- 27 Temmuz 2015
- 342
- 1.207
- 63
- Konu Sahibi endless love
-
- #55.301
Alışsın , bebeğin hakkıdır, yürümeye başladı mı sen kucağımda tutacam desen de durmak istemeyecek, bugünlerin keyfini çıkarsınHarikasin canim cok güzel dedin bebegimizin bize ihtiyaci var. Benim annemde diyo bu cocuk kucaga alisti ama sadece beni istiyor ysvrum kucagimda oluncada sakinlesiyor :) emmeyincede gögsümp acip üstüne koyuyom yüzünü öyle bi seviyor ki uyuya kaliyor :)
emzirmeden önce göğüslerini sıcak suyla yıka canım, hiç moralini bozma benimde hastanede sütüm gelmedi bebeğin kan şekeri düşük çıktı 3 kere mama verdiler çünkü tuvaletini yapması gerekiyodu hiç moralimi bozmadım napalım önemli olan bebeğimin sağlığı diye düşündüm sonra emzire emzire sütüm çoğaldı hiç stres yapma düzgün beslenŞimdi daha hic sütüm gelmedi benim diyorum ya, bende sagsam süt gelir mi? Bak onu hiç dusunmemistim
banada böle yapmaya çalıştılar başta bnde aynı senin gbi soğuyo gbi oldm resmen. snra dedim ben ne yapıorum çektim aldım çocugu ellernden daha da elletmedim. 5-10 dk verdim arada ellerine. sana kendini yetersizmiş gbi hissettirmelerine izin verme sakın. amaçlarının o oldgunu düşünüorum onlara mecbur kalmanı istiolar. ben buna izin vermedim allahta yardım edio mis gibide bakarsın çocugunaÇocuğum 1 hafta yoğun bakımda yattı ve biberona alıştı. Emzirmeye alıştırmak istiyorum. Sütümü sağıp veriyorum. Kayınvalidem yanımda yardımcı oluyor. Kadın çocuğa çok iyi bakıyor Allah var ama çocuğumu benden sakınıyor. İlk başlarda emzirmem için kucağıma bile vermek istemiyordu. Pusetle almak istediğimde alma diyordu. Ama 20 yaşındaki torununun kucağına pusetle verdi çocuğu. Ben de o akşam çocuğu hiç kucağıma almadım bilerek. Yüzüne bakmadım. Yanında yatmıycam dedim sanki çocuktan soğumuş gibi davrandım bu sefer zorla kucağıma vermeye çalıştılar. Eşim de annesinin kafasında. O günden sonra istemeden de olsa al emzir dediler.
Emzirmek istiyorum bilerek emmeyeceği zaman çocuk uyurken tokken veriyor emzir diye. Çocuk açken sütünü hazırla diyor ben de bilerek hiç üstelemedim emzirmek istiyorum diye. Ama sinirimden ölüyorum. Telefonumu kırdım. Suyun içine attım. Çocuğuma doyamıyorum bakmaya kıyamıyorum ama bunlar yüzünden çocuğu bırakıp evden gitmek istiyorum. Ben sanki annesi değilim de doğurduğum için ve çocuğa süt verdiğim için mecburen evde durması gereken biriyim gibi hissediyorum
ağzına sağlık süpersinMerhaba kızlar , yoğunluktan Bayadır giremiyordum, son 5-6 sayfadaki yorumları okuyabildim sadece.
Öncelikle anneler gaz ,beslenme, çevre baskısı gibi sorunların bir çoğu hepimizde ortak , kendinizi yalnız hissetmeyin.
Ben 19 saat suni sancıdan sonra acil Genel anestezi ile Sezaryan oldum.ilk 5 gün sütüm gelmedi , önce kaşıkla verelim vs denildi ama hastane Ortamında çok da rahat olmadığı için biberon ile mama verildi ve beklenen son , bebek biberona alıştı , memeyi istemedi, günlerdir memeye tekrar alıştırmaya çalışıyorum , az az da olsa ilerleme kaydediyoruz çok şükür. Gaz sorunu bizde de var, ben çareyi şöyle buldum: her emzirme ya da mamadan sonra mutlaka ağızdan gaz çıkartmasına uğraşıyorum , bazen bir saate yakın uğraştığım uykusunu açtığım oluyor ama uğraşıyorum , sonra her 3 saatte bir karnına hafif hafif masaj yapıyorum , reflü yatağı kullanıyoruz öneririm , son olarak da 3 saat arayla 1 çay kaşığı olmak üzere 5-6 kez nurse harveys şurup veriyorum, günde 1 kez de 4 damla biogaia veriyorum, tüm bunları yapınca gaz sancısı biraz hafifliyor, yani kimse sanmasın ki millet evinde 2 dakikada bebeğin gazını hallediyor
Özellikle ilk hafta bana da etraftan karışmak isteyenler oldu , şöyle yap böyle yap dediler, net bir şekilde cevabını aldılar , başta kırılan alınan oldu ama sonra lohusadır normaldir diyip kararlarıma saygı gösterdiler. Ne yaparsanız yapın kimseye bebeğinizin kontrolünü bırakmayın, yenidoğanların annesinin sesine kokusuna kucağına sevgisine ihtiyacı vardır sakın mahrum etmeyin. Anne bebeğine baksın diğer işleri gelen insanlar yapsın , bu günleriniz geri gelmeyecek, harcatmayın . Bebeğinizin sizinle bağ kurması gereken günlerdesiniz. Sevgiyle kalın
Aptamil pronutra kullaniyrm ben lazim oldukcaMama kullanan anneler hangisinden memnunsunuz?
Hemen araştırcam söylediğin iyi oldu teşekkür ederimReflü yatağını denedin mi canım bana bi arkadaşım tavsiye etmişti doğum öncesi aldım kullanıyorum hiç kusma problemi yaşamadık sırt desteği de var yan yatırıyorsun en azından kussa bile boğazına kaçmıyor bi dene istersen Allah yardımcın olsunesin_did
Emzik denedim öğürüyor kabul etmiyorCanım anlaşılan bebiş göğsünü emzik gibi kullanıyor.bence emzir doyduğundan emin olunca emzik ver ağzına o göğsünün yerini tutar.ona güven verir.kusmaz.ve rahat rahat yatar
Benim kayinvalidem ilk hafta bendeyken bi iki hafta kundak ysptida gittikte sonra hic yapmadik daha..zaten benimkide hic sevmiyor öyle :/Arkadaslar hayirli aksamlar sizlere birsey danismak istiyorum ben bebegimi dogduktan bu yana oyle beze sert bi sekilde kundaklamadim hic hep battaniyede sariliydi rahat bir sekilde ama bugun anmem kundaga saralim bacaklari duzgun olsun dedi bana pek mantikli gelmedi sizler naptiniz kundaklimi bebekleriniz benim oglum ellerini battaniyenin altina bile koyumca sevmiyor
bizim yatis yapilacakti artik dusmeseydi nasil korkmustum ac birakmadim elimden geldigince hem emzirdim hem mama verdim hergun hastanelerdeydik dustu cok sukur birde sari tulbent orttum yuzune ,geceleri isigi hic kapatmiyoruz dr.m gunduzleride ciplak gunes alan pencerenin onune yatir gunes gorsun dedi su icir dedi boyle atlattik sukur insallah sizinde gecer gider bi an once canim gecmis olsunCanım bende korkuyorum sarılıktan nasıl atlattın peki mama gunde 5 defa verıyorum ama doktor ver demedı sutum yok ac kalıyor yinede verıyorum emsın dıye gobegıne kafar ınmış demişti carsamba gunu sarılık
yag iciriyorum canim poposunada sutuyorum arada ama disindan yapiyodum soyledigin gibi yapayim bakalim insallah faydasini goruruz bizde o agladikca icim gidiyo acimi cekiyo diyeCanım mama yapıyor maalesef. Herngün bir iki damla zeytinyağı içirebilirsin. Poposundan şırıngayla çok az sıkabilirsin zeytinyağını. Birde tavsiyem kulak pamuğuyla zeytinyağına azıcık batırıp poposunu uyarman. Çok içine sokmadan böyle minik minik dokundur makatına. Ablamın oğlu öyle masajla kaç sefer elimize yaptı kakasını. Kıyamam çok zorlanıyorlar
Canım ben annemi dinledim bacaklarını değil ama kollarını sararak yatırdım hep. Bu günlerde biraz inatlaşıyor benimle uyurken kollarını çıkarıyor rahat yatmak için ama bu sefer de kollarıyla kendini uyandırıyor diye kıyamıyorum. Bacaklarını hiç sarmadım hep rahattı ama. İnçe müslin battaniyelere kollarını hep sararak uyuttuk gerçekten çok rahat uyuyorArkadaslar hayirli aksamlar sizlere birsey danismak istiyorum ben bebegimi dogduktan bu yana oyle beze sert bi sekilde kundaklamadim hic hep battaniyede sariliydi rahat bir sekilde ama bugun anmem kundaga saralim bacaklari duzgun olsun dedi bana pek mantikli gelmedi sizler naptiniz kundaklimi bebekleriniz benim oglum ellerini battaniyenin altina bile koyumca sevmiyor
Canım süt sağma mak varmı.dun bi arkadasım geldı sütüm bitti dedi çocuğa mama verıyordu bayadır verıyormus mamayı .bendede pompa var bi sağ bakalım dedım nerdeyse biberon doldu oda şaşırdı. Bence sütünü sağ biraz uğraş ve gelmeyecek deme.ama bebişide aç bırakma mamada ver sütün gelene kadar benceCanım tüm gün hiç mama vermemistim tüm gün hep kendimi emzirdim artık dedigim gibi ucu yara olacak gibi acıyor ama dayanmaya çalışıyorum ta ki aksam altida 30cclik verdim mama, çünkü bebişim yavrum süt olmadigindan hiç tuvalet yapamadi tüm gün en azından bünyesini tutar diye düşündüm birde sanırım günde 3 yada 4 kez verilebilirmis 30cclik mama hatta fazlasını diyen bile çok var, onun disinda yine emzirme seanslarına devam, kızım yoruluncaya da böyle devam ediyoruz, bu arada sağolasın fırsat bulup cevap verdiğin için, inan şu an destek mesajlarıniza o kadar ihtiyacım var ki anlatamam, cok zormuş şu süt olayı
Canim kimyon tohumu cayi ve rezene cayi rahatlatiyorKizlar ben de dogum yaptim 12 gunluk olduk bile .çok gazliyiz yeni yeni başladi uykuya geçmesi zman aliyor .sizin bebişlerde de gaz sorununu var mi?iyi gleen bir seyler varsa yazabilir misiniz?
Bu faydalı bilgiler için tesekkurederım ben size bişey sormak istyorum.benim bebegım emdıkten sonra çok fazla kusuyor ve sonra yıne emmek istiyor acaba emdiği fazlamı geliyor neden bukadar kusarGünaydın anneler, hızlıca okudum yine, öncelikle bacakları kundak yaptırmayın , kalça çıkıklığına ve eklem bozukluklarına sebep olur, bacakları serbest olmalı, zaten şu an bebekler yürümediği için kundaksız bebeğin bacağı eğrilir gibi bir durum söz konusu olamaz. Uyurken sadece kollarını kundak yapabilirsiniz o da rahat uyusun diye, mesela Benim bebeğim kolların sarılmasını hiç sevmiyor o yüzden hiç kundak yapmıyorum .
Bebeğe 6 ay sadece anne sütü ya da mama verin, su vermeyin , su bebeği tok tutar ama kalorisi olmadığı için büyümesini yavaşlatır , su vererek bebeğin midesini ve kendinizi kandırmış olursunuz. Anne sütü ve mamaların zaten %90 nı su, ekstra vermenize gerek Yok, sonra bu çocuk az kilo almış az uzamış diye stres olursunuz
Bebeğe şekerli su ya da şekerli birşeyler vermek sarılığı düzeltmez aksine karaciğerini yoracağı için sarılığın süresini uzatabilir
Bebeğin yüzüne sarı ya da başka renk tülbent örtmek tıbbi olarak faydasızdır, bu bir adettir, sarı renk sarılığı düzeltmez
Bebeğe sarılık olmasın ya da geçsin diye sabaha kadar ışıklar açık uyutmak hele li tepesine florasan yakmak falan bebeğe eziyettir sarılığa faydası yoktur , hastanede verilen mavi-mor ışığın dalga boyu farklıdır, kandaki bilirubini yıkar sarılığı öyle iyileştirir , evimizdeki hiç bir Işık'ta o dalga boyu yoktur yani çocuk boşuna Işık'ta uyur.
Tam karanlıkta uyuyan bebekte melatonin hormonu salgılanır, bu hormonun en önemli etkisi kansere karşı direnci artırır ve bu hormon sadece 12-14 yaşına kadar salgılanır. Işıklı ortamda çok az salgılanır. Bebeklerinizi çocuklarınızı mümkün oldukça karanlık ortamda uyutun ki bol bol melatonin salgılansın
Bebeklerin büyümesi için sadece yeme içme yetmez ayrıca growth hormon gereklidir. Growth hormon en çok kaliteli uyku sırasında salgılanır. Loş, ideal serinlikte ve sessiz bir ortamdaki uyku ideal uykudur ve growth hormon en fazla böyle salgılanır. Bu şartlar sağlanamadığında yetersiz salgılanır, sonra anneler strese girer ,sütüm mü yetmiyor sütüm mü yaramıyor diye dertlenirler. Ninnilerdeki uyusun da büyüsün inşallah sözü aslında çok doğrudur
Bebeği mamaya alışan anneler asla pes etmeyin, pompayla sağın , sık sık bebeğe meme verin , sabırlı olun, hiçbir mama anne sütünün yerini dolduramaz. Kendimde 3 haftadır memeye alıştırmaya çalışıyorum, bıkmak pes etmek Yok , analık sabır ister
Pompa alacaklar iyi araştırsın , ben lansinoh aldım ama çok güçlü gelmedi , biryerde medela denedim ,çekişi çok iyi , gerekirse lansinoh a verdiğim parayı unutup bir de medela alabilirim, yeterki anne sütü olsun , bir süre daha deneyip karar vereceğim
Sütlü kalın
Kizlar bebeginde gida alerjisi cikan var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?