2017 Aralık Anneleri

şimdi okuyorum da bizde dun bir aylik olduk kontrl ve asi vardi bizden doktorumuz kan ve idrar istemedi göz ve kalca cikigi var mi diye ultrason istedi siz ultrason falan cektirdiniz mi kalca icin ?
Bizden istemesinin sebebi tedbir amaçlı grçmeye başlamış ama bazen idrar yolu enfeksiyonuna sebep oluyormuş o yüzden aldılar, kalça ultrasonunu 5 mart a verildi göz için bişey denmedi cuma sonuçlar için gittiğimde onuda sorayım doğru göz muanesi vardı bide hiç aklıma gelmedi yavrumun ağlamasından

Kızlar karnınızda siyah leke kaldı mı bunlar gidecek mi of çok mutsuz ediyo beni böyle görmek hiç catlak yok ama leke gibi kahverengi olmuş gobek deliginin yanları bide dikine bi çizgi
Xanım var tam göbek deliğinde ve üste ve alta doğru uzanan çizgi var, o zamanla geçecek 3 ayı tamamladığımızda tamamen kaybolacak duşa girdiğinizde lifle ovun ama göbek deliğine çok bastırmayın tahriş olur ama geçecek kalmayacak

Bizden istemesinin sebebi tedbir amaçlı grçmeye başlamış ama bazen idrar yolu enfeksiyonuna sebep oluyormuş o yüzden aldılar, kalça ultrasonunu 5 mart a verildi göz için bişey denmedi cuma sonuçlar için gittiğimde onuda sorayım doğru göz muanesi vardı bide hiç aklıma gelmedi yavrumun ağlamasından
Kalça 1 aylık bakılmadı biz de
Göz muaynesi de olmadı
2aylıkken bakılacak sanırım

Benimde öyle
Hatta göbek deliğim de kahverengi
Gider elbette
Neden kafana takıyorsun ki canım
Boşver
Bebişten önemli değil ya
Saçlarımdaki beyazlara nasıl üzülürdüm önceden
Şimdi aynaya bakacak fırsatım yok
Siyah lekeyi anlamadım ama
Kahverengi dikine çizgi bende de var
Siyah derken kahverengi göbek deligim ve cevresi bide dikine bi çizgi aslında kafama takma sebebim eşim beni böyle görsün istemiyorum üstümü değişirken odaya girdiğinde hemen karnımı kapatıyorum o kadar etkiledi beni oysa esim hiç takılmaz oyle seylere hamilelikte sadece 7_8 kilo aldım o yuzden göbek yok ama iste bu lekeler kaldı

Bir memeyi tam bitirmeden diğerine geçmiyoruz değil mi?
Benim çok dolu olduğunda bir öğün bir meme bir öğün diğer meme veriyorum
Ama bitirmemiş oluyor aslında hala hafif şiş oluyor diğerine geçtiğimde
Yanlış mı yapıyorum
Diğeri çok bekleyecek bu sefer ondan öyle yapıyorum
Poşet de aldım sağıp buzluğa atabilirim böyle durumlarda ama bebiş bir sonraki öğün hepsini içer diye bir umut benimkisi
Gunduz benim cok az sutum oluyr.Iki memeyi de veriyrm bazen ya da geceden sagdgm sutler kurtaryr canim.On sutler gazli oluyrmus.Sut yeterliyse ikisini vermemek lazim aslinda

Canım 3 aya kadar vakti varya ondan herhalde o zamana verdiler randevuyu
2.ayda kalca ultrasonu isticez dedi canim doktor bize.Saglik ocaginda boy olcumu yaptiryr musnz?Bizim doktor odasina boy olcumu kalca cikikligina yol acar diye bi yazi yapistrmis.Ilk gittigimizde ebeye boyunu olcmeyin dedim.Gecen gittigimizde kasla goz arasinda olctu.Ins.bisey olmamistr:(

2.ayda kalca ultrasonu isticez dedi canim doktor bize.Saglik ocaginda boy olcumu yaptiryr musnz?Bizim doktor odasina boy olcumu kalca cikikligina yol acar diye bi yazi yapistrmis.Ilk gittigimizde ebeye boyunu olcmeyin dedim.Gecen gittigimizde kasla goz arasinda olctu.Ins.bisey olmamistr:KK43:
Yok kuzum bişey olmaz, evet baktılar zaten yüzeysel ölçüp bakıyorlar boyuna öylr gerim gerim germiyorlar çocuğu

Siyah derken kahverengi göbek deligim ve cevresi bide dikine bi çizgi aslında kafama takma sebebim eşim beni böyle görsün istemiyorum üstümü değişirken odaya girdiğinde hemen karnımı kapatıyorum o kadar etkiledi beni oysa esim hiç takılmaz oyle seylere hamilelikte sadece 7_8 kilo aldım o yuzden göbek yok ama iste bu lekeler kaldı
Geçer canım zamanla
Göbek kalmadıysa ne mutlu
Çabuk toparlanmışsın
Bende de bi 5kg falan fazlam kaldı
korse alıcam sözde göbeği de toparlasın diye
Ama ona bile fırsat bulamadım
Eşin de eminim yadırgamaz
Güzel bebişlerimizin izleri onlar
Eminim herkesin kahverengi çizgisi duruyordur daha

2.ayda kalca ultrasonu isticez dedi canim doktor bize.Saglik ocaginda boy olcumu yaptiryr musnz?Bizim doktor odasina boy olcumu kalca cikikligina yol acar diye bi yazi yapistrmis.Ilk gittigimizde ebeye boyunu olcmeyin dedim.Gecen gittigimizde kasla goz arasinda olctu.Ins.bisey olmamistr:KK43:
Bizim doktor da bikaç kez baktı
Sanmam bişey olacağını
Eşim daha çok geriyordur benim bebişi
Gazını çıkarcam derken
Söyliyim de dikkat etsin
Hep dediydim çok sarsmadan yap diye
İnşallah bişey olmamıştır
Ben bi dahaki kontrolde isterim kesin ultrason :(
Korktum şimdi

Nelermiş püf noktalar
Yaparsam aklımda olsun
Kayınvalidem burdayken yapıyordu saolsun
Ben denemedim hiç
1 çay kaşığı tuz atan varmış sebebini anlamadım. Sütü kasik kaşık veren varmış. Ben pirincinin iyicw patlamasini bekledim sekeri guzel atarladim vanilya koydum sekerini ekledim kısa sürede dibi tuttu oglanls ilgilenirken hafif karardı. Sütlaç baya süt yapıyor

Bu bebekler neden onlara alınan besiklerde uyumazda koltukta yatak ustunde daha derin uyurlar ya benim yatagin ustune birakiyorum uyuyo besigine yada ev tipi ana kucagi var ona koyuyorum uyanıyo hemen biz bunlari bosuna aldık anlaşılan

Gunduz benim cok az sutum oluyr.Iki memeyi de veriyrm bazen ya da geceden sagdgm sutler kurtaryr canim.On sutler gazli oluyrmus.Sut yeterliyse ikisini vermemek lazim aslinda
İşte benimki bir memeyi bile bitirmediği için
Bazen sadece ön sütü içmiş oluyor belki de
Çok şişmişken son süt için baya emmesi gerekiyor çünkü
Seninki gündüz güzel emiyor bitiriyor demek ki

Bir memeyi tam bitirmeden diğerine geçmiyoruz değil mi?
Benim çok dolu olduğunda bir öğün bir meme bir öğün diğer meme veriyorum
Ama bitirmemiş oluyor aslında hala hafif şiş oluyor diğerine geçtiğimde
Yanlış mı yapıyorum
Diğeri çok bekleyecek bu sefer ondan öyle yapıyorum
Poşet de aldım sağıp buzluğa atabilirim böyle durumlarda ama bebiş bir sonraki öğün hepsini içer diye bir umut benimkisi
Evet yanlış yapıyorsun. Sütünü sağarsan ne demek istedigimi anlarsin. Sütün önden gelen kismi bebegin susuzluğunu almasi amacli daha saydam ve besleyici degeri düşük. Sonradan gelen kısmı ise daha yoğun kivamli daha yağlı. Bu da bebege soyma hissi verir ve bebegin daha kolay uyumasını sağlar.

3. Ayda yapılıyormuş dedi bana doktor göz muayenesi için

göz muayenesinde de ekstra agliyolar zaten yok damlasiydi acmiyo sen allatan cek ben ustten bakamiyorum allah yardimcimiz olsun vallahi onlar agladikça bizim içimiz parçalanıyo

Back