Biz dogum kilomuza donmustuk canim 15 gün önce 400 gramn geri aldık an o zamanlar mama da veriyordum canim benim kız zayıf olacak ama kilo.almaya müsait degil bende bugün doktora gosterecem sanki bogazinda balgam var gibi kusarken balgam geldi gibi öksürük yok ama balgam var gibi yutkunamiyor gibiBaşlarda ayrılmıyordu hiç memeden
Süt azdı belki ondan
Şimdi 1 saattir zorluyorum emsin diye
Emmedi tam uyuttum ağzını şapırdatarak geri uyandı öyle emdi
Geçen hafta 250gr almıştı
Yarın yine gidicem hırıltısı var sanki içime dert oldu
Doktor bi dinlesin
6gün önce gitmiştik aslında
Sizin nasıl kilo alımı canım?
Yan yatirmayi bende deneyeyim canim belki daha iyi emerYan yatırıp yanına uzanıyorum bende
Tutuyor zaten o alıştı artık
Bazen ayakta sallayarak emziriyorum ama o pozisyonda genelde memeyle oynuyor emmiyor
Ben yeni dogum yapmistim annem denemek icin emzigi agzina verdi benim emzikte avent seninkinden. Doktor geldi vermeyin emzik dedi. Emzik damaga deger koksy emer anneyi reddedebilir ilk once iyice memeye alismasi lazom dedi. 1. Ay kintrolunde de annesi emzik ver bu bebege artik kusmasi azalir dedi. Ben de veriyom zaten yeni yeni dedim. Iyi yapmissin dedi.İşte hata nerde biliyor musun doğar doğmaz vermemekde asıl o zaman alışıyorlar hemde çene kasları kuvvetleniyor... Bende senin gibi önceki kızlarıma öyle yaptım ilk vermedim sonrada almayınca fırlattım attım uğraşamadım valla, bunda odaya çıkar çıkmaz verdim çünkü kafaya koymuştum emziğe alıştırmaya, gerçekten zor oluyor bilirim,amaaan alışmazsa alışmasın boşver sıkma kendini emzik almayan bebek almayınca almıyor
40 gunluguz yrn canim.Son zamanlarda artti bu durum.Burnu hep tıkali ztn,kesinlikle tam acamadikCanım sürekli emzirme uykuya dalamamasının sebebi açlık değildir bence bence burnu tıkalıdır gözükürde bazem bişey olmuyor ama dipde tıkalı oluyor ben yüz üstü çeviriyorum dizlerimin üstüne biraz dik tutup şırıngaya serumfizyoloji çekiyorum yatısını bi delikden akmasını bekledikten sonra diğer yatısınıda diğer delikden sıkıyorum ama hızlıca değil yacvaşcada değil zatrn ağlarken hepsi çıkıyor ve çok rahatlıyor, baksan gözükür de bişey yok ama bi sümük çıkıyor ki sorma, bence yutamamasının sebebi genzi dolu yavrunun bide ne kadarlık senin canım be zamandır böyle yeni mi
Bebegin almasi gereken anne sutu miktari bebegin agirliginin 150 ile 200 katı arasindaki deger kadardir. Örnegin 3 kg ağırlığındaki bir bebek günde 150×3=450cc veya 200×3=600cc kadar süt içer. Yani 450 cc ile 600 cc aralığında süt alması yeterlidir. Anne sütü 2 saatte bir verileceginden bu değer 12 ye bölününce maksimum 50 cc yetecektir. Bebeginin kilosuyla bu hesabi yap, memeden cikan miktarı da az cok biliyorsundur ona göre mukayese edersin. Benim bebegim sürekli emmek istiyordu. Göğsümden de süt sağınca yetmiyordu sanki bebek heo memede kaldigindan. Simdi aradaki vakitlerde ya uyuyor ya oynatıp oyaliyorum ya da emzikle gecistiriyorum meme isteğini hem daha az kusuyor hem süt stok yapabiliyorum. Süt daha iyi birikiyor öyle. Bir seferde hık hık ede ede içiyor sütümü de ziyan etmiyor.EVet değişiyor..iki göğüs toplamda 90cc çıktığı da oldu 120 de..
Emmediğinden kaç çıkıyor canımEmmedigi memeyi sagiyrm canim.Emdigini de deniyorum yine ama 5-10 anca cikıyr ondan
Aminnn canım.Allahim yavrularimiza saglik,mutluluk,huzur nasip etsin ins.Anali babali buyumeyi nasip etsin hepsineBugun39 olduk yarın kırkımız cıkıyo allahın ıznle. Cok sukur bın sukur rabbıme bu mucıZeyı yasattı bana hayali bıke guzekdı smdı kucagmda yatıyor rabbım hayrlı kul hayrlı ummet hayrlı ewlat eykesın ınsaallah... buyun ısteyenlerede nasp etsn mevlam.. aminn
Koala anne herşeyi deniyorum şuan dereotu çaylar su ama ancak 10 20 cc çıkıyor her sağmada bi çorba ye demişti biri ama sen miydin htrlyamiyorum tarifini istycektim bn deCanım süt ne durumda
Koala anne herşeyi deniyorum şuan dereotu çaylar su ama ancak 10 20 cc çıkıyor her sağmada bi çorba ye demişti biri ama sen miydin htrlyamiyorum tarifini istycektim bn de
Bakayim tarifine internetten canim saolYarmAlı yogrt corbası cnm nrmal yogrt corbası gbı yplıyo tam tarf blmıuorm
Sütün bebişe yetsinde varsın saklamayalım canım.Bakayim tarifine internetten canim saol
Böyle sağıp dolaba saklayanlara nasıl özeniyorum ya
Bakayim tarifine internetten canim saol
Böyle sağıp dolaba saklayanlara nasıl özeniyorum ya
Ben az once gogsumun cok sistgini hissettim.Minigime daha az sut olani verdim digerini sagayim diye.Dolu olana kalkan koydum.Cok dolu oldugu icin digerini emerken akıyr.Kalkanin alti acikmis.Kesin 30-40 cc sutum kıyafetime dokuldu.Cok uzuldumEmmediğinden kaç çıkıyor canım
Benim de geçen 110 çıktı ama anlattım ya döküldü
İçirmeye fırsat kalmadı diye
6 saat falan geçmişti ama o miktar için
Normalde bu miktarın kaç saatte çıkması lazım acaba
Tüh benimde bazen kıyafetime akıyor da 30-40 çokmuşBen az once gogsumun cok sistgini hissettim.Minigime daha az sut olani verdim digerini sagayim diye.Dolu olana kalkan koydum.Cok dolu oldugu icin digerini emerken akıyr.Kalkanin alti acikmis.Kesin 30-40 cc sutum kıyafetime dokuldu.Cok uzuldum
Canım uykusu iyi emmesi de iyi bezi de normal bakalım yarın olmazsa Dr götürürümTakip etmekde fayda var canım baktın hırıltı şekil değiştirdi öksürük gibi befes almasında değişiklik gibi gecede olsa acile götür, bu gece mutlaka uykusunda takip et
:)) bende gideceğim yine inşAllahhhh ziyaretineAy yok eksik kalsın. O catala çıkınca hiç ozlememisimmm. Oğullarımlà ziyaretine gideriz
Yaa bu drların bi dediği bi dediğini tutmuyor valla memeyi reddetmedi aksine çenesi daha iyi kuvvetlendi gerçi emzik almayan bebeklerimde kuvvetliydi o da ayrı mesele:))Ben yeni dogum yapmistim annem denemek icin emzigi agzina verdi benim emzikte avent seninkinden. Doktor geldi vermeyin emzik dedi. Emzik damaga deger koksy emer anneyi reddedebilir ilk once iyice memeye alismasi lazom dedi. 1. Ay kintrolunde de annesi emzik ver bu bebege artik kusmasi azalir dedi. Ben de veriyom zaten yeni yeni dedim. Iyi yapmissin dedi.
Aynen canım tek fark pirinç yerine yarma olmasıYarmAlı yogrt corbası cnm nrmal yogrt corbası gbı yplıyo tam tarf blmıuorm
Aynen kuzum aşurelik buğday varya bimde a101 de var onu haşla suda ama patlamasın biraz yumuşasın buzdolabı poşatine pişirimlik böl koy elinin altında olsun, sonra nasıl yoğurtlu pirinçli çotva yapıyorsun aynı tarif sadece pirinç yerine yarma koy ama yarması bol olsun günde bi tabak dolusu sıcak sıcak iç üstüne bol su diğer güne artar taşar bile inşAllah ❤Koala anne herşeyi deniyorum şuan dereotu çaylar su ama ancak 10 20 cc çıkıyor her sağmada bi çorba ye demişti biri ama sen miydin htrlyamiyorum tarifini istycektim bn de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?