- 11 Kasım 2009
- 698
- 243
- 103
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #37.141
Benim bahsettiğim de aslında vaz sancılarından dolayı. Çocuk ağlaya ağlaya bi hışımla yapıyor canımı yakıyor. Neredeyse her emmedBebegimin bezinde devamli kan vardı. Dedigin gibi sumuksu seritler de oluyordu. Gecmeyen gaz sancilari, refluler, cildinde egzamalar.. tum sut urunleri, yumurta, salam sosis, tereyagi margarin kaymak krema, sut tozu, kahve kremasi, findik fistik ezmesi, icine sut yogurt tereyagi koyulan her turlu kek borek pogaca, sakız, cikolata, hazir salata soslari, hazir her turlu bisküvi, yogurtla yapilan tarhana, yumurta konulan eriste. Elevit gibi multivitaminler. Coook ama cok zordoktor kontrolunde yapmanızı tavsiye ederim
Bizim bebiş memede oynamayi bilmiyor. Doyar doymaz hemen bırakır, agzinda tutmak veya tutup birakarak emmek gibi huylari yok simdilik. Ama çok çok ciddi aglama krizleri var. O zaman sadece memede sakinleşiyor ama o sancılar da emmesine izin vermiyor. O zaman biraka biraka aglaya aglaya emiyor malesef
Aynen dediğin gibi bıraka bıraka ağlaya ağlaya emiyor çoğu zaman doymadan kaldırmak zorunda kalıyorum ben de. Oynama gibi degilBebegimin bezinde devamli kan vardı. Dedigin gibi sumuksu seritler de oluyordu. Gecmeyen gaz sancilari, refluler, cildinde egzamalar.. tum sut urunleri, yumurta, salam sosis, tereyagi margarin kaymak krema, sut tozu, kahve kremasi, findik fistik ezmesi, icine sut yogurt tereyagi koyulan her turlu kek borek pogaca, sakız, cikolata, hazir salata soslari, hazir her turlu bisküvi, yogurtla yapilan tarhana, yumurta konulan eriste. Elevit gibi multivitaminler. Coook ama cok zordoktor kontrolunde yapmanızı tavsiye ederim
Bizim bebiş memede oynamayi bilmiyor. Doyar doymaz hemen bırakır, agzinda tutmak veya tutup birakarak emmek gibi huylari yok simdilik. Ama çok çok ciddi aglama krizleri var. O zaman sadece memede sakinleşiyor ama o sancılar da emmesine izin vermiyor. O zaman biraka biraka aglaya aglaya emiyor malesef
BEnde solomombaby aldım. Beneğim 7 kilodan fazla olduğu için yenidoğan aparatı almadım. Ama kafası dışarda kalmadıpı için huysuzlandı hep içinde. Etrafı göremiyodu. Bende instagramdan sayfalarına sordum. Altına küçük bi yastık yada battaniyesini katlayıp koyun dediler. Öyle yapıp denedim dün daha rahat etti gibi. Ama sürekli kenarlardaki koluma takma yerlerini kemirip duruyo tam ağzına denk geliyor. Biraz daha büyüyünce daha rahat kullanılır sanırımKızlar kangurularinizi ilk kullanımdan önce yıkadınız mi? Solomombzby aldım ama kullanmak nasip olmadi şimdiye kadar. Doktor 3 aydan sonra demişti kalça çıkığı vardı hafif. Şimdi kullanacağım da. Bir de uenidogan aparatini kullaniyormusunuz? Tam 4 ayligiz kilolu bir bebek degil
4 aylik olana kadar bekle canim 4 aylikken bebekler artik uyku duzenine cabuk alisiyorlar ama gecte yatsa yatagina koy ne yapacak hergun koy bir bakmisinki uyuyor hic belli olmaz denemekte fayda var aglarsa alirsin yine kucagina3 ay 5 günlük suan ya memede ya sallayarak uyutuyorum bu zamana kadar daha birkere kendi kendine uyumadı bilmıyor bile. Cok zorlanıcam ama denıcem böyle kendı kendıne uyumasını öğretebilirmıyım bılmıyrum
canim genelde 4 aydan sonra yatkin oluyolar hergun denemekte fayda bakarsin uyuyup kalir yataginda bebeklere hic belli olmuyor ne yapacagiTakdir ve tebrik ediyorum.
Ama bence bebek buna yatkınsa gerçekleşiyor. Yoksa çığlık çığlığa bebek ağlıyorsa ne rutin dinler ne sttt dinler.
Darısı tez tez tez zaman da bizim de başımıza
Gündüz uykularında da yatağına koyup gidiyormusun4 aylik olana kadar bekle canim 4 aylikken bebekler artik uyku duzenine cabuk alisiyorlar ama gecte yatsa yatagina koy ne yapacak hergun koy bir bakmisinki uyuyor hic belli olmaz denemekte fayda var aglarsa alirsin yine kucagina
gunduzleride salondada yatagi var orda oynarken uyuyo kendi kendine ev gezmelere gittigimde yanimda koltukta uyuyor heryerde uyuyan bebek yani sirf yatagina alistirmadim hep hep farkli yerlere yatirdimGündüz uykularında da yatağına koyup gidiyormusun
Dışarı çıktığınızda veya başka bi yerde kaldığınızda ne yapıyosunuz
Sıvılar yaklasik 2 saatte, katılar yaklaşık 12 saatte geçiyor. Ama sutumuzden tamamen temizlenmesi en az 15 gün. Yani 2 gun peynir yemeyip bakmak bir fikir vermiyor malesef. Ve sut urunleri diyeti listesinde akla hic gelmeyecek seyler varŞu süt alerjisi durumunu hala anlayamadım.Sonradan da bu durum mu ortaya çıkıyor yani şimdi? Hiç birşeyi birbirinden ayırt edemiyorum artık.Test yapılmadan anlayacağımız tek şey mukuslu kaka mı? Ara ara olabiliyor bizde de.Hatta bi keresinde kaka bile denemezdi,sırf mukustu.Doktora söylediğimde o gün ne yedin diye sordu süt ürünü.Tek yediğim şey kaşar.Yemeyip takip et bakalım dedi.Kusmasından dolayı idrar ve tün batın usg çekildi,sorun yok,kilo alımıda gayet iyi,gazdan dolayı reflüde sıkıştırmış büyük ihtimalle dedi.
Başka ne tür belirtileri var bildiğiniz?
Birde yediklerimiz ne zaman geçiyor acaba süte?
Bizim 3.ayin sonunda hala gazi gecmemisti asiri aglamalari vardi. Tam o zaman kan gordum. Hala da devam ediyor malesef
Hadi yaa biz 175e yaptirmistikRota virüsünün 2 doz olan aşısı 210 lira olmuş yılbaşından önce 185’ti.
Bizim bebişinde kakası mukuslu ve bi kaç kere kan gördüm .enfeksiyon olabilir dedi doktorBizim 3.ayin sonunda hala gazi gecmemisti asiri aglamalari vardi. Tam o zaman kan gordum. Hala da devam ediyor malesefalerji testi 1 yaşından once pek yapilmiyor. Dogru sonuc vermiyormus
Aynı durum benim kızımda da var. Bugün 3. Ay kontrolümüz vardı. Boyu 60 cm , kilosu 6230 gram olmuş. Bu ay 600 gram almış. Ve diş çıkarıyor , iştahsız eskisi gibi emmiyor. Emip bırakıyor ve huysuz.Kızlar bu arada bnm bebeğim bu aralar o kadar huysuzdu ki artık elini kemiriyordu resmen..salyası zaten ikinci ayından beri var..gece uykusu gündüz uykusu birbirine karıştı..kısa kısa uyuyup bağıra ağlaya kalkıyor...beni emerken cebelleşiyordu resmen iki emio geri ağlayarak bırakıyordu. Bazen ayağa kalkıp hoplaya zıplaya emziriyordum..bi yandan kakası mukuslu ve kanlı ve kaka yaparken çok zor yapıo ıkına ıkına bi hal kalıyor..ben bu hareketleri de gazdan sanıodum ..ama diş çıkarmşdört aylık
3 gün önce yaptırdım 210liraya aldıkRota virüsünün 2 doz olan aşısı 210 lira olmuş yılbaşından önce 185’ti.
3 gün önce yaptırdım 210liraya aldık
İlaçlara %15 zam gelmiş malesef
Evet Cnm bizim ki de bu ay sadece 200 gram almış diştendir dedi doktorAynı durum benim kızımda da var. Bugün 3. Ay kontrolümüz vardı. Boyu 60 cm , kilosu 6230 gram olmuş. Bu ay 600 gram almış. Ve diş çıkarıyor , iştahsız eskisi gibi emmiyor. Emip bırakıyor ve huysuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?