2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Anneler benim de bi sorun var kızım kasım 8 de doğdu gecesi gündüzüne karıştı doğduğundan beri ne yapmayalım acaba nasıl düzelir benimle aynı sorunu yaşayan varsa yardımcı olabilir mi ???
Benim ilk kızım 3 aylıkken kendince uyku düzeni oluştrmuştu; öğleden sonra 4te yatıyor gece 1de kalkıyordu. Ben 3 ay hiç uyumadığı için buna şükredip seviniyordum ama doktorumuz gece ile gündüzü karıştırdığını ve düzeltilmesi gerektiğini söylemişti.

İlk 2 gün çok zor geçti, uyutmadım çok yordum, kafası düştüğünde müzik açıp kucağımda dans edip uykusunu açtım taa ki o da ben de yorgunluktan 2. Gün akşamı bayılıp uyuyana kadar. Ondan sonra akşam 8de tüm ışıkları ve elektronik cihazları kapattım, onu alıp yatakodasına girdim ve sabah8e kadar çıkmadım. Kaka da yapsa emmeye de kalksa hiç konuşmadım ışık açmadım. (Odaya karartıcı ışık geçirmez özel perde aldım) böylelikle gece-gündüzü ayırtetti bence.
Size de kolaylıklar dilerim.

Sağolun

Kızlar bugün diyetisyene gittim sonunda listemi aldım yanrından itibaren başlıyorum 21 gün şeker diyeti uygulıcaz 21 gün rafine şeker paketli gıda yok bakalım yapablicekmiyim haftaya pazartesi gidicem tekrar
Ben de gecen hafta bugun basladm dıyete.yarım kılo gıtmıs her hafta yarım kılo gıtse ayda 2 kılo yapar bu da gayet ıyı.ben dıyetısyene gıtmedm sadece paketlı gıdaları tatlı seylerı ve ekmegı kestm.bebısten vakıt buldukca da spor yapıyorm.zaten sekerın ve unun ne kendımıze ne de sutumuze faydası yok.ıns bol bol eksıler gor tartıda canm

canim genelde 4 aydan sonra yatkin oluyolar hergun denemekte fayda bakarsin uyuyup kalir yataginda bebeklere hic belli olmuyor ne yapacagi
Hak veriyorum. Ben oğlan 3günlüğe mahsus olmak üzere kendikendine uyudu. Yani ben özel bişey yapmadan bi baktım uyuyo. Tabi bende bayramlar çalgılar sevinç gösterileri.
Tabi 3günden sonra kızılkıyamet uyumamda uyumam.
Bakalım belki bir müddet sonra yeniden meyleder.

Normal mi yani Canım ben çok garipsedim ya. Bebeğim bugün tam 3 aylık oldu ama 2.ayından beri eli ağzında senin bebeğin gibi. Huysuz yavrum
Cnm senn ki de belki Erken çıkaracak,bnm bebeğimde ikinci aydan beri salyalı ve üçüncü aydan elini kemirmeye başlamıştı

Ayy yine ancak yazabiliyorum :) bizim de daha çok var ailenin yanına gitmeye. Önce doğu görevi var eşimin. Benimki bitti ama onunki duruyor :/
Oğlumun huysuzlanmayacağını bilsem ben de gezicem yaz boyu ya da baharda ama hiç güvenemiyorum

Canım merhaba benimki tam 3.5 aylık su an. Senin bebegin ne kadarlık oldu? Aynı beni anlatmışsın. Yapışık ikiz gibiyiz resmen. Kucaktaysa bide yürüyorsam gıkı çıkmıyor. Ama yere oyun halısına koyayım hemen ııı ıııı ııııı diye başlıyor. İki üç dk daha gitmezsem şiddetleniyor ve aglamaya baslıyor. Hiç oyalanmıyor bakınmıyor. Artık kolum belim tutmuyor gercekten. İlla onunla ilgilenen birisi olsun onula konuşsun kucagında gezdirsin çıngırak sallasın onu istiyor. Bu normal bir süreç mi bir sıkıntısı mı var bilmiyorum?[/QUOTE]
Canım daha yeni yazabiliyorum. Benim oğlum 97 günlük. Doğduğu ilk geceden beri benden ayrılmak istemedi. Başkası alır almaz ağlıyordu. Kanguru aldım dışarıda bebek arabasında da durmuyor pek çünkü. Pedagoglar ilk 3 4 ay her istediğinde kucağınıza alın size doysun güven duygusu gelişsin diyorlar. Ne kadar çok bu ihtiyacını karşılarsanız size güvenir ama almazsanız buna doyamadığı için ileride de hep ister diyorlar .ben de mümkün olduğunca alıyorum. Her bebeğin huyu suyu mizacı farklı işte. Babasıyla pek ilgilenmiyor ama beni görünce hatta sesimi duyunca heyecanlanıyor.
Oyun halısını da her bebek sevmiyor ne yazık ki. Benim bebeğimde bir sorun var mı diye düşünme kesinlikle gayet normal. Zaten 4.aydan sonra kendi kendilerine oyuncaklarla oynama evresi gelişirmiş. Şu anda tutamıyorlar bile.
Ben bir de bu hafta " korkma iyi bir annesin" kitabını okudum ve o beni rahatlattı. Hep kucağıma alarak en doğrusunu yaptığımı farkettim.
Merak etme arkadaşım bu bi süreç ve geçecek. İleride istesek de böyle çok sarılıp öpüp koklayamayacağız onlar oyun peşinde olacak sürekli :)
C candygirl3322

Daha kendi kendine uyuyabilmesi için çok çok erken canım. İllaki pışpışlamaya hafif sallamaya emerek gevşemeye ninniye vs ihtiyacı var .benim oğlum da gece çok sık uyanıyor ama her gün aynı saatte yatırıyorum uyurken çok yormuyor artık. Sen de her akşam belli bir saatte yatır ondan önce pijamasını giydir altını değiştir ninni söyle bi yandan. Bi süre sonra alışır ama en az 1 2 haftada oturur rutin. Benimki obur olduğundan emmeye kalkıyor sanırım. Ememezse elini kolunu ağzına sokuyor emziğe abanıyor resmen. Gündüz de uyku sinyalleri verince gözünü ovuşturması esnemesi gibi uyutmaya çalışırsın canım ama o da 1 buçuk 2 saati geçmemeli uyanıklık süresi. Sonra uykusuzluktan daha çok ağlar. Bebekler rutini sever. Benimki çok uyumuyor ama düzenli aralıklarla uyutmaya çalışıyorım

Benim kızım artık arkamdan ağlamaya da başladı. Yakındır babaya bırakıp tuvalete dahi gidemeyeceğim sanırım.
Uyku eğitimi bana pek doğru gelmiyor ya bebekler uyku düzenlerini kendileri oluşturuyorlar bence. Benimki bayadır gece 11-12 arası uyuyup sabah 11 de kalkıyor. O arada 2 defa kaldırıp emziriyorum. Doktorum her ne kadar ısrarla kaldırma dese de gönlüm razı olmaz 12 saat aç kalmasına. Gündüzleri de 2 saatte bir uyumak istiyor ama 20-30 dk kadar uyuyor anca.
Bir de bebeğim 3.ay az kilo aldı yazmıştım toplam 430 gr. İdrarında enfeksiyon vardı diye antibiyotik kullanmıştık. Çok şükür işe yaramış bir haftada 230 gr almış. Meğer 5 dk emip bırakması ve iştahsızlığı enfeksiyondanmış. Hiçbir zaman çok ağlayan ve huzursuz bir bebek olmadığı için geç anladık enfeksiyon olduğunu. İştahı yerine geldi şükür artık 15 dk kadar emiyor.

Bence de uyku eğitimi çok saçma. Bir de bu iş paraya dökülmüş artık şaka gibi . Ezelden beri uyku eğitimi mi veriliyordu sanki. Uyumak insanın doğasında var. Ben canım sıkıldığında stresli olduğumda sakinleşemiyorum o zaman o da rahat olmuyor onu farkettim. Bu yüzden yanında daha rahat daha sakin olmaya çalışıyorum ve 1 haftada etkisini gördüm.
Benim oğlum da kapıdan çıkarken resmen beni gözetliyor geleceğim birazdan diyorum ya da mızmızlandığında sesleniyorum bi 5 saniye bekliyor o zaman susup. İnanamadım. Aferin oğlum hep böyle anneci ol diyorum

Ben de çok stres yapıyordum bu çocuk neden 8-9 gibi uyumuyor, büyüme hormonu saatlerini kaçırıyor diye :d ama baktım ben stres yaptıkça hiç uyumuyor, gece 1 e kadar dahi uyumadığı olmuştu. Rahat bıraktım ben de artık gece 11 civarı esnemeye başlıyor, öyle uyku sinyalleri verdiği an emziriyorum emerken uyuyor. Gönül ister ki 8 de uyusun ama olmuyor napalım biraz daha büyüsünler zaten erken uyuyup erken uyanmaya başlayacaklar.

Aynen aslında dediğin gibi paketli gıdayı şekeri bi de fazla karbonhidratı kessek sorun yok ben biraz da beni motive etsin diye başladım baaklım inş bol bol eksiler görürürz

Uyku eğitimleri ne kadar doğru bilmiyorum ama eskiden 4ten önce assssla uyumazdi bebeğim. Ama ilk uyuyunca 2 3 daat deliksiz uyurdu. Sonra saat başı kalkardı. 4 5 gecedir 1 saat bile deliksiz uyumuyor, benim de takatim tükendi artık ya. Bugün eşim sehirdisina gidecekti. Uçağı 7de. Bana hic güvenme çocuk uyuyunca sızıyorum dedim, nitekim o da kalkamamış uçağı kaçırdı yarın da sünnet olacak. Sünnet iyileştikten sonra da bir alerji profesörüne götürüp yapılması gereken ne varsa yapacağım, tamamen rahatlama sağlarsak sallamadan uykuya geçmesini denemek istiyorum. Ne kadar başarılı olurum bilmiyorum ama 15 20 dk bir uyaniyor, salladikca uyuyor. Cok yoruluyorum

Merhaba canım. O bahsettiğin doktora mı devam ediyorsunuz?
Cnm bu aya kadar o doktora gittik bu ay evimize daha yakın ve doktor tahlil isterse çabuk ulaştıralım diye mehtap hanıma gittik ama aşırı yoğun ya..randevu almamıza rağmen çok bekledik ve çok hızlı gelişigüzel muayene etti..enfeksiyon dedi kakaya ama bence alerji olabilir o bu riskten hiç söz etmedi..Avrupa hastanesindeki doktorumuza whatsaptan kaka fotosunu atmıştık bizi aradı yönlerdirdi daha ilgiliydi ve alerji olabilir ama önce tahlil yapalım demişti.mehtap hanım o kadar hızlı muayene etti ki bi sürü soru soracaktım sormayı unuttum resmen

Vay arkadaş,rota aşısını yaptıralım diye çıktık,elimiz boş geri döndüi eve.Kaç eczaneye sorduk,hiç birinde yok aşı.Siparişle geliyormuş muş...
Valla bi yandan da diyorum bu bir işaret mi.3. ayında yaptıracaktık,kusmaları sebebiyle ertelendi.Sonra kesildi kusması yaptıralım dedim,yine kustu.Şimdide aşıyı bulamıyoruz...

Bu arada 1 haftayı geçti gaz damlalarını vermiyorum,bikaç gündür kıvranıyor ara ara.Rota aşısıda iyice tetikleyecek diye korkuyorum.Çekiştirip duruyor yine memeyi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…