• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Emme krizleri bizde de başladı birkaç gündür yeniden. Ne güzel günde 1-2 keze düşmüştü şimdi ağlayarak istiyor bıraksam 4-5 kez emecek. Diş mi diye bakmama da izin vermiyor. Bir de sabahın köründe uyanıp gece de geç yatıyor, üstelik gündüz de uyumuyor haftada en az 3 gün. Değişik bir psikolojide geçiyor bizim günlerimiz, şu yaşadığımız birkaç gün bana aşırı saçma ve krizli geliyor. Normale dönsün istiyorum artık çocuğum, delirtecek beni çünkü bu gidişle.

D dstn33 bizde durumlar şu yukarıdaki gibi, sende nasıl? Sağlığı nasıl? Kreşe alıştı mı?
Gunduz uyumayinca iyice zor oluyor umarım eski düzenine döner biran önce . Biz de meme için kavga ediyoruz resmen bazen kararlı şekilde vermiyorum çünkü yemek yemek yerine emmek istiyor . Ama çok ağlarsa da dayanamıyorum :/ saçma krizler kendini yerlere atmalar gidip dunara pat pat vurnalar vs. Küçük ergenlikler mevcut alıp alıp isirasim geliyor 🙈 dişlerine ben de tam bakamadım ama ucundan gördüm sanki eli sürekli ağzında çıkart diyorum çıkarıyor 1 sn geçmiyor tekrar ısırıyor... Geçecektir bu donemler de sağlıkla buyusunler inşallah biz de sağlıkla büyütelim ...
All-izz-well All-izz-well arkadaslar hepimiz yeni hayatimiza alıştık hamdolsun.hala hunharca emiyor.tuvalet eğitimine de yaklaştık sanirim bezini kirletinde kotu koku alan insanlar gibi elini burnuna dogru yelpaze gibi sallıyor yüzünü burusturuyor sanki ben kirlettim onun bezini :KK70: kreşe alıştı..biz de onun kreşte olmasına alıştık zırt pırt kresi aramiyoruZ.orada beslenmesi düzene girdi evde olduğundan çok yiyor miktar ve çeşit olarak.masallah diyeyim kilo aldı.uzerini değişmeyi tan beceremese de çorap ayakkabı terlik kendisi giyip çıkartabiliyor.:nazar:
Maşallah canım çok sevindim 🧿

Merhaba canım, bizde uzun süredir böyle aslında sadece uyurken meme veriyorum bir de sütü sağmak zor geliyor bazen gece veriyorum. Ona rağmen artık bıraktırmak istiyorum çünkü o emerken çok sinirleniyorum bilmiyorum sizde var mı bu durum ama emsin istemiyorum artık. Bir de sabrım çok azaldı. İnsan her seye ağlar her seye inat eder mi ya düz duvara kafa atıyor cok yoruldum artık
Halen biraktiramadim cnm bende sinirleniyorum bir de evde emzirmemi isteyen bir baba olunca çıktığım yolda hep yarıda bırakmak zorunda kalıyorum dediğin gibi inat herşeye ağlaması tavan durum da

Halen biraktiramadim cnm bende sinirleniyorum bir de evde emzirmemi isteyen bir baba olunca çıktığım yolda hep yarıda bırakmak zorunda kalıyorum dediğin gibi inat herşeye ağlaması tavan durum da
Şu inat durumuna bir örnek de ben ekleyeyim dedim. Nezle oldu 1 haftadır hafif ama öksürük balgam var. Doktor bir şurup ve burun spreyi verdi. Güzellikle anlatıp icirmeye çalışıyorum icecekmis gibi yapıp kandırıp kaçıyor. Dün o kadar ağladı kaçtı ki dilimde tüy bitti yok inat! En son iki elini yere koymuş kafasını yere vuruyordu sok oldum :KK57: bu yaşta bu sinir ve tek sakinlestigi yer kucak + meme :olamaz: aslında oldukça da sakinim ben ona karşı çok zor sabrım tasiyor öyle şiddet içerikli çizgi filmler falan kesinlikle açmıyorum zaten genelde müzik kanalı açık dans etmeyi öğrendi seviyor. Bu hareketler nerden çıkıyor ilginç :(

Emme krizleri bizde de başladı birkaç gündür yeniden. Ne güzel günde 1-2 keze düşmüştü şimdi ağlayarak istiyor bıraksam 4-5 kez emecek. Diş mi diye bakmama da izin vermiyor. Bir de sabahın köründe uyanıp gece de geç yatıyor, üstelik gündüz de uyumuyor haftada en az 3 gün. Değişik bir psikolojide geçiyor bizim günlerimiz, şu yaşadığımız birkaç gün bana aşırı saçma ve krizli geliyor. Normale dönsün istiyorum artık çocuğum, delirtecek beni çünkü bu gidişle.

D dstn33 bizde durumlar şu yukarıdaki gibi, sende nasıl? Sağlığı nasıl? Kreşe alıştı mı?
Diş olabilir, bizimkinin alt 2. azilar çıkıyor ve aynı sekilde gündüz çok zor uyuyor ya da hiç uyumuyor :KK43:

Şu inat durumuna bir örnek de ben ekleyeyim dedim. Nezle oldu 1 haftadır hafif ama öksürük balgam var. Doktor bir şurup ve burun spreyi verdi. Güzellikle anlatıp icirmeye çalışıyorum icecekmis gibi yapıp kandırıp kaçıyor. Dün o kadar ağladı kaçtı ki dilimde tüy bitti yok inat! En son iki elini yere koymuş kafasını yere vuruyordu sok oldum :KK57: bu yaşta bu sinir ve tek sakinlestigi yer kucak + meme :olamaz: aslında oldukça da sakinim ben ona karşı çok zor sabrım tasiyor öyle şiddet içerikli çizgi filmler falan kesinlikle açmıyorum zaten genelde müzik kanalı açık dans etmeyi öğrendi seviyor. Bu hareketler nerden çıkıyor ilginç :KK43:
Geçen bizimki de saçını başını yoluyordu sinirden ve sadece memede sakinleşti 😔

Şu inat durumuna bir örnek de ben ekleyeyim dedim. Nezle oldu 1 haftadır hafif ama öksürük balgam var. Doktor bir şurup ve burun spreyi verdi. Güzellikle anlatıp icirmeye çalışıyorum icecekmis gibi yapıp kandırıp kaçıyor. Dün o kadar ağladı kaçtı ki dilimde tüy bitti yok inat! En son iki elini yere koymuş kafasını yere vuruyordu sok oldum :KK57: bu yaşta bu sinir ve tek sakinlestigi yer kucak + meme :olamaz: aslında oldukça da sakinim ben ona karşı çok zor sabrım tasiyor öyle şiddet içerikli çizgi filmler falan kesinlikle açmıyorum zaten genelde müzik kanalı açık dans etmeyi öğrendi seviyor. Bu hareketler nerden çıkıyor ilginç :KK43:
Cnm gündüz emmeyi biraktirdim 3 gun oldu gayet iyi geçiyor en azından yemek yiyor daha sakin bağımsız geceleri de uyuduktan sonra göğüs ile ilgili problem yaşamamak adına emziriyorum. Bu sayede uykulu olduğu için tam anlamlandiramiyor gece emmesini ustelik sık sık uyanmasida azaldı ivedilikle bırakması tavsiye ediyorum . inata gelince yapılabilecek hiçbirşey yok bence bu dönemi de ins bir an once anlatırız.

Merhaba güzel anneler, nasılsınız keyifler yerindedir umarım. Valla bizde sinir stres tam gaz devam ediyor. Öğlen uykuları hala kabus gece de farklı değil sekiz sekizbucuk arası uyuyan çocuklar dokuzda anca uyutmaya götürebiliyorum 10 da zar zor uyuyorlar. Çok düzenimiz bozuldu memeden sonra üç ay olacak düzene girer mi yada nasıl girer inanın bilmiyorum. Ama insanı çok çok yıpratıyor uyumasalar dursalar vallahi artık geçtim öğlen uykusunun faydalarını uyutmayacagim ona da kabulum ama durmuyorlar inanılmaz miz miz inanılmaz saçma hareketler. Birbirleri ile deli kavgalar, anlamsız istekler vs vs. Gretchen Grundler Gretchen Grundler , seni cok iyi anliyorum Allah sabir versin hepimize bu bebelerimize de biraz duzen versin. Bu arada guzel dualarin dileklerin icin de cok sagol. Senden mesaj gormek cok guzel oluyor ozlemisim inan. Dilleri iyice çözülme aşamasında biz bu konuda biraz yavaştık her şeyi anlayıp komutları düzenli yapıp az konuşuyorlardı şimdi birden açıldılar. Telaffuzları beni benden alıyor. Ornek, gorusuruz: Şürüşürruz, mavi: mani, iyi akşamlar: iişaklamlar, ayakkabı akka, gibi... cok komik oluyolar ya konustukca isirasim geliyor. Bu arada drucilla drucilla , tuzladayim yakindaysan oturmaya beklerim. Malum ben ikisiyle tek basima pek bir yere cikamiyorum ama siz buyrun gelin Barisla beraber cok seviniriz. Benim bir diğer derdim de oğlan yemek konusunda iyiden iyiye sapıttı et yemiyor balık yemiyor bir tek köfte yiyordu onu da yemiyor artık. Sebze zaten ağzına almıyor. Akşamın bir körü bir sürü çeşit yapıyorum yeter ki yesin diye klasik tarifler, değişik tarifler yok ağzına almıyor. Sadece çorba o da bazı cesitleri ve pilav. Eskiden böyle değildi inşallah geçicidir diyorum. Ne guzel duzenimiz vardi uyku yemek hepsi gitti. Size bir sorum var arkadaslar bexsero yanı meningokok menenjit b virüsü aşısını yaptırdınız mı doktorlarınız ne diyor. Ben bir kaç ayrı doktora sordum hepsi yapılması taraftarı vakalar çok arttı. Diğer vurdurdugunuz b virüsünü kapsamıyor diyorlar sizde durumlar nasıl? Gene yazacağım cok hızlı yazdım kusura bakmayın nolur, daldan dala atladım anlattım ama şimdi uyudular yemek yapmam lazım gece daha da gec olmadan, bütün minnoslar opuyorum, sevgiler..

Kızlaar oğluum çişini çok güzel söylüyor yapıyor ama kakası gelince anne bez tak diyor kaka korkusu olan var mı :( tatlış şeyler yapıyorum ama kakayı sevdiremedim.

Merhaba güzel anneler, nasılsınız keyifler yerindedir umarım. Valla bizde sinir stres tam gaz devam ediyor. Öğlen uykuları hala kabus gece de farklı değil sekiz sekizbucuk arası uyuyan çocuklar dokuzda anca uyutmaya götürebiliyorum 10 da zar zor uyuyorlar. Çok düzenimiz bozuldu memeden sonra üç ay olacak düzene girer mi yada nasıl girer inanın bilmiyorum. Ama insanı çok çok yıpratıyor uyumasalar dursalar vallahi artık geçtim öğlen uykusunun faydalarını uyutmayacagim ona da kabulum ama durmuyorlar inanılmaz miz miz inanılmaz saçma hareketler. Birbirleri ile deli kavgalar, anlamsız istekler vs vs. Gretchen Grundler Gretchen Grundler , seni cok iyi anliyorum Allah sabir versin hepimize bu bebelerimize de biraz duzen versin. Bu arada guzel dualarin dileklerin icin de cok sagol. Senden mesaj gormek cok guzel oluyor ozlemisim inan. Dilleri iyice çözülme aşamasında biz bu konuda biraz yavaştık her şeyi anlayıp komutları düzenli yapıp az konuşuyorlardı şimdi birden açıldılar. Telaffuzları beni benden alıyor. Ornek, gorusuruz: Şürüşürruz, mavi: mani, iyi akşamlar: iişaklamlar, ayakkabı akka, gibi... cok komik oluyolar ya konustukca isirasim geliyor. Bu arada drucilla drucilla , tuzladayim yakindaysan oturmaya beklerim. Malum ben ikisiyle tek basima pek bir yere cikamiyorum ama siz buyrun gelin Barisla beraber cok seviniriz. Benim bir diğer derdim de oğlan yemek konusunda iyiden iyiye sapıttı et yemiyor balık yemiyor bir tek köfte yiyordu onu da yemiyor artık. Sebze zaten ağzına almıyor. Akşamın bir körü bir sürü çeşit yapıyorum yeter ki yesin diye klasik tarifler, değişik tarifler yok ağzına almıyor. Sadece çorba o da bazı cesitleri ve pilav. Eskiden böyle değildi inşallah geçicidir diyorum. Ne guzel duzenimiz vardi uyku yemek hepsi gitti. Size bir sorum var arkadaslar bexsero yanı meningokok menenjit b virüsü aşısını yaptırdınız mı doktorlarınız ne diyor. Ben bir kaç ayrı doktora sordum hepsi yapılması taraftarı vakalar çok arttı. Diğer vurdurdugunuz b virüsünü kapsamıyor diyorlar sizde durumlar nasıl? Gene yazacağım cok hızlı yazdım kusura bakmayın nolur, daldan dala atladım anlattım ama şimdi uyudular yemek yapmam lazım gece daha da gec olmadan, bütün minnoslar opuyorum, sevgiler..
Uyku rutini denedin mi uyumadan önce? İki çocukla çok zor olur ama ‘bezleri değiştirip, perdeleri kapatıp, 3 kitap okuyup, bir şarkı söyleyip uyuma zamanı’ diye anlatıp uygularsan belki rahatlarlar uyumak için. Bir de bizde yeni bir yöntem var, saati gösterip uzun çubuk buraya gelince uykuya gideceğiz diyorum, çoğu gün işe yarıyor. Bazen birkaç dakika geçtiğini görünce krize girip 3’e gelsiiiin 3’te kalsın diye ağladığı ve saati çeyrek geçede sabitlediğimiz olmadı mı oldu 🤣 ama genel olarak işe yarayan bir yöntem. Telaffuzlarına bayıldım, çok sevimliler. Ben de Defne’nin komik telaffuzlarını not alıyorum, ileride okuyup hatırlamak için. Deodorant için noodirant ve mikrofon için mikmikyon demesi favorilerimden 😄
Yemek seçmesi için hiçbir şey diyemiyorum, seçen çocuk çok zor. Sebzeleri köfte olarak verebilirsin köfte seviyorsa. Yemediklerini ben öyle yapıyordum. Başka da hiçbir şey öneremem, kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş.
Bizim doktor da önerdi bexsero’yu. Bir dahaki kontrolde yaptıracağım sanırım ben de. Diğer aşılardan hiç korkmadım ama bu daha yeni bir aşı diye tereddütlüyüm açıkçası. Umarım korkularım yersizdir.

Kızlaar oğluum çişini çok güzel söylüyor yapıyor ama kakası gelince anne bez tak diyor kaka korkusu olan var mı :KK43: tatlış şeyler yapıyorum ama kakayı sevdiremedim.
Kaka kitapları alabilirsin; Teo’nun Kaka Kitabı, Kaka Hakkında Her Şey, bu ikisinin içeriğini ben sevdim, başka öneri olursa ben de açığım.

Herkesin kaka yaptığını, annesinin babasının, nine dedelerinin, kedilerin köpeklerin vs. Yaptığını anlatırsan belki sıcak bakabilir. Eğer klozete yapıyorsa lazımlık kullanıp birlikte dökebilirsiniz tuvalete. Deliğin büyük olması korkutucu olabiliyormuş çocuklar için. Zorlama, zorlarsan saha fazla itebilir, hiç yapmak istemez. Belki geçicidir, kendiliğinden alışır.

Nasılsınız arkadaşlar? Ben öğlen yemeğine çıktım hazır fırsat bulmuşken bakayım dedim kk ya..sayfamız duruldu..kimsenin sesi çıkmaz oldu.yakaladigimiz muhabbeti uzun seneler devam ettirelim isterim.
Ogluş dün akşam ateşlendi kreşe göndermedik.emzirmeyi biraktirabilme,konuşma ve tuvalet eğitiminde hiç yol almadık biz
Tuvalet eğitimine başlamadık bile.acaba beceriksiz bir annemiyim diye düşünmeye başlıyorum.konusma mevzuunda kreş öğretmenleri psikolog vs arasın kendini çok iyi ifade ettiğini bu yüzden konuşmaya ihtiyaç duymadığını söylüyorlar.hakikaten öyle..napcaz bilmiyorum.cok sosyal her oyunun aktivitenin içindeymiş ama gelin görün ki 3 ayda literatürüne kattığı bir kaç kelime var.o da kukla... Annne den annem..babadan babammm.
İş de stresli valla hedeflerim tutmuyor deneme suremdeyim her an kapı önüne konabilirim max 2 ay daha bana katlanıp işsizlik maaşı alabileyim diyee Şubat'ta yollarlar gibime geliyor.bende havadisler böyle.icinizi sisirdiysem ozur dilerim.

Instagramdan haberlesebiliriz "ozlmevkrn" hesabım isteyen ekleyebilir

Nasılsınız arkadaşlar? Ben öğlen yemeğine çıktım hazır fırsat bulmuşken bakayım dedim kk ya..sayfamız duruldu..kimsenin sesi çıkmaz oldu.yakaladigimiz muhabbeti uzun seneler devam ettirelim isterim.
Ogluş dün akşam ateşlendi kreşe göndermedik.emzirmeyi biraktirabilme,konuşma ve tuvalet eğitiminde hiç yol almadık biz
Tuvalet eğitimine başlamadık bile.acaba beceriksiz bir annemiyim diye düşünmeye başlıyorum.konusma mevzuunda kreş öğretmenleri psikolog vs arasın kendini çok iyi ifade ettiğini bu yüzden konuşmaya ihtiyaç duymadığını söylüyorlar.hakikaten öyle..napcaz bilmiyorum.cok sosyal her oyunun aktivitenin içindeymiş ama gelin görün ki 3 ayda literatürüne kattığı bir kaç kelime var.o da kukla... Annne den annem..babadan babammm.
İş de stresli valla hedeflerim tutmuyor deneme suremdeyim her an kapı önüne konabilirim max 2 ay daha bana katlanıp işsizlik maaşı alabileyim diyee Şubat'ta yollarlar gibime geliyor.bende havadisler böyle.icinizi sisirdiysem ozur dilerim.
Olur mu canım anlat sen :KK200: tuvalet eğitimi mevzusuna biz de başlamadık henüz ben hazirmis gibi hissetmiyorum ya da bana öyle geliyor bilemiyorum şimdilik anlatıp gösteriyorum cisinin geldiğini söylemeye başladığı gün hazır diyeceğim . Şuan yaptıktan sonra söylüyor her şeyi . Emzirmeye de devam ben de nasıl başaracağım diye düşünüp duruyorum :( iş konusunda da hakkında hayırlısı olsun canım inşallah toparlanır açılır kotani tutturursun Her şey gönlünce olsun ...

selam canim. iletisime gecelim gorusmeyi ben de isterim :) biz yaptirdik bexseroyu. 2 dozu da vuruldu baris. bizim doktorumuz da ayni seyleri soyledi, ozellikle olum ile sonuclanan vakalar gelmeye başladığını. risk almamak icin yaptirdik mecburen. insan ikilemde kalıyor.

selam ahali. herkes iyi mi? biz 2 yas sendromunu dibine kadar yasiyoruz bu aralar. ne zaman bitecek bu canina yandigimin sendromlari:bicak:
Merhaba drucilla . Aynı dertten muzdaribiz. Sürekli inatlaşıyor bizimle.
Özellikle de tuvalet konusunda. Oyuna dalıyor, çişin var mı diye soruyorum yok diye inat ediyor 6 7 saat hiç gitmiyor inadından. Ve kaçınılmaz son. Kaçırıyor. Benide geriyor artık bu inatlaşma durumları. Çok yoruldum . :(

Selam kızlar krizler bizde de mevcut tabiki küçük ergen 😅 ben bez biraktirma için henüz hazır görmüyorum. Şimdilik önce söylemesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorum biraz gerideyiz bu konuda.. hala tam zamanlı emziren var mı aramızda tek mi kaldık acaba ? Beni bazen yoruyor bu durum. Bıraktırmak istiyorum ama bak annecim şuan yok mama yicem olacak gibi bahanelerle başlayayım diyorum acmadigim için kazakların cekistirip ağlıyor :( yemek konusu hala sıkıntılı düzen sıfır bakliyat sıfır neyse bizde durumlar böyle sizlerde ne var ne yok

Selam kızlar krizler bizde de mevcut tabiki küçük ergen 😅 ben bez biraktirma için henüz hazır görmüyorum. Şimdilik önce söylemesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorum biraz gerideyiz bu konuda.. hala tam zamanlı emziren var mı aramızda tek mi kaldık acaba ? Beni bazen yoruyor bu durum. Bıraktırmak istiyorum ama bak annecim şuan yok mama yicem olacak gibi bahanelerle başlayayım diyorum acmadigim için kazakların cekistirip ağlıyor :( yemek konusu hala sıkıntılı düzen sıfır bakliyat sıfır neyse bizde durumlar böyle sizlerde ne var ne yok
Hafta sonları emme forever...hafta içi akşamdan akşama gece de 1 defa emmeeegggg.konusmada geriyiz kreşe başlasak da.cumleler yok ama kendini ifade etme kusursuz.ama hiç beklemedigim anda beklemedigim taklitleri var.agzimdan çıkanı papağan gibi tekrar ediyor canı isterse ama konuşmak yok:) ben bez bırakmadan çok konuşmaya taktım.kreste yemesi düzenli maşallah kilo bile aldı.galiba bu konuda benden iyi bakıyorlar oğlana:))))3 yaş olsun yarım gün kreş oneririm

Hafta sonları emme forever...hafta içi akşamdan akşama gece de 1 defa emmeeegggg.konusmada geriyiz kreşe başlasak da.cumleler yok ama kendini ifade etme kusursuz.ama hiç beklemedigim anda beklemedigim taklitleri var.agzimdan çıkanı papağan gibi tekrar ediyor canı isterse ama konuşmak yok:) ben bez bırakmadan çok konuşmaya taktım.kreste yemesi düzenli maşallah kilo bile aldı.galiba bu konuda benden iyi bakıyorlar oğlana:))))3 yaş olsun yarım gün kreş oneririm
Maşallah ona :) konuşmak işlerine gelmiyor bence:)) bizimki de öyle ne söylesek tekrar ediyor bazen özellikle yanlış bişey yaptıginda iyarirken . Emmediginde çok güzel yiyiyor bizimki de ama çok nadir olan birşey bu :/ neyse illaki bırakacak diyorum . Kresi 3 yaşından sonra ben de düşünüyorum aslında durum musait olursa tabi belki uygu bir iş bulursam çalışmaya bile baslayabilirim nasip :)

Maşallah ona :) konuşmak işlerine gelmiyor bence:)) bizimki de öyle ne söylesek tekrar ediyor bazen özellikle yanlış bişey yaptıginda iyarirken . Emmediginde çok güzel yiyiyor bizimki de ama çok nadir olan birşey bu :/ neyse illaki bırakacak diyorum . Kresi 3 yaşından sonra ben de düşünüyorum aslında durum musait olursa tabi belki uygu bir iş bulursam çalışmaya bile baslayabilirim nasip :)
Şiddetle öneririm çalışmani maddiyattan bagimsiz bir şekilde.sen de kendin baktın bu zamana kadar oglusa.sana cok iyi gelir çalışmak.ise başladığımdan beri bir bardak sıcak çay içebiliyorum en azından.bizim oğlan neredeyse kilo kaybetti kreşe ilk başlayıp hasta olduğunda.sonra yeme düzeni oturdu .bakalım insaah devam eder.

Merhaba drucilla . Aynı dertten muzdaribiz. Sürekli inatlaşıyor bizimle.
Özellikle de tuvalet konusunda. Oyuna dalıyor, çişin var mı diye soruyorum yok diye inat ediyor 6 7 saat hiç gitmiyor inadından. Ve kaçınılmaz son. Kaçırıyor. Benide geriyor artık bu inatlaşma durumları. Çok yoruldum . :KK43:
cisin var mi diye sorunca barisin henuz var dedigini duymadim. duyduysam da sayilidir, bir elin parmaklarını gecmez. o yuzden sormamani oneririm. oyuna cevir, en once ben kosucam tuvalete, en cok çişi ben yapicam vs gibi :)

Back