- Konu Sahibi endless love
-
- #55.281
Canim 41i bekleyip suni sanciyla normal mi yaptirmaya calisacak yoksa direk sezeryana mi alacak? Ben normal yaptim. Sunu soyleyeyim. Dogum kolay degil zor ama hayatimda yasadigim ennnnn ama ennn guzel aci. Hala o dogurma ani aklima gelince cok mutlu oluyorum. Rabbimin bir mucizesinde rol aliyorsun. O kadar guzel ki anlatamam. İyiki normal olmus. Yine olsa yine normal olsun isterim. O yasadiklarinin hepsine degiyor emin ol. Hic korkma. Tabi sezeryan gerekirse de doktor en dogrusunu bilir :)
Gogus kalkani kullaniyorum ben. Cok ise yariyor.Kızlar tekli pompayla sağıyorsanız diğer göğsünüzün altına da biberon vs tutun ki uyarılınca ondan da süt akıyor boşa gitmesin
Gogus kalkani kullaniyorum ben. Cok ise yariyor.
Evet kullanisli. Benim oglan emmedigi icin ben sagip veriyorum. Bir gogsumu sagarken digeri akiyor. Ben de gogsume koyuyorum. Ziyan olmamis oluyor. Ben 2 tane aldim ama 1 tane yeterliymis. Cunku hep gogsunde durmasina gerek yok. Sadece emzirirken veya sagarken lazim oluyor. Diger zamanlarda gogus pedi kullaniyorum.Bende onu merak ediyorum ben almadım da kullanışlı oluyor mu ?
Kızlar lohusalık sendromu yaşayan var mı? Çok kötü depresyona girdim. Çok kötüyüm anlatamam :'(
Benim cocuk 1 hafta yogun bakimda yattigi icin o da beni cok yipratti. Psikologa gitmeyi bile dusundum. Ama simdi iyiyim Allaha sukur.Geçen hafta bende öyleydim. Durup durup aglıyodum. Gün geçtikce daha iyi oluyorum.
canım tabiki senin için en iyisini doktorun bilir ama bende 40+5 e kadar bekledik hiç sancım vs yoktu doktorum tarih verdi gittim hiç açılmam yoktu suni sancıyla doğumu başlattılar çok şükür kendi sancılarım başladı sonra 23 saat sürdü ama sonu çok güzel oldu doğumhaneden çıktığımda sanki doğum yapmamış gibi iyi hissediyodum ağrım sızım kalmamıştı tabi suni sancının hiç etki etmediği kadınlarda olabiliyomuş senin için en hayırlısı olsun ama normal için diren senin içinde bebeğin içinde en sağlıklısıCanim ben de ayni senin gibi normal dogumdan yanayim, dr da onun icin bekliyor ama hic acilmam, belirtim yok. Eger acilman olmazsa suni sanci vermek ancak aci cektirmek ve sureci uzatmak oluyor dedi. Yani yine hic bir belirti olmazsa dogrudan sezeryan yaparim diyor doktorum. yoksa sezeryani gerektiren bir durum yok daha once bahsettigi.
benimde daha bismillah bebeğimi getirdiler iki üç kere emmeye çalıştı göğsüm kanadı hemen zaten ucu yoktu silikon uc taktılar hastanede kan geldiği için o göğsümü bebeğime veremedim ama sağmamı istediler süt gelsin diye 2 hafta bitti hala iki ucumda yara ama kanamıyo emsinde biraz acıyo sonra geçiyoSağolasın canım ya, maşallah benimki mememi iyi tuttu diye sevinmistim ama inan ki ağız sütü mü diyorsunuz sanki o bile gelmedi, bugün ikinci güné girmiş olduk, hala tık yok benim göğüslerde; birde hafif hafif başları da acimaya başladı Bebek boş boş çektiği için, hep burda okuyordum zamanla gelir dedi çoğu kişi ama insanın başına gelince çok farklı durummuş, bu arada yine burdan tavsiye olarak evolvia mama aldım ondan ver az biraz ama ondan mıdır üşütmüş mü bilmiyorum benim bebis gaz sancısı başladı, yani lohusaligimin ilk günü çok sıkıntılı geçti, lütfen yapabileceğim birseyler varsa paylasin deneyeyim
canım yukarda yazdım bende 40+5de doğum yaptım hiçbi belirtim yoktu suni sancıyla başladı, sakın stres yapma çok rahat ol bebeğin de rahat olsun , suni sancı diyince herkes yorum yaptı yok ya sancı cekip sezeryana alsalar boşuna çekicekmişim yok suni sancı normal doğum sancısının kaç katı oluyomuş vs vs sen doktoruna güven içini ferah tut neden beceremeyesin inan Allah o gücü bence her kadına vermiş sancın başlayınca anlıyosun Allah yardımcın olsunMerhaba taze annecikler. 40+2deyim su anda, grupta dogurmayan bir ben kamis gibiyim. Gun gectikce stres oluyorum kizim karnimda kaka yapar, strese girer diye. Doktorum 41e girecegim gun olan pazartesiye kadar zaman verdi. yoksa sezeryan olacagim. Ben normal dogurmak istedigimi soyledigim icin bekliyor sanirim ama beklemekten ve bi sey olursa diye korkmaktan bir hal oldum. Riskli bi sey olsa bekletmezdi degil mi? Normal dogumu becerebilecek miyim onu bile bilmeden beklemek cok zor. Lutfen bana goruslerinizi yazin, siz artik deneyimlisiniz.
aynen bende emzik verdim yarım saat emiyo uyuyakalıyo yatağına koyuyorum aranıyomuş gibi yapıyo bi emzik deneyeyim dedim anam meğer çocukcağız emzik istiyomuş hemen uykuya daldıBen artik emzik verdim baktim olmuyo hep emmek istiyor ee her dakkada olmuyor tiktim agzina emzigi
Gelir gelir sıksık emzir benımki 2 hafta nefes almadan emdi suan sütüm çok ıyı özellikle gece emzir bolbolCanım daha bir buçuk günlüğüz, inan saat 6.5tan sonra dayanamadım annem baktı o da şekerli su falan vermiştir ama acayip gazı var ne yapsın şimdilerde yine uyandırdı benidemek sütte ucan dan gelecek meme bakıp duruyorum bir sıvı görürmüyüm diye
doktor bana 1 ay çıkma dedi ama bugün hava çok güzeldi sarıpsarmaladım bi hava aldırdım çocuğa 10dk:)Kizlar disari ciktinizmi hic hani su kırk meselesi bo hastaneye gittik bugun bi 10 15dk.da olsa kizimi doyurup bi ciksammi diyorum 21gun oldu
ay töbe töbe manyak mı ne kimin çocuğunu kimden sakınıyoÇocuğum 1 hafta yoğun bakımda yattı ve biberona alıştı. Emzirmeye alıştırmak istiyorum. Sütümü sağıp veriyorum. Kayınvalidem yanımda yardımcı oluyor. Kadın çocuğa çok iyi bakıyor Allah var ama çocuğumu benden sakınıyor. İlk başlarda emzirmem için kucağıma bile vermek istemiyordu. Pusetle almak istediğimde alma diyordu. Ama 20 yaşındaki torununun kucağına pusetle verdi çocuğu. Ben de o akşam çocuğu hiç kucağıma almadım bilerek. Yüzüne bakmadım. Yanında yatmıycam dedim sanki çocuktan soğumuş gibi davrandım bu sefer zorla kucağıma vermeye çalıştılar. Eşim de annesinin kafasında. O günden sonra istemeden de olsa al emzir dediler.
Emzirmek istiyorum bilerek emmeyeceği zaman çocuk uyurken tokken veriyor emzir diye. Çocuk açken sütünü hazırla diyor ben de bilerek hiç üstelemedim emzirmek istiyorum diye. Ama sinirimden ölüyorum. Telefonumu kırdım. Suyun içine attım. Çocuğuma doyamıyorum bakmaya kıyamıyorum ama bunlar yüzünden çocuğu bırakıp evden gitmek istiyorum. Ben sanki annesi değilim de doğurduğum için ve çocuğa süt verdiğim için mecburen evde durması gereken biriyim gibi hissediyorum
benimde daha bismillah bebeğimi getirdiler iki üç kere emmeye çalıştı göğsüm kanadı hemen zaten ucu yoktu silikon uc taktılar hastanede kan geldiği için o göğsümü bebeğime veremedim ama sağmamı istediler süt gelsin diye 2 hafta bitti hala iki ucumda yara ama kanamıyo emsinde biraz acıyo sonra geçiyo
Gelir gelir sıksık emzir benımki 2 hafta nefes almadan emdi suan sütüm çok ıyı özellikle gece emzir bolbol
Harikasin canim cok güzel dedin bebegimizin bize ihtiyaci var. Benim annemde diyo bu cocuk kucaga alisti ama sadece beni istiyor ysvrum kucagimda oluncada sakinlesiyor :) emmeyincede gögsümp acip üstüne koyuyom yüzünü öyle bi seviyor ki uyuya kaliyor :)Merhaba kızlar , yoğunluktan Bayadır giremiyordum, son 5-6 sayfadaki yorumları okuyabildim sadece.
Öncelikle anneler gaz ,beslenme, çevre baskısı gibi sorunların bir çoğu hepimizde ortak , kendinizi yalnız hissetmeyin.
Ben 19 saat suni sancıdan sonra acil Genel anestezi ile Sezaryan oldum.ilk 5 gün sütüm gelmedi , önce kaşıkla verelim vs denildi ama hastane Ortamında çok da rahat olmadığı için biberon ile mama verildi ve beklenen son , bebek biberona alıştı , memeyi istemedi, günlerdir memeye tekrar alıştırmaya çalışıyorum , az az da olsa ilerleme kaydediyoruz çok şükür. Gaz sorunu bizde de var, ben çareyi şöyle buldum: her emzirme ya da mamadan sonra mutlaka ağızdan gaz çıkartmasına uğraşıyorum , bazen bir saate yakın uğraştığım uykusunu açtığım oluyor ama uğraşıyorum , sonra her 3 saatte bir karnına hafif hafif masaj yapıyorum , reflü yatağı kullanıyoruz öneririm , son olarak da 3 saat arayla 1 çay kaşığı olmak üzere 5-6 kez nurse harveys şurup veriyorum, günde 1 kez de 4 damla biogaia veriyorum, tüm bunları yapınca gaz sancısı biraz hafifliyor, yani kimse sanmasın ki millet evinde 2 dakikada bebeğin gazını hallediyor
Özellikle ilk hafta bana da etraftan karışmak isteyenler oldu , şöyle yap böyle yap dediler, net bir şekilde cevabını aldılar , başta kırılan alınan oldu ama sonra lohusadır normaldir diyip kararlarıma saygı gösterdiler. Ne yaparsanız yapın kimseye bebeğinizin kontrolünü bırakmayın, yenidoğanların annesinin sesine kokusuna kucağına sevgisine ihtiyacı vardır sakın mahrum etmeyin. Anne bebeğine baksın diğer işleri gelen insanlar yapsın , bu günleriniz geri gelmeyecek, harcatmayın . Bebeğinizin sizinle bağ kurması gereken günlerdesiniz. Sevgiyle kalın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?