• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Merhaba canım.
Bizimkinin de 4 üstte 2 altta var hâlâ . Alttan 2 tane daha çıkıp sonra azıların gelmesi gerekiyor normalde. Ama bizimkinin azılar gelmek üzere sanırım baya kabardı. Azılara bak istersen bi belki gelmiştir :KK200:

Ara ara bakıyorum ama göremedim bisey,yine de kontrol edecegim:) yalnız deilmisim bende❤️Teşekkürler cnm

En son ne zaman gitmişim hatırlamıyorum.. :) özlemişim burayı inşallah herkes iyidir. Yemek yerken oyun oynamayı ne zaman bırakır :( her şeyi birbirine karıştırıp tabak çatal bardakla oynamaktan yemeyi unutuyor. Ben de çok kısıtlamıyorum evim ortamım müsait. Ama artık geçsin bu dönem :)

Canım senin ilk hamileliğin çok bulantı-kusma olarak mi geçmişti. Şimdi ikincide mi öyle. Merak ediyorumda. Benim hamileliğim çok zordu şu bile içemiyordum. İkincide öylemi olur acaba
İlki dediğin gibi su bile icemiyordum canım, 20.haftalara kadar bulandım, bunda olmaz diye umit ediyordum bunda da var ama ilki kadar olmadı azaldı baya aksamlari zorluyor muhtemelen iki haftaya biter tamamen sen de dusunuyor musun gebelik canım?

Merhaba canım buralardayız ama sadece okuyup çıkıyordum. Malum artık çok yaramazlar sandalye ve masa tepelerinden topluyorum. Sarp 13 dişi var şuan 3 köpek diş birden çıkarıyoruz. Yemeği kendi yemek istiyor doyunca herşeyi yere fırlatıyor. Bizim kelimelerimiz baya var sanırım 60-80 kelime arası ama evde Hiç susmayab bir abi faktörümüz var. Birde çok kitap okuyorum hem uyku öncesi gemde normal zamanda .Kaka yapmadan önce söylüyor ve öyle yapıyor ama kakaya ciş diyor. Onun dışında büyümelerimi izlemek çok keyifli.

Merhaba biz de 17 aylik olduk erken iki yaş sendromunu yaşıyoruz, inatcilik huyumuz hat safhada ama artık denileni anliyor hatta sunu yap oglum, gel bezini degistirelim oglum, bunu sofraya götür oğlum diyince yapiyor, kelime haznemiz hala az sanırım gec konusak bizim sıpa :dondurma:

Selam canım nasılsın. Çok mutlu oldum bebek haberine . Hayırlı uğurlu olsun sağlıkla al kucağına inşallah. Tandem emzirdiğin içinde kocaman arkadaşım. Emin ol ilk zamanlar zor olsalarda özellikle 2. Bebek 1 yaşını doldurup yürüdüğünde o kadar paylaşımlaro artıyorki. Sarp gözünü açar açmaz abiyi sayıklıyor. Büyik kardeşim seni çok seviyorum diyor. Birbielerine sarılıp öpüyorlar. Bunun için bile kardeş yapmaya değer. Onları öyle görmek paha biçilemez.

Merhaba canım buralardayız ama sadece okuyup çıkıyordum. Malum artık çok yaramazlar sandalye ve masa tepelerinden topluyorum. Sarp 13 dişi var şuan 3 köpek diş birden çıkarıyoruz. Yemeği kendi yemek istiyor doyunca herşeyi yere fırlatıyor. Bizim kelimelerimiz baya var sanırım 60-80 kelime arası ama evde Hiç susmayab bir abi faktörümüz var. Birde çok kitap okuyorum hem uyku öncesi gemde normal zamanda .Kaka yapmadan önce söylüyor ve öyle yapıyor ama kakaya ciş diyor. Onun dışında büyümelerimi izlemek çok keyifli.

Selam canım nasılsın. Çok mutlu oldum bebek haberine . Hayırlı uğurlu olsun sağlıkla al kucağına inşallah. Tandem emzirdiğin içinde kocaman arkadaşım. Emin ol ilk zamanlar zor olsalarda özellikle 2. Bebek 1 yaşını doldurup yürüdüğünde o kadar paylaşımlaro artıyorki. Sarp gözünü açar açmaz abiyi sayıklıyor. Büyik kardeşim seni çok seviyorum diyor. Birbielerine sarılıp öpüyorlar. Bunun için bile kardeş yapmaya değer. Onları öyle görmek paha biçilemez.
Selam canım iyiyim sen nasılsın? Amin çok sağolasın❤️ Sarp ve abisine kocaman masallah:nazar: ne guzel bir tablo gozumde canlandırdım insallah bize de nasip olur:KK200: anlattıkların icimi rahatlatti cunku ikinci de gelince bu işin cok acaba kısmı oluyor, ama dediklerini okuyunca her seye degiyor öpüyorum sizi cok:KK15:

Masallahhj masallahhh:))) sevgileri bagliliklari daim olsun.kelime hazinenize de masallah.sanirim ben oglumu egitmekte yetersizim.bizim al ver anne baba dede teyze cok sevdigi bir seyerken immmhhh bir de tabii ki emme meme..cok sinirli kelimelerimiz.asiri olmamakla birlikte artik mecburiyetten tv aciyorum 15 dk falan.tickle tickle diyor sevdigi cizgi filmi soyluyor.cok izoleyiz akraba yok konu komsu yok.cok guzel komut aliyor tam gorev adami kopek ne diyor deyince hav inek ne diyor diyince böö diyor.zurafa maymun aslan sorunca gosteriyor.cicek resmi gorunce kokluyor.ama ben konusmasina nasil katkida bulunabilirim kesinlikle kitap okumama musade etmiyor.kendi hayatimiza uyarladigim sarkilar soyluyorum cok mutlu oluyor.bana nasil oneride bulunursunuz

Masallahhj masallahhh:))) sevgileri bagliliklari daim olsun.kelime hazinenize de masallah.sanirim ben oglumu egitmekte yetersizim.bizim al ver anne baba dede teyze cok sevdigi bir seyerken immmhhh bir de tabii ki emme meme..cok sinirli kelimelerimiz.asiri olmamakla birlikte artik mecburiyetten tv aciyorum 15 dk falan.tickle tickle diyor sevdigi cizgi filmi soyluyor.cok izoleyiz akraba yok konu komsu yok.cok guzel komut aliyor tam gorev adami kopek ne diyor deyince hav inek ne diyor diyince böö diyor.zurafa maymun aslan sorunca gosteriyor.cicek resmi gorunce kokluyor.ama ben konusmasina nasil katkida bulunabilirim kesinlikle kitap okumama musade etmiyor.kendi hayatimiza uyarladigim sarkilar soyluyorum cok mutlu oluyor.bana nasil oneride bulunursunuz
Biz de malesef sizinle aynı durumdayız.
Ailelerimiz farklı bir ilde. Burda yalnızız. Yazın her gün dışarı çıkartırdım 1 saat mutlaka vakit geçirirdik. Şimdi havada soğuk fazla çıkamıyoruz haliyle baya sıkılıyor. Sıkıkdıkça tv gösteriyor aç diye. Arada bir açıyorum izlesin değişiklik olsun diye . Çünkü gerçekten bunalıyor. Kitap okuyoruz oyun oynuyoruz. Farklı şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bi yere kadar tabi .
Geçenlerde parmak boyası aldık baya eğlendi .
Evde kinetik kum yaptık 1 saat boyunca oynadı.
Yaz gelsede atsak kendimizi dışarıya:KK49:

Biz de malesef sizinle aynı durumdayız.
Ailelerimiz farklı bir ilde. Burda yalnızız. Yazın her gün dışarı çıkartırdım 1 saat mutlaka vakit geçirirdik. Şimdi havada soğuk fazla çıkamıyoruz haliyle baya sıkılıyor. Sıkıkdıkça tv gösteriyor aç diye. Arada bir açıyorum izlesin değişiklik olsun diye . Çünkü gerçekten bunalıyor. Kitap okuyoruz oyun oynuyoruz. Farklı şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bi yere kadar tabi .
Geçenlerde parmak boyası aldık baya eğlendi .
Evde kinetik kum yaptık 1 saat boyunca oynadı.
Yaz gelsede atsak kendimizi dışarıya:KK49:
Parmak boya kinetik kum agzina goturmuyor mu biz elini sabunluyoruz o hemen agzina goturuyor...hersey agiza..
Sesli isikli oyuncaklari var...dansci beatbo diye bi oyuncak aldik o dans ettikce kendi de dans ediyor..ama skliyor.skldikca emmek istiyor.disari biz de cikamiyoruz eskisi kadar soguga da alissin diye 10 dk apartman onune indiriyorum hic cikamadigimiz zamanlar.disariya ciktigimiz zamanlar daha mutlu yemek yiyor daha cok yiyor.kardes de yapamayiz biz:))) valla siz dusunun kardes

Parmak boya kinetik kum agzina goturmuyor mu biz elini sabunluyoruz o hemen agzina goturuyor...hersey agiza..
Sesli isikli oyuncaklari var...dansci beatbo diye bi oyuncak aldik o dans ettikce kendi de dans ediyor..ama skliyor.skldikca emmek istiyor.disari biz de cikamiyoruz eskisi kadar soguga da alissin diye 10 dk apartman onune indiriyorum hic cikamadigimiz zamanlar.disariya ciktigimiz zamanlar daha mutlu yemek yiyor daha cok yiyor.kardes de yapamayiz biz:))) valla siz dusunun kardes
İlk başta yeltendi tabiki yemek için ama yenmez falan deyince bir daha götürmedi. İkinciyi heralde bi 3 yıl sonra falan düşünürüz. Şu an bile çok zorlanıyorum . Gerçi abi olunca daha kolay büyüyor diyor herkes ama zor ya.:eek:

Merhaba canım çok teşekkür ederim. Lütfen kendini yerersiz hissetme her anne en güzel şekilde bebeğine yetiyor sende öyle. İnan ben özel bir çaba göstermedim kelime haznesine katkı sağlayacak bizde abi çok etkiledi. Baba ve bende sürekli konuşuyoruz herşeyin adını söylüyoruz. Kitaplara ilgisi çok büyük ilk başlarda dinleniyordu ama pes etmedim ven okumaya devam ettim zamanla sevmeye başladı. Bir de tavsiyem süreki konuş yaptığın herşey hakkında . Arkadaşınmış gibi. Birşeyi öğrenmesi için aynı kekimeyi sürekli tekrar et yediği herşeyin adınj söyle. Tavsiyem inkanın varsa oyun gruplarıda çok etkili olur. Hem yaşıtları ile sosyalleşmesi i sağlar . Şarkı söylemekle çok doğru yapıyorsun devam et. Benim şansım hem abi hemde alartmanda 18 aylık ve 25 sylık arkadaşı var haftada 2-3 kez toplanıyoruz .ama ayına göre kelime sayısı normal bu aylarda olması gereken 3-6 kelime.

Merhaba biz de 17 aylik olduk erken iki yaş sendromunu yaşıyoruz, inatcilik huyumuz hat safhada ama artık denileni anliyor hatta sunu yap oglum, gel bezini degistirelim oglum, bunu sofraya götür oğlum diyince yapiyor, kelime haznemiz hala az sanırım gec konusak bizim sıpa :dondurma:
Merhaba bizim de kelime haznenin çok genislemedi henüz attaaa ottuu pita(çorap) piti habidum(aldım) mamamm gibi şeyler suanlik .. hamileliginiz de hayırlı olsun sağlıkla gelsin inşallah istiyor muydunuz? ben çok korkuyorum :))

Çok teşekkür ederim hanimlar, bir yola girdik Allah utandırmasın ❤️ bizim oğlan da cok hareketli tam bir duzen karsiti, tencere, tava ve özelikle kapaklı mutfak arac gerecleri en büyük favorisi demek ki bu donemler böyle.. Nisan ve Sapkali arkadaşım insallah kolaylıkla yeni evinizde duzen kurarsiniz tasinma isleri cocukla zor olsa da sonrası ferahlık, bu arada hala emziriyorum, sanırım kendi devam ettiği sürece bıraktırmayacagim, tandem anne olma yolunda ilerliyorum :KK66:
Maşallah cevabımi aldım bu arada planlı mi diye sormuştum az önce okumaya devam edince gördüm tekrar hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah ..

Bizim oğlan da tam bir ergen tripler sinirler yeni modası her şeyi sağa sola atıp attı deyip sevinmek .. tencereler tavalar elektrik süpürgesi boş damacana ve her yerde minik toplar toplar :-) bu arada biz disten çok çektik çekiyoruz da istahsizlik huysuzluk hunharca parmaklarini yeme .. bir de salgın varmış geçen haftalarda ailece hastaydik . Yüksek ateş mahvetti çok şükür atlattik. Sizlerde neler var neler yok hanımlar çok sayfa geçmiş yavaş yavaş okuyacağım insallah

Bizde Bi Ay Oldu YÜRÜYELİ baktım niyetli degilyürümwye azmettim 1 haftalık çabam sonunda yurudu . Bizim evde elektrik süpürgesi görevi görüyor valla ne bulsa agzinda yalnız olmadığımızı görünce sevindim açıkcası
Bu ara bizimki de öyle normalde atmazdi ağzına artık atıyor takıntılı yaptı beni gözüm sürekli yerlerde

Merhaba canım çok teşekkür ederim. Lütfen kendini yerersiz hissetme her anne en güzel şekilde bebeğine yetiyor sende öyle. İnan ben özel bir çaba göstermedim kelime haznesine katkı sağlayacak bizde abi çok etkiledi. Baba ve bende sürekli konuşuyoruz herşeyin adını söylüyoruz. Kitaplara ilgisi çok büyük ilk başlarda dinleniyordu ama pes etmedim ven okumaya devam ettim zamanla sevmeye başladı. Bir de tavsiyem süreki konuş yaptığın herşey hakkında . Arkadaşınmış gibi. Birşeyi öğrenmesi için aynı kekimeyi sürekli tekrar et yediği herşeyin adınj söyle. Tavsiyem inkanın varsa oyun gruplarıda çok etkili olur. Hem yaşıtları ile sosyalleşmesi i sağlar . Şarkı söylemekle çok doğru yapıyorsun devam et. Benim şansım hem abi hemde alartmanda 18 aylık ve 25 sylık arkadaşı var haftada 2-3 kez toplanıyoruz .ama ayına göre kelime sayısı normal bu aylarda olması gereken 3-6 kelime.
Oyun gruplari aklimizda.su kisi atlatalim baslayalim diyoruz

Merhaba bizim de kelime haznenin çok genislemedi henüz attaaa ottuu pita(çorap) piti habidum(aldım) mamamm gibi şeyler suanlik .. hamileliginiz de hayırlı olsun sağlıkla gelsin inşallah istiyor muydunuz? ben çok korkuyorum :))
Amin, çok teşekkür ederim canım ❤️ bizim oğlanın kelime sayısı az olduğu icin ilk başta kafaya cok takıyordum, kitapları en sevdiği oyuncakları, annane dede devamlı yakin ve ilgili sık sik konuşuyoruz da ama yok o isteyince konuşacak, her bebegin gelişimi farklı, 1 yasinda yurudu cok cok hareketli kanat taksak uçar oyle diyim :) cok da zeki 15 ayliktan beri uzanmak istediği her yere önce tabure goturuyor üstüne çıkıyor öyle uzanıyor sınırı yok, her şeyi akıl ediyor komutlari iyi aliyor eslestirmeleri var, her cocuk farklı kimi gec konusur kimi gec yürür kimi duygusal zeka olarak ondedir artık kafaya cok takmıyorum varsın gec konuşsunlar sağlıkları mutlulukları yerinde olsun ;) size de cok gecmis olsun kış ayi hastalık ayı

Back