2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372

Canim ben de ayni senin gibi normal dogumdan yanayim, dr da onun icin bekliyor ama hic acilmam, belirtim yok. Eger acilman olmazsa suni sanci vermek ancak aci cektirmek ve sureci uzatmak oluyor dedi. Yani yine hic bir belirti olmazsa dogrudan sezeryan yaparim diyor doktorum. yoksa sezeryani gerektiren bir durum yok daha once bahsettigi.

alinti yapamadim kizlar.gaz sorunu bizdede var.hergun belli saatlerde bir uyaniyir 7,8 saat uyanik oluo. aglio emmek istio surekli.ikiniyor kusuyor uyutcam die catliom

Kızlar tekli pompayla sağıyorsanız diğer göğsünüzün altına da biberon vs tutun ki uyarılınca ondan da süt akıyor boşa gitmesin

Selam kızlar herkes iyidir insallah biz dün kırkımızı çıkardık ilk günler biraz daha zor geçti benim icin şuan biraz daha iyiyiz ama merkezde oldugu gibi şu gaz problemi bizdede baya var zinco veriyorum ben bide ayakları nı ona dogru hafif itiyorum ıkındıgı zaman çıkıyo az da olsa rahatlıyo bebiş bide süt verdikten hemen sonra omzunuza yatırın sırtını saat yönüne dogru masaj yapın uç defada hafifce vurun bazen ise yarıyo hepinize kolay gelsin

Bende onu merak ediyorum ben almadım da kullanışlı oluyor mu ?
Evet kullanisli. Benim oglan emmedigi icin ben sagip veriyorum. Bir gogsumu sagarken digeri akiyor. Ben de gogsume koyuyorum. Ziyan olmamis oluyor. Ben 2 tane aldim ama 1 tane yeterliymis. Cunku hep gogsunde durmasina gerek yok. Sadece emzirirken veya sagarken lazim oluyor. Diger zamanlarda gogus pedi kullaniyorum.

canım tabiki senin için en iyisini doktorun bilir ama bende 40+5 e kadar bekledik hiç sancım vs yoktu doktorum tarih verdi gittim hiç açılmam yoktu suni sancıyla doğumu başlattılar çok şükür kendi sancılarım başladı sonra 23 saat sürdü ama sonu çok güzel oldu doğumhaneden çıktığımda sanki doğum yapmamış gibi iyi hissediyodum ağrım sızım kalmamıştı tabi suni sancının hiç etki etmediği kadınlarda olabiliyomuş senin için en hayırlısı olsun ama normal için diren senin içinde bebeğin içinde en sağlıklısı

benimde daha bismillah bebeğimi getirdiler iki üç kere emmeye çalıştı göğsüm kanadı hemen zaten ucu yoktu silikon uc taktılar hastanede kan geldiği için o göğsümü bebeğime veremedim ama sağmamı istediler süt gelsin diye 2 hafta bitti hala iki ucumda yara ama kanamıyo emsinde biraz acıyo sonra geçiyo

canım yukarda yazdım bende 40+5de doğum yaptım hiçbi belirtim yoktu suni sancıyla başladı, sakın stres yapma çok rahat ol bebeğin de rahat olsun , suni sancı diyince herkes yorum yaptı yok ya sancı cekip sezeryana alsalar boşuna çekicekmişim yok suni sancı normal doğum sancısının kaç katı oluyomuş vs vs sen doktoruna güven içini ferah tut neden beceremeyesin inan Allah o gücü bence her kadına vermiş sancın başlayınca anlıyosun Allah yardımcın olsun

Ben artik emzik verdim baktim olmuyo hep emmek istiyor ee her dakkada olmuyor tiktim agzina emzigi
aynen bende emzik verdim yarım saat emiyo uyuyakalıyo yatağına koyuyorum aranıyomuş gibi yapıyo bi emzik deneyeyim dedim anam meğer çocukcağız emzik istiyomuş hemen uykuya daldı

Gelir gelir sıksık emzir benımki 2 hafta nefes almadan emdi suan sütüm çok ıyı özellikle gece emzir bolbol

Kizlar disari ciktinizmi hic hani su kırk meselesi bo hastaneye gittik bugun bi 10 15dk.da olsa kizimi doyurup bi ciksammi diyorum 21gun oldu
doktor bana 1 ay çıkma dedi ama bugün hava çok güzeldi sarıpsarmaladım bi hava aldırdım çocuğa 10dk:)

ay töbe töbe manyak mı ne kimin çocuğunu kimden sakınıyo

Şimdi daha hic sütüm gelmedi benim diyorum ya, bende sagsam süt gelir mi? Bak onu hiç dusunmemistim

Gelir gelir sıksık emzir benımki 2 hafta nefes almadan emdi suan sütüm çok ıyı özellikle gece emzir bolbol

Canım tüm gün hiç mama vermemistim tüm gün hep kendimi emzirdim artık dedigim gibi ucu yara olacak gibi acıyor ama dayanmaya çalışıyorum ta ki aksam altida 30cclik verdim mama, çünkü bebişim yavrum süt olmadigindan hiç tuvalet yapamadi tüm gün en azından bünyesini tutar diye düşündüm birde sanırım günde 3 yada 4 kez verilebilirmis 30cclik mama hatta fazlasını diyen bile çok var, onun disinda yine emzirme seanslarına devam, kızım yoruluncaya da böyle devam ediyoruz, bu arada sağolasın fırsat bulup cevap verdiğin için, inan şu an destek mesajlarıniza o kadar ihtiyacım var ki anlatamam, cok zormuş şu süt olayı

Merhaba kızlar , yoğunluktan Bayadır giremiyordum, son 5-6 sayfadaki yorumları okuyabildim sadece.
Öncelikle anneler gaz ,beslenme, çevre baskısı gibi sorunların bir çoğu hepimizde ortak , kendinizi yalnız hissetmeyin.
Ben 19 saat suni sancıdan sonra acil Genel anestezi ile Sezaryan oldum.ilk 5 gün sütüm gelmedi , önce kaşıkla verelim vs denildi ama hastane Ortamında çok da rahat olmadığı için biberon ile mama verildi ve beklenen son , bebek biberona alıştı , memeyi istemedi, günlerdir memeye tekrar alıştırmaya çalışıyorum , az az da olsa ilerleme kaydediyoruz çok şükür. Gaz sorunu bizde de var, ben çareyi şöyle buldum: her emzirme ya da mamadan sonra mutlaka ağızdan gaz çıkartmasına uğraşıyorum , bazen bir saate yakın uğraştığım uykusunu açtığım oluyor ama uğraşıyorum , sonra her 3 saatte bir karnına hafif hafif masaj yapıyorum , reflü yatağı kullanıyoruz öneririm , son olarak da 3 saat arayla 1 çay kaşığı olmak üzere 5-6 kez nurse harveys şurup veriyorum, günde 1 kez de 4 damla biogaia veriyorum, tüm bunları yapınca gaz sancısı biraz hafifliyor, yani kimse sanmasın ki millet evinde 2 dakikada bebeğin gazını hallediyor
Özellikle ilk hafta bana da etraftan karışmak isteyenler oldu , şöyle yap böyle yap dediler, net bir şekilde cevabını aldılar , başta kırılan alınan oldu ama sonra lohusadır normaldir diyip kararlarıma saygı gösterdiler. Ne yaparsanız yapın kimseye bebeğinizin kontrolünü bırakmayın, yenidoğanların annesinin sesine kokusuna kucağına sevgisine ihtiyacı vardır sakın mahrum etmeyin. Anne bebeğine baksın diğer işleri gelen insanlar yapsın , bu günleriniz geri gelmeyecek, harcatmayın . Bebeğinizin sizinle bağ kurması gereken günlerdesiniz. Sevgiyle kalın

Harikasin canim cok güzel dedin bebegimizin bize ihtiyaci var. Benim annemde diyo bu cocuk kucaga alisti ama sadece beni istiyor ysvrum kucagimda oluncada sakinlesiyor :) emmeyincede gögsümp acip üstüne koyuyom yüzünü öyle bi seviyor ki uyuya kaliyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…