Herkese selamlar. Nasılsınız güzel anneler, yavrularınız nasıl? Umarım sizler de çocuklar da iyisinizdir. Ve tabi bebekler de; malum yeni canlar katıldı bazılarımızın evine :)
Biz 15 tatilde sütten ayrılmayı tamamladık çok şükür. Büyük oğlumda o kadar zorlanmıştık ki ikimiz de. O her hastalandığında,6-7 ay bile geçmesine rağmen, meme istiyordu, benimse hala süt üretimim devam ediyordu. Hatta sütüm hiç çekilmeden ikinciye hamileydim. Demek ki ikimiz de hazır değilmişiz. Tecrübesizlik mi desem,ne desem bilemiyorum o dönemin böyle zorlu geçmesine.. Çünkü ikinci çocuğumla o kadar rahat ayrıldık ki. Acaba ne zaman kriz çıkacak, ne zaman ağlayacak meme diye endişelenirlen sorunsuz hallettik çok şükür konuşarak anlaşarak. Çok endişeliydim çünkü doğduğundan beri emerek uyuyordu. Allah var; büyük oğlum çok yardımcı oldu. Kardeşi ne zaman meme istese ona çok güzel şeyler anlattı, dikkatini dağıttı ve geldik o yolun sonuna. Emzirmek çok güzel, sade bir yakınlaşmaydı bizim için. Ayrılmak üzdü beni ama ağlatmadım, oğlumu yormadım diye de çok mutlu oldum.
Bu hafta da tuvalet eğitimine başladık. Yine büyük oğlum geliyor aklıma. Ya ben hakikaten çok cahilmişim, bir şeyleri yanlış yapmışım ya da çocukların karakteri bu durumların farklı yaşanmasına sebep olmuş bilemiyorum.
büyük oğlum 3. Gün öğrenmişti çiş kaka söylemeyi. Oh be dedim, bu kadar kolay mıymış?1 hafta söyledi. Sonra bi bıraktı söylemeyi; 1,5 yıl söylemedi. Ben tuvalete götürürsem yaptı, götürmezsem tuttu ama altına kaçırmadı. İnat etti sanki. Küçüğü aylardır hazırlıyordum tuvalet eğitimi için. Evimizde bir kedimiz var. Bak bu kedinin tuvaleti, bu abinin, bu babanın, senin de küçük tuvaletin olsun mu dedim hep, çok heveslendi.
4 gün önce bezini takmadım, anlattım. Lazımlık o kadar hoşuna gitti ki; çişi gelince bulup alıyor, koşa koşa yanıma getiriyor anne acil anne acil diyerek. İlk gün 3 kez altına kaçırdı çişini ama çok üzüldü. Sevdik, olabilir dedik, geçtik. İlk günün akşamı söylemeye başladı ama ne söyleme. Sürekli çişim geldi diyor. 10 defa söylüyorsa 1’inde yapıyor. Gece bez bağladım, sabah temiz kalktı ama gün boyu kakasını yapmadı çünkü hep ayakta yapardı bezliyken. Oturarak yapmak büyük sorun oldu. Gece uyurken yine bağladım bezini yine temiz kalktı. Sabah kakası geldi artık, oturttum çok zorlandı yaparken. Kalkınca da kakasını görüp korktu, bacağıma sarıldı. Duymuştum kakasından korkan çocuklar olduğunu. Bak ne güzel yapmışsın falan diye kakasını sevdim :)))
Lazımlık temizlemek bana zor geliyor. O yüzden hemen klozete alıştırayım dedim. İki gündür klozete yapıyor, çok gülüyor eğleniyor yaparken de. Sifona basıyorum el sallıyor falan. Dün gece bez bağlamadım artık, yapmadı altına. Gece kalkıp çişinin geldiğini de söylemedi. Bu gece de bezsiz yatırdım bakalım ne olacak..
Büyükte çok zor olduğu için bu süreçler, hele ki tuvalet olayı umutlanmak istemiyorum çok. Bir yandan da çok umutlanmak istiyorum.. oldu mu yani, tamamlandı mı bu süreç diye düşünüyorum hep, bu kadar kolay olamaz diye düşünüp kendimi hazırlıyorum. Duygularım çok çarpışık şu günlerde.
Sütten kesince gece uykuları 1 saat ileri sarkmıştı. Tuvalet eğitimi de biraz daha sarkıttı çünkü yatınca sürekli çişinin geldiğini söyleyip tuvalete gitmek istiyor.Önceden 20:30 gibi uyurken şimdi 23:00-23:30 arası uyuyor..
İnşallah sağlıcakla büyür ve öğrenir hepsi de.
Allah hepinizin de işini kolaylaştırsın, yükünü hafifletsin inşallah.
Hepinize; ailenize, çocuklarınıza, eşlerinize, sevdiklerinize sağlık, huzur dilerim.
Şimdiden mübarek Ramazan Bayramı’nız kutlu olsun. Allah’a emanet olun :)