• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Cnm bu aya kadar o doktora gittik bu ay evimize daha yakın ve doktor tahlil isterse çabuk ulaştıralım diye mehtap hanıma gittik ama aşırı yoğun ya..randevu almamıza rağmen çok bekledik ve çok hızlı gelişigüzel muayene etti..enfeksiyon dedi kakaya ama bence alerji olabilir o bu riskten hiç söz etmedi..Avrupa hastanesindeki doktorumuza whatsaptan kaka fotosunu atmıştık bizi aradı yönlerdirdi daha ilgiliydi ve alerji olabilir ama önce tahlil yapalım demişti.mehtap hanım o kadar hızlı muayene etti ki bi sürü soru soracaktım sormayı unuttum resmen
Biz 9-10 arası gidiyoruz baya tenha oluyor. Güzel de ilgileniyor mehtap hanım, kağıda yazıp gidiyorum soruları tek tek cevaplıyor. Zaten kendisi de söylemişti sabah erken saatlerde gelirseniz daha tenha olur diye.
Sanırım doktorlar birkaç belirtiden hemen alerjiden şüphelenmiyorlar. Sonuçta tecrübeli olan onlar, muayenede şüpheli bir şey görürlerse muhakkak alerji bölümüne yönlendirirler bence. Ben de şüphelenmiştim alerjiden özellikle sordum doktora diyeti, yapma dedi. Zaten araştırma hastanesine gidesim de hiç gelmiyor. Hem randevu bulmak sıkıntı hem suriyeli dolu oralar mikrop yuvası. Ben aylık kontrole giderken bile tedirgin oluyorum bebeğim hasta olacak diye.
Bu arada bizim mukuslu yeşil kaka sorunu bitti gibi, normale döndü birkaç gündür kakası. İdrarında enfeksiyon var diye antibiyotik kullanmıştık sanki kakasını da düzeltti gibi. Bi de kaleidon diye bi probiyotik kullandık belki de o düzeltti kakasını bilmiyorum.

Biz 9-10 arası gidiyoruz baya tenha oluyor. Güzel de ilgileniyor mehtap hanım, kağıda yazıp gidiyorum soruları tek tek cevaplıyor. Zaten kendisi de söylemişti sabah erken saatlerde gelirseniz daha tenha olur diye.
Sanırım doktorlar birkaç belirtiden hemen alerjiden şüphelenmiyorlar. Sonuçta tecrübeli olan onlar, muayenede şüpheli bir şey görürlerse muhakkak alerji bölümüne yönlendirirler bence. Ben de şüphelenmiştim alerjiden özellikle sordum doktora diyeti, yapma dedi. Zaten araştırma hastanesine gidesim de hiç gelmiyor. Hem randevu bulmak sıkıntı hem suriyeli dolu oralar mikrop yuvası. Ben aylık kontrole giderken bile tedirgin oluyorum bebeğim hasta olacak diye.
Bu arada bizim mukuslu yeşil kaka sorunu bitti gibi, normale döndü birkaç gündür kakası. İdrarında enfeksiyon var diye antibiyotik kullanmıştık sanki kakasını da düzeltti gibi. Bi de kaleidon diye bi probiyotik kullandık belki de o düzeltti kakasını bilmiyorum.
Kaleidon bize de verdi,sizde mukus ve nokta şeklinde kan da oldu mu? Bide bir ayda 200 gram almış sadece ..bizde mukus ve nokta kan vardı,bi kaç gündür yeşil ve mukus var ama amip değil dedi doktor..enfeksiyon var dedi parazit te olabilir ama emin değilim dedi..kilo almasını engelleyebilir parazit dedi.tAmamen mukus yaptığı anda hızlı şekilde hastaneye getirrseniz daha net görülür dedi..Cnm bu arada bizim randevumuz 9:20deydi saat 10’u buldu girmemiz.asırı yoğundu devlet hastanesi gibi

Kaleidon bize de verdi,sizde mukus ve nokta şeklinde kan da oldu mu? Bide bir ayda 200 gram almış sadece ..bizde mukus ve nokta kan vardı,bi kaç gündür yeşil ve mukus var ama amip değil dedi doktor..enfeksiyon var dedi parazit te olabilir ama emin değilim dedi..kilo almasını engelleyebilir parazit dedi.tAmamen mukus yaptığı anda hızlı şekilde hastaneye getirrseniz daha net görülür dedi..Cnm bu arada bizim randevumuz 9:20deydi saat 10’u buldu girmemiz.asırı yoğundu devlet hastanesi gibi
Mukuslu ve yeşil kaka 1.aydan beri var bizde. Bir kere de damar şeklinde kan gördük. 2 kere kaka tahlili yaptırdık biz bir şey çıkmadı. Geniz akıntısı da mukuslu kaka yapabilirmiş mesela. 4.ay zaten azalıyormuş kilo alımı. Bizim idrar enfeksiyonu nedeniyle 3.ay az almıştı ama enfeksiyon geçince iyi gram aldı bir haftada. Bi yaptırın bakalım tahlili ne çıkacak ama sadece anne sütü alan bebeklerde amip parazit falan olmazmış diye biliyorum.

Mukuslu ve yeşil kaka 1.aydan beri var bizde. Bir kere de damar şeklinde kan gördük. 2 kere kaka tahlili yaptırdık biz bir şey çıkmadı. Geniz akıntısı da mukuslu kaka yapabilirmiş mesela. 4.ay zaten azalıyormuş kilo alımı. Bizim idrar enfeksiyonu nedeniyle 3.ay az almıştı ama enfeksiyon geçince iyi gram aldı bir haftada. Bi yaptırın bakalım tahlili ne çıkacak ama sadece anne sütü alan bebeklerde amip parazit falan olmazmış diye biliyorum.
Cnm bizde de diğer aylarda da mukus vardı bende iki kere damar şeklinde kan gördüm.ikinci aydan beri kilo alımı düştü geçen ayda 35o gram falan almıştı .bu ayda 200 gram almış..evet 4. aydan sonra kilo alımı düşüyor ama 500 gramın altında olması iyi değil..sadece anne sütü alıyor ama doktor amip ve parazitten bahsetti bende sasırdım..banyo suyu falan ağzından mı kaçıyor ama nerden olacak yoksa :110:

Cnm bizde de diğer aylarda da mukus vardı bende iki kere damar şeklinde kan gördüm.ikinci aydan beri kilo alımı düştü geçen ayda 35o gram falan almıştı .bu ayda 200 gram almış..evet 4. aydan sonra kilo alımı düşüyor ama 500 gramın altında olması iyi değil..sadece anne sütü alıyor ama doktor amip ve parazitten bahsetti bende sasırdım..banyo suyu falan ağzından mı kaçıyor ama nerden olacak yoksa :110:
Ben banyo suyunu kaynatıp ılıdıktan sonra kullanıyorum. Ağzına giriyor sonuçta güvenemiyorum çeşme suyuna.

Ben banyo suyunu kaynatıp ılıdıktan sonra kullanıyorum. Ağzına giriyor sonuçta güvenemiyorum çeşme suyuna.
Canım elbet kendince haklısındır da bu ne derece doğru bilemedim. Netice de bebeğin biraz bağışıklığını güçlendirmeye ihtiyacı var. İleride daha çok hasta olmaz mı? Bilemedim. Tabi annesi sensin, bebeğine nasıl bakacağını Sen daha iyi bilirsin.:21::KK39:

Daha kendi kendine uyuyabilmesi için çok çok erken canım. İllaki pışpışlamaya hafif sallamaya emerek gevşemeye ninniye vs ihtiyacı var .benim oğlum da gece çok sık uyanıyor ama her gün aynı saatte yatırıyorum uyurken çok yormuyor artık. Sen de her akşam belli bir saatte yatır ondan önce pijamasını giydir altını değiştir ninni söyle bi yandan. Bi süre sonra alışır ama en az 1 2 haftada oturur rutin. Benimki obur olduğundan emmeye kalkıyor sanırım. Ememezse elini kolunu ağzına sokuyor emziğe abanıyor resmen. Gündüz de uyku sinyalleri verince gözünü ovuşturması esnemesi gibi uyutmaya çalışırsın canım ama o da 1 buçuk 2 saati geçmemeli uyanıklık süresi. Sonra uykusuzluktan daha çok ağlar. Bebekler rutini sever. Benimki çok uyumuyor ama düzenli aralıklarla uyutmaya çalışıyorım
Hala ailemin evindeyim ben burda televizyon açık oluyor gelen giden misafirler bitmıyor pazar günü kendi evime geçiyorum bi rutine bindircem inşallah
Mesela bugun gündüz neredeyse hiç uyumadı banyo yaptırdım 8bucukta daldı uykuya bu saat oldu arada emzırdım kalkmadı muhtemelen sabah erkenden veya gece kalkıcak.

Oğlum yine çok kusuyor :(

Süt alerjisi olan arkadaşlar,sizde de varmı kusma? Rota aşısı gittikçe erteleniyor,her seferinde kusma yüzünden.Kafam allak bullak oldu ne yapacağımız konusunda...

Oğlum yine çok kusuyor :KK43:

Süt alerjisi olan arkadaşlar,sizde de varmı kusma? Rota aşısı gittikçe erteleniyor,her seferinde kusma yüzünden.Kafam allak bullak oldu ne yapacağımız konusunda...
Alerjik reflu doktorlarin pek tınlamadığı ama anneleri canından bezdiren birşey. Kilo alımının durduğu vakalar bile var malesef. Iyi bir cocuk gastroentroloji uzmanina gidebilirsiniz. Bazi alerjiler bagirsak tepkili, bazilari cilt tepkili, bazıları mide tepkili. Hatta sinir sistemi tepkili alerji olduğu bile söyleniyor. Alerji deyip gecmemek lazim cok ama cok zor bir durum.
Bence siz sut urunleri diyeti yapın 15 gün. Ama cok dikkat etmelisiniz. Umulmadık seyin icinden çıkabiliyor. Bakalim azalma olacak mi kusmasinda

Bizim minik oğluş yarın sünnet olacak. Daha şimdiden ağlaya ağlaya bihal oldum. Zaten doğduğundan beri geceleri hep ağlayan bir bebek. Her gece diyorum ki, sunnet olunca da ancak bu kadar ağlayabilir. Ama yine de sanki kendi elimle canını yakmaya götürüyorum gibi hissediyorum. Onun için ne kadar erken olursa o kadar kolay olacak biliyorum. Ama bu annelik psikolojisine alışamadım ben :(

F filmgibi
Yenmeyecekler listesi bayağı uzun ya hani,ne yiyip içiyorsun peki? Birde kakası nasıl,alerjidir diyebilmek için nasıl olmalı?
Mesela burun tıkanıklığında,balgam olması durumundada mukuslu olabiliyormuş kaka...

Ve yine aynı kader seninle,henüz çocuk cerrahıyla görüşmedik ama 4. Ayda çağırmıştı,pipisindeki yapışıklık için.Ve beraberinde sünnet olacak tabii.Bende bakıp bakıp bi garip hissediyorum kendimi.Aşısında bile canı yandığı için bende ağlıyorum neredeyse,ki şu anda bende aynı senin hissettiğin gibi hissediyorum :(

F filmgibi
Yenmeyecekler listesi bayağı uzun ya hani,ne yiyip içiyorsun peki? Birde kakası nasıl,alerjidir diyebilmek için nasıl olmalı?
Mesela burun tıkanıklığında,balgam olması durumundada mukuslu olabiliyormuş kaka...

Ve yine aynı kader seninle,henüz çocuk cerrahıyla görüşmedik ama 4. Ayda çağırmıştı,pipisindeki yapışıklık için.Ve beraberinde sünnet olacak tabii.Bende bakıp bakıp bi garip hissediyorum kendimi.Aşısında bile canı yandığı için bende ağlıyorum neredeyse,ki şu anda bende aynı senin hissettiğin gibi hissediyorum :KK43:
Alerji parmak izi gibi herkeste farklı. Bizde mukuslu ve kanli kaka, aşırı ağlama, geçmeyen gaz ve reflu vardi. Zaten alerjik bünyeli genel olarak konak, cildinde egzama, kulak arkasinda falan kabuklanma var. Kesin bir test yapilmadi 1 yasindan once kan tahlili dogru sonuc vermezmis.
Her turlu sebze, meyve, salata serbest. Kahvalti biraz zorluyor. Zeytin, tahin pekmez, recel yiyorum. Ama hala kakada kan var. Muhtemelen yediklerim icinde hala alerjen birsey var. Ama ben tavsiye ederim bi 15 gun diyet yapip denemeni. Reflude daha cabuk anlaşılır kusmasi azalırsa.
Sunnet de insallah kolay gecer umut oluruz size.

Aynen aslında dediğin gibi paketli gıdayı şekeri bi de fazla karbonhidratı kessek sorun yok ben biraz da beni motive etsin diye başladım baaklım inş bol bol eksiler görürürz
Ben de başlayacam inşallah diyet değil de dediğiniz gibi hamur işi ekmek vs keserek sağlıklı beslenerek inşallah

Canım elbet kendince haklısındır da bu ne derece doğru bilemedim. Netice de bebeğin biraz bağışıklığını güçlendirmeye ihtiyacı var. İleride daha çok hasta olmaz mı? Bilemedim. Tabi annesi sensin, bebeğine nasıl bakacağını Sen daha iyi bilirsin.:21::KK39:
Bebeğiniz su içecek aya geldiğinde çeşmeden su verir misiniz?
Ben bile çeşme suyu içmezken bebeğimi yıkarken yutabileceği ihtimalini göz ardı edemem.
Allah korusun amipli ishal tehlikesi var ki o hastalık bırakayım da bebeğim bağışıklık kazansın diyebileceğim türden bi hastalık değil. Bağışıklığı güçleninceye kadar bu şekilde yıkamayı tercih ediyorum.

Oğlum yine çok kusuyor :KK43:

Canım
Benim kızım da çok kusardı. Rotayı kaçırmayalım yapalım dedik. Ağzına verdik hemen kustu. Tabi gidip yeniden aldık. Epey bi masraflı olmuştu.
Kusma konusunda şunu da söyleyeyim. Yeğenim de sürekli kusan bir bebek ti ama böyle yetişkin gibi fışkırtarak kusardı. Karaciğer enzimleri yüksek çıkmıştı. Ondan oluyormuş. Bi ilaç kullandılar hemen bıçak gibi kesildi.

Bebeğiniz su içecek aya geldiğinde çeşmeden su verir misiniz?
Ben bile çeşme suyu içmezken bebeğimi yıkarken yutabileceği ihtimalini göz ardı edemem.
Allah korusun amipli ishal tehlikesi var ki o hastalık bırakayım da bebeğim bağışıklık kazansın diyebileceğim türden bi hastalık değil. Bağışıklığı güçleninceye kadar bu şekilde yıkamayı tercih ediyorum.
Yo tabi haklısın. Eleştirmiyorum.sadece kendi fikrimi paylaştım. Ben de iki çocuğumda musluk suyu kullanmıyoruz elbet. Ama banyo suyu tabi tercih meselesi. Allah sağlık versin ne deyim.....:dua::anne:

Bizim minik oğluş yarın sünnet olacak. Daha şimdiden ağlaya ağlaya bihal oldum. Zaten doğduğundan beri geceleri hep ağlayan bir bebek. Her gece diyorum ki, sunnet olunca da ancak bu kadar ağlayabilir. Ama yine de sanki kendi elimle canını yakmaya götürüyorum gibi hissediyorum. Onun için ne kadar erken olursa o kadar kolay olacak biliyorum. Ama bu annelik psikolojisine alışamadım ben :KK43:

Aynen beni anlatmışsın. Bizimki sünnet olduğunda 42 günlüktü. Bir gün öncesinden bebeğime bakıp bakıp ağlıyordum. Sünnet günü hele ellerim ayaklarım uyuşuyordu stresten. Ve inanır mısın o kadar üzmüş sıkmışım ki kendimi o hafta sütüm çok azaldı. Eski haline dönene kadar kamp yaptım resmen. Ama şimdi iyi ki de yaptırmışım diyorum. Tek zor kısım kasıklara vurulan iğne ve anestezinin etkisinin geçtiği ilk 2 saatti. Sonrasında hiç bir sorun yaşamadık. Çok da çabuk iyileşti. En iyisi bu olacak inan bana kalbini ferah tut.

Bizim minik oğluş yarın sünnet olacak. Daha şimdiden ağlaya ağlaya bihal oldum. Zaten doğduğundan beri geceleri hep ağlayan bir bebek. Her gece diyorum ki, sunnet olunca da ancak bu kadar ağlayabilir. Ama yine de sanki kendi elimle canını yakmaya götürüyorum gibi hissediyorum. Onun için ne kadar erken olursa o kadar kolay olacak biliyorum. Ama bu annelik psikolojisine alışamadım ben :KK43:
Sünnet ettirmeden önce doktor muayene ediyormu. Yani derisi uygunmu değilmi diye. Ben bu ay yaptırmak istiyorum da. Önceden muayene ediliyor herhalde?

Back