- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Etrafında bir çocuk öyle yaptıysa yapışıyor o hareket, tepki vermeyince azalır diye düşünüyorum.Sanırım bizim ki dönemsel değil bildiğin huy edindi vallaceremesini de ben çekiyorum
Aynı durum bizde de var, tv hiç açılmaz o uyanıkken. Açarsak da sadece Spotify için açıyoruz. Yine de kumandaya yetişirse alıyor tv’yi açıyor. Siyah ekran da olsa açıyor. Telefon da aynı, bulduğu an kulağına götürüp monolog şeklinde gevezelik yapıyor. Omzuyla sıkıştırıp kıyafet falan katlıyor. Bir şekilde ortadan kaldırsam da bulduğu an kapıyor yine. Bilgisayar yakındaysa kapağını açmaya çalışıyor hatta ben görmeden başka odaya götürmeye çalıştığını yakaladım birkaç kez. Genel olarak çok meraklı teknolojik şeylere, engellenemiyor.Ya kızlar peki bu ekran bağımlılığını napıcaz, televizyonu hiç açmıyoruz evde ama telefon....ben eline telefon vermemeye çalıştıkça daha çok mu meraklanıyor ne. Biri aradığında konuşturmadığı gibi konuşma bitince de elimden alıp, orayı burayı birgüzel kurcalıyor. Benim ailem uzakta yaşıyor, özlediklerinde görüntülü görüşüyoruz, sanırım bu alışkanlık yaptı. İki gündür uyanık olduğu vakitlerde yok ediyorum telefonu ama biri ararsa vay halimize.Var mı bizim gibi olan ?
Aman! Ay çok tehlikeli olmaya başladılar ya :-OAy Allahım her yazılana bizdede aynısı demekten utanır oldum ama bunu da demezsem olmazbenim kilitli kalma gibi fobim var bu yüzden çelik kapıyı kilitlemiyorum hem de biraz zor açılıyo yani kızımın açması mümkün değil ( ben öyle sanıyodum ) bi gün eşim geldi direkt içeri girdi bende şaşırdım neden zile basmadın diye,açık kapının neyini çalayım dedi ben şok o gün kapıyla oynuyodu meğer açmış ve saatlerce açık kalmış o günden beri bende fobi falan kalmadı sürekli üstten de kilitliyorum.
Gece yarısı uykuya dalmalarını da gece yarısı ayılmalarını da sevmiyorum. Geç uyuduysa yarım saat dolmadan uyandırırsan o kadar sarkmaz aslında. Gerçi atak vakti hiçbir plan tutmuyor ama ben öyle yapmaya çalışıyorum.Maşallah yazin 20.30 da uydurdu.yaz bittiğinden beri ileri kaydi uyku saati.gunduz uykusu ve sabah uyanma saatiyle ilgili bir sarmala girdik.haftalardir en erken bugün uyudu şimdi sızdı.gecen hafta gündüz 16.00 civarı uyuyup 19.00 civarı uyanınca gece 01.00 civarı uykuya zor geçti çok yipraticiydi
Omzuyla sıkıştırıp kıyafet katlamak mıEtrafında bir çocuk öyle yaptıysa yapışıyor o hareket, tepki vermeyince azalır diye düşünüyorum.
Aynı durum bizde de var, tv hiç açılmaz o uyanıkken. Açarsak da sadece Spotify için açıyoruz. Yine de kumandaya yetişirse alıyor tv’yi açıyor. Siyah ekran da olsa açıyor. Telefon da aynı, bulduğu an kulağına götürüp monolog şeklinde gevezelik yapıyor. Omzuyla sıkıştırıp kıyafet falan katlıyor. Bir şekilde ortadan kaldırsam da bulduğu an kapıyor yine. Bilgisayar yakındaysa kapağını açmaya çalışıyor hatta ben görmeden başka odaya götürmeye çalıştığını yakaladım birkaç kez. Genel olarak çok meraklı teknolojik şeylere, engellenemiyor.
Ben çok kullanmıyorum, eşim kullanıyor ben sadece haftasonları tv’den açınca kullanıyorum. Ama kullanımı basit görünüyor. Çok fazla çocuk şarkısı yok 25-30 tane falan gibi görünüyor. Sen söyleyince baktım şimdi.Gretchen Grundler bu stopify hakkında bebi bi bilgilendirsen nedir , ne değildir.Bir müzik dinleme programı olduğunu biliyorum. Kullanımı kolay mı? Çocuk şarkıları falan var mı .Ücretli mi?
Teşekkürler canım, sen yazınca ben de hep reklamlarda falan duyuyoruz ya bir bilene danışayım istedim.Benim de aram yok pek ama çocuk şarkısı varsa diye heves ettim, çünkü telefon ve bilgisayardan açtığımızda direk ekrana kayıyor. Belki bu yolla olabilir diye ümitlenmiştim.Ben çok kullanmıyorum, eşim kullanıyor ben sadece haftasonları tv’den açınca kullanıyorum. Ama kullanımı basit görünüyor. Çok fazla çocuk şarkısı yok 25-30 tane falan gibi görünüyor. Sen söyleyince baktım şimdi.
Bir de Müşfik Kenter’in sesinden masallar var ama iki tanesini dinledim, intihar eden tavşanlar, hırsızlık yapan yalan söyleyen kargalar havada uçuşuyor. Klasik masallar işte, hep korkunç şeyler.
Ücretli, aylık 14 lira. Bir aylık ücretsiz denemesi var, memnun kalmazsan bırakabiliyorsun sıkıntısız şekilde. Aile paketi var, biraz daha yüksek fiyatı. 21 liraya birden fazla kişi kullanabiliyor. Ayrı oturumlar oluyor. Ama aynı yerde oturmaları gerekiyor kişilerin.
Reklamsız, internetsiz, kullanım kolaylığı sağladığı için kullanılabilir bir uygulama. Benim müzikle çok aram yok bu ara, o yüzden hiç heves etmedim.
Şarkıları indirip hoparlör ve mp3 çalarla dinleyebilirsiniz. Ya da indirdikten sonra ekranı kapatıp bilgisayardan da açabilirsiniz. Youtube falan reklam dolu, ekranı kapatıp gitsen sürekli bölünüyor dinlediğin müzik. İndirmek en güzeli.Teşekkürler canım, sen yazınca ben de hep reklamlarda falan duyuyoruz ya bir bilene danışayım istedim.Benim de aram yok pek ama çocuk şarkısı varsa diye heves ettim, çünkü telefon ve bilgisayardan açtığımızda direk ekrana kayıyor. Belki bu yolla olabilir diye ümitlenmiştim.
Yerde bir şey bulduğunda bizimki de başta öğrenmişti iyy yapıp aldığı gibi bırakıyordu ya da yanında bekleyip iyy demeye devam ediyordu ben gelip alana kadar ama şimdi nedense ağzına atmayı tercih ediyorMerhaba hanımlar ne güzel sayfa yine hareketlenmis. Bu kadar sayfa olacağını düşünmediğini için alintilayamadim. Bizim kızda 11 - 14 aylar arası memeyi çok isiriyodu hatta bayagi bi yara felan yapmıştı onu çok zor biraktik. Sonra iki yada üç kere omzumu ısırdı onda tepki vermedim bırakınca annecim çok canım acıdı bir daha ısırma lütfen dedim. Bakıcısını da tembihledim ısırırsa tepki verme gülme hiç bişey deme dedim şükür onlarda hiç bir şey yapmamış ve öylece atlattık. Ben sürekli olmasa da malesef arada Video açmak zorunda kalıyorum hafta ici evde olmadığım ve cumartesi esimin kursu olması sebebi ile çamaşır asarken evi supururken felan ama maşallah bilincinde şimdilik yalnızca mutfakta mama Sandalyesinde oturduğunda izlenebileceginin ve ben ne kadar istersem o kadar izleyebileceginin farkında. Ama ne yazıkki telefon konusunda gördüğünde hemen eline alıyor ben farkedene kadar bizikliyor. Ben farkedince hemen getiriyor bana. Başak burclarindan hep korkmustum titizlikten dolayı ama kız olması işi kurtardı bizde. Yerde gördüğü en ufak bir parçayı bile hemen çöpe atıyor yada bana getiriyor
Yazacaktım unutmuşum daha kucukken heves Edip fırçalamaya çalışıyordu o minik ellerle ben de senin gibi karşısında fırçalı yorum hep gülüyor eline kendi fırçasını veriyorum maalesef benim elindekini istiyor şimdilik bu durumu düzeltmenin gerekiyor belki hayvan figurlu bir diş fırçası bulursak dikkatini çekebilir yeniden bizimkinin deŞöyle söyleyeyim, arkamda sanıp mutfakta iş yaparken bir şey anlatıyorum, bir bakıyorum içeride koltuğa oturmuş mutfaktan aşırdığı bir şeylerle oynuyor. Ya da odasında diye biliyorum Flash gibi geçiveriyor başka odaya, Defne miydi gözlüğe ışık vurdu onun yansıması mıydı emin olamıyorum. Emeklerken daha uzun oluyordu geçişi yatay gittiği için, dikey geçerken gözden kolay kayboluyor
Doktor tavsiye etmedi, ben dedim başlamayı düşünüyorum evet faydalı dedi. Diş fırçası aldım, ben yanında fırçalarken o da kendisi fırçalıyor. Normalde de diş fırçalarken hep onun hizasına eğilirdim çok keyif alırdı fırçalamamdan şimdi de birlikte yapınca şevkle yapıyor. Hatta her elini yıkamamızda ağlıyordu fırçalamak için, yemek yedikten sonra fırçalanacağına zor ikna ettim. Fırça kabı inekli, banyoya her girişimizde ‘inek, kızımın fırçasına iyi bak, yemekten sonra geleceğiz. Hadi hoşçakal’ diye el sallayıp törenle ayrılıyoruz. Öneririm
Tv konusunda ilk başta çok hassastım ama artık p kadar değilim. Hiç tv ve telefon görmemesi için hiçkimsede olmaması gerekiyor. Komşuya gidiyoruz çocuğu tv açıyor bizimki kitlenip kalıyor bakıcam diye . Hiç görmediği için daha çok bakma hissiyatı oluyor. Kısıtlı bir şekilde açıyorum bu kadarından zarar geleceğini sanmıyorum.Yerde bir şey bulduğunda bizimki de başta öğrenmişti iyy yapıp aldığı gibi bırakıyordu ya da yanında bekleyip iyy demeye devam ediyordu ben gelip alana kadar ama şimdi nedense ağzına atmayı tercih ediyorvideo hakkında ben TV hiç açmayan ve hiç TV ile tanistirmamis arkadaşlari gıpta ile okuyorum bizde mümkün olmadı . Hem çok gazlı bir bebek hem de disten dolayı çok sancı çekmiş ve çekmekte olan bir bebek . İki sancı birleşince şarkı oyun oyuncak kucak masal bazen hicbiri kar etmiyordu ve etmiyor . Gayri ihtiyari anne baba duygusalligi ile aman ağlamasın daha fazla diyerek reklamlar ve baby TV ile tanıştı gün içinde kısa süreli acabiliyorum ama dediğin gibi bizim istedigimiz ve izin verdigimiz kadar izleyebileceginin farkında . Acmassak açalım diye bir tepkisi yok sukur şimdilik .. baby TV de de çoğunlukla eğitici programlar var en önemlisi algılamasının güç olduğu o robotik cizgi filmler yok çok daha basit hayvanların ağırlık li olduğu ve bil muzikli bir kanal baska çizgi kanallar hiç ilgisini çekmiyor zaten . Yine de uzak tutabilmek en iyisi olabildiğince uzak buyutabiliriz umarım
Benim kız da yerde bir şey görünce genelde ağzına atıyor ama bazen de alıp bana getiriyor veya çöpün başında bekliyor açayım diye. Ama açık dolap kapağı görmesin hepsini kapatıyor; kapı, bulaşık makinesi, çekmece affetmiyor.Merhaba hanımlar ne güzel sayfa yine hareketlenmis. Bu kadar sayfa olacağını düşünmediğini için alintilayamadim. Bizim kızda 11 - 14 aylar arası memeyi çok isiriyodu hatta bayagi bi yara felan yapmıştı onu çok zor biraktik. Sonra iki yada üç kere omzumu ısırdı onda tepki vermedim bırakınca annecim çok canım acıdı bir daha ısırma lütfen dedim. Bakıcısını da tembihledim ısırırsa tepki verme gülme hiç bişey deme dedim şükür onlarda hiç bir şey yapmamış ve öylece atlattık. Ben sürekli olmasa da malesef arada Video açmak zorunda kalıyorum hafta ici evde olmadığım ve cumartesi esimin kursu olması sebebi ile çamaşır asarken evi supururken felan ama maşallah bilincinde şimdilik yalnızca mutfakta mama Sandalyesinde oturduğunda izlenebileceginin ve ben ne kadar istersem o kadar izleyebileceginin farkında. Ama ne yazıkki telefon konusunda gördüğünde hemen eline alıyor ben farkedene kadar bizikliyor. Ben farkedince hemen getiriyor bana. Başak burclarindan hep korkmustum titizlikten dolayı ama kız olması işi kurtardı bizde. Yerde gördüğü en ufak bir parçayı bile hemen çöpe atıyor yada bana getiriyor
Rocs’un kutusu güzel, kolayca açılıyor, duvara yapışıyor. Bakabilirsin onlara da.Yazacaktım unutmuşum daha kucukken heves Edip fırçalamaya çalışıyordu o minik ellerle ben de senin gibi karşısında fırçalı yorum hep gülüyor eline kendi fırçasını veriyorum maalesef benim elindekini istiyor şimdilik bu durumu düzeltmenin gerekiyor belki hayvan figurlu bir diş fırçası bulursak dikkatini çekebilir yeniden bizimkinin deteşekkür ederim
İki uyku şeklinde bizdePeki gündüz uykusu nasıl bebekleriniz tek mi iki uyku mu yapıyor ?
Maşallah. Bizimki tek uykuya döndü yorulmadığı için de hemen uyanıyorİki uyku şeklinde bizde
Bugün 10:30uyudu 12 gibi uyandı şimdide uyumaya çalışıyorMaşallah. Bizimki tek uykuya döndü yorulmadığı için de hemen uyanıyor
İşte bizimki bu saatelerde bir daha uyusa akşam zor uyuyor. Oyüzden gündüz zorlamıyorum akşamda 21.00 gibi uyutuyorum.Bugün 10:30uyudu 12 gibi uyandı şimdide uyumaya çalışıyor
İki ama ikinciye kestirmek diyelim kuş uykusu gibi :)Peki gündüz uykusu nasıl bebekleriniz tek mi iki uyku mu yapıyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?