- 10 Aralık 2017
- 2.316
- 5.351
- 108
Arkadaşlar malum şükür 1 yaşı devirdik .
Sizinle yaşadığım bir olayı paylaşıp sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. Bi tanıdık var 2 yaşında kızı var şu an. Yaşı genç ama sürekli çocuğu eskiler gibi büyütmeye çalışıyor.
Misal sütten kesme mevzusunu konuştuğumuzda ayakkabı boyası sürerim salça sürerim korkar gelemez dedi. Bende kızdım asla öyle bir şey yapma bebeğin şu an en çok güven duyduğu en çok bağlandığı yer meme korkutma yazk ne travmalar yaşar dedim.
Dün sordum naptın diye sürdüm boyayı korktu gelemedi bidaha dedi. Bende üzüldüm yazık diye. Çok merak ediyorum sen seneye napcaksın . Öyle konuşmayla yok süt bitti demeyle olmuyor bu işler , ben 3 çocuğumuda böyle kestim sütten dedi.
Allahım resmen seneye napcam ben diye korkmaya başladım. Şimdiden araştırma yapıyorum nasıl korkutmadan yapılır diye.
Tecrübeli anneler yada araştıran arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Merhabalar canım iyi bayramlar .Merhaba canım sen o anneyi uyarmakla üzerine düşen insanlık görevini yapmışsın ve çok doğru davranmışsın . Uzmanlarda çocukları memeden keserken asla tiksindirme veya korkutma gibi şeylere başvurulmaması gerektiği konusunda hemfikir. Önemli olan çocuğa travma yaşatmadan kademe kademe kesmek . Ben ilk oğlumda öyle yaptım ki benim oğlum meme bağımlısı bir bebekti. 22 aylıktı sütten kestiğimde . Sürekli kendiai gelir memeyi açar iki fırt çeker giderdi keyif kahvesi gibi gece sabaha kadar 11 kez uyanırdı meme emmek için ama tabiki sadece alışkanlıktan. Doğal olarakta sabah kahvaltı etmezdi sürekli memede olduğu içinde ek gıda az alırdı. Ben ilk gündüz sürekli emmelerine çözüm buldum sadece sabah akşam emzirmeye başladım 15 aylıktı o zaman . Her meme için gelğinde annecim memede sütü artık sadece sabah ve akşam emeceğiz sabah uyandığımızda ve akşam uyumadan önce diye .ve eline onu oyalayacak gün kurusu kayısı veya elma dilimi verdim. O sistem oturunca gece memesini kestim yine Aynı anda. Yatağına damlatmaz suluk bıraktım ve gece uyanınca meme yerine su içti. Sonra zamanla akşam memesini kendi bıraktı sadece sabah uyanınca iki fırt çekti ve 22. Ayda onuda bıraktık ama hiç zorlanmadık çünkü ben ona anlattım artık memede süt bitti artık sütümüzü bardakta içeceğiz diye .anlamazşar diye düşinme anlayınca herşeyi çok güzel anlıyorlar. Biz emziğide 21. Ayda bıraktık onuda uzmanların tavsiye ettiği gibi ama o çok zorladı 15 gün de anca unuttu. Sarp ise malesef sadece 6 ay emdi kendisi bıraktı memeyi . Her çocuk farklı. Onuda 2 yaşına kadar emzirebilmeyi çok isterdim kısmet değilmiş . Sarp a da emziği 5. Ayda ben bıraktırdım ilerde çok zorlanır diye.
Sen üstüne duseni yapmışsın ama anlayana, meme bıraktırma kademeli olarak bıraktırılabilir..Arkadaşlar malum şükür 1 yaşı devirdik .
Sizinle yaşadığım bir olayı paylaşıp sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. Bi tanıdık var 2 yaşında kızı var şu an. Yaşı genç ama sürekli çocuğu eskiler gibi büyütmeye çalışıyor.
Misal sütten kesme mevzusunu konuştuğumuzda ayakkabı boyası sürerim salça sürerim korkar gelemez dedi. Bende kızdım asla öyle bir şey yapma bebeğin şu an en çok güven duyduğu en çok bağlandığı yer meme korkutma yazk ne travmalar yaşar dedim.
Dün sordum naptın diye sürdüm boyayı korktu gelemedi bidaha dedi. Bende üzüldüm yazık diye. Çok merak ediyorum sen seneye napcaksın . Öyle konuşmayla yok süt bitti demeyle olmuyor bu işler , ben 3 çocuğumuda böyle kestim sütten dedi.
Allahım resmen seneye napcam ben diye korkmaya başladım. Şimdiden araştırma yapıyorum nasıl korkutmadan yapılır diye.
Evet canım ya kademeli yada anında kesme yapcaz artık .Sen üstüne duseni yapmışsın ama anlayana, meme bıraktırma kademeli olarak bıraktırılabilir..
Merhabalar canım iyi bayramlar .
Öncelikle süreci nasıl geçirdiğinizi açıklayıcı bir şekilde anlattığın için çok teşekkür ederim.
Bende bu şekilde ya kademeli ya da anında kesöe yöntemini okudum. İkisini de anlattım ya böyle yap yada şöyle yap diye. Yok anlamaz niye anlasın daha küçük o bilecek diye dinlemedi beni .
Açıkçası kınama beni seneye seni de görcez gibi imada bulununca bi korku sardı şimdiden.
Benimki de aşırı düşkün memeye. Aynı Pars gibi. Keyfi emdiği çok oluyor. Şuan memleketteyiz kalabalık ortamlarda çok aklına gelmiyor. Ama eve dönünce ikimiz yalnız kalcaz daha çok istiycek. O yüzden korkum.inşallah skkıntısız bi şekilde atlatırz ya
Valla öyle yapıyoruz ,hala gak meme guk meme devam ediyoruz .Atlatırsın canım inşallah boşver sen şimdi emzirmenin tadını çıkar zamanı gelince herşey kolay olur merak etme
Bizim minik hala seviyor kanguruyu dışarı çıkarınca en fazla yarım saat falan oturuyor arabasında sonra hemen kucak biz de kanguruya takiyoruz rahat oluyor şimdilik ama büyüdükçe nolur bilemem tabi canım solomom kullaniyorum ama ergo baby içimde kaldı açıkçası o dışa dönük de kullanılabiliyor eğer kucağı seviyorsa daha kullanisli olabilir sizin için deHaftanın üç günü büyük kızımı kursa götürüyorum kışın zor oluyor soğukta bebek arabasıyla kanguru alsam mı acaba dedim ama
Ben de iyiyim, 1 yaşını devirdi benim kız da, yaramazlıklar yapıyor onunla uğraşıyorum. Giderek daha da zorlaşıyor enerjilerine yetişmek. Sen nasılsın? Oğluşun nasıl?
Benim kızım da çok zayıf, 8200 daha, her gören ne kadar zayıf diyor ama benim umrumda değil. Doktoru sağlıklı dediği sürece, gelişimi iyi olduğu sürece istediği kadar zayıf olabilir. Ben de ailem de zayıf insanlarız; genetik diyorum zayıf diyene, sen de hiç moralini bozma gelişimi iyiyse kendine bir savunma bul onu kalkan yap. Israr edene her çocuk tombul olmak zorunda değil de. Çok meraklı bizim halkımız bebekleri şişmanlatmaya, yanlış beslenmeyle bir sürü insan obez oluyor, kendini böyle rahatlat.
Teşekkür ederim ya içimi rahatlattiniz. Zaten takmıyorum kilosunu sağlığı yerinde olsun yeter. Ama malesef her dönem bu çevre baskısı oluyormuş demekkiSaglıklı,mutlu yasları olsun
Benim kızımda cok kilolu deil ve dedigin gibi aşırı hareketli,cocugu olan arkadaslarım biz cocuk büyüttük demeyelim diyorlar düsün:) yanii diyecegim o ki ,böyle harekete tabii ki de kilo almazlar,hele bundn sonra hiiç beklemiyorum..doktoru bile 15-20 dklık muayene de bu kızın kilo almasını bekleme daha annesi diyor:)) sende takma canım.saglıklı olsunlar da ,onemli olan o:)
Bizim minik hala seviyor kanguruyu dışarı çıkarınca en fazla yarım saat falan oturuyor arabasında sonra hemen kucak biz de kanguruya takiyoruz rahat oluyor şimdilik ama büyüdükçe nolur bilemem tabi canım solomom kullaniyorum ama ergo baby içimde kaldı açıkçası o dışa dönük de kullanılabiliyor eğer kucağı seviyorsa daha kullanisli olabilir sizin için de[/QUOTE)
Aslında çokta kucağı sevmiyor sürekli yerde biyerlere gideyim karıştırıyım derdinde durucağındanda şüpheliyim
Arkadaşlar malum şükür 1 yaşı devirdik .
Tiksindirip korkutmak çok acımasızca geliyor bana, ben de kademeli kesmeyi planlıyorum. Önce gün içinde emdiklerini keserim sonra da artık o zaman nasıl gerekirse. Daha 1 yılımız var ama dert etmeye başlama şimdiden. Başlayacak olsam ben bez bıraktırmayı dert ederdimArkadaşlar malum şükür 1 yaşı devirdik .
Kesinlikle...ben uyku egitimi bile veremedim.vermek de istemedim aslinda.cunku en verimli gece emiyor.sabah uyanir uyanmaz emer.11.30 gibi uyurken emer.ogleden sonra emmeyebilir yogurt meyve vs tuketttiginden.ama aksam emerek uyur gece 1 defa ya da cok nadir 2 defa emer goguste sut birikmis oluyor diger zamanlara gore daha verimli emiyor.uyurken ya da gece emmese sutum kesilecekmis gibi hisssediyorum.bu yuzden de uyku egitimi vermedim.Biraz geç oldu ama mutlu bayramlar herkese
Tiksindirip korkutmak çok acımasızca geliyor bana, ben de kademeli kesmeyi planlıyorum. Önce gün içinde emdiklerini keserim sonra da artık o zaman nasıl gerekirse. Daha 1 yılımız var ama dert etmeye başlama şimdiden. Başlayacak olsam ben bez bıraktırmayı dert ederdim
Kesinlikle...ben uyku egitimi bile veremedim.vermek de istemedim aslinda.cunku en verimli gece emiyor.sabah uyanir uyanmaz emer.11.30 gibi uyurken emer.ogleden sonra emmeyebilir yogurt meyve vs tuketttiginden.ama aksam emerek uyur gece 1 defa ya da cok nadir 2 defa emer goguste sut birikmis oluyor diger zamanlara gore daha verimli emiyor.uyurken ya da gece emmese sutum kesilecekmis gibi hisssediyorum.bu yuzden de uyku egitimi vermedim.Biraz geç oldu ama mutlu bayramlar herkese
Tiksindirip korkutmak çok acımasızca geliyor bana, ben de kademeli kesmeyi planlıyorum. Önce gün içinde emdiklerini keserim sonra da artık o zaman nasıl gerekirse. Daha 1 yılımız var ama dert etmeye başlama şimdiden. Başlayacak olsam ben bez bıraktırmayı dert ederdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?