2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Benim bahsettiğim de aslında vaz sancılarından dolayı. Çocuk ağlaya ağlaya bi hışımla yapıyor canımı yakıyor. Neredeyse her emmed
Aynen dediğin gibi bıraka bıraka ağlaya ağlaya emiyor çoğu zaman doymadan kaldırmak zorunda kalıyorum ben de. Oynama gibi degil

Kızlar kangurularinizi ilk kullanımdan önce yıkadınız mi? Solomombzby aldım ama kullanmak nasip olmadi şimdiye kadar. Doktor 3 aydan sonra demişti kalça çıkığı vardı hafif. Şimdi kullanacağım da. Bir de uenidogan aparatini kullaniyormusunuz? Tam 4 ayligiz kilolu bir bebek degil

BEnde solomombaby aldım. Beneğim 7 kilodan fazla olduğu için yenidoğan aparatı almadım. Ama kafası dışarda kalmadıpı için huysuzlandı hep içinde. Etrafı göremiyodu. Bende instagramdan sayfalarına sordum. Altına küçük bi yastık yada battaniyesini katlayıp koyun dediler. Öyle yapıp denedim dün daha rahat etti gibi. Ama sürekli kenarlardaki koluma takma yerlerini kemirip duruyo tam ağzına denk geliyor. Biraz daha büyüyünce daha rahat kullanılır sanırım

4 aylik olana kadar bekle canim 4 aylikken bebekler artik uyku duzenine cabuk alisiyorlar ama gecte yatsa yatagina koy ne yapacak hergun koy bir bakmisinki uyuyor hic belli olmaz denemekte fayda var aglarsa alirsin yine kucagina

Takdir ve tebrik ediyorum.
Ama bence bebek buna yatkınsa gerçekleşiyor. Yoksa çığlık çığlığa bebek ağlıyorsa ne rutin dinler ne sttt dinler.
Darısı tez tez tez zaman da bizim de başımıza
canim genelde 4 aydan sonra yatkin oluyolar hergun denemekte fayda bakarsin uyuyup kalir yataginda bebeklere hic belli olmuyor ne yapacagi

4 aylik olana kadar bekle canim 4 aylikken bebekler artik uyku duzenine cabuk alisiyorlar ama gecte yatsa yatagina koy ne yapacak hergun koy bir bakmisinki uyuyor hic belli olmaz denemekte fayda var aglarsa alirsin yine kucagina
Gündüz uykularında da yatağına koyup gidiyormusun
Dışarı çıktığınızda veya başka bi yerde kaldığınızda ne yapıyosunuz

Gündüz uykularında da yatağına koyup gidiyormusun
Dışarı çıktığınızda veya başka bi yerde kaldığınızda ne yapıyosunuz
gunduzleride salondada yatagi var orda oynarken uyuyo kendi kendine ev gezmelere gittigimde yanimda koltukta uyuyor heryerde uyuyan bebek yani sirf yatagina alistirmadim hep hep farkli yerlere yatirdim

Şu süt alerjisi durumunu hala anlayamadım.Sonradan da bu durum mu ortaya çıkıyor yani şimdi? Hiç birşeyi birbirinden ayırt edemiyorum artık.Test yapılmadan anlayacağımız tek şey mukuslu kaka mı? Ara ara olabiliyor bizde de.Hatta bi keresinde kaka bile denemezdi,sırf mukustu.Doktora söylediğimde o gün ne yedin diye sordu süt ürünü.Tek yediğim şey kaşar.Yemeyip takip et bakalım dedi.Kusmasından dolayı idrar ve tün batın usg çekildi,sorun yok,kilo alımıda gayet iyi,gazdan dolayı reflüde sıkıştırmış büyük ihtimalle dedi.

Başka ne tür belirtileri var bildiğiniz?
Birde yediklerimiz ne zaman geçiyor acaba süte?

Sıvılar yaklasik 2 saatte, katılar yaklaşık 12 saatte geçiyor. Ama sutumuzden tamamen temizlenmesi en az 15 gün. Yani 2 gun peynir yemeyip bakmak bir fikir vermiyor malesef. Ve sut urunleri diyeti listesinde akla hic gelmeyecek seyler var cok ama cok zor bazi bebek sadece bagirsak tepkili. Bizimkinde kan da var. Bazi bebegin cildinde de tepki oluyor, egzama dokuntu gibi. Yanaklarinda atopik dermatit var. Bazi bebekler cok daha duyarli, mama yediginde aşırı kusan veya hemen vucudu döken bebekler var. Hatta bacagina falan inet sutu damlatinca kizaranlar var. Alerji parmak izi gibiymiş herkesinki farkli malesef bir standartı yok. Hatta hic alerji yapmadan yediği birsey birden alerji yapabiliyormuş.
Şu paketlerde satılan tam bugday ekmekleri var ya, onda bile sut urunu var

Bu durum daha yeni mi anlaşılıyor yani sizde F filmgibi ? Kan görmedik çok şükür hiç.Döküntü falanda yok.Çok pimpirikliyim,bu yüzden herşy başıma gelmiş gibi en ufak şeyden acaba ondanmı,bundan mı diye düşünüp duruyorum.Yok yere test yaptırmakta istemiyorum,ya varsa demektende kendimi alamıyorum...

Bizim 3.ayin sonunda hala gazi gecmemisti asiri aglamalari vardi. Tam o zaman kan gordum. Hala da devam ediyor malesef alerji testi 1 yaşından once pek yapilmiyor. Dogru sonuc vermiyormus

Arkadaşlar sizlere bir tavsiye daha önce konusuldumu bilmiyorum ama (kısır) inanılmaz süt yapıyor... benim bebiş pek emmeyi sevmiyor doğduğundan beri mama da yiyor son zamanlarda sütüm Yok denecek kadar aZaldı geçen gün bol yeşillikli Mısırlı bir kısır yaptım bol bol yedim faydasını gördüm... aklınızda bulunsun

Bizim 3.ayin sonunda hala gazi gecmemisti asiri aglamalari vardi. Tam o zaman kan gordum. Hala da devam ediyor malesef alerji testi 1 yaşından once pek yapilmiyor. Dogru sonuc vermiyormus
Bizim bebişinde kakası mukuslu ve bi kaç kere kan gördüm .enfeksiyon olabilir dedi doktor

Kızlar bu arada bnm bebeğim bu aralar o kadar huysuzdu ki artık elini kemiriyordu resmen..salyası zaten ikinci ayından beri var..gece uykusu gündüz uykusu birbirine karıştı..kısa kısa uyuyup bağıra ağlaya kalkıyor...beni emerken cebelleşiyordu resmen iki emio geri ağlayarak bırakıyordu. Bazen ayağa kalkıp hoplaya zıplaya emziriyordum..bi yandan kakası mukuslu ve kanlı ve kaka yaparken çok zor yapıo ıkına ıkına bi hal kalıyor..ben bu hareketleri de gazdan sanıodum ..ama diş çıkarmş dört aylık

Aynı durum benim kızımda da var. Bugün 3. Ay kontrolümüz vardı. Boyu 60 cm , kilosu 6230 gram olmuş. Bu ay 600 gram almış. Ve diş çıkarıyor , iştahsız eskisi gibi emmiyor. Emip bırakıyor ve huysuz.

Evet Cnm bizim ki de bu ay sadece 200 gram almış diştendir dedi doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…