2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Alışsın , bebeğin hakkıdır, yürümeye başladı mı sen kucağımda tutacam desen de durmak istemeyecek, bugünlerin keyfini çıkarsın

Şimdi daha hic sütüm gelmedi benim diyorum ya, bende sagsam süt gelir mi? Bak onu hiç dusunmemistim
emzirmeden önce göğüslerini sıcak suyla yıka canım, hiç moralini bozma benimde hastanede sütüm gelmedi bebeğin kan şekeri düşük çıktı 3 kere mama verdiler çünkü tuvaletini yapması gerekiyodu hiç moralimi bozmadım napalım önemli olan bebeğimin sağlığı diye düşündüm sonra emzire emzire sütüm çoğaldı hiç stres yapma düzgün beslen

banada böle yapmaya çalıştılar başta bnde aynı senin gbi soğuyo gbi oldm resmen. snra dedim ben ne yapıorum çektim aldım çocugu ellernden daha da elletmedim. 5-10 dk verdim arada ellerine. sana kendini yetersizmiş gbi hissettirmelerine izin verme sakın. amaçlarının o oldgunu düşünüorum onlara mecbur kalmanı istiolar. ben buna izin vermedim allahta yardım edio mis gibide bakarsın çocuguna

ağzına sağlık süpersin

Sadece 1 gun bıde bugun vermek zorunda kaldım mamayı hiç almıyor beni ne yapcam kızlar ben tutmaz mı benı artık

Arkadaslar hayirli aksamlar sizlere birsey danismak istiyorum ben bebegimi dogduktan bu yana oyle beze sert bi sekilde kundaklamadim hic hep battaniyede sariliydi rahat bir sekilde ama bugun anmem kundaga saralim bacaklari duzgun olsun dedi bana pek mantikli gelmedi sizler naptiniz kundaklimi bebekleriniz benim oglum ellerini battaniyenin altina bile koyumca sevmiyor

Hemen araştırcam söylediğin iyi oldu teşekkür ederim

Canım anlaşılan bebiş göğsünü emzik gibi kullanıyor.bence emzir doyduğundan emin olunca emzik ver ağzına o göğsünün yerini tutar.ona güven verir.kusmaz.ve rahat rahat yatar
Emzik denedim öğürüyor kabul etmiyor

Benim kayinvalidem ilk hafta bendeyken bi iki hafta kundak ysptida gittikte sonra hic yapmadik daha..zaten benimkide hic sevmiyor öyle :/

bizim yatis yapilacakti artik dusmeseydi nasil korkmustum ac birakmadim elimden geldigince hem emzirdim hem mama verdim hergun hastanelerdeydik dustu cok sukur birde sari tulbent orttum yuzune ,geceleri isigi hic kapatmiyoruz dr.m gunduzleride ciplak gunes alan pencerenin onune yatir gunes gorsun dedi su icir dedi boyle atlattik sukur insallah sizinde gecer gider bi an once canim gecmis olsun

yag iciriyorum canim poposunada sutuyorum arada ama disindan yapiyodum soyledigin gibi yapayim bakalim insallah faydasini goruruz bizde o agladikca icim gidiyo acimi cekiyo diye

Canım ben annemi dinledim bacaklarını değil ama kollarını sararak yatırdım hep. Bu günlerde biraz inatlaşıyor benimle uyurken kollarını çıkarıyor rahat yatmak için ama bu sefer de kollarıyla kendini uyandırıyor diye kıyamıyorum. Bacaklarını hiç sarmadım hep rahattı ama. İnçe müslin battaniyelere kollarını hep sararak uyuttuk gerçekten çok rahat uyuyor

Canım süt sağma mak varmı.dun bi arkadasım geldı sütüm bitti dedi çocuğa mama verıyordu bayadır verıyormus mamayı .bendede pompa var bi sağ bakalım dedım nerdeyse biberon doldu oda şaşırdı. Bence sütünü sağ biraz uğraş ve gelmeyecek deme.ama bebişide aç bırakma mamada ver sütün gelene kadar bence

Günaydın anneler, hızlıca okudum yine, öncelikle bacakları kundak yaptırmayın , kalça çıkıklığına ve eklem bozukluklarına sebep olur, bacakları serbest olmalı, zaten şu an bebekler yürümediği için kundaksız bebeğin bacağı eğrilir gibi bir durum söz konusu olamaz. Uyurken sadece kollarını kundak yapabilirsiniz o da rahat uyusun diye, mesela Benim bebeğim kolların sarılmasını hiç sevmiyor o yüzden hiç kundak yapmıyorum .
Bebeğe 6 ay sadece anne sütü ya da mama verin, su vermeyin , su bebeği tok tutar ama kalorisi olmadığı için büyümesini yavaşlatır , su vererek bebeğin midesini ve kendinizi kandırmış olursunuz. Anne sütü ve mamaların zaten %90 nı su, ekstra vermenize gerek Yok, sonra bu çocuk az kilo almış az uzamış diye stres olursunuz
Bebeğe şekerli su ya da şekerli birşeyler vermek sarılığı düzeltmez aksine karaciğerini yoracağı için sarılığın süresini uzatabilir
Bebeğin yüzüne sarı ya da başka renk tülbent örtmek tıbbi olarak faydasızdır, bu bir adettir, sarı renk sarılığı düzeltmez
Bebeğe sarılık olmasın ya da geçsin diye sabaha kadar ışıklar açık uyutmak hele li tepesine florasan yakmak falan bebeğe eziyettir sarılığa faydası yoktur , hastanede verilen mavi-mor ışığın dalga boyu farklıdır, kandaki bilirubini yıkar sarılığı öyle iyileştirir , evimizdeki hiç bir Işık'ta o dalga boyu yoktur yani çocuk boşuna Işık'ta uyur.
Tam karanlıkta uyuyan bebekte melatonin hormonu salgılanır, bu hormonun en önemli etkisi kansere karşı direnci artırır ve bu hormon sadece 12-14 yaşına kadar salgılanır. Işıklı ortamda çok az salgılanır. Bebeklerinizi çocuklarınızı mümkün oldukça karanlık ortamda uyutun ki bol bol melatonin salgılansın
Bebeklerin büyümesi için sadece yeme içme yetmez ayrıca growth hormon gereklidir. Growth hormon en çok kaliteli uyku sırasında salgılanır. Loş, ideal serinlikte ve sessiz bir ortamdaki uyku ideal uykudur ve growth hormon en fazla böyle salgılanır. Bu şartlar sağlanamadığında yetersiz salgılanır, sonra anneler strese girer ,sütüm mü yetmiyor sütüm mü yaramıyor diye dertlenirler. Ninnilerdeki uyusun da büyüsün inşallah sözü aslında çok doğrudur
Bebeği mamaya alışan anneler asla pes etmeyin, pompayla sağın , sık sık bebeğe meme verin , sabırlı olun, hiçbir mama anne sütünün yerini dolduramaz. Kendimde 3 haftadır memeye alıştırmaya çalışıyorum, bıkmak pes etmek Yok , analık sabır ister
Pompa alacaklar iyi araştırsın , ben lansinoh aldım ama çok güçlü gelmedi , biryerde medela denedim ,çekişi çok iyi , gerekirse lansinoh a verdiğim parayı unutup bir de medela alabilirim, yeterki anne sütü olsun , bir süre daha deneyip karar vereceğim
Sütlü kalın

Son düzenleme:
Bu faydalı bilgiler için tesekkurederım ben size bişey sormak istyorum.benim bebegım emdıkten sonra çok fazla kusuyor ve sonra yıne emmek istiyor acaba emdiği fazlamı geliyor neden bukadar kusar

Kızlar açılmam başlayalı 10gün oldu (1cm) hala bende bi değişiklik yok kontrole de gitmedim benim gibi olan var mı? Ne önerirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…