• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ben sabah 1-2 dilim peynir 1 yumurta 1 bardak süt 5 zeytin bir gün bal bir gün tahin pekmez şeklinde besleniyorum.varsa yanında domates salatalık biber tüketiyorum. öğlene doğru 5 fındık,5 ceviz, 5 antep fıstığı, bir avuçtan az kabak çekirdeği tüketiyorum. öğlen yemeğim varsa 1 kase yoğurt ile yemek yiyorum ekmeksiz yoksa 1 muz,1 kivi. akşam da normal yemek yanında yine yoğurt ve roka veya tere tüketmeye çalışıyorum tabi yine ekmeksiz. akşam da portakal mandalin suyu sıkıp onu içiyorum. gün içinde de en az 2 lt su içiyorum. kilolu hamile kaldığım için elimden geldiğince gereksiz şeyler yememeye çalışıyorum ama arada bitter çikolataları götürüyorum tabi :oops: bir arkadaşım hamileliğin ilk döneminde balık yenilmemesi gerektiğini söyledi doktoru öyle demiş o yüzden şimdilik tüketmiyorum sizce doğru mudur? bana biraz değişik geldi. sizler nasıl besleniyorsunuz? Tekrardan duam Rabbim hepimize evladımıza hayırlısı ve sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah :anne:

balık olayını hiç duymamıştım şimdiye kadar, pek de anlamlı gelmedi bana. bu kadar faydalı bir besinin ne zarar verebileceğini düşünemedim, o yüzden herhalde :) ben çok bol tükettim ikisinde de; doktorum da hiç uyarmadı. haftaya soracağım, çok merak ettim :)

ben henüz hiç gitmedim doktora kese görünmez diye beklemek istiyorum daha adet günüm 1 gün geçti. siz gittiiniz mi kese görünüyor mu?
canım benm bat ın 1. günü cumaydı zaten
bat 4. günü pazartesi hemen gittim
çünkü benm bata 7 gün kala çizgim silik çıkmıştı gün gün koyulaştı adetten önce gördm yani ama kimyasalsa diye adeti bekledim ben. muhtemelen erken yumurtladım ben. gittiğimde değer 2300dü ve keseyi gördüm

Aynen bende de hafif kasık ağrısı dışında belirti Yok neredeyse. Ben hala doktora girmedim yalnız, pazartesi gününe rand bu aldım. Sadece sağlık ocağına gidip testlerimi yaptırdım. O yüzden tedirginlik diz boyu. Zaten bir önceki kayıp nedeniyle bu sıkıntıyı daha birkaç hafta çekerim herhalde
canım değerin kaç
7 haftalık görünüyor neden gidip görmüyorsun keseni
önceki kaybın ne zaman ve nasıl oldu canım benim Allah sabır versin bak bi tane daha nasip olmuş:nazar::nazar::nazar::nazar::KK200:

balık olayını hiç duymamıştım şimdiye kadar, pek de anlamlı gelmedi bana. bu kadar faydalı bir besinin ne zarar verebileceğini düşünemedim, o yüzden herhalde :) ben çok bol tükettim ikisinde de; doktorum da hiç uyarmadı. haftaya soracağım, çok merak ettim :)
pazartesi doktordaydım hiç aklıma gelmedi bende meraktayım :110:

merhaba, ben mutlaka bir yumurta, peynir, yoğurt ayran veya süt tüketiyorum. ayrıca her gün beyaz veya kırmızı et yiyorum. cevize bir türlü başlayamadım ama başlıcam, kararlıyım :) pirinç pilavı yerine bulgur pilavı diyorlar, zaten ben de onu severim. ekmek az tüketiyorum. tatlıyı da minimuma indirdim. ilk hamilelikte ağzım yandı, şimdi o yüzden max dikkat etmeye çalışıyorum kiloya :KK43:

ikili test ultrason ve kanda yapılıyor. ultrasonda ense kalınlığına (ve burnuna) bakıyor doktor. kanda da down olma ihtimaline. daha sonra da 4 lü test yapılıyor.

nescafe yerine Türk kahvesi içmek gerek ama ben de bırakamadım. yalnız azaltmak için birkaç yudum içip döküyorum her defasında. yani 3-4 kez içiyorum günde ama miktar olarak toplamı anca 1 fincandır....

tuvalet sıkıntınızın sebebi rahimin genişleyip idrar kesesne baskı yapması. yakında o baskı ortadan kalkıcak ve normale dönücez inşallah :) tabi son aylar tekrar başlıyor malesef :) bir de size tavsiyem suyu bir kerede değil yudum yudum içmeniz. yavaş yavaş yani... o da epey rahatlatıyor.
4 lü test nedir?

Ben sabah 1-2 dilim peynir 1 yumurta 1 bardak süt 5 zeytin bir gün bal bir gün tahin pekmez şeklinde besleniyorum.varsa yanında domates salatalık biber tüketiyorum. öğlene doğru 5 fındık,5 ceviz, 5 antep fıstığı, bir avuçtan az kabak çekirdeği tüketiyorum. öğlen yemeğim varsa 1 kase yoğurt ile yemek yiyorum ekmeksiz yoksa 1 muz,1 kivi. akşam da normal yemek yanında yine yoğurt ve roka veya tere tüketmeye çalışıyorum tabi yine ekmeksiz. akşam da portakal mandalin suyu sıkıp onu içiyorum. gün içinde de en az 2 lt su içiyorum. kilolu hamile kaldığım için elimden geldiğince gereksiz şeyler yememeye çalışıyorum ama arada bitter çikolataları götürüyorum tabi :oops: bir arkadaşım hamileliğin ilk döneminde balık yenilmemesi gerektiğini söyledi doktoru öyle demiş o yüzden şimdilik tüketmiyorum sizce doğru mudur? bana biraz değişik geldi. sizler nasıl besleniyorsunuz? Tekrardan duam Rabbim hepimize evladımıza hayırlısı ve sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah :anne:

civadan dolayı olabilir tabi; ama onun için de yenmemesi gereken balıklar bellidir. zaten bebeklere de önerilmiyor onlar. ama uskumru, alabalık gibi balıkları gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz bence. zira bebek ve sağlıklı bir hamilelik için çok önemli ve gerekli. hatta çocuğun ilerideki motor gelişimini çok ciddi şekilde etkiliyor. hamileyken balık yiyen ve yemeyen kadınların bebekleri arasında çok büyük gelişim farklılıkları olduğuna dair yapılan araştırmalar dahi var.

ilk 3 ay bebek zaten yediğimiz besnlerden değilde vücuttaki vitaminimizden beslenirmiş
derin deniz balığı iyi değilmiş bende duydum

Kullaniyordum bıraktım canım. Su an sadece folik asit ve progestan kullanıyorum. Mhftr geni tek başına düşüge sebep degilmis heterezigotta. Coraspini ilk dr vermedi. Onun etkileri ispatlanmadi gebelikte demişti. Bu gittigim dr ise tamamen biraktirdi. Bu geni tasiya kisilerde folat depolanma problemi oluyormus. Folik asit kullanımı önemli.
canım sen galiba ilaçlar konusunda bilgi sahibisin
bana doktorum folidoce ve maltofer yazdı bilgin var mı???

Dün canım. 6+2 idi crl ölçümüne göre. Gerçi çok hassas bi ölçüm değildi.
hassas ölçüm değildi derken canım?

Bebişin kese içersinde göründüğünde crl ölçüsü alıcak ve ona göre sana sat belirleyecek. Geç döllenme olmuşsa tabi. 12. Haftadan sonra bebişler genlere göre büyüyorlar ama o haftaya kadar standarttır crl ölçüleri. Ben 6+2 de gördüm
o zaman haftaya gittiğimde bebeğin kaç haftalık olduğunu öğrenmem geç değil diye anlıyorum canım. 12. haftadan sonra alıp başını gidebilr yani :)

12-14 haftalar arasında yapılan ense kalınlığı ölçümüdür. Bebişin ense kalınlığına bakılır ve down sendromu riski belirlenir. Bir tüpte kan verilip kanda araştır
Allah ım bebeklerimizi sağlıkla bize kavuştursun. tehlikeli diye okumuştm sanki ama kan veriliyor ve ultrasonda ense kalınlığına bakılıyorsa riskli değil anladığım kadarıyla bakmaları.

4 lü test nedir?

4'lü testte 2'li testten farklı olarak AFP ve ayrıca İnhibin-A düzeyine de bakılıyor kandaki. down sendromunu %80 oranında tespit edebiliyorlar. O yüzden önemli. Tabi down sendromu olsa da aldırmam zaten, niye yaptırayım ki diye düşünen annelerde var maalesef hala, halbuki bu testlerle örneğin noral tüp defekti (halk arasında bebeğin belinde açıklık olması) vs de tespit edilebiliyor. Kısacası Trizomi 21 ve 18 zeka geriliği, kalp anomalileri ve diğer organ anomalileri olan hastalıklardır. Haliyle o yüzden hazırlıklı olmak açısından önemli testler olduğunu düşünüyorum ben. Aklınızda olsun :)

4'lü testte 2'li testten farklı olarak AFP ve ayrıca İnhibin-A düzeyine de bakılıyor kandaki. down sendromunu %80 oranında tespit edebiliyorlar. O yüzden önemli. Tabi down sendromu olsa da aldırmam zaten, niye yaptırayım ki diye düşünen annelerde var maalesef hala, halbuki bu testlerle örneğin noral tüp defekti (halk arasında bebeğin belinde açıklık olması) vs de tespit edilebiliyor. Kısacası Trizomi 21 ve 18 zeka geriliği, kalp anomalileri ve diğer organ anomalileri olan hastalıklardır. Haliyle o yüzden hazırlıklı olmak açısından önemli testler olduğunu düşünüyorum ben. Aklınızda olsun :)
4'lü kaçıncı haftaydı
2'li 12. hafta mıydı canım

Back