yatiyor geceleri uykusu bolunuyor bebegimizin sesinden dolayi buda benim cok zoruma gitti odayi terk etmekde ne demek sonucta bu ikimizin cocugu ben daha bilmemki babam bi kere olsun annemi odasinda biraksin baska yerde yatsin.... sizlerde nasil durum
biz ayri yatiyoruz annemle ben ve bebek bir odada cünkü annem bebege bakiyor ve ben rahat bir uyku ceke biliyorum.. agladigi zaman esimde uyanip yanimiza geliyor dayanamiyor onun aglamasina. 40 imiz cikinca hep bersber yatcaz esimde bunu sorun etmez uykusuzluga alisik.. skma canini ilerde oda alisir ben cok istiyodum esimle bersber bi odada uyumaya ama bebegimin biraz emme problemi vardi annemle gece uyandiriyorduk altini deistiriyoduk ve kendini cok islatiyodu...bunlar zamanla düzene gircek seyler sen kendini üzme canim

arada benim bebegimde yesil kaka yapiyodu.. hani bebegim kendisi iyidi sadece kakanin rengi deistikti.. doktora sorduk doktorum dedi yedigim seylerdende kaynaklaniyor olabilir.. mesela cok yesillik yeyincede oluyor. Ben cok yesillik tüketiyorum ondandir..sen icini rahatlatmak icin yinede bi doktoruna sor canim

ıste bu kırmızı bnlkler

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    37,4 KB · Görüntüleme: 79
bızde basta ayrı yatıyorduk.esımde baslarda oyle ıstedı.rahatına oyle geldı.o nce bır gun hep bırlıkte bır gun ayrı yatmaya basladık.alıstırma turları sımdı ıse ucumuz bırlıkte kalıyorux.gecelerı bırlıkte alt alıyoruxmo gaz cıkarıyor falan su an gayet keyıfler yerınde gercı dun gece cok uykusuz kaldık.kızımız bızı uyutmus,kendı ne zaman uyudu bılen yok:rapci::KK55::KK33:

Kızlar göğüs ucu yaraları için ben doğumdan önce bile lansinoh kremle göğsümü yumusatmistim ama yine de yara oldu, daha bir haftalık bile olmadık ama çok acıyor nasıl bir çözüm onerebilirsiniz?
Susam yağı ya da tahinin üzerindeki yağ da işe yarıyor. Ben cogu emzirme sonrası hep susam yağı sürdüm, gunde 1 kez de lansinoh krem sürüyorum. Bir de mutlaka ama mutlaka göğüs kalkanı kullan bence. Allah onu yapandan razı olsun, yoksa giysilerime en ufak bi temasta bile cok acıyor.

Kızlar göğüs ucu yaraları için ben doğumdan önce bile lansinoh kremle göğsümü yumusatmistim ama yine de yara oldu, daha bir haftalık bile olmadık ama çok acıyor nasıl bir çözüm onerebilirsiniz?
Ben çok memnun kaldım bi gün içinde geçti yaralar lansinoh ile . Hatta bi tanesi kanamıştı Off. Böle bi acı yok.
Hep sürdüm . Ardı ardına mümkün olduğunca da açık tuttum .
Bide ayva çekirdeği sürdüm ertesi gün . İşe yaradımı bilmiyorum

Selam anneler;)
Bende yakında çocuğumu kucağıma alacam hayırlısıyla.benim oğlus dönmüyor niyetide yok gibi şuan hissediyorum kafasını yukarda :emir_bebek:
Onun için doktorum 39.haftada sezeryan önerdi.
Ama genel mi spinal mi ikiside beni korkutuyor.
Normal olur diye düşünmüştüm hep hayırlısı böyleymiş :KK200:
Tecrübelerinize ihtiyacım var..
Gönlüm spinalden yana evladımi ilk ben öpüp koklamak istiyorum.o heyecanı yaşamak istiyorum..
Tavsiye ediyor musunuz:KK15:

Selam anneler:KK66:
Bende yakında çocuğumu kucağıma alacam hayırlısıyla.benim oğlus dönmüyor niyetide yok gibi şuan hissediyorum kafasını yukarda :emir_bebek:
Onun için doktorum 39.haftada sezeryan önerdi.
Ama genel mi spinal mi ikiside beni korkutuyor.
Normal olur diye düşünmüştüm hep hayırlısı böyleymiş :KK200:
Tecrübelerinize ihtiyacım var..
Gönlüm spinalden yana evladımi ilk ben öpüp koklamak istiyorum.o heyecanı yaşamak istiyorum..
Tavsiye ediyor musunuz:KK15:

Canım ben geçen hafta spinal sezeryan oldum, yani ayilık iken üzerimize serilen o perdenin arkasında neler neler oluyor düşüncesi biraz farklı olsa da yani kesinlikle spinal olmanı tavsiye ederim

Islak mendil havlu kullanıyorsanız onu bırakın , su ve pamuk kullanın, bezi kapatmadan önce mutlaka cildini kurutun, bepantole devam edin ayrıyeten bariyer krem kullanın; mustela ya da sudo krem gibi , çiş kaka yaptı mı hemen bezi değiştirin , yine de geçmezse bez markanızı da değiştirin
Bepantol ve sudokremi karışık sürün diyosunuz yani ben ikisini aynı anda nolur nolmaz diye sürmedim ıslak mendili bırakayım öyleyse teşekkürler ☺️

Benimki de çok sık kaka yapıyor canım 5-6 kez bazen daha fazla. İnan yıkamak daha pratik, yani benim için öyle ıslak mendille silmeye temizlemeye uğraşmaktan daha kolay,mendille uğraşırken altı daha uzun açık kalıyo.hemen sıcak akan suyla sadece belden aşağısını şampuanla yıkıyorum 1 dk sürüyo sürmüyor kurulayıp bezliyorum o kadar rahatlıyor ki çok hoşuna gidiyor
Hangi şampuanı kullanıyosunuz merak ettim artık kullandığım herşeyi ince ince araştırmaya başladım

ıste bu kırmızı bnlkler
Aynı işte deli oluyorum altını her açtığimda bu kez iyileşmiş olsun diyorum

Back