- 10 Haziran 2014
- 11.171
- 13.005
- 298
Aminn canım hepimiz insaalahİnşalllah sağlıkla kucağına alırsın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aminn canım hepimiz insaalahİnşalllah sağlıkla kucağına alırsın
Devam etmiyor dimi leke li akıntıHatırlarsanız dün akşam akıntımda minicik bir pembe leke vardı herhalde sıkıntı olsa değerim bu kadar yükselmezdi
Inşaallah canım rabbim kimseye yaşatmasın bebek kaybı.ah canım inşallah, aklına kötü şeyler getirme, bu sefer herşey çok güzel olacak :)
Ben sabah 1-2 dilim peynir 1 yumurta 1 bardak süt 5 zeytin bir gün bal bir gün tahin pekmez şeklinde besleniyorum.varsa yanında domates salatalık biber tüketiyorum. öğlene doğru 5 fındık,5 ceviz, 5 antep fıstığı, bir avuçtan az kabak çekirdeği tüketiyorum. öğlen yemeğim varsa 1 kase yoğurt ile yemek yiyorum ekmeksiz yoksa 1 muz,1 kivi. akşam da normal yemek yanında yine yoğurt ve roka veya tere tüketmeye çalışıyorum tabi yine ekmeksiz. akşam da portakal mandalin suyu sıkıp onu içiyorum. gün içinde de en az 2 lt su içiyorum. kilolu hamile kaldığım için elimden geldiğince gereksiz şeyler yememeye çalışıyorum ama arada bitter çikolataları götürüyorum tabi bir arkadaşım hamileliğin ilk döneminde balık yenilmemesi gerektiğini söyledi doktoru öyle demiş o yüzden şimdilik tüketmiyorum sizce doğru mudur? bana biraz değişik geldi. sizler nasıl besleniyorsunuz? Tekrardan duam Rabbim hepimize evladımıza hayırlısı ve sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah
canım benm bat ın 1. günü cumaydı zatenben henüz hiç gitmedim doktora kese görünmez diye beklemek istiyorum daha adet günüm 1 gün geçti. siz gittiiniz mi kese görünüyor mu?
3 gün sonra falan karından kese görünür canımKızlar sonucum çıktı cuma 369 idi bugün 2263 e çıktı çok şükür. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Sizce ilk doktor muayeneme ne zaman gitmeliyim
canım değerin kaçAynen bende de hafif kasık ağrısı dışında belirti Yok neredeyse. Ben hala doktora girmedim yalnız, pazartesi gününe rand bu aldım. Sadece sağlık ocağına gidip testlerimi yaptırdım. O yüzden tedirginlik diz boyu. Zaten bir önceki kayıp nedeniyle bu sıkıntıyı daha birkaç hafta çekerim herhalde
pazartesi doktordaydım hiç aklıma gelmedi bende meraktayımbalık olayını hiç duymamıştım şimdiye kadar, pek de anlamlı gelmedi bana. bu kadar faydalı bir besinin ne zarar verebileceğini düşünemedim, o yüzden herhalde :) ben çok bol tükettim ikisinde de; doktorum da hiç uyarmadı. haftaya soracağım, çok merak ettim :)
4 lü test nedir?merhaba, ben mutlaka bir yumurta, peynir, yoğurt ayran veya süt tüketiyorum. ayrıca her gün beyaz veya kırmızı et yiyorum. cevize bir türlü başlayamadım ama başlıcam, kararlıyım :) pirinç pilavı yerine bulgur pilavı diyorlar, zaten ben de onu severim. ekmek az tüketiyorum. tatlıyı da minimuma indirdim. ilk hamilelikte ağzım yandı, şimdi o yüzden max dikkat etmeye çalışıyorum kiloya
ikili test ultrason ve kanda yapılıyor. ultrasonda ense kalınlığına (ve burnuna) bakıyor doktor. kanda da down olma ihtimaline. daha sonra da 4 lü test yapılıyor.
nescafe yerine Türk kahvesi içmek gerek ama ben de bırakamadım. yalnız azaltmak için birkaç yudum içip döküyorum her defasında. yani 3-4 kez içiyorum günde ama miktar olarak toplamı anca 1 fincandır....
tuvalet sıkıntınızın sebebi rahimin genişleyip idrar kesesne baskı yapması. yakında o baskı ortadan kalkıcak ve normale dönücez inşallah :) tabi son aylar tekrar başlıyor malesef :) bir de size tavsiyem suyu bir kerede değil yudum yudum içmeniz. yavaş yavaş yani... o da epey rahatlatıyor.
Ben sabah 1-2 dilim peynir 1 yumurta 1 bardak süt 5 zeytin bir gün bal bir gün tahin pekmez şeklinde besleniyorum.varsa yanında domates salatalık biber tüketiyorum. öğlene doğru 5 fındık,5 ceviz, 5 antep fıstığı, bir avuçtan az kabak çekirdeği tüketiyorum. öğlen yemeğim varsa 1 kase yoğurt ile yemek yiyorum ekmeksiz yoksa 1 muz,1 kivi. akşam da normal yemek yanında yine yoğurt ve roka veya tere tüketmeye çalışıyorum tabi yine ekmeksiz. akşam da portakal mandalin suyu sıkıp onu içiyorum. gün içinde de en az 2 lt su içiyorum. kilolu hamile kaldığım için elimden geldiğince gereksiz şeyler yememeye çalışıyorum ama arada bitter çikolataları götürüyorum tabi bir arkadaşım hamileliğin ilk döneminde balık yenilmemesi gerektiğini söyledi doktoru öyle demiş o yüzden şimdilik tüketmiyorum sizce doğru mudur? bana biraz değişik geldi. sizler nasıl besleniyorsunuz? Tekrardan duam Rabbim hepimize evladımıza hayırlısı ve sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah
yolk kesesi ne zaman görülür nedir canım. bende az araştırdm ama senden öğreneyim yeniyim malumAmin önümüzdeki 8 ay boyunca hepimizin güzel haberlerini alalım inşallah
ilk 3 ay bebek zaten yediğimiz besnlerden değilde vücuttaki vitaminimizden beslenirmişBen sabah 1-2 dilim peynir 1 yumurta 1 bardak süt 5 zeytin bir gün bal bir gün tahin pekmez şeklinde besleniyorum.varsa yanında domates salatalık biber tüketiyorum. öğlene doğru 5 fındık,5 ceviz, 5 antep fıstığı, bir avuçtan az kabak çekirdeği tüketiyorum. öğlen yemeğim varsa 1 kase yoğurt ile yemek yiyorum ekmeksiz yoksa 1 muz,1 kivi. akşam da normal yemek yanında yine yoğurt ve roka veya tere tüketmeye çalışıyorum tabi yine ekmeksiz. akşam da portakal mandalin suyu sıkıp onu içiyorum. gün içinde de en az 2 lt su içiyorum. kilolu hamile kaldığım için elimden geldiğince gereksiz şeyler yememeye çalışıyorum ama arada bitter çikolataları götürüyorum tabi bir arkadaşım hamileliğin ilk döneminde balık yenilmemesi gerektiğini söyledi doktoru öyle demiş o yüzden şimdilik tüketmiyorum sizce doğru mudur? bana biraz değişik geldi. sizler nasıl besleniyorsunuz? Tekrardan duam Rabbim hepimize evladımıza hayırlısı ve sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah
canım sen galiba ilaçlar konusunda bilgi sahibisinKullaniyordum bıraktım canım. Su an sadece folik asit ve progestan kullanıyorum. Mhftr geni tek başına düşüge sebep degilmis heterezigotta. Coraspini ilk dr vermedi. Onun etkileri ispatlanmadi gebelikte demişti. Bu gittigim dr ise tamamen biraktirdi. Bu geni tasiya kisilerde folat depolanma problemi oluyormus. Folik asit kullanımı önemli.
hemen git canımKızlar sonucum çıktı cuma 369 idi bugün 2263 e çıktı çok şükür. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Sizce ilk doktor muayeneme ne zaman gitmeliyim
hassas ölçüm değildi derken canım?Dün canım. 6+2 idi crl ölçümüne göre. Gerçi çok hassas bi ölçüm değildi.
o zaman haftaya gittiğimde bebeğin kaç haftalık olduğunu öğrenmem geç değil diye anlıyorum canım. 12. haftadan sonra alıp başını gidebilr yani :)Bebişin kese içersinde göründüğünde crl ölçüsü alıcak ve ona göre sana sat belirleyecek. Geç döllenme olmuşsa tabi. 12. Haftadan sonra bebişler genlere göre büyüyorlar ama o haftaya kadar standarttır crl ölçüleri. Ben 6+2 de gördüm
Allah ım bebeklerimizi sağlıkla bize kavuştursun. tehlikeli diye okumuştm sanki ama kan veriliyor ve ultrasonda ense kalınlığına bakılıyorsa riskli değil anladığım kadarıyla bakmaları.12-14 haftalar arasında yapılan ense kalınlığı ölçümüdür. Bebişin ense kalınlığına bakılır ve down sendromu riski belirlenir. Bir tüpte kan verilip kanda araştır
4 lü test nedir?
4'lü kaçıncı haftaydı4'lü testte 2'li testten farklı olarak AFP ve ayrıca İnhibin-A düzeyine de bakılıyor kandaki. down sendromunu %80 oranında tespit edebiliyorlar. O yüzden önemli. Tabi down sendromu olsa da aldırmam zaten, niye yaptırayım ki diye düşünen annelerde var maalesef hala, halbuki bu testlerle örneğin noral tüp defekti (halk arasında bebeğin belinde açıklık olması) vs de tespit edilebiliyor. Kısacası Trizomi 21 ve 18 zeka geriliği, kalp anomalileri ve diğer organ anomalileri olan hastalıklardır. Haliyle o yüzden hazırlıklı olmak açısından önemli testler olduğunu düşünüyorum ben. Aklınızda olsun :)
Yok bir kere geldi artık Yok Allah'a şükürDevam etmiyor dimi leke li akıntı