• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Selam canim .. biz de iyiyiz şükür benim mideden yana sorunlarım var bizim minik iyi çok şükür arada hastalıklar yaşadık kısa süre. Durum bizde de aynı emiyor yemek seçiyor :( tuvalet eğitimi sinyaller var ama bir başlangıç yapmadık biz de hazır değil gibi henüz .. gelir canım gerisi de Allah'ın izniyle her şeyden önce sağlık gerisi varsın geç olsun...
Umarım herkes iyidir salgına da dikkat Allah'a emanet ...
Gecmis olsun
.nasıl oldun

Selamlar hayırlı ramazanlar...
Herkes iyidir umarım.
Memeyi bezi bıramayanlar varmış kolaylıklar diliyorum.ben 2 yaşına girer girmez bıraktırdım.çokta kolay oldu 4 5 gün içinde herşey yoluna girdi.tabi öncesinde hep anlattım heveslendirdim.bizim kız abla olmaya çok meraklı olduğu için çabuk adapte oldu.

Fakat sanmayınki şuan hiç çiş sorunumuz yok :)
Gece gündüz aynı anda bıraktırdım çişini.tavsiyede ederim.ama gece hiç çiş kaçırmayan çocuk gündüz oyuna ara vermemek için çişini söylemiyor.sorduğumda yok diyor 2 dk sonra bi bakıyorum anne çişim geldi altıma kaçırdım diyor :)

Bizim bambaşka sorunumuz var son 1 2 aydır.
Bu zamana kadar usluluğuyla güler yüzlüğüyle bildiğim kızım gitti tam bir cadı kız oldu :)

Aşırı sinirli, herşeye ağlıyor herşeyi herkesi yönlendirmeye çalışıyo.bebeği istediği şekilde oturmadığı zaman bile alıp fırlatıyo bebeği.

Anne neden böyle yaptın.böyle yapıcaktın yda böyle yapmıcaktın diyip her hangi bir bahaneyle bana kızıyor.
Vurmaya başladı oyuncakları yada eline geçirdiği herşeyi yere atıyor.çok mükemmelliyetçi birde.boyama kitabı var.dışarı taşırınca kızıyo yapamadım diyip boyalarını atıyor yere ve küsüyor.

Nolur bizdede aynısı var diyin zamanla geçicekmiş deyin de rahatlayım :)
Daha önce burda atak haftalarını konuşurduk ama biz atak matak bilmezdik.her zaman sakin huzurlu güler yüzlü bi bebeğim vardı.
2 yaşta sonra huyları deeğişmeye başladı.

Alttan alıyorum olmuyor.bu zamana kadar hiç sesimi bile yükseltmedim ama bazen yükseltiyorum oda fayda etmiyor.

İş yemek wc ye gitmememe bile izin vermiyor.elimize bebekleri alalım onları konuşturalım yemek yapalım yedirelim.onun istediği şekilde oynayım, onun istediği şekilde konuşuyum hep bu şekilde...

Tavsiyeleriniz varsa bekliyorum..

Herkese merhaba , ben buranin gizli takipçilerinden ela, hepinizi taniyorum cocuklari birlikte büyüttük sayılır.. oglum 32 aylik 33 e girecek. Bir kızım daha oldu oda 5 aylik. Bebeğim doğmadan oğlumu 2 kere tuvalete alıştırmak istedim çişini söylüyor yapiyordu ama kakasindan korkuyordu maalesef 2 denememizde zorlamamak adına başarısız oldu. Birde evde yeni bi durum olacağı zaman alıştırmayın diyor uzmanlar o yüzden ustelemedim ta ki 1 ay öncesine kadar. Oğlum kendi kendine anne çiş demeye başladı. Her söylediğinde götürdüm ama bezi cikartmadan, sonra bi baktim ki baya hevesli bezi çıkardık ve tuvalete başladık. Bezi bittiği güne denk geldi bez poşetini çıkardım ve bak oğlum artık bezin bitti bida almadik sen artik tuvalete yap dedim ve başladık. Sadece ilk gün 2 kere altını ıslatti bi daha hiç islatmadi. Oyuna daldığı zamanlarda bile yapmadi tuttu kaka si için de çocuk adaptörlu klozet kapağı aldık ayaginin altinda da taburesi var kitaplara dergilere baka baka yapiyor onu da aştık çok şükür. Nacizane önerim gerçekten zamani geldiğinde hazir olduğunda her şey çok kolay oluyor muş bence sizde acele etmeyin

Gecmis olsun
.nasıl oldun
Sağol canım şükür idare ediyorum hafif ilaçlarla şimdilik malum durum kötü hastaneye gitmek istemiyorum bakalım.. siz neler yapıyorsunuz nasıl geçiyor günler? Evde sıkılıyor kuzum bazen napayım şaşırıyorum 😄

Herkes iyidir umarım.
Memeyi bezi bıramayanlar varmış kolaylıklar diliyorum.ben 2 yaşına girer girmez bıraktırdım.çokta kolay oldu 4 5 gün içinde herşey yoluna girdi.tabi öncesinde hep anlattım heveslendirdim.bizim kız abla olmaya çok meraklı olduğu için çabuk adapte oldu.

Gece gündüz aynı anda bıraktırdım çişini.tavsiyede ederim.ama gece hiç çiş kaçırmayan çocuk gündüz oyuna ara vermemek için çişini söylemiyor.sorduğumda yok diyor 2 dk sonra bi bakıyorum anne çişim geldi altıma kaçırdım diyor :)

Bu zamana kadar usluluğuyla güler yüzlüğüyle bildiğim kızım gitti tam bir cadı kız oldu :)

Aşırı sinirli, herşeye ağlıyor herşeyi herkesi yönlendirmeye çalışıyo.bebeği istediği şekilde oturmadığı zaman bile alıp fırlatıyo bebeği.

Anne neden böyle yaptın.böyle yapıcaktın yda böyle yapmıcaktın diyip her hangi bir bahaneyle bana kızıyor.
Vurmaya başladı oyuncakları yada eline geçirdiği herşeyi yere atıyor.çok mükemmelliyetçi birde.boyama kitabı var.dışarı taşırınca kızıyo yapamadım diyip boyalarını atıyor yere ve küsüyor.

Daha önce burda atak haftalarını konuşurduk ama biz atak matak bilmezdik.her zaman sakin huzurlu güler yüzlü bi bebeğim vardı.

Alttan alıyorum olmuyor.bu zamana kadar hiç sesimi bile yükseltmedim ama bazen yükseltiyorum oda fayda etmiyor.

İş yemek wc ye gitmememe bile izin vermiyor.elimize bebekleri alalım onları konuşturalım yemek yapalım yedirelim.onun istediği şekilde oynayım, onun istediği şekilde konuşuyum hep bu şekilde...

Selamlar Bir süredir bizim bıdık da değişimler gösteriyor mesela yemeğini paylaşmayı çok severdi şimdi kimse dokunmasin istiyor özellikle babasına bir tepkisi var. Oyun oynuyoru benim ellememi istemiyor hayır diyor ama kalkmami da istemiyor yapacağı hiçbir şeye müdahale ettirmiştir vs. Büyüme tepkileri sanırım beyinleri geliştikçe tepkileri de değişiyor 🥰

Sağol canım şükür idare ediyorum hafif ilaçlarla şimdilik malum durum kötü hastaneye gitmek istemiyorum bakalım.. siz neler yapıyorsunuz nasıl geçiyor günler? Evde sıkılıyor kuzum bazen napayım şaşırıyorum 😄
Evet dayanabildi gün kadar ertele hastaneye gitme işini:) ben 15 gün şubede 15gun evdeyim.seni çok iyi anlıyorum.subede daha az yoruluyorum çünkü:) etkinlik deney buluş uydurmaktann anam ağladı.kreste alıştırmislar cocuk iki de bir Buldum! Deyip geziyor.okulu özledi ama babasi beni ise goturup getirirken önünden geçiyoruz kreşin olamasss olmas hiç olmas deyip bırakacağımız zannediyor😄 huyu değişti evde.malesef TV tablet izleme arttı.ozledim sizleri çok yaaa

Evet dayanabildi gün kadar ertele hastaneye gitme işini:) ben 15 gün şubede 15gun evdeyim.seni çok iyi anlıyorum.subede daha az yoruluyorum çünkü:) etkinlik deney buluş uydurmaktann anam ağladı.kreste alıştırmislar cocuk iki de bir Buldum! Deyip geziyor.okulu özledi ama babasi beni ise goturup getirirken önünden geçiyoruz kreşin olamasss olmas hiç olmas deyip bırakacağımız zannediyor😄 huyu değişti evde.malesef TV tablet izleme arttı.ozledim sizleri çok yaaa
Haha buldum çok iyiymiş 😄 aynen öyle evde neler yapabilirsek yapiyoruz camdan bakıp inşallah mikroplar gitcek dışarda top oynucaz diyor hergun 😌 TV bizde de hep açık ama çizgi film çok izlemiyor telefondan baktığı var iki tane booba ve chiky ha bir de süper kamyon arada onları açıp izliyor (evet artık kendi açıyor :) ) herkes hayat telaşında sessiziz gerçekten ben de fırsat bulursam bakıyorum yazan olmuşsa görüyorum bir ara ne aktiftik 🤗

Haha buldum çok iyiymiş 😄 aynen öyle evde neler yapabilirsek yapiyoruz camdan bakıp inşallah mikroplar gitcek dışarda top oynucaz diyor hergun 😌 TV bizde de hep açık ama çizgi film çok izlemiyor telefondan baktığı var iki tane booba ve chiky ha bir de süper kamyon arada onları açıp izliyor (evet artık kendi açıyor :) ) herkes hayat telaşında sessiziz gerçekten ben de fırsat bulursam bakıyorum yazan olmuşsa görüyorum bir ara ne aktiftik 🤗
Ben hepinizi çok özlüyorum🤗ara ara gelip iki lafın belini kıracak birileri var mı diye bakıyorum olmuyor🤷

Nasılsınız arkadaşlar...biz iyiyiz...2 hafta evde olacağım dönüşümlü çalışıyoruz..iyice issizlasti sayfa.
Merhaba hanımlar,
Biz de evdeyiz işlerimi evden halletmem gerekiyor is yerine gitmiyorum ama iki küçük bebekle elime bilgisayarı almam bile imkansız, sıkılacak vaktim yok, bir açıdan iyi oluyor çünkü bu zor zamanlarda düşünmeye bile fırsat olmuyor çoğu zaman küçük 9 aylık, büyük 32 ayı bitirdi. Memeye devam. Tuvalet eğitimine yarım başladık diyebiliriz. Bezi çıkardığımızda lazimligina yapiyor. Ama cisi geldimi salıyor. Havalar hala serin devamlı altı açık tutamıyorum bi iki haftaya ısınsın tamamen bezi çıkaracağım altı açık her istediğinde yapsın tuvaletine. Bazen melek gibi bazen iki yaş sendrom halleri hat safhada. Maalesef sakinliğimi sizler kadar koruyamiyorum. Sesim yükseliyor :( İşlerini kendi kendine yapmayı seviyor ben yapacağım ben yikayacagim, diyor devamlı. Bir de o da ne? Bu da ne? Diye sorular hiç bitmiyor. Kardeşini oyun arkadaşı olarak görüyor. Kıskançlık halleri azaldı baya. Kardeşi de onu taklit ediyor araba sürüyorlar filan, çadır icinde çığlık atıyorlar :) öğlen erken kalkarsa 3 gibi uyuyor gece de 10.30-11.00 gibi uyuyor ama 8 den sonra kalkarsa uyumuyor tek uyku ile günü bitiriyoruz ve benim için cok yorucu oluyor. İkisinin de gunde üç öğün yemeklerini düşünmek meyvesini yogurdunu vs. Ara öğünlerini düşünmek cok yorucu gercekten. Bence bir bebeğin ilk 2 yılı en zor dönemi. Neyse ki sizler atlattiniz benim daha 1 yilim var. Devamli kucukte dis ve atak dönemi ile uğraşıyorum..
Herkes iyidir umarım.

Merhaba canım, dediğin durumlar klasik 2 yaş sendrom halleri. Biz 18 aydan beri yaşıyoruz bunları. Her bebeğin gelişimi farklı. Adı 2 yaş ama kimisinde erken kimisinde geç başlıyor sabırlar diliyorum..

Herkese selamlar. Nasılsınız güzel anneler, yavrularınız nasıl? Umarım sizler de çocuklar da iyisinizdir. Ve tabi bebekler de; malum yeni canlar katıldı bazılarımızın evine :)

Biz 15 tatilde sütten ayrılmayı tamamladık çok şükür. Büyük oğlumda o kadar zorlanmıştık ki ikimiz de. O her hastalandığında,6-7 ay bile geçmesine rağmen, meme istiyordu, benimse hala süt üretimim devam ediyordu. Hatta sütüm hiç çekilmeden ikinciye hamileydim. Demek ki ikimiz de hazır değilmişiz. Tecrübesizlik mi desem,ne desem bilemiyorum o dönemin böyle zorlu geçmesine.. Çünkü ikinci çocuğumla o kadar rahat ayrıldık ki. Acaba ne zaman kriz çıkacak, ne zaman ağlayacak meme diye endişelenirlen sorunsuz hallettik çok şükür konuşarak anlaşarak. Çok endişeliydim çünkü doğduğundan beri emerek uyuyordu. Allah var; büyük oğlum çok yardımcı oldu. Kardeşi ne zaman meme istese ona çok güzel şeyler anlattı, dikkatini dağıttı ve geldik o yolun sonuna. Emzirmek çok güzel, sade bir yakınlaşmaydı bizim için. Ayrılmak üzdü beni ama ağlatmadım, oğlumu yormadım diye de çok mutlu oldum.
Bu hafta da tuvalet eğitimine başladık. Yine büyük oğlum geliyor aklıma. Ya ben hakikaten çok cahilmişim, bir şeyleri yanlış yapmışım ya da çocukların karakteri bu durumların farklı yaşanmasına sebep olmuş bilemiyorum.
büyük oğlum 3. Gün öğrenmişti çiş kaka söylemeyi. Oh be dedim, bu kadar kolay mıymış?1 hafta söyledi. Sonra bi bıraktı söylemeyi; 1,5 yıl söylemedi. Ben tuvalete götürürsem yaptı, götürmezsem tuttu ama altına kaçırmadı. İnat etti sanki. Küçüğü aylardır hazırlıyordum tuvalet eğitimi için. Evimizde bir kedimiz var. Bak bu kedinin tuvaleti, bu abinin, bu babanın, senin de küçük tuvaletin olsun mu dedim hep, çok heveslendi.
4 gün önce bezini takmadım, anlattım. Lazımlık o kadar hoşuna gitti ki; çişi gelince bulup alıyor, koşa koşa yanıma getiriyor anne acil anne acil diyerek. İlk gün 3 kez altına kaçırdı çişini ama çok üzüldü. Sevdik, olabilir dedik, geçtik. İlk günün akşamı söylemeye başladı ama ne söyleme. Sürekli çişim geldi diyor. 10 defa söylüyorsa 1’inde yapıyor. Gece bez bağladım, sabah temiz kalktı ama gün boyu kakasını yapmadı çünkü hep ayakta yapardı bezliyken. Oturarak yapmak büyük sorun oldu. Gece uyurken yine bağladım bezini yine temiz kalktı. Sabah kakası geldi artık, oturttum çok zorlandı yaparken. Kalkınca da kakasını görüp korktu, bacağıma sarıldı. Duymuştum kakasından korkan çocuklar olduğunu. Bak ne güzel yapmışsın falan diye kakasını sevdim :)))
Lazımlık temizlemek bana zor geliyor. O yüzden hemen klozete alıştırayım dedim. İki gündür klozete yapıyor, çok gülüyor eğleniyor yaparken de. Sifona basıyorum el sallıyor falan. Dün gece bez bağlamadım artık, yapmadı altına. Gece kalkıp çişinin geldiğini de söylemedi. Bu gece de bezsiz yatırdım bakalım ne olacak..
Büyükte çok zor olduğu için bu süreçler, hele ki tuvalet olayı umutlanmak istemiyorum çok. Bir yandan da çok umutlanmak istiyorum.. oldu mu yani, tamamlandı mı bu süreç diye düşünüyorum hep, bu kadar kolay olamaz diye düşünüp kendimi hazırlıyorum. Duygularım çok çarpışık şu günlerde.
Sütten kesince gece uykuları 1 saat ileri sarkmıştı. Tuvalet eğitimi de biraz daha sarkıttı çünkü yatınca sürekli çişinin geldiğini söyleyip tuvalete gitmek istiyor.Önceden 20:30 gibi uyurken şimdi 23:00-23:30 arası uyuyor..
İnşallah sağlıcakla büyür ve öğrenir hepsi de.
Allah hepinizin de işini kolaylaştırsın, yükünü hafifletsin inşallah.
Hepinize; ailenize, çocuklarınıza, eşlerinize, sevdiklerinize sağlık, huzur dilerim.
Şimdiden mübarek Ramazan Bayramı’nız kutlu olsun. Allah’a emanet olun :)

Biz de başladık tuvalet eğitimine. 1 hafta oldu. Çişini kakasını söylemiyor cisi en başından beri rahat yapıyor ama kaka çok zor. Ayakta yapıyordu önceden oturarak yapmak zor geliyor. Sarıl diyor kendini güvensiz hissediyor. İlk defa bu akşam oturarak yaptı kakasını. Kitap okuduk o oturdu öyle. Kazalar çok oluyor. Gece bezliyorum ama bir süre sonra onu da bırakacağız ins.

Merhaba güzel anneler. Nasılsınız, bıdıklar nasıl. Ramazan bayramınız mübarek olsun :KK200: Ne zamandır giremiyorum foruma telefonum bozuktu. Sizlere küçük bir sorum olacak biz 5 gün oldu tuvalet eğitimine başlayalı hem gece hem gündüz bağlamıyorum. Gece yatmadan önce gidiyoruz yapıyor ama uykuya daltıktan sonra bir kez kaçırıyor mutlaka sonrasında söylüyor. Gece bez bağlamak istemiyorum ama bu durumu nasıl aşıcam bilmiyorum. Bayramdan sonra işe başlıcam ve şu Bi kaç günde onuda halledebilir miyiz, zamanla düzelir mi. Bu saatten sonra vazgeçmekte istemiyorum. Zamanla düzene girer değil mi

Merhaba hanımlar, bayramınız mübarek olsun🥰uzun zamandır ben de girememiştim, inşallah herkes iyidir. Maşallah miniklerimizi büyüttük sayılır artık. Biz de daha tuvalet eğitimini tamamlayamadık maalesef:( tam yılbaşında başlamıştık eğitime küçüğünü hemen öğrendi ama büyüğünü yapmaktan korkuyor, bez de bağlatmıyor. Fenalardayız yani:( ne yaptıysam olmadı artık şu illet bitsin psikoloğa götürmem. Var mı bi önerisi olan acaba. Bu arada bizim oğlan abi olacak inşallah yine bebek heyecanı sardı bizi🥰

Merhaba güzel anneler. Nasılsınız, bıdıklar nasıl. Ramazan bayramınız mübarek olsun :KK200: Ne zamandır giremiyorum foruma telefonum bozuktu. Sizlere küçük bir sorum olacak biz 5 gün oldu tuvalet eğitimine başlayalı hem gece hem gündüz bağlamıyorum. Gece yatmadan önce gidiyoruz yapıyor ama uykuya daltıktan sonra bir kez kaçırıyor mutlaka sonrasında söylüyor. Gece bez bağlamak istemiyorum ama bu durumu nasıl aşıcam bilmiyorum. Bayramdan sonra işe başlıcam ve şu Bi kaç günde onuda halledebilir miyiz, zamanla düzelir mi. Bu saatten sonra vazgeçmekte istemiyorum. Zamanla düzene girer değil mi
Selamlar, iyi bayramlar.
Bu konuda okuduğum yazılar ve danıştığım doktorlar şunu söylüyor:
-çocuk yatmadan 2 saat önce su dışında bir şey içmemeli,
-uyuduktan sonraki 1. saatte kaldırıp tuvalete götürün. Çünkü uyuduktan sonraki o zamanda mesane doluyor ve aynı zamanda o vakitlerde çocuk derin uykuya geçmiş olduğu için çişinin geldiğini algılayamayabiliyor,
-mesanesi küçük olabilir, büyüdükçe normal boyuta geliyor. O yüzden gece altını ıslatıyor olabilir; yapısal bir durum olduğundan çocuk doktorunun görmesi gerekiyor. İleri durum ve yaşlarda gerek olursa ultrasonla tespit ediliyor,
-anne ve babanın en az birinde küçükken alt ıslatma sorunu varsa çocukta da %40 bu sorun görülebiliyor, ikisinde de varsa bu oran %80’e çıkıyor. Anne ve babanın çocuğa aktardığı hormonlarla alakalı bir durum yani.
Siz öncelikli olarak uyuduktan sonraki 1.Saatin sonunda kaldırmayı deneyin, umarım başarılı olursunuz. Kolay gelsin :)

Merhaba hanımlar, bayramınız mübarek olsun🥰uzun zamandır ben de girememiştim, inşallah herkes iyidir. Maşallah miniklerimizi büyüttük sayılır artık. Biz de daha tuvalet eğitimini tamamlayamadık maalesef:KK43: tam yılbaşında başlamıştık eğitime küçüğünü hemen öğrendi ama büyüğünü yapmaktan korkuyor, bez de bağlatmıyor. Fenalardayız yani:KK43: ne yaptıysam olmadı artık şu illet bitsin psikoloğa götürmem. Var mı bi önerisi olan acaba. Bu arada bizim oğlan abi olacak inşallah yine bebek heyecanı sardı bizi🥰
Selamlar. Öncelikle bebeğin hayırlı olsun. Allah sağlıklıca kucağına almayı nasib etsin.
kaka korkusu durumlarında bez-lazımlık-klozet şeklinde gidilmesi öneriliyor. Yani önce bezle oturacak lazımlığa ve bezine yapacak kakasını. Sonra bezini çıkarıp lazımlığa yapmaya başlayacak ve sorun çözülünce klozete ama sizinki bez bağlatmıyormuş, o yüzden o kısım nasıl çözülür bilemiyorum.
makatında çatlak olabilir mi acaba, o yüzden kaka yapmak acı veriyor olabilir. Kakasını tuttukça daha da zorlanır. Zorlandıkça yapmak istemez ve bu döngü böyle devam eder.. Bunu büyük oğlumda yaşadık biz de. Çünkü “enkoprezis/kaka kaçırma” sorunu başlamıştı.
önce çocuk doktoruna danıştık. Çocuk gastroentoroloji bölümüne sevk etti. Orda da duphalac şurup ve krem verildi sadece ve beslenme planı yapıldı. Şurupla rahatladı, bir yıl kullandık ama şurubu bırakınca geri eski haline döndü. Daha sonra çocuk allerji ve immunoloji bölümüne gittik. Paketli olan tüm gıdalara karşı sindirim ve boşaltım sorunu olduğunu öğrendik. Çok uzun bir süreçti bizimkisi. Uc uca eklenmiş sorunlar çıkmıştı. O yüzden pedagogdan önce çocuk doktoruna danışmanızı tavsiye ederim. Biz pedagog’a da gittik. 10 seans oyun/terapi yapacağını söyledi. O zamanlar başka bir yere taşındığımız için 2 seans gidebildi sadece. Sonra beslenme alışkanlığı, daha aktif bir düzen ile çözüldü bizim sorunumuz çok şükür.
Bir de çocuk böyle bir sorunu olduğunu bilmemeliymiş. Yani kakadan korkuyor olabilir ama siz bunu dillendirmeyecekmişsiniz, bu yaşadığı hissin korku olduğunu ve bunun bir sorun olduğunu hissetmemesi gerekiyormuş.
küçük oğlum da ilk iki kaka yapışında korktu görünce ama hallettik çok şükür. Şimdi de oturarak yapmaya ve klozete yeni alışıyor olduğu için eline bir oyuncak alıyor onları konuşturuyor, bir kitap alıp resimlerine bakıyor ya da bana sen uyu diyor. Ben uyuyormuşum gibi yapınca kaka yapıyor ve o sesle beni uyandırmaya çalışıyor.. Ben de oturarak kaka yapmaktan rahatsız olduğunu bildiğimden ne istiyorsa onu yapıyorum ve hiç kakan geldi mi veya yaptın mı diye sormuyorum gerilmesin diye.
gerçekten karmaşık, çocuğun kontrolünde ve her çocukta farklı gelişen bir süreç. Benim gittiğim bir doktor demişti ki büyük oğlum için “sağlıklı her çocuk bir şekilde tuvalet alışkanlığı kazanır; kimi zorlanır kimi kolayca öğrenir ama er ya da geç bu süreç tamamlanır.” Benim yaşadıklarım ve aklıma gelenler bunlar, umarım siz de en yakın zamanda sağlıklı bir şekilde tamamlarsınız.
Allah yardımcınız olsun.

Selamlar, iyi bayramlar.
Bu konuda okuduğum yazılar ve danıştığım doktorlar şunu söylüyor:
-çocuk yatmadan 2 saat önce su dışında bir şey içmemeli,
-uyuduktan sonraki 1. saatte kaldırıp tuvalete götürün. Çünkü uyuduktan sonraki o zamanda mesane doluyor ve aynı zamanda o vakitlerde çocuk derin uykuya geçmiş olduğu için çişinin geldiğini algılayamayabiliyor,
-mesanesi küçük olabilir, büyüdükçe normal boyuta geliyor. O yüzden gece altını ıslatıyor olabilir; yapısal bir durum olduğundan çocuk doktorunun görmesi gerekiyor. İleri durum ve yaşlarda gerek olursa ultrasonla tespit ediliyor,
-anne ve babanın en az birinde küçükken alt ıslatma sorunu varsa çocukta da %40 bu sorun görülebiliyor, ikisinde de varsa bu oran %80’e çıkıyor. Anne ve babanın çocuğa aktardığı hormonlarla alakalı bir durum yani.
Siz öncelikli olarak uyuduktan sonraki 1.Saatin sonunda kaldırmayı deneyin, umarım başarılı olursunuz. Kolay gelsin :)
Teşekkür ederim bir süre de böyle deneyeyim. İnşallah başarılı oluruz :KK68:

Herkese merhaba iyi bayramlar 😊 L lwyr03 sağlıkla kucağınıza alın inşallah...
Çoğunuz emzirme ve tuvalet olayını çözmeye baslamissiniz maşallah darısı başımıza. Ben tek memeyi kesmiştim bir kaç hafta önce o bozuldu artık annecim diyip konuşarak biraz da limon surmustum ucuna eksi gelince bozulduguna ikna olup bir daha o memeden istemedi. Gelip gidip severek o bozuldu dedi sonra unuttu diğerinden içmeye devam etti. Bu hafta onu da keseyim diyordum konuşmaya başladım bak bu da bozulacak artık ama olsun sen gelir sarilirsin gibi, çok iclendi hep dediklerimi tekrarladı anı sinir patlamaları derken hasta oldu ateşlendi. Yine tanı sadece emmek istedi. O yüzden kesemedim bu hafta. Sanırım daha hazır değil ama tek taraftan emzirdigim için açıyor zaman zaman . Ve kesinlikle biteceğini kabullenemiyor inşallah basaracagiz 😅 tuvalet eğitimine gelince benhic acele etmiyorum sanırım daha ön gorusmedeyiz kendisiyle. Küçük tuvalet olsun ona yapalım modundayiz inşallah çözeriz bu yaz. Önceliğim emmeyi kesmek. En büyük problemimiz yemek seçmesi. Sebze bakliyat yemiyor. Sebzeleri köfte vs. Gibi yapıp yeidirmeye çalışıyorum. Bakliyat ağzına sürmüyor her yolu denedim sadece mercimek çorbası ... Sut peynir yoğurt yumurta ağzına sürmüyor. Yumurta çok nadir bazen omlet yapınca yiyiyor o kadar. Peynire bir yaşlarındayken bayilirdi şimdi görünce kaçıyor resmen . Bı durumu nasıl asicaz bilmiyorum. Umuyorum emmeyi kesince ve büyüdükçe geçer... Çok uzun yazdım sanırım :) tekrar herkese iyi bayramlar ve sağlıklı günler ...

Selam hanımlar :KK24: biz nihayet emmeyi bıraktık 3 gün bitti bugün o da ben de çok zorlanıyoruz. Ben de hiç hazır değilmişim hiç emmeden uyumamisti en çok o yüzden zorlanıyor ben de kollarımda saçını okşayarak uyuyusunu izlemeyi özlüyorum resmen kendimi zor tutuyorum :olamaz: çok şükür ki bu zamana geldik ama ne zormuş bu bağı koparmak .. çok düşkün olduğu ve hep evde olduğumuz için azaltarak biraktirmam pek mümkün olmadi. Bir anda kestim . Geçen gün hastaneye gittim endoskopi için. Döndüğümde doktor amca iğne yaptı artık acı oldu diye anlattım istersen bak dedim ( isteseydi azıcık limon surecektim :) bakmadı bile acı oldu deyince . Ara ara anne iyileşsin süt gelsin diyor ama genel olarak kabullenmeye başladı. Neyse kiminle paylasacagimi bilemedim. Beni en iyi siz anlarsınız :) sağlıcakla kalın ...

Selam hanımlar :KK24: biz nihayet emmeyi bıraktık 3 gün bitti bugün o da ben de çok zorlanıyoruz. Ben de hiç hazır değilmişim hiç emmeden uyumamisti en çok o yüzden zorlanıyor ben de kollarımda saçını okşayarak uyuyusunu izlemeyi özlüyorum resmen kendimi zor tutuyorum :olamaz: çok şükür ki bu zamana geldik ama ne zormuş bu bağı koparmak .. çok düşkün olduğu ve hep evde olduğumuz için azaltarak biraktirmam pek mümkün olmadi. Bir anda kestim . Geçen gün hastaneye gittim endoskopi için. Döndüğümde doktor amca iğne yaptı artık acı oldu diye anlattım istersen bak dedim ( isteseydi azıcık limon surecektim :) bakmadı bile acı oldu deyince . Ara ara anne iyileşsin süt gelsin diyor ama genel olarak kabullenmeye başladı. Neyse kiminle paylasacagimi bilemedim. Beni en iyi siz anlarsınız :) sağlıcakla kalın ...
Darısı başımıza...hadi hayırlı olsun🤗

Selamlar!!! maalesef çoğu şeye olduğu gibi foruma da zaman ayırmak çok zor uzun zamandır :( umarım herkes iyidir, sadece son bir iki sayfayı okuyabildim bu akşam, ama fırsat buldukça okuyacağım, hep güzel haberlerle yazalım inşallah ☺️ L lwyr03 hayırlı olsun cnm, Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah 🙏🏻 B bursa_83 siz nasılsınız cnm, umarım güzel gelişmeler vardır 🙏🏻🙏🏻

Back