• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Amin, çok teşekkür ederim canım ❤️ bizim oğlanın kelime sayısı az olduğu icin ilk başta kafaya cok takıyordum, kitapları en sevdiği oyuncakları, annane dede devamlı yakin ve ilgili sık sik konuşuyoruz da ama yok o isteyince konuşacak, her bebegin gelişimi farklı, 1 yasinda yurudu cok cok hareketli kanat taksak uçar oyle diyim :) cok da zeki 15 ayliktan beri uzanmak istediği her yere önce tabure goturuyor üstüne çıkıyor öyle uzanıyor sınırı yok, her şeyi akıl ediyor komutlari iyi aliyor eslestirmeleri var, her cocuk farklı kimi gec konusur kimi gec yürür kimi duygusal zeka olarak ondedir artık kafaya cok takmıyorum varsın gec konuşsunlar sağlıkları mutlulukları yerinde olsun :KK66: size de cok gecmis olsun kış ayi hastalık ayı
Aynen öyle hepsinin gelişimi farklı maşallah sizin kuzuya da çok teşekkür ederim inşallah bir daha hastalanmadan atlatiriz hepimiz ..

İlki dediğin gibi su bile icemiyordum canım, 20.haftalara kadar bulandım, bunda olmaz diye umit ediyordum bunda da var ama ilki kadar olmadı azaldı baya aksamlari zorluyor muhtemelen iki haftaya biter tamamen sen de dusunuyor musun gebelik canım?
Iki yaşını doldurunca istiyoruz ama bakalım rabbim ne zaman nasıp edecek. Benimde hamileligim zordu düşük tehlikesi kan sulandırıcı iğneler hastanede yattım falan yine öyle olmaz rahat geçer Insaallah ikincisi.

Ben şu an Ocean kullanıyorum ama paket bitince Möller’s alacağım. Onun epa-dha oranı daha iyi bence şu çağları için. Doktor tavsiye etmedi, araştırıp katkısız olanların içinden bunu seçtim.
Merhaba Gretchen , balık yağının iştahına bi etkisi oldu mu aceba?İştahsız bi kızım var,demiri falan hep normal çıktı ama neden iştahsız anlamıyorum.Ben henüz başlamadım balık yağına,doktorumuz iştah için başlayabilirsin dedi,Möller's hakkında çok iyi şeyler söyleniyor sanırım ben de ondan alacağım.

Merhaba Gretchen , balık yağının iştahına bi etkisi oldu mu aceba?İştahsız bi kızım var,demiri falan hep normal çıktı ama neden iştahsız anlamıyorum.Ben henüz başlamadım balık yağına,doktorumuz iştah için başlayabilirsin dedi,Möller's hakkında çok iyi şeyler söyleniyor sanırım ben de ondan alacağım.
Benim oglum da istahsiz bu aralar.ana ögunlerde hic denecek kadar az yiyor.yogurt meyve yemesinde ve emmesinde sorun yasamiyoruz.disler geliyor sanirim

Benim oglum da istahsiz bu aralar.ana ögunlerde hic denecek kadar az yiyor.yogurt meyve yemesinde ve emmesinde sorun yasamiyoruz.disler geliyor sanirim
Malesef aynı sorun kızımdada var hatta ana öğün ara öğün diye bi ayrım da kalmadı . Vitamin depolarına baktırdım ordada herşey normal,ben de dişe bağlıyorum ama hiçbizaman hapur hupur yiyen bi bebek olmadı,hareketli ve keyfi yerinde şükür, kilosu 11.5 kg boyu 87 cm, iki üç kaşıktan sonrası işkenceye dönüşüyo bende balık yağını deneyeceğim. Sıkıntım kilo alıp almaması değil ,keyifle ve kendi isteyerek yemesini istiyorum.

Malesef aynı sorun kızımdada var hatta ana öğün ara öğün diye bi ayrım da kalmadı . Vitamin depolarına baktırdım ordada herşey normal,ben de dişe bağlıyorum ama hiçbizaman hapur hupur yiyen bi bebek olmadı,hareketli ve keyfi yerinde şükür, kilosu 11.5 kg boyu 87 cm, iki üç kaşıktan sonrası işkenceye dönüşüyo bende balık yağını deneyeceğim. Sıkıntım kilo alıp almaması değil ,keyifle ve kendi isteyerek yemesini istiyorum.
Yese kilosuna takilmam gozume batmaz yemedigi icin zayiflamis gorunuyor gozume hic tombul bir bebek de olmadi ama iste...kac zamandir boy ve kilosuna bakmadik bir el atalim olaya.boyu hep uzun oldu ama kilo ortalamalardaydi hep.simdi olcturmeye korkuyorum valla

Yese kilosuna takilmam gozume batmaz yemedigi icin zayiflamis gorunuyor gozume hic tombul bir bebek de olmadi ama iste...kac zamandir boy ve kilosuna bakmadik bir el atalim olaya.boyu hep uzun oldu ama kilo ortalamalardaydi hep.simdi olcturmeye korkuyorum valla
Kesinlikle aynı fikirdeyim... Kızımın da boyu hep uzun kilosu normaldi. Aşı zamanını bekliyodum ama dayanamadım artık çünkü kilo verdi,bence sen de bi kan tahlili yaptır en azından için rahatlar,iki gündür ben daha rahatım çünkü hep kansızlık var sanıyordum şükür herşey normal çıktı,artık böyle kabul edeceğim. Kendi haline bıraktım yani bir iki ısrar ediyorum istemiyosa bırakıyorum.

Kesinlikle aynı fikirdeyim... Kızımın da boyu hep uzun kilosu normaldi. Aşı zamanını bekliyodum ama dayanamadım artık çünkü kilo verdi,bence sen de bi kan tahlili yaptır en azından için rahatlar,iki gündür ben daha rahatım çünkü hep kansızlık var sanıyordum şükür herşey normal çıktı,artık böyle kabul edeceğim. Kendi haline bıraktım yani bir iki ısrar ediyorum istemiyosa bırakıyorum.
Cokk agladi mi kan alinirken nasil tuttunuz?

Cokk agladi mi kan alinirken nasil tuttunuz?
Çok ağlamadı,kısa sürdü zaten ama bu çocukla alakalı çünkü kızım aşılarda da çok ağlamazdı,aynı anda aşı olan çocuklar ortalığı inletiyorlardı.

Bizim oglan ilk uc bes adimini atmaya basladi aksam saatlerinde bir yere tutunmadan:)
Maşallah kuzuya :nazar::KK200:

Ben de balık yağına başlarken açık bir iştah hayal etmiştim ama pek etki etmedi, bizim evde balık yağı etkisi baba; babası varken göstere göstere yiyor, hee lokmayı ağzına atarken babası baksın diye bekliyor :D
Bizim oglan ilk uc bes adimini atmaya basladi aksam saatlerinde bir yere tutunmadan:)
Maşallah, devamı hızlı geliyor, gözünü dört aç :-)

Ben de balık yağına başlarken açık bir iştah hayal etmiştim ama pek etki etmedi, bizim evde balık yağı etkisi baba; babası varken göstere göstere yiyor, hee lokmayı ağzına atarken babası baksın diye bekliyor :KK70:

Bizde de var babaya show yaparak yemek.babanin yemegine goz koymak hatta:KK70::KK70:sonra agzindaki lokmayi cikarip babaya ikram etmek...

Fare gibi hizli emekliyordu duz duvara tirmaniyordu daha mi hizli olacak diyorsun:işsiz::işsiz:

Ben de balık yağına başlarken açık bir iştah hayal etmiştim ama pek etki etmedi, bizim evde balık yağı etkisi baba; babası varken göstere göstere yiyor, hee lokmayı ağzına atarken babası baksın diye bekliyor :KK70:

Aynen baba ve iştah tablosu bizde de geçerli ona bakınca iştahı açılıyor onun yemeğinde bir şey var sanıp tabağı önüne istiyor :-) balık yağıni doktor mu tavsiye etti başlamak gerekiyor mu ? Bu arada dis fircalattirabilen ya da dişlerini temizleyebilen var mı aranizda ben henüz başaramadım ve bu durum hiç hoşuma gitmiyor :KK64:

Günaydın. Bebeğine propolis kullanan var mı acaba ?

Selam,ben almıstım arastırıp 15 kullandım her gun deil tabii 5kere fln ancak vermistim.
15 gun sonra fln da dr kontrolumuz vardı.doktora sordum ben tavsiye etmiyorum cunku bebekler/cocuklar uzerinde herhangi bi araştırması yapılmamıs faydası var mı yok mu bilinmiyor..bu yüzden onun yerine guvendigin bi yerden aldıgın baldan her gun ya da 2 gunde bir bir cay kasıgı ver daha saglıklı dedi. Bende öyle yapıyorum simdilik... ama kimi dr da öneriyor,anlamadım gitti...

Bizde de var babaya show yaparak yemek.babanin yemegine goz koymak hatta:KK70::KK70:sonra agzindaki lokmayi cikarip babaya ikram etmek...

Fare gibi hizli emekliyordu duz duvara tirmaniyordu daha mi hizli olacak diyorsun:işsiz::işsiz:
Şöyle söyleyeyim, arkamda sanıp mutfakta iş yaparken bir şey anlatıyorum, bir bakıyorum içeride koltuğa oturmuş mutfaktan aşırdığı bir şeylerle oynuyor. Ya da odasında diye biliyorum Flash gibi geçiveriyor başka odaya, Defne miydi gözlüğe ışık vurdu onun yansıması mıydı emin olamıyorum. Emeklerken daha uzun oluyordu geçişi yatay gittiği için, dikey geçerken gözden kolay kayboluyor :D
Aynen baba ve iştah tablosu bizde de geçerli ona bakınca iştahı açılıyor onun yemeğinde bir şey var sanıp tabağı önüne istiyor :-) balık yağıni doktor mu tavsiye etti başlamak gerekiyor mu ? Bu arada dis fircalattirabilen ya da dişlerini temizleyebilen var mı aranizda ben henüz başaramadım ve bu durum hiç hoşuma gitmiyor :KK64:
Doktor tavsiye etmedi, ben dedim başlamayı düşünüyorum evet faydalı dedi. Diş fırçası aldım, ben yanında fırçalarken o da kendisi fırçalıyor. Normalde de diş fırçalarken hep onun hizasına eğilirdim çok keyif alırdı fırçalamamdan şimdi de birlikte yapınca şevkle yapıyor. Hatta her elini yıkamamızda ağlıyordu fırçalamak için, yemek yedikten sonra fırçalanacağına zor ikna ettim. Fırça kabı inekli, banyoya her girişimizde ‘inek, kızımın fırçasına iyi bak, yemekten sonra geleceğiz. Hadi hoşçakal’ diye el sallayıp törenle ayrılıyoruz. Öneririm :-)

Arkadaşlar bizim oglan ısırıyor, çimcikliyor, saç çekiyor sizin bebişlerde böyle huy edindi mi? Acaba nasıl bıraktırabilirim yaa? Çok canımı acıtıyor çokk..

Yaaa bende tamamen balık yağına umut bağlamıştım bu hiç iyi olmadı :olamaz::KK70:

Back