• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Merbaba saglıkla buyut hayırlı olsun.
Ben izmirdeyim 23 gunluk oldu. Bu ara biraz serin gibi 2 kat giydiriyorum. İki alt bir corap, üstüne de uzun kollu zıbın ve uzun kollu ceketini giydiriyorum. Genelde ince bir battaniyeye sarılı oluyor uyanıkken. Uyurkende bir tane daha battaniye örtüyorum üstüne .. abartıyor muyum normal mi bilmiyorum. Eldiven hiç çıkarmıyorum ama sapka takmıyorum taktıgımda terliyor kafası
bence biraz fazla cnm bende izmirdeyim

Sevgili anneler şu çayı bilen var mı IMG_4486.PNG
IMG_4486.PNG

bende sleppy kullaniyorum.prima pisik yapti kizima.benim kizimda cok gerinme hareketi yapiyor mirildiyor hirliyor.kendini uykusundan uyandiriyor.benimde sikintim surekli emmek istemesi.uyanikken surekli emmek istiyor ki.zaten oyle 16 saat falanda uyumuyor.17 gunluk daha jormalde yeni dogan bebekler cok uyurdl derler ama oyld degil benimkisi.surekli emmek istediginden dolayi emziriyorum ama bu seferde kusuyor ne yapacagimi sasirdim dun gece istemeye istemeye emzkle oyalamaya basladim.ne yapacagimi sqsirmis durumdayim

bende sleppy kullaniyorum.prima pisik yapti kizima.benim kizimda cok gerinme hareketi yapiyor mirildiyor hirliyor.kendini uykusundan uyandiriyor.benimde sikintim surekli emmek istemesi.uyanikken surekli emmek istiyor ki.zaten oyle 16 saat falanda uyumuyor.17 gunluk daha jormalde yeni dogan bebekler cok uyurdl derler ama oyld degil benimkisi.surekli emmek istediginden dolayi emziriyorum ama bu seferde kusuyor ne yapacagimi sasirdim dun gece istemeye istemeye emzkle oyalamaya basladim.ne yapacagimi sqsirmis durumdayim

Ayni durum bende de var emzik vermek istemiyordum ama vericem deniycem karni tokken uykuya dalarken emzigi alirsa kullanicam

Ayni durum bende de var emzik vermek istemiyordum ama vericem deniycem karni tokken uykuya dalarken emzigi alirsa kullanicam
Ya bizim kız da son günlerde cozuttu iyice. Neden böyle oluyor bilmiyorum hiç. Emzik veriyorum valla ben. Ama emzikle bile mücadele ediyor napacağımı şaştım

arkadaslar benim bir sorunum var yadirgarmisiniz bilmiyorum ama.benim.sorunum uyku.uyku deyince uykusuzluk akliniza geldi ama oyle degil ben pervasizca uyuyorum .sanirim iyi bir anne olamayacagim.17 gunluk bebegim.gece hic uyanmadan uyuyabiliyorum.gunduzre uyursqm dq oyle.kendimce nedenlerim var ama bu nedenlere siginmak dogrumu bilmiyorum.
normal yapimda evet uykuyu seven bir insanim.nedenlerim soyle ; annem kaliyor yanimda o var diye rahat uyuyor olabilirim, agri kesici iciyorum ondan olabilir,bir gece yatagimda bir gece salonda cekyatta uyuyorum ondan olabilir,bir de 33 gun hastanede kaldim gebeligimde isik altinda uyudum uyuyamadim beynim.bedenim yorgun daha adaptasyon sorunlarim var ondan olabilir.bir de uyurken zipliyorum aralarda irkiliyorum yani.sanirim hastaneden kalma bir durum.oyle iste yprumlarinizi bekliyorm

iki secenek car cnm ya memede uyucak ya emzikle
Canım benim kız dalıyor gibi oluyor sonra bi anda ağlamaya başlıyor dün gece dört saat bu şekilde geçti hiç doğru dürüst uyumadı neden olabilir? Ben sürekli çaylardan içiyorum yemeklerime kimyon katıyorum ama hala gaz mı oluyor bilmiyorum ya başka bişey olabilir mi sizce

arkadaslar benim bir sorunum var yadirgarmisiniz bilmiyorum ama.benim.sorunum uyku.uyku deyince uykusuzluk akliniza geldi ama oyle degil ben pervasizca uyuyorum .sanirim iyi bir anne olamayacagim.17 gunluk bebegim.gece hic uyanmadan uyuyabiliyorum.gunduzre uyursqm dq oyle.kendimce nedenlerim var ama bu nedenlere siginmak dogrumu bilmiyorum.
normal yapimda evet uykuyu seven bir insanim.nedenlerim soyle ; annem kaliyor yanimda o var diye rahat uyuyor olabilirim, agri kesici iciyorum ondan olabilir,bir gece yatagimda bir gece salonda cekyatta uyuyorum ondan olabilir,bir de 33 gun hastanede kaldim gebeligimde isik altinda uyudum uyuyamadim beynim.bedenim yorgun daha adaptasyon sorunlarim var ondan olabilir.bir de uyurken zipliyorum aralarda irkiliyorum yani.sanirim hastaneden kalma bir durum.oyle iste yprumlarinizi bekliyorm
Canım bence yanında annenin olması çok güven veriyordur. Buraya da yazmıştım bende öyle çok rahattım annem gidince çok afalladım o varken güvenle uyuyordum o gidince ne gece ne gündüz derin uykuya geçemez oldum. Sıçrayıp uyanıyorum şu gün oldu hala. Bazen uyandığımda beynim dönüyor. Kızı emzirdim mi kucağımda mı yanımda mı falan diye

Canım benim kız dalıyor gibi oluyor sonra bi anda ağlamaya başlıyor dün gece dört saat bu şekilde geçti hiç doğru dürüst uyumadı neden olabilir? Ben sürekli çaylardan içiyorum yemeklerime kimyon katıyorum ama hala gaz mı oluyor bilmiyorum ya başka bişey olabilir mi sizce
ben.kiz uyurken bir an uyanip agliyor ama sonra tekrar uyuyor.seninkide oyleyse sakin alma kucgina bekle pusuda takipte kal :) ben ekstra biseyler yiyip icmiyorum.gaz oldumu benimki ayaklarini kendine cekiyor yuzu baska bir hal aliyor senin kini bilemem huyundan mi her bebek oylemidir bilmiyorum.uyanikkende agliyor oyle benimki hi ilginc memedeykende aglayabiliyor neden oldugunu bende cozemedim.sut gelmiyor heralde sinir yapio diyorum ama keske konussalar erkenden :(

Canım bence yanında annenin olması çok güven veriyordur. Buraya da yazmıştım bende öyle çok rahattım annem gidince çok afalladım o varken güvenle uyuyordum o gidince ne gece ne gündüz derin uykuya geçemez oldum. Sıçrayıp uyanıyorum şu gün oldu hala. Bazen uyandığımda beynim dönüyor. Kızı emzirdim mi kucağımda mı yanımda mı falan diye
annem yurume mesafemde oturuyor bizde birden afallamayayim diye annem gidiyor 2 gunde 1 evinde kaliyor.gunduzleri hep yanimda.bugunde gitti evine.yarinda yarin gece de gelmicek iki gece 1 gunduz denicez bakalim.esim yanimda gercide tabi oncelik sorumluluk benim .

ben.kiz uyurken bir an uyanip agliyor ama sonra tekrar uyuyor.seninkide oyleyse sakin alma kucgina bekle pusuda takipte kal :) ben ekstra biseyler yiyip icmiyorum.gaz oldumu benimki ayaklarini kendine cekiyor yuzu baska bir hal aliyor senin kini bilemem huyundan mi her bebek oylemidir bilmiyorum.uyanikkende agliyor oyle benimki hi ilginc memedeykende aglayabiliyor neden oldugunu bende cozemedim.sut gelmiyor heralde sinir yapio diyorum ama keske konussalar erkenden :KK43:
Ya evet dün ağlayacaktım artık bende. Çocuğumun dilinden anlayamıyorum diye. Çocuk uzun uzun ağlıyor ağlıyor :( kucağa alışmasın diye bende beşiğe koyuyorum emziği veriyorum ama öyle ki emzikle iki dk sakinleşip sonra geri ağlamaya başlıyor. Düşünsene tüm gecenin böyle geçtiğini

annem yurume mesafemde oturuyor bizde birden afallamayayim diye annem gidiyor 2 gunde 1 evinde kaliyor.gunduzleri hep yanimda.bugunde gitti evine.yarinda yarin gece de gelmicek iki gece 1 gunduz denicez bakalim.esim yanimda gercide tabi oncelik sorumluluk benim .
Eşin inşallah çok yardımcı olur. Benim eşim sağolsun elinden geldiğince yardımcı oluyor ama adamcağız çalışıyor ona da bişey diyemiyorum. Bu anlattığım sancıları çekerken tek başıma mücadele etmek zorunda kalıyorum. Ama annelerimiz olsa öyle mi olur onlar çözüyorlar bir şekilde sıkıntıyı :/

Benim annemde 40 gün yanimda kalcak.. vallah dediginiz gibi cok rahat uyuyorum o burdayken yemegimi hallediyo evin islerini hallediyor bebisle ilgileniyor.. o gidince ben napcam simdiden kara kara düsünüyom :) ama is basa düsünce mecbur yapilcak. Bakalim nasil olcak

kizlar ben sezeryan dogum yaptim annem 5 gun kaldi yanimda.o varkende hic yatmadim hem bebegimle ilgilendim hem ev islerimi yaptim .esimde izne ayrilmisti onunla bakiyoruz simdi oda 3 gun sonra ise baslayacak cok yardimi oluyodu bana ise gidince ne yaparim bilmiyorum
daha sutumde gelmiyo bebegim cok az emiyo beni mama vermek zorunda kaliyorum
bi kac gundur sariligimiz vardi 17 lere kadar cikmisti dustu cok sukur karni doyduktan sonra uyuyo aglayip mizlanmadan baska bi sorunumuz yok cok sukur sadece bebegime bakamaktan korkuyorum yardim edecek kimsemde yok etrafimda Allah verir elbet kolayligini

S
Geçmiş olsun, bende yoğunluktan eskisi gibi giremiyorum , hızlıca birkaç şey söyleyeyim; öncelikle gaz ilk 3 ayda çok sık görülür ki benim bebeğim de gazlı bebek, bunun için öncelikle bebek üşümesin , ben ayaklarına sıkmayacak şekilde 3 kat çorap giydiriyorum be sırtında hep inçe bir yelek var, ikincisi emdikten ya da mamadan sonra ağızdan gazını çıkarmadan asla yatırma o gaz barsağa inerse 2 gün ağlar, ağızdan çıkarttıktan sonra mutlaka bebeğin bacaklarını çalıştır ve karnına masaj yap, YouTube da bunların eğitim videoları var, gaz ilacı olarak bebeğin alerjisi yoksa önce nurse harveys şurup deneyebilirsin, hem kabızlık hem gazı rahatlatıyor, günde 2 ya da 3 kez 4 ml vermen yeterli, ondan fayda görmezse biogaia damla ver, günde 6 damla verilebilir, doktoruna danışabilirsin, kabızlık ve gazın en sık sebebi de pişik ve popo çatlağıdır, bebek acıyacak diye gaz kaka yapmak istemez , bepantol zeytinyağlı pişik kreminden 3 gün boyunca her bezde bolca sür, özellikle popo deliğine bol sür , çatlak varsa iyileşsin, sonra pişik için bariyer krem kullan onun için mustela ya da sudo krem öneririm , her bezde cildine bolca sür o krem bariyer olup kaka Temasını önlüyor, bir de en geç 4 saatte bir bezini değiştir , her kaka yaptığında mutlaka bezi değiştir 10 dk geçmiş olsa bile kakalı durmasın, senin yediğin içtiğin gaz konusunda en az etkileyecek şey, az az herşeyden ye, kendin metsil tablet kullanabilirsin , bol su ve hoşaf tüketmeye çalış, Boğaz'ı temizleme sesleri için çocuk dr una muayeneye gidin , belki de günlük serum fizyolojik ile burun temizliği bu durumu düzeltecektir ama önce muayene Lazım.
Sabırlı olun , gaz ağrısıyla ağlarken onlara yardım edememek çok kötü bir duygu ama geçecek bunlar , biz de sürekli masaj yapıyoruz, geçmiş olsun
Sağol öneriler için metsil dr vermişti pek bir işe yaramadı kremimiz olmaz mı piyasadaki her ürünü denedik ppişik için fayda etmedi direk çinkosu olanı sürüyoruz yani hani şu bariyer dediğinin ana maddesini o biraz geçirdi en az dört saatte bir alt değişimi yap demişsin ben en geç iki saat tutarım saat başı değiştiriyorum çok alerjik bir cildi var çünkü üç gün sonra de kontrolü var bakalım ne diyecek dr şu kişnemeleri kıvranıyor ıkınıp gerinmekten bebişim kıyamam gazdan yapıyordur hani inş başka bir şeyi yoktur bu zamanlarda kıkırdak gırtlak yumuşak olup gelişmiyormuş tam ondan da olabilirmiş ama inş başka bir şeyi yoktur yediklerim kısaca makarnadan başka hiç bir yiyemez oldum çünkü bir gün öncesinden yendiğim meyve sabaha kadar uyutmuyor bebişim sebzeler de öyle maalesef bakliyat süt ürünleri gazlı içecekler zaten sokmuyorum ağzıma ona rağmen böyle hoşaf içmekten karaciğer iflas edecek yakında bebişleri için katlanıyoruz ne yapalım inşallah geçecek ben de gün sayıyorum şu ilk üç ay geçse diye ama daha çok var..
bir de sanırım hırslı emerken hava yutuyor ve emzirirken uyuya kalıyor gaz da bu süreçte aşağıya iniyor sonradan kaldırıp gazı çıkarmaya çalışıyorum ama çıkmıyor sanırım bu da problem

Kizlar cok fenayim.goguste sut birikti sanirim dünden beri ateşimi dusuremedim. Bacaklarim belim heryerim agriyor. Enfeksiyon oldu sanirim... sık sık sağıyorum emziriyorum gecmiyor yine de :(

Ya evet dün ağlayacaktım artık bende. Çocuğumun dilinden anlayamıyorum diye. Çocuk uzun uzun ağlıyor ağlıyor :KK43: kucağa alışmasın diye bende beşiğe koyuyorum emziği veriyorum ama öyle ki emzikle iki dk sakinleşip sonra geri ağlamaya başlıyor. Düşünsene tüm gecenin böyle geçtiğini

Kucağa alışsın aman daha çok küçük temel güven duygusu geliştikçe memeyi de kucağı da atacak kendisi şu an karnında sanıyor senin çok muhtaç kıyamam

Back