- 23 Mart 2015
- 5.788
- 7.115
Bu devlet memurluğunda da böyle mi canım yaa. Bizde doğum izni 8 hafta sonra ücretsiz izin alıyorlar diye biliyorum 1 yıl. Allah nasip ederse aralıkta doğum yapınca 2 ay doğum izni kullanıp dönem sonuna kadar da heyet raporu almayı düşünüyorum zaten haziranda kapıyor okullar. Ama sonraki sene de tam zamanlı çalışmak istemiyorumIlk 4 ay tam maasla calısabılıyoruz sonra ıstersek 60 aylık olana kadar yarım gun calısabılırız yarım maasla tabı ısyerlerımız calıstırırsa :))
cocuguna kım bakıyor buarada bır sonrakı sene okula baslayacakmıs guzel denk gelecek evde olacagınız ınsallah o donemlerde
Bende yeni geldim buraya ğörseydim derdimm :)) o tedirginlik hepimizde var canm. Bende mayıs başı gibi gitcemBuraya ikinci yazışım kimse bana ne hoşgeldin dedi nede cevap verdi neyse
seninle tanışığız zaten hatırlarsan.
Ben çalışıyorum canım bir oğlum var Eylül de 6 yaşında olacak inşallah, bu bebeğim doğunca da çalışmak istiyorum nasipse ama nasıl olacak hiç bilmiyorum. Bu arada dr a gitmedim 1 mayıs a randevu aldım ama bende garip bir tedirginlik var nedense.
Allah tamamına erdirsin canım nasıl istediğini az çok biliyorum, üzücü olayıda.
Allah sağlık versin gerisi gelir. Allah kucaklarımızı tekrar doldursun
Ilk 4 ay tam maasla calısabılıyoruz sonra ıstersek 60 aylık olana kadar yarım gun calısabılırız yarım maasla tabı ısyerlerımız calıstırırsa :))
cocuguna kım bakıyor buarada bır sonrakı sene okula baslayacakmıs guzel denk gelecek evde olacagınız ınsallah o donemlerde
Bu devlet memurluğunda da böyle mi canım yaa. Bizde doğum izni 8 hafta sonra ücretsiz izin alıyorlar diye biliyorum 1 yıl. Allah nasip ederse aralıkta doğum yapınca 2 ay doğum izni kullanıp dönem sonuna kadar da heyet raporu almayı düşünüyorum zaten haziranda kapıyor okullar. Ama sonraki sene de tam zamanlı çalışmak istemiyorum
Eğer sağlıklı bir hamilelik geçirirsem hepsini doğumdan sonra kullanmayı düşünüyorum zaten ama yine de yaz tatiliyle bağlanmıyor bunun için rapor filan almam lazım. Ama asıl seneye az çalışmak istiyorum ek ders filan hiç almayacağım ama haftada 21 saat çalışmak zorundayım en az. Yarım zamanlı olursa haftanın iki gunu okula gelirim çok güzel olurDoğum izninin hepsini doğumdan sonra alsana canım, iyi bir hamilelik geçirirsen 37. haftaya kadar çalışabilirsin.
Memurlukta da aynı diye biliyorum.
Bu devlet memurluğunda da böyle mi canım yaa. Bizde doğum izni 8 hafta sonra ücretsiz izin alıyorlar diye biliyorum 1 yıl. Allah nasip ederse aralıkta doğum yapınca 2 ay doğum izni kullanıp dönem sonuna kadar da heyet raporu almayı düşünüyorum zaten haziranda kapıyor okullar. Ama sonraki sene de tam zamanlı çalışmak istemiyorum
Oğluma Babannesi bakıyor, sabahtan öğlene kadar okulda.
Okulda her ikimize çok yakın. Biliyor musun hep isterdim oğlum okula başladığında kısa sürede olsa yanında olsam malum çalışmayan anne çok ve artık annelerde sürekli okulda, nasipse peşinde olurum 1. sınıf bitene kadar.
Benim düşüncem babaannenin yanına bir yardımcı bulup bebeye orada baktırmak, hem gözüm arkada kalmaz hem de anneye de yardımcı olur yaşı 75
Ama yarım günü kabul etse firmam isterim ilk 2 gün çalışmam son üç işe gelirim.
sızlerde yarı zamanlı olursa belkı yarım gun olur bızım ozel sektor ıcın 5 gun yarım gelmek cok mantıksız oluyor o sebeble bır hafta 2 bır hafta 3 gun calısmak mantıklı gelıyor .Eğer sağlıklı bir hamilelik geçirirsem hepsini doğumdan sonra kullanmayı düşünüyorum zaten ama yine de yaz tatiliyle bağlanmıyor bunun için rapor filan almam lazım. Ama asıl seneye az çalışmak istiyorum ek ders filan hiç almayacağım ama haftada 21 saat çalışmak zorundayım en az. Yarım zamanlı olursa haftanın iki gunu okula gelirim çok güzel olur
Kızlar bu annelerin yanına bakıcı fikri bana çok sıcak geldi annem ben bakarım diyor ama ona da kıyamıyorum kalbine iki defa stent takıldı yormak istemiyorum onu da . Ama bir yardımcı olursa benim de içim rahat ederDevlet memurlarındada var bu yarım gun calısma hakkı evet kızlar maasımızı tam toplamıyor ama 500-600 tl acık kalıyor benım maasımda ama sorun degıl bı hafta 2 gun bı hafta 3 gun calısmak cok guzel ben haftada 35 saat calısıyorum zaten onunda yarısı 22.5 saat yapıyor bu sekılde tamamlanıyor.
1. sınıfta bır sure evde olmak harıka olacaktır benım oglum gecen sene basladı 1. sınıfa 5.5 yasındaydı asırı zorlandık perısan ettı bızı dıyebılırım . Bende ınsallah sonuna kadar calısabılsem aralık basına kadar aralık ocak subat mart ucretlı ızın, nısan mayıs hazıran temmuz yarım gun calısma sonrada 1 aylık yıllık ızın derken te seneye eylul ekım gıbı ıs bası yapmıs olurum tam zamanlı bebekte 10 aylık olur kendını epey kurtarır herhalde.
Bende annemın yanına bakıcı tutmayı dusunuyorum, hem ev ıslerıne baksın hem bebege annemın gozetımınde baksın dıye
Canım biz tam zamanliyken de yarım gün çalışıyoruz zaten öğlene kadar bizim okul. Öğleden sonra kurs var ama seneye kurs vermicem yüzden 1 de işim bitecek ama ben haftanın 3 günü okula hiç gelmek istemiyorum seneye. Sabah bebeğim uyandığında yanında olmak istiyorumsızlerde yarı zamanlı olursa belkı yarım gun olur bızım ozel sektor ıcın 5 gun yarım gelmek cok mantıksız oluyor o sebeble bır hafta 2 bır hafta 3 gun calısmak mantıklı gelıyor .
Buarada bu yarım calısmanında sartlarını ısveren belırlıyor uyanı benım 2 gun 3 gun dedıgıme bakmayın ısyerım bana olmaz oyle her gun ogleden sonra ızınlısın dese kı ben onuda kullanırım kendı bılır gunde 4 saat benden guzel randıman alamaz
Tabı bu bakıcılar kaca gelır onuda bılmıyorum mesela haftada 1 kere temızlık yapacak, ıste ıkı gunde bır supurge ceker, bebege bakar annemde yemeklerı yapar boyle arkadaslık edecek sevıyede olabılır dıye dusunuyorumKızlar bu annelerin yanına bakıcı fikri bana çok sıcak geldi annem ben bakarım diyor ama ona da kıyamıyorum kalbine iki defa stent takıldı yormak istemiyorum onu da . Ama bir yardımcı olursa benim de içim rahat eder
Olur mu kı , sonra 3 gun ne yapacak cocuklar , buarada anaokul ogretmenıde degılsın ılkokul ogretmenısın anladıgım kadarıyla dımı?Canım biz tam zamanliyken de yarım gün çalışıyoruz zaten öğlene kadar bizim okul. Öğleden sonra kurs var ama seneye kurs vermicem yüzden 1 de işim bitecek ama ben haftanın 3 günü okula hiç gelmek istemiyorum seneye. Sabah bebeğim uyandığında yanında olmak istiyorum
Tabı bu bakıcılar kaca gelır onuda bılmıyorum mesela haftada 1 kere temızlık yapacak, ıste ıkı gunde bır supurge ceker, bebege bakar annemde yemeklerı yapar boyle arkadaslık edecek sevıyede olabılır dıye dusunuyorum
Benım evıme gelen temızlıkcı var belkı o gelır bıze ama herhalde aylık 1000 tl altında olmaz
Kızlar bu annelerin yanına bakıcı fikri bana çok sıcak geldi annem ben bakarım diyor ama ona da kıyamıyorum kalbine iki defa stent takıldı yormak istemiyorum onu da . Ama bir yardımcı olursa benim de içim rahat eder
sızlerde yarı zamanlı olursa belkı yarım gun olur bızım ozel sektor ıcın 5 gun yarım gelmek cok mantıksız oluyor o sebeble bır hafta 2 bır hafta 3 gun calısmak mantıklı gelıyor .
Buarada bu yarım calısmanında sartlarını ısveren belırlıyor uyanı benım 2 gun 3 gun dedıgıme bakmayın ısyerım bana olmaz oyle her gun ogleden sonra ızınlısın dese kı ben onuda kullanırım kendı bılır gunde 4 saat benden guzel randıman alamaz.
Buarada sen bu sene yaz tatılınemı baglamak ıstıyorsun ıznınız aslıdna cok mantıklı ogretmensın sanırım cocukları yarı yolda bırakmamıs olursun rapor alırsın aralıga kadar ama 32 kadar alabılırsın anca eylulun 17'sınden tabı rapor suresı kurtarıyor mu bu zamanı bılmıyorum ama
Benım duzenlı olarak gelıyor yemeklerıde anacım yapıyor cok sukur, bulasıklarıda esım topluyor banada artık devrılıp popoyu buyutmek kalıyor. Oglumda kucuk degıl artık bana bı fenalıgı olmuyorDediğin gibi 1000 tl aşağı olmaz ki olmasında, benim acil yardımcı kadın bulmam gerekiyor temizlik için.
Onu bende ıstedım ama olmuyorBir soru daha ücretli izin bitip ardından 6 ay ücretsiz izin sonra ardından 4 ay yarım günü çalışma alabiliyor muyuz? çok şey istedim
Yok canım ortaokul öğretmeniyim o yüzden sorun olmuyor bizde bana az sınıf verirler o sınıfların da sosyal derslerini pazartesi salıya koyarlar hiç sorun olmaz. İlkokul öğretmeni olsam olmazdı. Ama branscilar ek ders almayınca zaten iki günlerini boşaltıyor ama ben 3 günümü de boşaltmak istiyorum o yüzden maaştan bile feragat edebilirim. Normalde sadece maaş karşılığı 3 gun çalışsak oluyor bizdeOlur mu kı , sonra 3 gun ne yapacak cocuklar , buarada anaokul ogretmenıde degılsın ılkokul ogretmenısın anladıgım kadarıyla dımı?
A cok ıyı pekı suresız bu sekıdle calısabılırmısın yoksa senınde bızım gıbı 4 aylıkmı olacak bu durum ? Buarada ıstanbulda olan varmı benım gıbı ?Yok canım ortaokul öğretmeniyim o yüzden sorun olmuyor bizde bana az sınıf verirler o sınıfların da sosyal derslerini pazartesi salıya koyarlar hiç sorun olmaz. İlkokul öğretmeni olsam olmazdı. Ama branscilar ek ders almayınca zaten iki günlerini boşaltıyor ama ben 3 günümü de boşaltmak istiyorum o yüzden maaştan bile feragat edebilirim. Normalde sadece maaş karşılığı 3 gun çalışsak oluyor bizde