• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Takviye kullanmıyorum canım. Doktor ve hemşiremizle konuştuk haftada 2 gün balık yiyoruz o yüzden gerek yok dediler. Balık yağı verince başka değerleri düşüyor bu sefer o değerler için takviye kullanmak gerekiyor dediler. Açıkçası bir kaç doktora gittik hepsi aynı şeyi söylüyor yemesi güzelse takviyeye gerek yok. Bende o yüzden başlamadım hiç bişeye. Ama sürekli burnumuz tıkalı, ağzından nefes aldığı için boğazı kuruyor ve dolayısıyla öksürüğümüzde bitmiyor
Canım öksürüğe soğuk buhar makinası önerebilirim var mı bilmiyorum ama güzel odayı nemlendiriyor tabi böyle ihtiyaç olunca açıyorum bulunduğun şehir nemli mi bilemem ama neredesin

Merhaba canım tam iki buçuk olduk oğlan benimki . Küçük bir yanlışlığı düzeltelim emzirmenin ona hiçbir şekilde zararı yok dünya sağlık örgütü de en az iki yaş diyor daha fazlası toplumsal baskılardan dolayı zararliymis gibi bir algı oluştursa da asla zararlı değil aksine yine bağışıklığını destekliyor. Ama dediğin gibi dini açıdan ve artık hatırlayacak yaşlara gelmeye başladıkları dan çok uzun tutmamak gerekiyor. Bu sebeplerle iki yaş makul görülmüş tabiki bence de makul 😄 sadece konuşarak anlaşalım istiyorum onu yapamiyoruz 😄 direk kesmek zorunda kalacağım ben de sanırım ...
Herkes öyle diyor emmeyi bırakınca güzel yiyorlar diye inşallah bizimki de yer çok seviyor maalesef. Nez bırakma konusunda da umarım bez bitince tuvalete başlar zorlanmazsiniz hepimize Allah kolaylık versin 😊
Canım tuvalete bez bitince başlayacak olan arkadaş ben değildim ben havaları bekliyorum bir kaç aya anca başlayabilirim. Canım evet bir yanlış anlaşılma olmuş emmek çocuğa zararlı derken sütün değil zarar veren aynen. Dediğin etkenler ve dişi çürür diyorlar. Kimisi de dinen 30 aylığa kadar diyor bilemiyorum artık 😂 ama taktımı takıyor iyice emiyorlar tiksindir 1-2 gün anma adını tiksinen bebek çok güzel bırakıyor. Çekeceğin inan 1 ya da 2 gün çok rahat oluyor

Canım öksürüğe soğuk buhar makinası önerebilirim var mı bilmiyorum ama güzel odayı nemlendiriyor tabi böyle ihtiyaç olunca açıyorum bulunduğun şehir nemli mi bilemem ama neredesin
Çanakkale deyim. Daha öncede Ardahan dayadım. Doğduğundan beri kışları hep buhar makinesi kullanıyorum. Ne kadar nemli bölgede olsa kalorifer içeriyi kurutuyor. Teşekkür ederim tavsiyen için yinede canım :KK16:

Canım tuvalete bez bitince başlayacak olan arkadaş ben değildim ben havaları bekliyorum bir kaç aya anca başlayabilirim. Canım evet bir yanlış anlaşılma olmuş emmek çocuğa zararlı derken sütün değil zarar veren aynen. Dediğin etkenler ve dişi çürür diyorlar. Kimisi de dinen 30 aylığa kadar diyor bilemiyorum artık 😂 ama taktımı takıyor iyice emiyorlar tiksindir 1-2 gün anma adını tiksinen bebek çok güzel bırakıyor. Çekeceğin inan 1 ya da 2 gün çok rahat oluyor
Yorumlar karıştı 😄 ben de havaların ısınması ni bekliyorum bez için emzirmeyi de bitaktirmayi basardigim an yazacağım 😅

Merhaba hanımlar 🙋
Biz de bezi bırakmadık 2 ay sonra işi bırakıyorum o zaman başlayacağız tuvalet eğitimine, tuvalete de ilgisi arttı..

Emzirme kısmı bizde de bitmedi. Tam bıraktıryordum araya çok ağır bir grip girdi. Üstüne kusma ve ishal. Sadece anne sütü ile yaşadı 4 gun çok da zayıfladı. O yuzden bıraktıramadım. Ama ısrarcı olsam bırakır ama bu ara kıyamıyorum sanırım ben hazır degilim.

Simdiye kadar hic ilac kullanmamıştık ama bu sene cok ust üste hastalık atlattık. Artık kalabalık mekanlara sokmuyorum kış bitene kadar. Bu sene hastalıktan cok cektik

Bir de yaza cimnastiğe başlatmayı planlıyorum hareketli bir bebek ;)

Hasta olan tüm bebeklere acil sifa diliyorum.

Not: Emzirmenin zararlı olduğunu düşünmüyorum. Sadece yoruldum artık. Ne yemesine engel ne de gece uyanmasına. Çoğu zaman hayat kurtardi meme, yakın zamanda tecrübe ettim öptüm hepinizi,😘

Merhaba hanımlar 🙋
Biz de bezi bırakmadık 2 ay sonra işi bırakıyorum o zaman başlayacağız tuvalet eğitimine, tuvalete de ilgisi arttı..

Emzirme kısmı bizde de bitmedi. Tam bıraktıryordum araya çok ağır bir grip girdi. Üstüne kusma ve ishal. Sadece anne sütü ile yaşadı 4 gun çok da zayıfladı. O yuzden bıraktıramadım. Ama ısrarcı olsam bırakır ama bu ara kıyamıyorum sanırım ben hazır degilim.

Simdiye kadar hic ilac kullanmamıştık ama bu sene cok ust üste hastalık atlattık. Artık kalabalık mekanlara sokmuyorum kış bitene kadar. Bu sene hastalıktan cok cektik

Bir de yaza cimnastiğe başlatmayı planlıyorum hareketli bir bebek :KK66:

Not: Emzirmenin zararlı olduğunu düşünmüyorum. Sadece yoruldum artık. Ne yemesine engel ne de gece uyanmasına. Çoğu zaman hayat kurtardi meme, yakın zamanda tecrübe ettim öptüm hepinizi,😘
Çok geçmiş olsun canım amin herkese acil şifalar versin Rabb'im hasta olduklarında hayat duruyor sanki :KK43: katılıyorum emzirmek özellikle hastalık zamanları bizde de hep kurtarıcı oldu şuan bile koynumda saçını okaayarsk uyutmayi biraktircak olmak üzüyor resmen beni o kadar masum oluyor orda 😊 ama artık beni de yoruyor çünkü keyif için takilmaca yapıyor her güzel şeyin bir sonu var ... size de kolaylıklar ve sağlık diliyorum 🤗

Doğduktan sonra rahatsızlandı Sma teşhisi konmustu evde tedaviye devam ediyorlardı en son
bir hasta bebek vardı ama doğduktan bir süre sonra hastalammıştı bu emir bebek miydi bilmiyorum Allah'ım hepsine sağlık sıhhat versin. sanırım bursa daydı benm hatırladığım bebek. ben çok sık girmiyordum

Merhaba hanımlar 🙋

Bir de yaza cimnastiğe başlatmayı planlıyorum hareketli bir bebek :KK66:

canım öncelikle çooook geçmiş olsun var bu sene bir şey yaa sürekli hastalık ülke geneli böyleyiz. canım işte her bebek farklı benim bebeğim 2 yaşına kadar meme için 1-2 saatte bir uyanan bir bebekti. benim için çok yorucu bir süreçti. Şu an maaşallah rüyada gibiyim hep uyuyorum :D işte diyorum ya her bebek farklı benimki yemek seçiyodu meme var diye yemediği olurdu iştahı da arttı. Bi düzeltme yapayım süt zararlı demedim psikolojik ve sağlıksal olarak diş çürümesi vs vs diyor uzmanlar. tabi benm uzmanlık alanım değil bilemem ama o şekilde diyorlar diye belirttim

Çok geçmiş olsun canım amin herkese acil şifalar versin Rabb'im hasta olduklarında hayat duruyor sanki :KK43: katılıyorum emzirmek özellikle hastalık zamanları bizde de hep kurtarıcı oldu şuan bile koynumda saçını okaayarsk uyutmayi biraktircak olmak üzüyor resmen beni o kadar masum oluyor orda 😊 ama artık beni de yoruyor çünkü keyif için takilmaca yapıyor her güzel şeyin bir sonu var ... size de kolaylıklar ve sağlık diliyorum 🤗
Amin çok teşekkür ederim, zaten o masum halleri yüzünden bıraktıramadık ya😊 emzirmesem anneligimi anlayamazdım ilk bebekte çünkü kendini sevdiren bir bebek olmadı Metehan, anca memede olduğunda yasadım o duyguları...
canım öncelikle çooook geçmiş olsun var bu sene bir şey yaa sürekli hastalık ülke geneli böyleyiz. canım işte her bebek farklı benim bebeğim 2 yaşına kadar meme için 1-2 saatte bir uyanan bir bebekti. benim için çok yorucu bir süreçti. Şu an maaşallah rüyada gibiyim hep uyuyorum :KK70: işte diyorum ya her bebek farklı benimki yemek seçiyodu meme var diye yemediği olurdu iştahı da arttı. Bi düzeltme yapayım süt zararlı demedim psikolojik ve sağlıksal olarak diş çürümesi vs vs diyor uzmanlar. tabi benm uzmanlık alanım değil bilemem ama o şekilde diyorlar diye belirttim
Sağolasın canim🙏 evet her bebek farklı gerçekten, sizin adınıza sevindim çoğu seyi oturtmussunuz darısı başımıza ins.😌

Arkadaşlar selam...nasılsınız nerelerdesiniz...bayagi sessiz bıraktık sayfayı...biz iyiyiz oglusla.Araya hastalıklar girince emmeyi biraktiramadik.ama dil pabuç kadar.tuvalet eğitimine de başlamadık hala.bakalim yavaş ama emin adimlarla ilerliyoruz.gec yürüdük geç konuştuk.gerisi de gelir insallah

Arkadaşlar selam...nasılsınız nerelerdesiniz...bayagi sessiz bıraktık sayfayı...biz iyiyiz oglusla.Araya hastalıklar girince emmeyi biraktiramadik.ama dil pabuç kadar.tuvalet eğitimine de başlamadık hala.bakalim yavaş ama emin adimlarla ilerliyoruz.gec yürüdük geç konuştuk.gerisi de gelir insallah
Selam canim .. biz de iyiyiz şükür benim mideden yana sorunlarım var bizim minik iyi çok şükür arada hastalıklar yaşadık kısa süre. Durum bizde de aynı emiyor yemek seçiyor :( tuvalet eğitimi sinyaller var ama bir başlangıç yapmadık biz de hazır değil gibi henüz .. gelir canım gerisi de Allah'ın izniyle her şeyden önce sağlık gerisi varsın geç olsun...
Umarım herkes iyidir salgına da dikkat Allah'a emanet ...

Mrb kizlar
Ins hepiniz ve cocukllarda iyidir biz iyiyiz çok sukur tuvalet egitimini tamamlayan var mi acaba? biz bugun başladık. Ve cok sabir gerektiren bi surec resmen üzerimden kamyon gecti gibi ins ustesinden geliriz

Selamlar. Biz de iyiyiz, evdeyiz günlerdir, haftalardır, ne kadar zaman geçti sayamıyorum bile artık. Biraz sıkılıyor Defne ama anlattık ona da, dışarıda hastalık var diye. Maskeyle çıkalım dedi birkaç kez ama çıkmamamız gerektiğini anladı gibi neyse ki. Evi oyun parkına çevirdik, istediği gibi eğlensin diye maymuna döndük resmen.
Bu aralar hepimiz stres içindeyiz, onun dışında tuvalet eğitimine başlamadık henüz ama bir adaptörle ihtiyacını tuvalete yapma çalışmaları başlayacak yakında, çabuk alışır umarım o duruma. Sonrası elveda bez 😁
Umarım hepiniz ve sevdikleriniz sağlıklıdır, çok iyi bakın kendinize.

Nasılsınız arkadaşlar...biz iyiyiz...2 hafta evde olacağım dönüşümlü çalışıyoruz..iyice issizlasti sayfa.

Back