2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

balık olayını hiç duymamıştım şimdiye kadar, pek de anlamlı gelmedi bana. bu kadar faydalı bir besinin ne zarar verebileceğini düşünemedim, o yüzden herhalde :) ben çok bol tükettim ikisinde de; doktorum da hiç uyarmadı. haftaya soracağım, çok merak ettim :)

ben henüz hiç gitmedim doktora kese görünmez diye beklemek istiyorum daha adet günüm 1 gün geçti. siz gittiiniz mi kese görünüyor mu?
canım benm bat ın 1. günü cumaydı zaten
bat 4. günü pazartesi hemen gittim
çünkü benm bata 7 gün kala çizgim silik çıkmıştı gün gün koyulaştı adetten önce gördm yani ama kimyasalsa diye adeti bekledim ben. muhtemelen erken yumurtladım ben. gittiğimde değer 2300dü ve keseyi gördüm

canım değerin kaç
7 haftalık görünüyor neden gidip görmüyorsun keseni
önceki kaybın ne zaman ve nasıl oldu canım benim Allah sabır versin bak bi tane daha nasip olmuş

pazartesi doktordaydım hiç aklıma gelmedi bende meraktayım

4 lü test nedir?

civadan dolayı olabilir tabi; ama onun için de yenmemesi gereken balıklar bellidir. zaten bebeklere de önerilmiyor onlar. ama uskumru, alabalık gibi balıkları gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz bence. zira bebek ve sağlıklı bir hamilelik için çok önemli ve gerekli. hatta çocuğun ilerideki motor gelişimini çok ciddi şekilde etkiliyor. hamileyken balık yiyen ve yemeyen kadınların bebekleri arasında çok büyük gelişim farklılıkları olduğuna dair yapılan araştırmalar dahi var.

ilk 3 ay bebek zaten yediğimiz besnlerden değilde vücuttaki vitaminimizden beslenirmiş
derin deniz balığı iyi değilmiş bende duydum

canım sen galiba ilaçlar konusunda bilgi sahibisin
bana doktorum folidoce ve maltofer yazdı bilgin var mı???

Dün canım. 6+2 idi crl ölçümüne göre. Gerçi çok hassas bi ölçüm değildi.
hassas ölçüm değildi derken canım?

o zaman haftaya gittiğimde bebeğin kaç haftalık olduğunu öğrenmem geç değil diye anlıyorum canım. 12. haftadan sonra alıp başını gidebilr yani :)

12-14 haftalar arasında yapılan ense kalınlığı ölçümüdür. Bebişin ense kalınlığına bakılır ve down sendromu riski belirlenir. Bir tüpte kan verilip kanda araştır
Allah ım bebeklerimizi sağlıkla bize kavuştursun. tehlikeli diye okumuştm sanki ama kan veriliyor ve ultrasonda ense kalınlığına bakılıyorsa riskli değil anladığım kadarıyla bakmaları.

4 lü test nedir?

4'lü testte 2'li testten farklı olarak AFP ve ayrıca İnhibin-A düzeyine de bakılıyor kandaki. down sendromunu %80 oranında tespit edebiliyorlar. O yüzden önemli. Tabi down sendromu olsa da aldırmam zaten, niye yaptırayım ki diye düşünen annelerde var maalesef hala, halbuki bu testlerle örneğin noral tüp defekti (halk arasında bebeğin belinde açıklık olması) vs de tespit edilebiliyor. Kısacası Trizomi 21 ve 18 zeka geriliği, kalp anomalileri ve diğer organ anomalileri olan hastalıklardır. Haliyle o yüzden hazırlıklı olmak açısından önemli testler olduğunu düşünüyorum ben. Aklınızda olsun :)

4'lü kaçıncı haftaydı
2'li 12. hafta mıydı canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…