2017 Aralık Anneleri

Yastık kullanmıyorum yatırırken. Ayagimda da ilk defa salladım o da cok cok yavaş oyalamak için. Sallamak çok iyi değil dogru biliyorsun.o yastikta baya ince. Ayağımın üstündeyken başını yükseltmiyor.

Anladım Canm ben de şu an senn yaptığın gibi denşyrm sallamadan,, azıcık kollarımız dinlenr

Ben haketmemısım annelıgı galıba yapamıyorum sabredemıyorm hepsı ust uste geldı. Heryerım agrıyo uykuszluk yorgnluk bıyandan can sıkntısı bı yandan en cok yıpratanda o zaten esıme ögkekenıp yorgnluk hastalkta ustune gelnce tahammulum kalmıyo bebegıme cokta kızıyorm krndıme onn bı sucu uok ama dayanamıyorum artık su saat oldu uyumadım mecalim kalmadı sursa ölsrm bı bardak su vermez esım bunkadar uzaklasmısız artık. Hepsnn acısı oglumdan cıkıyo ne yapcam nılmıyorm

Allh yardımcın Olsn Canm gerçekten tek başına çok zor olur ben anneler yardım ettiği halde zorlanıyordum uykuszlupa:KK43: Allh sabır versn şifa versn sana BEBEĞİn bi tek sana muhtaç ve sen herşeye yetişmeye çalışma eşin senn yanın da olmuyrsa sen de bi tek bebkle ilgilen kendi işini kendisi görsün altından kalkacak mı bakalım, olacak şey değl tembel erkeklerden nefret ederm :sinirli:.eşim sağolsn hiç yüksünmeden ev işin de bile yardım eder ne demk hasta iken Allh muhtaç etmesin kimseye eşle düşmnlk çok kötü inşşh en yakın zamn da aranız düzelr

Ben haketmemısım annelıgı galıba yapamıyorum sabredemıyorm hepsı ust uste geldı. Heryerım agrıyo uykuszluk yorgnluk bıyandan can sıkntısı bı yandan en cok yıpratanda o zaten esıme ögkekenıp yorgnluk hastalkta ustune gelnce tahammulum kalmıyo bebegıme cokta kızıyorm krndıme onn bı sucu uok ama dayanamıyorum artık su saat oldu uyumadım mecalim kalmadı sursa ölsrm bı bardak su vermez esım bunkadar uzaklasmısız artık. Hepsnn acısı oglumdan cıkıyo ne yapcam nılmıyorm
Bu donemler gecici canim.Bak 40 gun gecti bile Allah'in izniyle.Sakin olmaya calis.Ben de minik dogdugundan beri hastayim.Simdi de kuru oksuruk basladi.Yalniz degilsin bu durumda olan.Ileriki gunleri dusun,sana tepki vermeye basladigi an nasil da mutlu olacaksin.Her sey duzene girecek o zmn.Ben bile ilk kızimda yasadigim surecleri unutup karamsarliga kapiliyorum simdi.Kolay buyumuyorlar ama hepsi gecici ins.

Allh yardımcın Olsn Canm gerçekten tek başına çok zor olur ben anneler yardım ettiği halde zorlanıyordum uykuszlupa:KK43: Allh sabır versn şifa versn sana BEBEĞİn bi tek sana muhtaç ve sen herşeye yetişmeye çalışma eşin senn yanın da olmuyrsa sen de bi tek bebkle ilgilen kendi işini kendisi görsün altından kalkacak mı bakalım, olacak şey değl tembel erkeklerden nefret ederm :sinirli:.eşim sağolsn hiç yüksünmeden ev işin de bile yardım eder ne demk hasta iken Allh muhtaç etmesin kimseye eşle düşmnlk çok kötü inşşh en yakın zamn da aranız düzelr

Nrmalde edıyoduda cnm su an umrsamıyo benımle ılgıılı seylerınsotn degl allah buyuk

Bebegin almasi gereken anne sutu miktari bebegin agirliginin 150 ile 200 katı arasindaki deger kadardir. Örnegin 3 kg ağırlığındaki bir bebek günde 150×3=450cc veya 200×3=600cc kadar süt içer. Yani 450 cc ile 600 cc aralığında süt alması yeterlidir. Anne sütü 2 saatte bir verileceginden bu değer 12 ye bölününce maksimum 50 cc yetecektir. Bebeginin kilosuyla bu hesabi yap, memeden cikan miktarı da az cok biliyorsundur ona göre mukayese edersin. Benim bebegim sürekli emmek istiyordu. Göğsümden de süt sağınca yetmiyordu sanki bebek heo memede kaldigindan. Simdi aradaki vakitlerde ya uyuyor ya oynatıp oyaliyorum ya da emzikle gecistiriyorum meme isteğini hem daha az kusuyor hem süt stok yapabiliyorum. Süt daha iyi birikiyor öyle. Bir seferde hık hık ede ede içiyor sütümü de ziyan etmiyor.
Canım bu hesaba göre benim günde bir litre süt üretiyor olmam gerek ama hiç sanmıyorum o kadar yoktur. O halde benim oğlan aç kalıyor:(

Herkese hayırlı sabahlar taze anneler. Bi sorun olacak. Göğüs kalkanı kullananlar sütlerinizi emzirmeden önce mi sonra mı veriyorsunuz. Biriken sütü hangi derecede ısıtıp veriyorsunuz. Kafam çok karışıyo. Kullananlar rutin kalkan kullanımlarını paylaşabilir mi ?

Canım ailenden biri gelse de yardım etse sana çok iyi olur. Geçecek bu günler az daha sabır. Şu gazları bir bitsin uykuları da düzene girecek inş.

Tatlım ben degilim burcu bu konusa dertli olan :) Ama ziyarete gelenlerden caktirmadan öpen oluyor. Ya da bazen sesimi cikarana kadar öpmüş oluyorlar
Valla ben kapıdan girdiklerinde peşin peşin söylüyorum bebeği opturmuyoruz diye çünkü ne ben ne babası öpmeye kiyamiyoruz daha bir kere kızımı yuzunden opmus değilim icim gittigi halde opmek icin sadece kokluyorum yada kafasından opuyorum ki ben annesi olduğum halde opmuyorsam başkalarında opturmem

Canim ayni seyleri hatta daha beteri yasadim biliyorsun ama oğlun için güçlü olmalısın bende bu sabah cildirdim sobayı yakamadim altını değiştirdim yarim saat sonra battaniyesine kadar cisini yapmış tekrar bezini ustunu değiştirdim tam kundak tapiyprdum busefer kustu emdigi sutu olduğu gibi kustu tekrar kıyafet değiştir tabi kiz yıkıyor ortalığı susmuyor soba BI yandan delirtti beni kızıma bagirdigim için oturup ağladım hüngür hüngür demem o ki bizim ilk bebegimiz hicbisey bilmiyoruz gösteren olmadı yani bana olmadı bezini kıyafetini bannyosunu içgüdüsel olarak yaptırdım hem de hastane odasından itibaren sabir arkadaşım sabir herseyi yaşayarak ogreenecz ve dört dortluk anne olacaz esine gelince pişman olcaktir elbet mesafe koy arana şimdi eşim bana diyor çok soguksun benimle hiç lgilenmiyorsun diyo varsa yoksa kizimmis bende dedim sen yaptin ben yapmadim ha diyince eskisi gibi olunmuyor zaman lazim ddmnb kirli camasirlarin yıkanıyor utuleniyor yemeğinkahvaltin hazırlanıyor bina sukret ddim yani eşimle inatlas demiyorum ama biraz mesafe koy bak bakalım nasil kendisi yaklaşmaya çalışacak

Ne demek haketmemişim ne diyırsun sen öyle Allahın zoruna gider annelik böyle bacağın kopsada o evladının sana ihtiyacı var eşindrn çok şey bekleme ona göre kafanı odaklama evladın için güçlü ol ağrın olsada uykusuz olsanda bunu başaracaksın sen Allah inancı yüksek bir annesin kalk toparlan yapacak bişey yok kimsedrn hayrda yok bunu kafana iyice sok kuzum güçlü ol tevekkül et şükret hastada olsan generecek olsanda evladına bakmak için seçilen en güzel annesin sen bi daha böyle laflar etme yakışmıyot sana hele senelerce o meleği kucağına almak için sbr eden sana hiç yakışmıyor dayanacaksın atlatacaksın ve sonunda mutlu olacaksın evladın için herşey eşini umursama ve kafanı yardım etmiyor diye odaklama sakın işler daha jötü oluyor o zaman sen başarırsın kimseye ihyiyacın yok

Ay Canm nasılda ağlamaştr.. rabbim şifa versn inşlh tahller temiz çıkar..
Bi çılgınlık yapsaydın anne yüreği diye :KK53: bi daha kimseye böle acımasız davranmazdı belkş :KK48:
Keşke yapsaydım ellemeyin bana ben lohusayım derdim ama Hakikaten boğasım geldi gamsız köpeği :)) inşAllah canım inşAllahhhh ❤

Ne demek haketmemişim ne diyırsun sen öyle Allahın zoruna gider annelik böyle bacağın kopsada o evladının sana ihtiyacı var eşindrn çok şey bekleme ona göre kafanı odaklama evladın için güçlü ol ağrın olsada uykusuz olsanda bunu başaracaksın sen Allah inancı yüksek bir annesin kalk toparlan yapacak bişey yok kimsedrn hayrda yok bunu kafana iyice sok kuzum güçlü ol tevekkül et şükret hastada olsan generecek olsanda evladına bakmak için seçilen en güzel annesin sen bi daha böyle laflar etme yakışmıyot sana hele senelerce o meleği kucağına almak için sbr eden sana hiç yakışmıyor dayanacaksın atlatacaksın ve sonunda mutlu olacaksın evladın için herşey eşini umursama ve kafanı yardım etmiyor diye odaklama sakın işler daha jötü oluyor o zaman sen başarırsın kimseye ihyiyacın yok
Valla doğru söylüyorsun kuzum şimdi eşimi tinlamiyprum o BI sefer bana karşı ilgi göstermeye başladı ama nafile kalp kirildi bir kere eskiden afedersin ama kicindan ayrilmiyordum besili koyun gibi brsliyordum şimdi sadece yemeğini hazırlıyorum o kadar eşim umrumda değil cocugum iyi olsun gerisi önemli degil

Valla ben kapıdan girdiklerinde peşin peşin söylüyorum bebeği opturmuyoruz diye çünkü ne ben ne babası öpmeye kiyamiyoruz daha bir kere kızımı yuzunden opmus değilim icim gittigi halde opmek icin sadece kokluyorum yada kafasından opuyorum ki ben annesi olduğum halde opmuyorsam başkalarında opturmem
Vallaha iyi dayanıyorsun öpmeden. Ben de babası da çok öpüyoruz.

:KK43:Ne guzel yazmıssin.Sen ne tatli birisin ya.Hepimize moral veriyrsun.Allahim evlatlarinla mutluluk,saglik,huzur versin ins

Bebegim 2. Ayini bitirmek üzere. İlk baslarda ben de bebege bağırdığımı farkediyordum. Çünkü psikolojik olarak çok iyi degildim. Lohusalık, uykusuzluk bir yandan. Bir yandan ev işlerini bir şekilde görmen gerekiyor. Sütün olması için beslenmen gerek, yemek yapmak ciddi bir başarı. Bebegin durmaz aglar, emmek ister. Yanımda mutfağa görürsem soğuk. Her türlü zorluğu yaşıyoruz kadınlar olarak. Misafir de cabası. Sonra durdum dedim ki bu bebegi sen dünyaya getirdin. Sen bebek istedin. Bagirmandan anlıyor mu, yok. Aksine bu onda ilerde davranış bozukluğuna sebep olur. Sonra toparladim kendimi @umudunu-kaybetme Kocalara da gelince. Zamanla ipler gevseyecektir. Gecen hafta kocamla kavga ettik. Bebegin kasığında şişlik vardı doktora gidilecek. Sabah sabah uyandı. Sürekli azarlar gibi konuşuyor hakaret ediyor. Suratımı astım ben de. Hadi gidelim randevumuz var dedi gelmiyorum dedim. Aldı bebegi götürdü aşağıya. Arabasina koymus arka koltuga yerleştirmiş. Küçük bebek kemer takilmiyor. Bebe koltugunu da arabaya bağlamayı bilmiyor. 20-30 km hızla gitmiş.Cocugu getir diyorum, sen cocugunu biraktin diyor. Kendi evsen aldı gitti. Gönlümü almaktak yerine. Sonra yari yoldan döndü tekrar geldi beni aldı. Çocukta 2 gündür kakasını yapmıyordu yaptı dışarda. Keşke eli koba bataydı da çocukla rezil olsaydi. Insanlar böyle boşanıyorlarmış demek ki diyor. Çocuğum için katlanmak zorundayım ama bu günü unutmayacagim diyor. Ben de dedim asıl ben unutmayacagim dedikleri diye. Bundan sonra umrumda olmazsın dedim. Boşayacaksan da boşa. Ben çocuğum icin yaaiyorum dedim. Nasil zoruna gitti. Sen bana hamileyken bunun sinyallerini vermistin dedi. Ben hep beni çocuğundan üstte tutarsın diyordum dedi. Sonra actim agzimi yumdum gözümü güzelce laf dalaşımizi yaptik. Sonra da peşimde gezdi bütün gün.

Ilk cocukta hatta ikincide eş ile bu tarz tartismalar inanin her evde oluyo.
Bebekle o kadar farkli bi yasama giriyoruzki iki tarafinda alisması zaman ve sabır istiyo.
Bebeklerimizin bize ihtiyaci var
Onun icin morallerimiz yuksek olmali
Bu gunlerin dönüşü yok.
Bebeklerinizle güzel vakit gecirin.
Dün geri gelmicek bugünde!!!
Buyudukleri zaman bu hallerini ozliceksiniz.

Sagol cnm elmden gelenı yapcm ınsallah kızıyorm kendıme zaten

Herkese iyi günler güzel anneler. Fırsat bulamıyorum bu ara ne okumaya ne yazmaya malum bebişle uğraşmak tüm zamanı alıyor ayrıca gelen giden bide ev işi anca vakit bulabildim. Bu aralar sütüm iyice azaldı gibi moralim bozuluyor bu duruma. Bi hesap yayınlamışsınız ona göre benim sütüm çok çok az:KK43: Arada sağmaya çalışıyorum 25 ml anca çıkıyor bi göğsümden. Gögüslerim küçük ondan olabilir mi? Akşamları mama takviyesi yapıyoruz mecbur. Doktorumuz bi ayda 750 gr almış normal bi daha ki aya bakarız 1 kilo civarında alması gerekiyor dedi ama kafam çok karışık. yani. :KK61: Mama verince vicdan azabı çekiyorum doyuramıyorum oğlumu diye. İnsallah bu zor zamanlar çabuk geçer. Bi de sabah oğlumun üstünü değişirken kustu hıkkk hıkkk diye ses çıkarmaya başladı suratı kıpkırmızı oldu yan cevirdim sırtına vurdum hatta ters cevirdim biraz sonra düzeldi ama ömrümden ömür gitti ağladım elim ayağım titredi resmen:KK57: Bu ikinci oluyo bide kalp krizi geçiricem bi gün bu yüzden:KK42:

Back