Geçmiş olsun, bende yoğunluktan eskisi gibi giremiyorum , hızlıca birkaç şey söyleyeyim; öncelikle gaz ilk 3 ayda çok sık görülür ki benim bebeğim de gazlı bebek, bunun için öncelikle bebek üşümesin , ben ayaklarına sıkmayacak şekilde 3 kat çorap giydiriyorum be sırtında hep inçe bir yelek var, ikincisi emdikten ya da mamadan sonra ağızdan gazını çıkarmadan asla yatırma o gaz barsağa inerse 2 gün ağlar, ağızdan çıkarttıktan sonra mutlaka bebeğin bacaklarını çalıştır ve karnına masaj yap, YouTube da bunların eğitim videoları var, gaz ilacı olarak bebeğin alerjisi yoksa önce nurse harveys şurup deneyebilirsin, hem kabızlık hem gazı rahatlatıyor, günde 2 ya da 3 kez 4 ml vermen yeterli, ondan fayda görmezse biogaia damla ver, günde 6 damla verilebilir, doktoruna danışabilirsin, kabızlık ve gazın en sık sebebi de pişik ve popo çatlağıdır, bebek acıyacak diye gaz kaka yapmak istemez , bepantol zeytinyağlı pişik kreminden 3 gün boyunca her bezde bolca sür, özellikle popo deliğine bol sür , çatlak varsa iyileşsin, sonra pişik için bariyer krem kullan onun için mustela ya da sudo krem öneririm , her bezde cildine bolca sür o krem bariyer olup kaka Temasını önlüyor, bir de en geç 4 saatte bir bezini değiştir , her kaka yaptığında mutlaka bezi değiştir 10 dk geçmiş olsa bile kakalı durmasın, senin yediğin içtiğin gaz konusunda en az etkileyecek şey, az az herşeyden ye, kendin metsil tablet kullanabilirsin , bol su ve hoşaf tüketmeye çalış, Boğaz'ı temizleme sesleri için çocuk dr una muayeneye gidin , belki de günlük serum fizyolojik ile burun temizliği bu durumu düzeltecektir ama önce muayene Lazım.
Sabırlı olun , gaz ağrısıyla ağlarken onlara yardım edememek çok kötü bir duygu ama geçecek bunlar , biz de sürekli masaj yapıyoruz, geçmiş olsun