- 10 Aralık 2017
- 2.316
- 5.351
- 108
Heyecan yapmamak elde değil , seneye seni de görcez dediği için o kadar zor mu bu iş dedimBunları duydukca inanamıyorum ya... neyse sen uyarmakla üzerine düşeni yapmıssın.. daha cok var bence simdiden stres yapma,ama bir kac yerde okudum en iyisi kademeli kesmek,bende öyle yapacagım kısmetse hem seneye laftan sözden daha iyi anlayacaklar ,simdi süt yok memede sonra emeceğiz vs gibi anlatılabilir.. yani ben öyle planlıyorum
Bana da tuvalet eğitimi daha kolay geliyor. Memede bi bağımlılık söz konusu ayrılması daha zor gibi sanki. İnş kolaylıkla atlatırzBiraz geç oldu ama mutlu bayramlar herkese
Tiksindirip korkutmak çok acımasızca geliyor bana, ben de kademeli kesmeyi planlıyorum. Önce gün içinde emdiklerini keserim sonra da artık o zaman nasıl gerekirse. Daha 1 yılımız var ama dert etmeye başlama şimdiden. Başlayacak olsam ben bez bıraktırmayı dert ederdim
Yok ya o da zor, D dstn33 de dedi ya evi kim bilir kaç kez ve hangi dip köşeleri kirletecekler. Bir de bir yaştan sonra kakalarını kendilerinin parçası görüp yapmak istememe durumu oluyor, düzeni oturtup sonra birden eskisinden beter olma ihtimali oluyor... Neler neler. Ben seneye hazirandan itibaren zorlamadan yumuşak bir geçişle denemeyi düşünüyorum ama öncesinde biraz kitap okurum tabi.Bana da tuvalet eğitimi daha kolay geliyor. Memede bi bağımlılık söz konusu ayrılması daha zor gibi sanki. İnş kolaylıkla atlatırz
Zor ama kim gore neye gore:)bana gore hamile kalmaya calismak lohusaliktan zordu:))))cocuk dogdu ya hamdolsun hepsi geliiir gecer...bugunun tadini cikaralim.biraz once yeni dogdugu zamanlarin fotolarina baktik.dogum videosuna baktik.1 sene olacak 28 inde.ilk 40 gun gecti.gazli zamanlar gecti.asilar gecti.disler cikti.Alllahin izniyle memeden de kesilir bezden de...Heyecan yapmamak elde değil , seneye seni de görcez dediği için o kadar zor mu bu iş dedim
Ah ne kadar haklısınne güzel dertler
Ah ne kadar haklısın
Tez zamanda sen de düş bu dertlerin peşine inşallah, sen de düşün bunları ve daha fazlasını daha güzellerini
insallah canim.
bir yanda evinin dagilmasina sinirlenip "ay bu çocuk çok yaramaz,bıktım" diyen anne..
bir yanda cocugunun,derli toplu olan odasini,evini dagitacagi gunu bekleyen anne..
bir yanda cocugunun hicbir yiyecegin tadini alamadigini bilerek burnundan veya midesinden besleyen bir anne..
bir yanda o gün sebzedeki vitamini alamadı diye kendini kahreden anne..
bir yanda çocuk seslerinden rahatsiz olan bir anne..
bir yanda bahcedeki cocuk cıvıltılarını,seslerini duyup kendi cocugunun hep yatakta olabilecegi ihtimaliyle kahrolan bir anne..
bir yanda arkadasiyla telefon muhabbetini kesemedigi veya basini telefondan kaldiramadigi icin "anne anne anne" diyen cocugunu duymayan anne..
bir yanda da trakeostomi acilacagini ogrendiginde ilk sorusu "bir daha sesini duyabilecek miyim,anne dedigini duyabilecek miyim" olan bir anne..
bir "anne" demesi icin her seyini feda edebilecek bir anne..
bunlari bekleyen bir anne degil,daha niceleri..
hayat buymuş,dünya buymuş...hiç de büyümek için 18leri 25leri 30ları bekleyecek bir yer degilmis,en azindan ben,benim gibiler ve benden daha zor durumda olanlar icin...
Beni de ağlattın be arkadasım...keşke bir mucize olsa da Emir sağlığına ansızın kavuşsa ...benim kızımda doğunca ilk 3 ay hiç uyanamadan uyudu...kalbi yorulduğu için uyanamadı.hep uyudu. Sütümü ememedi çünkü o gücü yoktu.alt katımda 3 çocuklu bir Komşum var ..bütün gün onun çocukların sesini duyup ağladım..kızımın beşiğinin başında Allah’a yalvardım uyansın ağlasın diye..sinir krizleri geçirdim ...sütümü sağıp şırıngayla damla damla vermeye çabaladım tüm gün...vermesem isteyecek gücü yoktu...bazen gözünü açardı sessiz ağlamaya uğraşırdı...çok zordu...sonra yürüyemez belki dedi doktor motor gelişimi yavaş olur yaşıtlarını yakalayamaz dediler..çok ağladım...çaresizlik çok zor hele ki evladınla denenmek ..herkes zeytinyağı vermeye korkarken ödem artırıcı ilaçlar tansiyon ilaçları verdim aylarca hala bazılarını veriyorum ..her yerde 6 aylık mı diyorlar şuan kızım için..1 yaşında diyince aaaa ne kadar küçük diyorlar içim acıyor..ama çok şükür ki biz bunları aşmaya çalışıyoruz şuan...ama zor ...seni anlıyorum gerçekten ...Rabbim seni ve evladını feraha çıkarsın inş biran önce...dualarım seninleinsallah canim.
bir yanda evinin dagilmasina sinirlenip "ay bu çocuk çok yaramaz,bıktım" diyen anne..
bir yanda cocugunun,derli toplu olan odasini,evini dagitacagi gunu bekleyen anne..
bir yanda cocugunun hicbir yiyecegin tadini alamadigini bilerek burnundan veya midesinden besleyen bir anne..
bir yanda bahcedeki cocuk cıvıltılarını,seslerini duyup kendi cocugunun hep yatakta olabilecegi ihtimaliyle kahrolan bir anne..
bir yanda arkadasiyla telefon muhabbetini kesemedigi veya basini telefondan kaldiramadigi icin "anne anne anne" diyen cocugunu duymayan anne..
bir yanda da trakeostomi acilacagini ogrendiginde ilk sorusu "bir daha sesini duyabilecek miyim,anne dedigini duyabilecek miyim" olan bir anne..
hayat buymuş,dünya buymuş...hiç de büyümek için 18leri 25leri 30ları bekleyecek bir yer degilmis,en azindan ben,benim gibiler ve benden daha zor durumda olanlar icin...
Cok haklisin.insallah canim.
Beni de ağlattın be arkadasım...keşke bir mucize olsa da Emir sağlığına ansızın kavuşsa ...benim kızımda doğunca ilk 3 ay hiç uyanamadan uyudu...kalbi yorulduğu için uyanamadı.hep uyudu. Sütümü ememedi çünkü o gücü yoktu.alt katımda 3 çocuklu bir Komşum var ..bütün gün onun çocukların sesini duyup ağladım..kızımın beşiğinin başında Allah’a yalvardım uyansın ağlasın diye..sinir krizleri geçirdim ...sütümü sağıp şırıngayla damla damla vermeye çabaladım tüm gün...vermesem isteyecek gücü yoktu...bazen gözünü açardı sessiz ağlamaya uğraşırdı...çok zordu...sonra yürüyemez belki dedi doktor motor gelişimi yavaş olur yaşıtlarını yakalayamaz dediler..çok ağladım...çaresizlik çok zor hele ki evladınla denenmek ..herkes zeytinyağı vermeye korkarken ödem artırıcı ilaçlar tansiyon ilaçları verdim aylarca hala bazılarını veriyorum ..her yerde 6 aylık mı diyorlar şuan kızım için..1 yaşında diyince aaaa ne kadar küçük diyorlar içim acıyor..ama çok şükür ki biz bunları aşmaya çalışıyoruz şuan...ama zor ...seni anlıyorum gerçekten ...Rabbim seni ve evladını feraha çıkarsın inş biran önce...dualarım seninle
Aksam aksam aglattın beni...o kdar cook ama coook istiyorun ki Emir'in saglıgına kavusmasını anlatamam...hala dualarımdasın ve burdaki herkesin de dualarında olduguna eminim... emir kuzumuz inşallah büyüyecek,parklarda kosturacak sana anneeecim diyecek... belki zaman alacak ama umudumuz hiç bitmeyecek. O günler Allah ın izniyle olacak... sen ve Emir o güzel günleri fazlasıyla hakediyorsun
Canım benim ya hakkını helâl et nolursana da cok gecmis olsun canim,kalp rahatsizligi mi var bebeginin?
o yasadigin caresizligi ve gecirdigin sinir krizlerini o kadarrrrrr iyi anliyorum ki..
zeytinyagi dedin de burdaki yorumlardan etkilenip calpol bile vermek istememistim,verdigimde de kendimi kötü hissetmistim,ne kadar aptalmisim..
emir biri ameliyatta olmak uzere 3 kez anestezi aldi. sayisini bilmedigim kadar antibiyotik aldi,hem de 3-4 tane ayni anda.
aşı olacagi zaman cani yanacak diye ne çok takmistim kafaya herkes gibi..
yogunbakimda 4 ay her gun gunde 3-5 kez topugundan kan alindi,delik desik oldu topuklari,kabuk oldu her yeri..
kollari taş gibi oldu kan alinmaktan ki doktorlar kolunu tuttugunda direk aglamaya basliyor artik.. sadece gözyaslari dökülüyor,sesi cikmiyor,ben de senin gibi aglasin diye bagirsin diye her seyimi veririm..
trakeostomisini,agzini burnunu aspire ederken o kadar korkuyor ve canı yaniyor ki,yuzune krem surmek istedigimde bile aspire yapacagim saniyor ve çırpınıyor..
ve daha neleeeer neleeeer..
demem o ki seni cok cok iyi anliyorum..allahim sana da yardim etsin,bu durumlari yasayan herkese de..
Canım benim ya hakkını helâl et nolur
Seni üzeceğimi hiç düşünemedim aptal kafam
Bizim dert ettiğimiz şeyler senin için farklı tabi. Allah güç kuvvet versin . Tez zamanda kuzucuğun hayal ettiğin her şeyi yapsın iyileşsin , anneciğimmmm diye bağıra bağıra boynuna sarılsın inşallah. Sen aramızdaki en güçlü annesin.
Onceden inanmak istemiyordum patoloji sonucu sma uyumludur dediginde bi tik inancim kirildi kirilmadi degil.ama sma degil dediginden beri de inanmiyorum dermansiz bir dert olduguna.Allahim guzel kapilar acsin pasama ya da kilo alip guclendikce kendi nefes alsin.
Aşk olsn canım sadece seni üzmek istemem. Seni çok seviyoruz nolur buraya yaz bizimle dertleş az da olsa üzüntünü alalımcanim kesinlikle seni veya baska bir arkadasimi dusunerek yazmadim bunlari,asil sen hakkini helal et,oyle bir sey anlasildiysa
sadece bi iç dökmeydi..
aminnnnnn...
Evet canım kızım kalp hastası olarak doğdu.ilk 3 ay açık kalp ameliyatı olmasını bekledik.ama kilo alamadığı için olamadı.şimdi ameliyat için 2 yaşını ve kilo almasını bekliyoruz.ne zormuş kilo aldırmaya çalışmak aklınıza gelen tüm şeyler denendi özel mamalar protein tozları ama kalp 4 insanın ki kadar çalıştığı için herşeyi yakıyor.o kadar şey veriyorum ama hepsi yanıp gidiyor kiloya dönüşmüyor .ilk zamanlar kalbi o kadar hızlı atıyordu ki kıyafeti sabit durmuyordu .bazen bakamıyordum görmeyeyim kalp atışını diye.şimdi elimi koyunca elim oynuyor .ağlatmayın yormayın diyorlar daha neler neler ...birde evde 8 yaşında bir kızım daha var o da bizle mahvoldu psikolojisi bozuldu.sürekli dua ediyor kardeşim iyileşsin diye.oysa öyle hevesle beklemişti kardeşini.suan sürekli elleme diyoruz elini yıkamadan dokunma diyoruz tabi annesi eskisi gibi olmayınca ona da çok yansıyor bu durum..çevreden neler neler duydum yaşamadım.bir akrabamızla aynı zaman Doğum yapmıştık kızım şuan yürümüyor durumu biliyor Bayram da onun ki yürüdü eşimle bana gösteriyorlar bakın bizimki nasıl yürüyor diye ahhh ahhh daha neler neler ... taş olsam çatlardım ama anneyim ayakta durmalıyım ...emirime kıyamam ne zor şeyler yaşamış gelmiş geçmiş olsun inş biran önce duadan başka elden gelen birşey Yok iştesana da cok gecmis olsun canim,kalp rahatsizligi mi var bebeginin?
o yasadigin caresizligi ve gecirdigin sinir krizlerini o kadarrrrrr iyi anliyorum ki..
zeytinyagi dedin de burdaki yorumlardan etkilenip calpol bile vermek istememistim,verdigimde de kendimi kötü hissetmistim,ne kadar aptalmisim..
emir biri ameliyatta olmak uzere 3 kez anestezi aldi. sayisini bilmedigim kadar antibiyotik aldi,hem de 3-4 tane ayni anda.
aşı olacagi zaman cani yanacak diye ne çok takmistim kafaya herkes gibi..
yogunbakimda 4 ay her gun gunde 3-5 kez topugundan kan alindi,delik desik oldu topuklari,kabuk oldu her yeri..
kollari taş gibi oldu kan alinmaktan ki doktorlar kolunu tuttugunda direk aglamaya basliyor artik.. sadece gözyaslari dökülüyor,sesi cikmiyor,ben de senin gibi aglasin diye bagirsin diye her seyimi veririm..
trakeostomisini,agzini burnunu aspire ederken o kadar korkuyor ve canı yaniyor ki,yuzune krem surmek istedigimde bile aspire yapacagim saniyor ve çırpınıyor..
ve daha neleeeer neleeeer..
demem o ki seni cok cok iyi anliyorum..allahim sana da yardim etsin,bu durumlari yasayan herkese de..
Aşk olsn canım sadece seni üzmek istemem. Seni çok seviyoruz nolur buraya yaz bizimle dertleş az da olsa üzüntünü alalım
Evet canım kızım kalp hastası olarak doğdu.ilk 3 ay açık kalp ameliyatı olmasını bekledik.ama kilo alamadığı için olamadı.şimdi ameliyat için 2 yaşını ve kilo almasını bekliyoruz.ne zormuş kilo aldırmaya çalışmak aklınıza gelen tüm şeyler denendi özel mamalar protein tozları ama kalp 4 insanın ki kadar çalıştığı için herşeyi yakıyor.o kadar şey veriyorum ama hepsi yanıp gidiyor kiloya dönüşmüyor .ilk zamanlar kalbi o kadar hızlı atıyordu ki kıyafeti sabit durmuyordu .bazen bakamıyordum görmeyeyim kalp atışını diye.şimdi elimi koyunca elim oynuyor .ağlatmayın yormayın diyorlar daha neler neler ...birde evde 8 yaşında bir kızım daha var o da bizle mahvoldu psikolojisi bozuldu.sürekli dua ediyor kardeşim iyileşsin diye.oysa öyle hevesle beklemişti kardeşini.suan sürekli elleme diyoruz elini yıkamadan dokunma diyoruz tabi annesi eskisi gibi olmayınca ona da çok yansıyor bu durum..çevreden neler neler duydum yaşamadım.bir akrabamızla aynı zaman Doğum yapmıştık kızım şuan yürümüyor durumu biliyor Bayram da onun ki yürüdü eşimle bana gösteriyorlar bakın bizimki nasıl yürüyor diye ahhh ahhh daha neler neler ... taş olsam çatlardım ama anneyim ayakta durmalıyım ...emirime kıyamam ne zor şeyler yaşamış gelmiş geçmiş olsun inş biran önce duadan başka elden gelen birşey Yok işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?