2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Sevgili anneler yediklerinize dikkat edebiliyor musunuz... neler yer neler içersinizzz..

merhaba, ben mutlaka bir yumurta, peynir, yoğurt ayran veya süt tüketiyorum. ayrıca her gün beyaz veya kırmızı et yiyorum. cevize bir türlü başlayamadım ama başlıcam, kararlıyım :) pirinç pilavı yerine bulgur pilavı diyorlar, zaten ben de onu severim. ekmek az tüketiyorum. tatlıyı da minimuma indirdim. ilk hamilelikte ağzım yandı, şimdi o yüzden max dikkat etmeye çalışıyorum kiloya

ikili test nedir canım

ikili test ultrason ve kanda yapılıyor. ultrasonda ense kalınlığına (ve burnuna) bakıyor doktor. kanda da down olma ihtimaline. daha sonra da 4 lü test yapılıyor.

ben de cevizimi yiyorum çok sağlıksız beslenmemeye çalışıyorum ama şu nescafeden kurtulamıyorum günde 1 ya da 2 bardak içmek zararlı mı ki?
nescafe yerine Türk kahvesi içmek gerek ama ben de bırakamadım. yalnız azaltmak için birkaç yudum içip döküyorum her defasında. yani 3-4 kez içiyorum günde ama miktar olarak toplamı anca 1 fincandır....

tuvalet sıkıntınızın sebebi rahimin genişleyip idrar kesesne baskı yapması. yakında o baskı ortadan kalkıcak ve normale dönücez inşallah :) tabi son aylar tekrar başlıyor malesef :) bir de size tavsiyem suyu bir kerede değil yudum yudum içmeniz. yavaş yavaş yani... o da epey rahatlatıyor.

Benim de 1 tane ve aynı şekilde 8 haftalıkların kalp atışı alamadık. Bana o şekilde bir test yapmadılar
Ben 2 senenin sonunda hamile kalabilmistim oda düşük olunca.
Özeldeki doktorun üniversite genetik bölümüne git 2 düşükyaptım de.
Arastirsinlar dedi.
Zaten zor hamile kaliyorum arastirayim ki bi sorun varsa bidahakine tedbirini alalim diye düşündüm
Dusuk ten 1 sene sonra hamile kalabildim inşaallah bu defadüşmez

İnşalllah sağlıkla kucağına alırsın

Kızlar sonucum çıktı cuma 369 idi bugün 2263 e çıktı çok şükür. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Sizce ilk doktor muayeneme ne zaman gitmeliyim

Kızlar sonucum çıktı cuma 369 idi bugün 2263 e çıktı çok şükür. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Sizce ilk doktor muayeneme ne zaman gitmeliyim
Hatırlarsanız dün akşam akıntımda minicik bir pembe leke vardı herhalde sıkıntı olsa değerim bu kadar yükselmezdi

ah canım inşallah, aklına kötü şeyler getirme, bu sefer herşey çok güzel olacak :)

Vajinal usg de kese görülür karından usg icin 2-3 gun daha beklemeni tavsiye ederim.

@deeploneliness benimde aynı gen heterozigot sadece Coraspirin yeterli olur dedi doktor siz iğne mi kullanıyosunuz, bu yüzden hep tedirginlik yaşıyorum ya
Kullaniyordum bıraktım canım. Su an sadece folik asit ve progestan kullanıyorum. Mhftr geni tek başına düşüge sebep degilmis heterezigotta. Coraspini ilk dr vermedi. Onun etkileri ispatlanmadi gebelikte demişti. Bu gittigim dr ise tamamen biraktirdi. Bu geni tasiya kisilerde folat depolanma problemi oluyormus. Folik asit kullanımı önemli.

Hayırlı olsun canım hep böyle güzel haberlerini alırız inşallah

İyi günler kızlar bizde doktordan geldik az önce .Her ne kadar hamile olduğuma sevinemesemde herşeyin yolunda olmasına sevindim keseyi gördük Bebek için 12 gün sonra gidicem.Bizden haberler böyle umarım herkes için güzel bir gün olur.

Ben sabah 1-2 dilim peynir 1 yumurta 1 bardak süt 5 zeytin bir gün bal bir gün tahin pekmez şeklinde besleniyorum.varsa yanında domates salatalık biber tüketiyorum. öğlene doğru 5 fındık,5 ceviz, 5 antep fıstığı, bir avuçtan az kabak çekirdeği tüketiyorum. öğlen yemeğim varsa 1 kase yoğurt ile yemek yiyorum ekmeksiz yoksa 1 muz,1 kivi. akşam da normal yemek yanında yine yoğurt ve roka veya tere tüketmeye çalışıyorum tabi yine ekmeksiz. akşam da portakal mandalin suyu sıkıp onu içiyorum. gün içinde de en az 2 lt su içiyorum. kilolu hamile kaldığım için elimden geldiğince gereksiz şeyler yememeye çalışıyorum ama arada bitter çikolataları götürüyorum tabi bir arkadaşım hamileliğin ilk döneminde balık yenilmemesi gerektiğini söyledi doktoru öyle demiş o yüzden şimdilik tüketmiyorum sizce doğru mudur? bana biraz değişik geldi. sizler nasıl besleniyorsunuz? Tekrardan duam Rabbim hepimize evladımıza hayırlısı ve sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah

Bu arada siz anne adaylarına bir tavsiye de bulunmak istiyorum. Bu forum gerçekten birçok konuda insana yardımcı oluyor dert ortağı oluyor fakat kötü meselelerden uzak durun. Maalesef deneyimledim o yüzden söylüyorum insanın aklına gelen başına gelebiliyor hiç kötüyü çağırmamak lazım negatif şeylerden uzak gönlümüzü ferah tutarak herşeyin yolunda olduğunu kendimize söyleyerek inşallah bebişimiz için dua edelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…