• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Nolcak bu halimiz ilkinde hiç bu kadar gittiğimi hatırlamıyorum son aylar gece çok kalkıyodum ama ilk zamanlar böyle değildi sanki:olamaz:

İlk zamanlar ve son zamanlar çok oluyormuş.
İlk zamanlar rahim henüz karın boşluğuna doğru genişlemediği için idrar kesesine baskı yapıyormuş, 3. aydan sonra karın boşluğuna doğru büyüyüp baskı kalkıyormuş.
Sabırla bekliyorum baskının kalkmasını :D

Bence yanlış yaparsın canm üçünüz aynı odada. bebek ağlayacak kalkacak oğlun da kalkicak bu kez bir değil iki çocukla ugrasicaksin gece de. Bence yakınlarda oda ayırsan kardeşi yüzünden ayrildigifikrine kapilmaz. Ben kızımın odasını ayırdım. Park yatakta yatıyor ama dediğin gibi baza da nasıl olacak bilmiyorum. Baharda sütten kesince uykusu duzelirde sabaha kadar kalkmazds insallah . Montessori tarzı yer yatağı gibi birşey düşünebilirim aslinda ama bur yandan da bazaya alismali diyorum. Benimde kafam çok karışık bu konularda. Yazin yoğun bir tempo bizi bekliyor. Hem tuvaelet eğitimi hem sütten kesme hem yatak işi ayyy düşününce yoruldum
haklısın canım onu da düşündüm bebek ağlayınca uyanıcak oda özel ilgi istiyecek obaaa hep beraber ağlarız artıkk:rolleyes:yer yatağı en güzeli aslında öyle yapan çok kişi duymuştum odaları ayırmakla iyi yapmışsın daha kolay olur senin için ben 2 yaşına kadar beraber yatarız demiştim ama bebek gelince planladığımız gibi olmuyor daha erken ayırmak gerekicek sanırım oyyy:KK45:
walla bu tuvalet eğitimi beni çok korkutuyor sabır gerektircek bir dönem bizi bekliyor hepsi arka arkaya denk gelicek Allah yardımcımız olsun şimdiden çok düşünüp strese girmeyelim canım:KK66:

İlk zamanlar ve son zamanlar çok oluyormuş.
İlk zamanlar rahim henüz karın boşluğuna doğru genişlemediği için idrar kesesine baskı yapıyormuş, 3. aydan sonra karın boşluğuna doğru büyüyüp baskı kalkıyormuş.
Sabırla bekliyorum baskının kalkmasını :KK70:
daha var desene canım:KK48::KK48:

darısı bana ve diğer hamilelere inşallahh:anneadayı::dua:
rahat döneme giriyosun ne güzel az sabır o zaman:nazar:
ikili test yaptırıcak mısın peki

İnşallah bakalım neler bekliyor beni :D
Ben o testlerin hiç birini yaptırmıycam sanırım. Yüzlerce yazı okudum güvenilir olmadıklarına dair. Onlarca hikaye duydum çevremden engelli-hasta diye diye paralar saçılıp test üstüne test yaptırıp stresle ağlamayla 9 ayını geçirip sapasağlam doğan çocuklar...
Bilmiyorum ama eşimle de kesin değilse yaptırmanın doğru olmadığını düşünüyoruz.

İnşallah bakalım neler bekliyor beni :KK70:
Ben o testlerin hiç birini yaptırmıycam sanırım. Yüzlerce yazı okudum güvenilir olmadıklarına dair. Onlarca hikaye duydum çevremden engelli-hasta diye diye paralar saçılıp test üstüne test yaptırıp stresle ağlamayla 9 ayını geçirip sapasağlam doğan çocuklar...
Bilmiyorum ama eşimle de kesin değilse yaptırmanın doğru olmadığını düşünüyoruz.
Ben kizimda sadece ikili test yaptırmış tim şimdide sadece ikili testi yaptırırim diye düşünüyorum

Ben kizimda sadece ikili test yaptırmış tim şimdide sadece ikili testi yaptırırim diye düşünüyorum

bakalım bol iştahlı bir dönem olabilir:dondurma::hamarat:
bende ikili test yaptırmıştım ve yine sanırım sadece ikili test yaptırırım
herşey Allah tan ama ikili testte eğer müdahale edilebilecek bir rahatsızlık varsa bunun önlemini almak açısından faydalı olduğunu düşünüyorum ve tabikide senin fikrinede saygı duyarım canm bu şekilde daha rahat ediceksen baktırmaman en doğrusu tabiki inşallah sağlıklı bir şekilde hepimiz bebeklerimize kavuşabiliriz:dua:

bakalım bol iştahlı bir dönem olabilir:dondurma::hamarat:
bende ikili test yaptırmıştım ve yine sanırım sadece ikili test yaptırırım
herşey Allah tan ama ikili testte eğer müdahale edilebilecek bir rahatsızlık varsa bunun önlemini almak açısından faydalı olduğunu düşünüyorum ve tabikide senin fikrinede saygı duyarım canm bu şekilde daha rahat ediceksen baktırmaman en doğrusu tabiki inşallah sağlıklı bir şekilde hepimiz bebeklerimize kavuşabiliriz:dua:
Orası ayrı, eğer tedavi edilebilecek bir rahatsızlığı tespit edecekse yapılsın tabi ki.

bence yanlış düşünüyorsunuz,, zaten bu testler size sadece ihtimal verir. 1/250 , 1/100 vs gibi. güvenilir değil denilemez çünkü zaten çocuk down veya değil gibi net bir sonuç çıkmaz ortaya bu testler ile. gerekirse sonuçlara bakılarak ileri tetkikler yapılabilir. ayrıca down sendromlu bebekleri olduğunu doğumla beraber öğrenen annelerde çok ciddi ve uzun süreli kabullenememe sorunları olduğu biliniyor. tabi bu testler sadece down değil, başka sendrom ve nöral tüp defekti gibi anomalilerin tespiti için de çok önemli. zira nöral tüp defekti hastalığın tipi ve şiddetine göre tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. bir de takip ettiğim bir anne bebekteki riskleri farkeden doktoru tarafından Ankarada bir hastanede doğum yapması önerilerek oraya yönlendirilmişti. demek ki doğum şartlarının da ona göre düzenlenmesi gerekebiliyor. çünkü down sendromlu bebeklerde malesef organlarda da çok ciddi sıkıntılar olabiliyor. bence tıptaki gelişmeleri gözardı etmemek ve elimizden geleni yapmak bebeklerimize borcumuz. neticede çok basit bir işlem ve tedbirli olmakta fayda var. olaya çocuk hastaysa bile aldırmam, neden yaptırayım diye bakmamak lazım... hele ki devlet hastanelerinde dahi şart olan bir testi kendi sınırlı bilgimizle yaptırma veya yaptırmama kararı almaya hakkımız olduğunu düşünmek çok yanlış diye düşünüyorum. bu fikriniz diğer anneleri de yanlış yönlendirebilir. sevgiler...

bence yanlış düşünüyorsunuz,, zaten bu testler size sadece ihtimal verir. 1/250 , 1/100 vs gibi. güvenilir değil denilemez çünkü zaten çocuk down veya değil gibi net bir sonuç çıkmaz ortaya bu testler ile. gerekirse sonuçlara bakılarak ileri tetkikler yapılabilir. ayrıca down sendromlu bebekleri olduğunu doğumla beraber öğrenen annelerde çok ciddi ve uzun süreli kabullenememe sorunları olduğu biliniyor. tabi bu testler sadece down değil, başka sendrom ve nöral tüp defekti gibi anomalilerin tespiti için de çok önemli. zira nöral tüp defekti hastalığın tipi ve şiddetine göre tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. bir de takip ettiğim bir anne bebekteki riskleri farkeden doktoru tarafından Ankarada bir hastanede doğum yapması önerilerek oraya yönlendirilmişti. demek ki doğum şartlarının da ona göre düzenlenmesi gerekebiliyor. çünkü down sendromlu bebeklerde malesef organlarda da çok ciddi sıkıntılar olabiliyor. bence tıptaki gelişmeleri gözardı etmemek ve elimizden geleni yapmak bebeklerimize borcumuz. neticede çok basit bir işlem ve tedbirli olmakta fayda var. olaya çocuk hastaysa bile aldırmam, neden yaptırayım diye bakmamak lazım... hele ki devlet hastanelerinde dahi şart olan bir testi kendi sınırlı bilgimizle yaptırma veya yaptırmama kararı almaya hakkımız olduğunu düşünmek çok yanlış diye düşünüyorum. bu fikriniz diğer anneleri de yanlış yönlendirebilir. sevgiler...

Neden diğer anneleri yanlış yönlendirsin? Herkesin aklı fikri var kimse kimsenin aklıyla hareket etmiyor. Ben kendi düşüncemizi soruldu söyledim. Kaldı ki eğer tedavi edilebilecek bi hastalık tespit ediliyorsa tabi ki yaptırırım dedim. Sonraki mesajımı da okuyup öyle cevap verseydiniz keşke.

Slm kizlarrr pitircigimin kalp sesini duydum hersey yolunda dedi cok sukur igne ve ilaclara 12. Haftaya kadar devam gunude sat a gore 1gun arkadan geliyo 12. Haftaya kadarda bi aksilik olmazsa gelme dedi.

Yarın Doktor günü minnak ne durumda pıt pıt atiyorm kalbi bakicaz :KK68:
ben ikinci kez duydum, duyduğum gün ve takip eden birkaç gün kendimi iyi hissediyorum, sonra tekrar bir hüzün çöküyor nedense.. hadi sen de duy da biraz için rahatlasın, pıtırcığı :)

Slm kizlarrr pitircigimin kalp sesini duydum hersey yolunda dedi cok sukur igne ve ilaclara 12. Haftaya kadar devam gunude sat a gore 1gun arkadan geliyo 12. Haftaya kadarda bi aksilik olmazsa gelme dedi.
hadi hayırlı olsun canım, çok sevindim :)

Evet karından duyduk çok şükür
Sat a göre 6+3 ama ultrason da 6+6 çıktı 3 gün önden gidiyor.
Devlet hastanesi
o doktorun ultrasonda bebeğin başı ile poposu arasına koyduğu imleçle alakalı, biraz kaydırınca farklı çıkıyor, benim de ilk seferinde 3 gün önden gidiyor gibiydi, ikinci kontrolde tam gününde göründü.. sonraki kontrollerde netleşir yani, sen yine de sat'ı baz al derim.

Back