• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Benim kızımda gündüz şöyle yatıp 1 saat. Uyumuşluğu yok ama allahtan huysuz bir bebek değil bende bulunduğum yerde tekim ayda bir annemlere gidip 1 hafta kalıyorum öyle rahat ediyorumki 3 yaşında bir kızım daha var oda öyleydi gece daha rahatız biz tabi bir yattı mı 3-4 saat uyuyor emiyor tekrar devam uyumaya gece oturmamız yok öyle kalkıp
Gece oturmuyorum da uyanınca yarım saatten fazla uğraşıyorum geri uyuması için. Habire üzerini açıyor tepine tepine. Uyku tulumu denedim hiç sevmedi mızmızlandı. Bir de beni görünce loş ışıkta başlıyor gülücük atmaya hiç kıyamıyorum öpüveriyorum hemen :) geçen ay annemdeydim doğumdan beri orada kendime geldim zaten çok şükür

Eşim de öğretmen o hükümet konağında muhasebe bölümüne vermiş Doğum raporunu biz sgk ya göndeririz demişler. Hala yatmadı ama mesaj da gelmedi
Bir daha başvurun canım ama arkadaşların yazdığı yere. Çünkü yatması lazım. Ben kasım sonu doğum yaptım ocakta yatmıştı çoktan

Hadi yaa kaderimiz aynı demek ki arkadaşım. Bir de ben pek sevmiyorum istanbulu. Kalabalık yer bana göre değil. Hayırlısıyla ailelerimizin yanına gidebiliriz inşallah.
Senin minnoş da hızlı çıktı diş çıkarmalar falan :KK70: hem bu günler geçsin istiyorum hem de ileride pişman olmaktan korkuyorum tadını çıkarmadım bu minik hallerinin yeterince diye.

al benden de o kadar gidemedik bi türlü bu senede burdayiz büyük ihtimalle, kalabalık bi yana her yer arap turist Suriyeli gıcık oluyorum iyice.

sorma ailede de yok erken diş çıkaran, bi patlatsa artık dişi de kurtulsak, Tchibodan piknik örtüsü aldım bu ay fotoğraf makinesi alcam oğlumla gezicem İstanbulda. madem gidemiyoruz tadını çıkaralım herşeyin, ücretsiz izne de ayrılınca hayatımda ilk defa kafa dinleyecek vaktim olcak çok heyecanlıyım:dondurma:

sizin kaç yıl süreniz biz önce doğu görevine gidicez sonra memlekete gideriz baya uzun yıllar var yani:işsiz:

Çok sağol canım amin

Çok teşekkür ederim canım

Çok sağol canım ben biraz daha iyiyim küçük kızım daha iyi şükür büyüğü de babası tekrar doktora götürdü şimdi bakalım ne diyecek doktorumuz

canım kızından iyi haberler aldın mı ne demiş doktor umarım hepiniz en kısa sürede iyi olursunuz

Evet büyüdükçe uyku süreleri azalır ama daha 3 aylık bunlar :/ iyi uyku iyi gelişim demek sonuçta. Günde 14 15 saat uyumaları gerekirmiş netten bakınca ama nerdee. Kendimi suçluyorum bazen ben beceremiyorum uyutamıyorum. Bebek güvende hissedince rahat rahat uyurmuş demek ki o hissi veremiyorum diyorum :KK43:

ama onlar ortalama saat veriyo 10 saatte uyuyabilir 18 saatte her bebeğin huyu uyku ihtiyacı farklı, benim oğlum da ilk defa dün beni çok zorlamadan uyudu gece,
o kadar çok alışmışım ki gece uyumamaya sürekli uyanıp uyanıp kontrol ettim, nerdeyse kaldircaktim normal gelmedi :KK53:

hem de güvende hisseden bebek uyur lafını insta anneleri uydurmuş olmalı ben uzulunce uyurum sürekli:deli: uykusu gelen bebek uyur uykuya dalmasi uzun sürer kısa sürer uykusu uzun olur kısa olur o da bebekten bebeğe değişiyo

bi uzman uyku eğitimi gereksiz bisey uyku bi ihtiyac uykusu gelen bebek uyur popüler bi hal aldığı için oyle bisey var ve gerekli sanılıyo demişti
artık hiç kasmiyorum ben de kendimi

mutlu anne mutlu bebek:KK200:

basın sağolsun canım Allah rahmet eylesin anneannene, uçakla gitsen bi saat değil işte havalimanina git en az bi saat önce inince bebekle hemen toparlanip inilmez gidip gelmek gerçekten zor olur, bide metro değil ki bu uzak oluyo genelde havalimanları
bazen en yakının bile başına gelmeden anlamıyo
eskiler gaz bilmezdik diyolar sonra da biz de çocuk büyüttük diyolar sen takma kafana
zamanla da düzelir belki bazen benimkide uyanikken ağlıyo emmiyo uyutunca meme veriyorum bu kez de memeyi cekersem uyanıyo
inşallah hepsi geçip gidecek az kaldı
Sağol canım. İnşallah geçecek bu günler anılarda kalacsk sadece

Gece oturmuyorum da uyanınca yarım saatten fazla uğraşıyorum geri uyuması için. Habire üzerini açıyor tepine tepine. Uyku tulumu denedim hiç sevmedi mızmızlandı. Bir de beni görünce loş ışıkta başlıyor gülücük atmaya hiç kıyamıyorum öpüveriyorum hemen :) geçen ay annemdeydim doğumdan beri orada kendime geldim zaten çok şükür
Ben hala kundak yapıyorm kollarını yoksa mümküm değil uyumuyo hele gece kalkıyo kumdak açılmış iki elini de ağzına sokuveriyo şspır şupur. Şapırtısına uyanıyorum tabi sonra uyyt uyutabilirsen

Evet büyüdükçe uyku süreleri azalır ama daha 3 aylık bunlar :/ iyi uyku iyi gelişim demek sonuçta. Günde 14 15 saat uyumaları gerekirmiş netten bakınca ama nerdee. Kendimi suçluyorum bazen ben beceremiyorum uyutamıyorum. Bebek güvende hissedince rahat rahat uyurmuş demek ki o hissi veremiyorum diyorum :KK43:
Bir bebek, kendini annede güvende hissetmezse başka kimde hissedebilir canım... senin kokun bile ona kendisini güvende hissetmesine yeter... sadece eğer stres yapıp gerginleşirsen, senin ruh halin bebeğe geçtiği için bebekte tedirgin ve huzursuz olur. O yüzden sakinliğini koruman gerekir. Benim bebeğimde gündüzleri kurulmuş saat gibi yarım saat sonra uyanıyor. Bende bazen uğraşıyorum fakat uyumuyor. Hatta uykusunu alamadığı için genelde gündüzleri mızmız oluyor fakat yapacak bişey yok... ben elimden geleni yapıyorum içim rahat o yüzden... kısaca uyumamaları bizle değil, bebekle alakalı canım :)

:halay::halay:Günaydın uykusuz anneler ve minnoşları
Ne tatlı bir Günaydın.
Umarım gece iyi uyumuşsundur. Ben 3ten bu yana" salla Besle temizle " üçlüsündeyim.
Öğleden sonra mesai arkadaşlarım bebek görmesine gelecekler. Telaş telaş telaş. Kızımı babasıyla yollayıp ufaklıkla idare edeceğim bi şekilde:KK200::deli::hamarat:

canım kızından iyi haberler aldın mı ne demiş doktor umarım hepiniz en kısa sürede iyi olursunuz
Çok sağol canım şükür iyiymiş ateşinin düşmediğini falan söyleyince eşim normalde sizin anlattıklarınıza göre tahlil istemem lazım ama muayene çok güzel boğazı tertemiz boşu boşuna canını yakmayalım siz gidin eğer akşam ateşi çıkarsa yarın çıkmasa bile getirin kan tahliline bakalım demiş ama şükür dün gece ateşlenmedi demkki artık iyileşme yoluna girdi ama ne inatçıymış geçen pazardan beri sürüyodu ilk defa bu kadar uzun sürdü bi hastalığımız Allah razı olsun merak edip sorduğun için çok sağol canım

Bence kendine haksizlik etme,bizimki de dogdugundan beri duzenli uykusu yok,ilk baslarda cok taktim kafaya bi turlu beceremiyorum uyutmayi diye,dr her cocuk ayni degildir 14-15saat uyuyacak diye birsey yok gelisimis guzel keyfi yerindeyse sorun yok diyor

Çok sağol canım şükür iyiymiş ateşinin düşmediğini falan söyleyince eşim normalde sizin anlattıklarınıza göre tahlil istemem lazım ama muayene çok güzel boğazı tertemiz boşu boşuna canını yakmayalım siz gidin eğer akşam ateşi çıkarsa yarın çıkmasa bile getirin kan tahliline bakalım demiş ama şükür dün gece ateşlenmedi demkki artık iyileşme yoluna girdi ama ne inatçıymış geçen pazardan beri sürüyodu ilk defa bu kadar uzun sürdü bi hastalığımız Allah razı olsun merak edip sorduğun için çok sağol canım

rica ederim kuzum ay çok sevindim yaaa çok şükür demekki iyi oluyo annesi artık geçiyo :KK49:
kar kış olmadiki alıp mikrobu kirsin. çocuklar napsin yavrularin biri iyilesemeden diğeri hasta olunca okulda evde her yerde birbirine de bulaşıyo

bi daha bu kadar uzun sürmez inşallah canım

Ne yaptıysam gündüz uykusu 45 dk dan fazla olmuyor.çoğu zaman yarım saat. Çok yoruldum artık gece zaten 4 kez falan kalkıyorum . Uyanınca da oyun halısında 10 dk oyalanır sonra bağırır habire gel yanıma diye :) evde hiç iş yapamıyorum ancak karnımı doyurabiliyorum çarçabuk. Çamaşırcıya döndü resmen evin içi.
Bütün ailem akrabalarım başka şehirde tayinle mecburiyetten istanbuldayız. Konuşacak yardım edecek kimse yok. Bazen oğluma anlatıyorum yalnız hissediyorum diye. böyle işte çağan diyorum o da dinliyor :KK70: Biraz delirdim galiba.
Canım merhaba benimki tam 3.5 aylık su an. Senin bebegin ne kadarlık oldu? Aynı beni anlatmışsın. Yapışık ikiz gibiyiz resmen. Kucaktaysa bide yürüyorsam gıkı çıkmıyor. Ama yere oyun halısına koyayım hemen ııı ıııı ııııı diye başlıyor. İki üç dk daha gitmezsem şiddetleniyor ve aglamaya baslıyor. Hiç oyalanmıyor bakınmıyor. Artık kolum belim tutmuyor gercekten. İlla onunla ilgilenen birisi olsun onula konuşsun kucagında gezdirsin çıngırak sallasın onu istiyor. Bu normal bir süreç mi bir sıkıntısı mı var bilmiyorum?

Canım merhaba benimki tam 3.5 aylık su an. Senin bebegin ne kadarlık oldu? Aynı beni anlatmışsın. Yapışık ikiz gibiyiz resmen. Kucaktaysa bide yürüyorsam gıkı çıkmıyor. Ama yere oyun halısına koyayım hemen ııı ıııı ııııı diye başlıyor. İki üç dk daha gitmezsem şiddetleniyor ve aglamaya baslıyor. Hiç oyalanmıyor bakınmıyor. Artık kolum belim tutmuyor gercekten. İlla onunla ilgilenen birisi olsun onula konuşsun kucagında gezdirsin çıngırak sallasın onu istiyor. Bu normal bir süreç mi bir sıkıntısı mı var bilmiyorum?
Benim de oğlan 3.5 aylık. Aynen dediğin gibi. Onunla konuşunca gezdirince sesi çıkmıyo. Ama olurda bıraktın uzattın yaygarayi basıyor. uzandığı yer de yönünü değiştirebildiği zaman düzelecek.

Dün sabah rota aşısı oldu dünden beri kusması balgamlı kakası balgamlı gibi ve cok kusuyor
Denk mi geldi yoksa rotadan sonra böyle mi oluyor arkadaşlar?

Bugün kendimi hiç iyi hissetmiyorum.Annemin doğum günüydü.1 yıl önce tam bugün tüp bebek tedavimin sonuna gelip transfer olmuştum.Tam annemin doğum gününde.Kimbilir ne dualar ediyordu benim için,torun sevebilmek için.
Şimdi en çok annemin özlemini çektiği bebeğim kucağımda,bana gülüyor,ama annem yok :(
Bütün gün bebeğime bakıp bakıp ağladım.Her sene bir pastayla kutlardık mutlaka,bu sene olmadı,olmayacak...

Benim aksime oğlumunda çenesine vurdu bugün,bir konuşuyor bir konuşuyor şaştık kaldık...

Back